Community Status Updates
kelborn3 → Guest-13157
[QUOTE=Gbak;466020]
Ένα θα σου πω. ΕΥΓΕ.
Ευχαριστώ που μου έκανες αντιληπτό το κλίμα εδώ. Ναι κατάφερες να με κάνεις να νοιώσω άσχημα, ίσως είναι το μόνο που μπορεί μιας και σε άλλα είμαι αναίσθητος.[B] Να έχετε μία καληνύχτα και μία καλή υπολοιπη διαμονή στο φόρουμ αυτό, εγώ αποχωρώ[/B].[/QUOTE]
Ο σωστος αντρας δεν πηγαινει πισω στα λογια του...
Feb 09 2011 21:40
SkullKaizer → Guest-13157
[QUOTE=Gbak;470121]Δεν σκοπευω να κάνω κάτι τέτοιο είναι ανούσιο, αν διάβασες έστω και τον πρόλογο απο το παραπάνω βιβλίο θα έβλαιπες ότι δεν μπορείς να αποδειξείς μία 'άρνηση' δηλαδή δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν παθαίνεις ΤΙΠΟΤΑ απο το κάπνισμα ή και απο οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Βέβαια είναι δυσκολο να αποδείξεις και ότι γίνεται κάτι (πχ καρκίνος) απο κάποια συνήθεια (πχ απο το κάπνισμα) γι'αυτό βγαίνουν συνέχεια έρευνες και δεν υπάρχει μία κύρια η οποία να τα αποδεικνύει όλα. Δυστυχώς για το αντικαπνιστικό λομπυ δηλαδή γιατι αν υπήρχε θα την αναφέραν συγκεκριμένα και όχι νούμερα στον αέρα...
[FONT=Arial]
[/FONT][/QUOTE]
^^ ναι δεν εκατσα να to διαβασω too big και no time
αλλα/και κατανοω πως δεν υπαρχει εξοδος σε αυτο το λουκι και δεν κατανοω που το πας.. αν σκοπος αυτου ειναι να βαλεις το κοσμο να σκεφτει λιγακι και να πει αν το τσιγαρο δεν με σκοτονι τοτε τι( τοτε ειναι αλλη συζητηση...;)
[QUOTE=Gbak;470121] [FONT=Arial]Με το τελευταίο που είπες με έβαλες σε σκέψεις. Γιατί τόσα άρθρα με καθαρά αντικαπνιστικό ρόλο, εδώ είναι 'Περι καπνίσματος' δεν είναι ούτε 'Ερευνες που αποδυκνείουν ότι το κάπνισμα είναι κακό' ούτε 'Αντικαπνιστική Προπαγάνδα'. Ναι σίγουρα μπορεί να συζητηθεί αλλά εδώ έχει γίνει ένας βομβαρδισμός μηνυμάτων, άσκοπων προς την άσκηση του καπνίσματος. (εδώ δείχνω τον αγαπητό raxephon[/FONT][FONT=Arial]o οποίος με είπε ναρκωμανή, υπήρχαν και αλλα φαινόμενα βέβαια άσχετα με το θέμα, για τις απόψεις μου αλλά δεν του έγινε καμία επιπληξη απο κανέναν μοδερατορ, πώς να γίνει βέβαια αφου την ίδια συμπεριφορά παρουσιάζουν και οι ίδιοι...)
[/FONT]
[/QUOTE]
χμ αυτος που αρχισε το thread εβαλε δυο ερωτηματα.. τωρα αν το thread εχει σκοπο να μιλας Περι Καπνισματος" ή "περι του θετοντος θεματος"... εγω πιστευα πως το δευτερο ειναι το σωστο... γιατι το πρωτο ξεφευγει αρκετα γριγορα :/
κατα τη αποψη μου ολοι ημαστε ναρκομανης:himitsu:
μιας και αυτο που μας κρατει στη ζωη ειναι η χαρα/γαληνη, οπου χαρα ειναι ενα συναισθημα που δεν διαρκει πολυ παρα μονο οταν την ενεργοποιης (οτι και αν ειναι αυτο... φαγητο νερο φιλοι κτλπ...)
[QUOTE=Gbak;470121] Αντί λοιπόν να συζητάμε για τους καπνούς που μας αρέσουν, τις προτιμήσεις μας στα χαρμάνια και την ελειπή συλλογή καπνών στην Ελλάδα είτε για τσιγάρα είτε για πούρα είτε για πίπες, πεύτουμε σε μία άσκοπη κυκλική συζήτηση που πάντα αρχίζει απο αρνητικό σχόλειο μη καπνιστή ή αντικαπνιστή...
