Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#271 mAs_81

mAs_81

Anta baka?

• Members
  • 150 posts

Posted 06 April 2008 - 15:45

@red pyramid :

Οχι,δικιο εχεις σ'αυτο που λες απλα εγω μιλουσα γενικοτερα κ ισως οντως συμφωνα με τις δικες μου προτιμησεις..Απλα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι κατα τη γνωμη μου τα anime στο συνολο τους μπορουν να προσφερουν σιγουρα πολλα περισσοτερα στα παιδακια που βλεπουν παιδικα παρα τα περισσοτερα παιδικα τα οποια δειχνει η τηλεοραση..Κατι δηλ της Nickelodeon(νομιζω ετσι λεγεται)τα βρισκω τουλαχιστον αισχρα..Εχω δει κ εγω αρκετα παιδικα κ ακομα βλεπω κ ισως να σχηματισα αυτη τη γνωμη σε σχεση με τα δικα μου μετρα για το θεμα,αλλα ετσι νομιζω οτι ειναι..
Σιγουρα υπαρχουν anime που ειναι γεματα αχαρη βια etc αλλα υπαρχουν κ αλλα πολλα που επικεντρωνονται στα ανθρωπινα συναισθηματα(αγαπη,φιλια κ.α.)κ αυτα ηθελα να πω..Gomene αν δεν ημουνα κατανοητος εξ'αρχης!!!
Posted Image

#272 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 06 April 2008 - 15:46

Βέβαια ο Μμομπ έχει το δικό του στυλ. Είναι υστερικός, ανισόρροπος και πρώτης τάξεως κάθαρμα. Νομίζω το καλύτερο πρότυπο για τα παιδιά.:df13952b:

Δε νομιζω οτι πρεπει να φτασουμε ως το cartoon για να βρουμε τετοια προτυπα για τα παιδια. Ολοι οι χαρακτηρες στα σηριαλ ετσι ειναι, και αρκετοι σε anime. Αλλα τα παιδια δεν ειναι ηλιθια. Οση αναγκη εχει ενα μη-παιδι να εχει καποιον να πατροναρει, αλλη τοση εχει και ενα παιδι 6-10 χρονων.

Posted Image

#273 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 06 April 2008 - 15:47

Βέβαια ο Μμομπ έχει το δικό του στυλ. Είναι υστερικός, ανισόρροπος και πρώτης τάξεως κάθαρμα. Νομίζω το καλύτερο πρότυπο για τα παιδιά.:df13952b:

Ενώ ο Sasuke ξέρω γω είναι καλύτερος. :hahaha:

Το ερώτημα είναι το εξής: Τί κινούμενα σχέδια θέλετε στην ελληνική τηλεόραση; Kiddie pacifiers, ή τροφή για σκέψη; Αυτήν την εποχή, ό,τι κινούμενο κι αν φέρουν στην τηλεόραση, απ' όποιο ημισφαίριο της Γης κι αν προέρχεται, θα ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Θα μιλάμε για νίκη του animation (και όχι των anime, μισώ τον διαχωρισμό), όταν θα δούμε και πιο ώριμα κινούμενα σχέδια σε καλό timeslot, να τα δουν μερικοί παραπάνω άνθρωποι, και να διαπιστώσουν ότι το animation ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#274 mAs_81

mAs_81

Anta baka?

• Members
  • 150 posts

Posted 06 April 2008 - 15:51

Το ερώτημα είναι το εξής: Τί κινούμενα σχέδια θέλετε στην ελληνική τηλεόραση; Kiddie pacifiers, ή τροφή για σκέψη; Αυτήν την εποχή, ό,τι κινούμενο κι αν φέρουν στην τηλεόραση, απ' όποιο ημισφαίριο της Γης κι αν προέρχεται, θα ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Θα μιλάμε για νίκη του animation (και όχι των anime, μισώ τον διαχωρισμό), όταν θα δούμε και πιο ώριμα κινούμενα σχέδια σε καλό timeslot, να τα δουν μερικοί παραπάνω άνθρωποι, και να διαπιστώσουν ότι το animation ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου,αλλα δυστυχως τα animation δεν προκειται να εχουν αυτη την νικη σ'αυτη τη χωρα για τον απλουστατο λογο οτι θεωρουνται ως παιδικα κ μονο..Γι'αυτο επεμεινα στην καταλληλοτητα τους για τα παιδακια..
Posted Image

#275 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 06 April 2008 - 16:04

Ενώ ο Sasuke ξέρω γω είναι καλύτερος. :hahaha:

Μη μου βάζεις λόγια Kenny-sama...Δεν έχω δει ούτε 1 λεπτό Ναρουτο (αν αναφέρεσαι σ αυτό:nosey:)

Κατ αρχήν τα ερωτήματα είναι δύο...Τί είναι κατάλληλο να βλέπουν τα παιδιά και τί θέλετε εσείς οι ενήλικες. Επομένως μιλάμε για δύο ζώνες προβολής.