[/QUOTE]
αφου λες οτι δεν εχει τελος αυτη η συζητηση γιατι ριχνης και αλλα ξυλα στη πυρα; εχω διαθεση για συζητιση οσο δεν θιγει το εγω μου... (δεν λεω πως δεν δεχομαι αλλαγες... μονο με τροπο plz :hahaha:)
Feb 07 2011 01:17
Kenny → Guest-13157
You silly thing, δεν είπαμε ότι σου χαρίζω τον τελευταίο λόγο; Έτσι κι αλλιώς σε δέρνει τόση έπαρση, που και να σου εξηγήσω που κάνεις λάθος μαζί μου και γιατί, δεν πρόκειται να το δεχτείς. Είσαι από τα λίγα άτομα που ξέρω που η μελέτη Freud, Reich etc αντί για καλό τους έκανε κακό (και μάλιστα ανεπανόρθωτο).
Άντε, γράψε ένα ακόμα VM για να έχεις τον τελευταίο και οριστικό λόγο, και πάμε γι' άλλα.
Feb 06 2011 14:08
Guest-13157 → Kenny
Μπορείς να μην απαντήσεις αλλα πραγματικά επειδή ΟΛΟ το ΠΜ βασίζεται σε ερωτήματα δεν θα είχε νόημα. Αν τύχαινε να'ναι σκέτη κριτική τότε ναι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση παρουσιάζεις σε έντονο βαθμό το ελάτωμα της υπεκφυγής.
Feb 06 2011 12:26
zade → Guest-13157
Ας τα πάρουμε απ την αρχή.Το μαθηματικό Ιωαννίνων είναι αξιωματικά το δυσκολότερο της Ελλάδας ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το καλύτερο.
Είναι πιθανότατα το καλύτερο στην Ελλάδα στον τομέα της άλγεβρας ,επίσης έχει πολύ δυνατή στατιστική ,αλλά τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και η φυσικά είναι για κλάματα.
Στα 4 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να πάρεις πτυχίο ,εκτός αν διαβάζεις συνεχώς και είσαι math freak (τελείως freak όμως) και no-lifer.Επίσης ο βαθμός πτυχίου που θα βγάλεις θα είναι σίγουρα μικρός.Υπάρχουν ορκωμωσίες που άνθρωποι με βαθμό 6,3 λένε τον όρκο (δηλαδή παρακάτω από «λίαν καλώς»!).Στα 3,5 χρόνια πτυχίο παίρνει ένας κάθε δεκαετία και αυτός με χαμηλό βαθμό γιατί κοιτάει να περνάει απλά τα μαθήματα χωρίς να να κοιτάει βαθμό.Στο πρώτο έτος δεν μπορείς να πάρεις μαθήματα επιλογής.Κανονικά ούτε στο δεύτερο έτος μπορείς να το κάνεις αυτό ,αλλά εάν έχεις περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους σε [B]δύο[/B] εξεταστικές ,δηλαδή δεν πάς καθόλου σεπτέμβριο,τότε γίνεται. Αυτό βέβαια το καταφέρνει ένας ,άντε δύο κάθε χρόνο. Εγώ δεν το κατάφερα.
Η φυσικά που προσφέρει το μαθηματικό Ιωαννίνων είναι ανύπαρκτη.Κάποτε υπήρχε ο κλάδος «μηχανική», και τον είχαν δύο καιθηγητές που κάναν όλα τα επιλογής.Πριν από 4 χρόνια ο ένας καθηγητής πήρε σύνταξη και επειδή δεν ήρθε άλλος στη θέση του ,τα μαθήματα που δίδασκε κόπηκαν από το πρόγραμμα σπουδών με αποτέλεσμα να κοπεί και ο κλάδος.Σκατά, το ξέρω γιατί κι εγώ αυτόν τον κλάδο ήθελα να επιλέξω.
Να δεις την ροή δεν μπορείς πουθενά ,αν θες πάντως μπορείς να κατεβάσεις τον οδηγό σπουδών από το [URL]http://www.math.uoi.gr/GR/studies/infoguide.html[/URL]
Tώρα το που να περάσεις ,θα σε γελάσω.Ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω.Εγώ επέλεξα το μαθηματικό Ιωαννίνων για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είμαι από Γιάννενα και έτσι δεν θα χρειαζόταν να πληρών ενοίκιο και δεύτερον γιατί με ενδιέφερε αρκετά η άλγεβρα (τότε ,τώρα πλέον είμαι τελείως εφαρμοσμένο μαθηματικός).
Επίσης ,επειδή ξέρω ότι παίζει ρόλο ποιόν ρωτάς για να σου πει τι να σπουδάσεις ,θα σου πω λίγο για μένα.Πέρασα 4ος όταν μπήκα στο μαθηματικό και οι δύο πρώτοι είχαν ένα 10% από αθλητικές επιδόσεις.Στις Πανελλήνιες είχα 18.500 μόρια και υπήρχαν μόνο 5 σχολές σε όλη την Ελλάδα που δεν έπιανα (4 πολυτεχνεία και έναν ΗΜΜΥ). Ήμουν δηλαδή από τους καλούς. Και μέσα στο μαθηματικό Ιωαννίνων ζορίστικα.
Γι αυτό πρόσεξε καλά τι θα επιλέξεις.Ότι άλλη απορία έχεις ρώτα με.
Jan 27 2011 15:30
Guest-13157 → zade
Θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτησεις σε σχέση με το Μαθηματικό. Κοιτώντας τα προγράμματα της Αθήνας/Θεσσαλονίκης/Ιωαννίνων δεν βλέπω πολλές διαφορές (νομίζω είναι όλα ίδια σε σχέση με μαθήματα). Βλέπω επίσης ότι στα επιλεγόμενα μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα αρκετής ενασχόλησης με φυσική (Αρχικά Κλασσική μέχρι και Αστρονομία) σε ένα βασικό επίπεδο για κάτι παραπάνω, ένα μεταπτυχιακό ίσως. Κάνοντας απλές πράξεις παρατηρώ ότι για να βγει το πτυχίο σε 4 (πόσο μάλλον 3.5) πρέπει σε κάθε εξάμηνο να περνάς 5 μαθήματα, ναι μιλάω υποθετικά γνωρίζω το μέσο όρο αποφοίτησης, αρά θα πρέπει να πάρεις κάποια αρχικά μαθήματα παραπάνω απο τα υποχρεωτικά ή και τα υποχρεωτικά. Εδώ μου παρουσιάζονται δύο απορίες:
1) Τα νούμερα έχουν σχέση με την λογική συνέχεις των μαθημάτων ή ας πουμε για παράδειγμα μπορω να πάρω στο πρώτο εξάμηνο Κλασσική Μηχανική και θα είμαι εντάξει; (σε σχέση με το απαραίτητο γνωσιολογικό επίπεδο)
2)Που μπορώ να δω την ροή (δηλαδή ένα δεντρο με διακλαδώσεις) για τα απαραίτητα μαθήματα που χρειάζονται για κάποια άλλα.
Τέλος, αν έχω την επιλογή να περάσω Αθήνα να το επιχειρήσω ή να προτιμήσω κάποια επαρχία (εξερουμένου του οικονομικού) και αν ναι ή όχι, γιατί;
Μου βγήκε μακροσκελές, η αδερφή μου έχει περάσει στο Καποδιστριακό στο Μαθηματικό αλλά δυστυχώς είναι στο πρώτο εξάμηνο (τώρα αρχίζει η εξεταστική της) και δεν ξέρει ακόμα, μου είπε να την ρωτήσω σε τρία χρόνια αλλά εγώ φέτος πρέπει να επιλέξω.
Όποια στιγμή μπορείς και θες, θα με ενδιέφερε η ανάδρασή σου.
Jan 27 2011 00:51
Guest-13157 → meidei
Βρε βλάκα με πέταξε για ένα δευτερόλεπτο και βγήκες. Way to go.
Jan 16 2011 00:33
meidei → Guest-13157
Γεια! Όταν ηρεμήσει αυτή η βδομάδα θέλω να σε ρωτήξω κάτι πραγματάκια για μια επέκταση που θέλω να κάνω σε ένα ελεύθερο λογισμικό. Think you can help?
Jan 14 2011 00:39
Guest-13157 → rahxephon
Δεν είμαι πια συλλέκτης γραμματοσήμων. Δεν τα έχω πουλήση, απλά σταμάτησα γιατί τα γραμματόσημα έχουν, δυστυχώς, γίνει πολύ στείρα. Δεν συλλέγο τίποτα αυτή την στιγμή και δεν έχω σκοπό στο άμεσο μέλλον (εκτός απο μερικά μανγκα που με ενθουσιασαν πολύ {monster, 20th century boys} σε raw). Το πρόβλημα με τις συλλογές είναι ότι θέλουν συνέχεια τροφοδότηση (χρηματική). Κάτι που δεν είμαι διαθετημένος να κάνω ποια. Σε ρώτησα για να καταλάβω γιατί αγοράζουν αυτοί οι ανθρωποι αυτά. Αλλά όπως φένεται, είναι όπως κάθε χομπι, δεν καταλαβαίνουν το αισθητικό αποτέλεσμα η απέξω. Δεν πειράζει, καλή σου συνέχεια σε αυτό που κάνεις.
Jan 07 2011 12:44
rahxephon → Guest-13157
Καταρχην ας αρχησουμε απο το γεγονος οτι εισαι κι εσυ συλλεκτης.Οχι ιδιου αντικειμενου βεβαια αλλα πανω κατω καταλαβαινεις την αξια που εχει π.χ. ενα γραμματοσημο το οποιο εψαχνες καιρο και ξαφνικα το βρηκες.:hahaha:Σου αρεσει φανταζομαι να τα συλλεγεις ,να τα παρατηρεις,ισως και αργοτερα να τα πουλησεις.:erk:Τωρα ερχομαστε στο χωρο του αγαλματος και τις φιγουρας,:wooi2:Υπαρχουν παρα πολυ ανθρωποι με αυτο το χομπι.Οι περισσοτεροι βεβαια στο εξωτερικο.Για παραδειγμα εγω ξεκινησα απο μια φιγουρα του Predator.Ηθελα απλα κατι που να μου θυμιζει μια σκηνη απο την ταινια.:riiight:Υπαρχουν συγκεκριμενα αγαλματα και φιγουρες που δεν ειναι απλα για μικρα παιδια οπως γραφει και στο κουτι τους:oo:.Οχι σε καμια περιπτωση δεν παιζεις μαζι τους.Πρωτον και σημαντικοτερο δεν εισαι μπομπιρα για να παιξεις μαζι τους.Δεν ειναι κουκλακι.Δευτερον δεν εχουν την τιμη που εχει ενα κουκλακι.Τριτον στις φιγουρες δρασης οι κλειδωσεις αποσκοπουν στο να στησεις την φιγουρα σου σε οτι ποζα θες,οχι να παιξεις μαζι της.Εγω προσωπικα ηθελα μια σκηνη απο καποια anime που ειχα δει.Μου αρεσει να τα βλεπω,να παρατηρω,να συγκρινω.Θυμισου οτι υπαρχει και μουσειο κερινων ομοιοματων διασημοτητων.Σε τι αποσκοπει λοιπον ενα τετοιο μουσειο το οποιο το επισκεπτονται εκατονταδες καθημερινα?Η παντηση ειναι η ιδια.Θες να δεις τον αγαπημενο σου ηθοποιο ή απλα θες να κρατησεις στο ραφι σου μια σκηνη απο μια ταινια.Θες να φωτογραφιθεις με εναν διασημο αγκαλια η θες να τον εχεις στην βιβλιοθηκη σου.:congrats:Η απλα ειδες ενα ωραιο γκομενακι και θες να διακοσμει το ραφι σου.Τωρα το οτι αφορα τις περιορισμενες εκδοσεις.Ναι ειναι ατιμνο αυτο που κανουν.Απο την αλλη οσα περισσοτερα αντιτυπα εχει ενα αγαλμα(Οχι φιγουρα)τοσο μεγαλητερη λεπτομερια εχει και ειναι αρκετα προσεγμενο(Θεωριτικα,δεν ισχυει παντα).Το κακο με μερικους ειναι οτι αγοραζουν μια φιγουρα ή ενα αγαλμα και το κρατανε αρκετο καιρο μες το κουτι τους και αργοτερα αφου εχει εξαντληθει απο την εταιρια το πωλουν σε αστρονομικες τιμες.:fromabove:Ναι οι ανθρωποι ειναι απληστοι.Αν σου αρεσει κατι το παιρνεις εκεινοι την ωρα.Διαφορετικα αργοτερα αν το θες θα πρεπει να τα σκασεις χοντρα.Αλλα και στις καρτες magic:the gathering ετσι ειναι και σε αλλα χομπυ.Ακομη και στα αυτοκινητα.Θα μου πεις βεβαια το ιδιο ειναι μια φιγουρα και το ιδιο ενα αυτοκινητο?Εχουν την ιδια λειτουργικοτητα?Οχι βεβαια.Αλλα δεν σε πιεσαι κανεις να την παρεις.Υπαρχουν ατομα τα οποια πληρωνουν υπερογκα ποσα μονο και μονο για να αποκτησουν μια φιγουρα που εψαχναν καιρο.Οπως ολα τα χομπυ το ιδιο συμβαινει και στον τομεα αυτον.Τωρα τελευταια βεβαια εχουν σταματησει οι Αμερικανοι να ισαγουν απο Ιαπωνια και ολα εχουν παρει επανω.Ελπιζω να απαντησα στην ερωτηση σου.:hero:
Jan 07 2011 12:35
Guest-13157
→
alxdjo
Μεγάλο, δεν έχουν κανένα πρακτικό σκοπό και κουράζουν γρήγορα το μάτι.
Jan 07 2011 00:18
Guest-13157
→
alxdjo
Επιτέλους μία υπογραφή μου να μην κουνιέται σαν παραπληγικό μπρός πίσω. Αν και βλέπω ένα background εδώ που κουνιέται συνεχεια χωρίς κανένα πρακτικό (είτε και αισθητικό) αποτέλεσμα.
Jan 06 2011 20:45

This status update has reached the maximum number of replies allowed