Νομίζω ότι πολλή θρεπτική τροφή για τη σκέψη δε θα βρεις σε κανένα animation. Λίγη εως κάμποση τροφή όμως θα βρεις σε πολλά. Το ότι είναι τέχνη το animation δε σημαίνει όμως ότι έχει και βαθιά φιλοσοφικά νοήματα. Επίσης εκτός από τέχνη είναι και βιομηχανία (πάνω απ όλα)

Και στο κάτω κάτω γιατί να διαπιστώσουν οι άνθρωποι ότι το animation είναι τέχνη; Υπάρχουν πολλόι τομείς της τέχνης που προηγούνται σε ποιότητα και ουσία.

#276 mAs_81

mAs_81

Anta baka?

• Members
  • 150 posts

Posted 06 April 2008 - 16:19

Και στο κάτω κάτω γιατί να διαπιστώσουν οι άνθρωποι ότι το animation είναι τέχνη; Υπάρχουν πολλόι τομείς της τέχνης που προηγούνται σε ποιότητα και ουσία.

Οπως κ να'χει το πραγμα το συγκεκριμενο θεμα αφορα τα animation τα οποια ειναι κ αυτα ειδος τεχνης..
Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο αυτο που λες..Ο καθε τομεας της τεχνης εχει κ διαφορετικα νοηματα κ κανεις δεν ειναι ιδιος με τον αλλον..Πως μπορεις να ξερεις ποιος θα πρεπει να προηγηθει η οχι ενω κ η ποιοτητα τους κ η ουσια τους οπως λες αφορα τον καθε τομεα ξεχωριστα κ δεν υπαρχει μεσο συγκρισης μεταξυ τους?:hmmm:
Posted Image

#277 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 06 April 2008 - 16:25

Οπως κ να'χει το πραγμα το συγκεκριμενο θεμα αφορα τα animation τα οποια ειναι κ αυτα ειδος τεχνης..
Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο αυτο που λες..Ο καθε τομεας της τεχνης εχει κ διαφορετικα νοηματα κ κανεις δεν ειναι ιδιος με τον αλλον..Πως μπορεις να ξερεις ποιος θα πρεπει να προηγηθει η οχι ενω κ η ποιοτητα τους κ η ουσια τους οπως λες αφορα τον καθε τομεα ξεχωριστα κ δεν υπαρχει μεσο συγκρισης μεταξυ τους?:hmmm:

Τα νοήματα της ζωής που παρουσιάζει η τέχνη είναι τα γνωστά επαναλαμβανόμενα x. Η κάθε μορφή τέχνης χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα για να το κάνει και η δύναμη των μέσων διαφέρει από είδος σε είδος. Το animation χρησιμοποιεί μέσα που εμπεριέχουν το περισσότερο ψέμα, γι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και το λιγότερο πετυχημένο είδος σ αυτό το θέμα. Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω μόνο για τα νοήματα και την ουσία και όχι για το αισθητικό αποτέλεσμα.

#278 mAs_81

mAs_81

Anta baka?

• Members
  • 150 posts

Posted 06 April 2008 - 16:34

Το animation χρησιμοποιεί μέσα που εμπεριέχουν το περισσότερο ψέμα, γι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και το λιγότερο πετυχημένο είδος σ αυτό το θέμα. Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω μόνο για τα νοήματα και την ουσία και όχι για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Περισσοτερο ψεμα γιατι?Ειναι κατα την γνωμη σου ποιο ευκολο να περαστει ενα νοημα/μυνημα πχ μεσω του κινηματογραφου μονο κ μονο επειδη εχει αληθινους ηθοποιους παρα μεσω ενος καλου animation?Σημασια εχει το αποτελεσμα(αισθητικο η μη),δηλ εαν το νοημα θα περαστει επιτυχως η δυστυχως ο κοσμος θα κρατησει το λαθος νοημα η κατι που δεν θα εχει την ιδια αξια με αυτο που προσφερει το πρωτοτυπο μεσο εκφρασης του εν λογω νοηματος..
Posted Image

#279 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 06 April 2008 - 16:46

Νομίζω ότι πολλή θρεπτική τροφή για τη σκέψη δε θα βρεις σε κανένα animation. Λίγη εως κάμποση τροφή όμως θα βρεις σε πολλά. Το ότι είναι τέχνη το animation δε σημαίνει όμως ότι έχει και βαθιά φιλοσοφικά νοήματα. Επίσης εκτός από τέχνη είναι και βιομηχανία (πάνω απ όλα)

Με κάνεις να αμφιβάλω για το τι animation έχεις δει. Ακόμη και εγώ που δεν είμαι δα και κανάς θεός σε θέματα τέτοια έχω βρεί αρκετά που μπορούν να γραφτούν βιβλία ολόκληρα για αυτά και τα νοήματα τους, απο το Dead Leavs και το Mind Game μέχρι το Μπλε Πλανήτη.

Όλα τα είδη τέχνης είναι πρώτα απ' όλα βιομηχανία απο τη στιγμή που εμφανίστηκε η δυνατότητα εκμετάλευσης τους οικονομικά, απ' τη μουσική μέχρι τη ζωγραφική και το θέατρο.

Τα νοήματα της ζωής που παρουσιάζει η τέχνη είναι τα γνωστά επαναλαμβανόμενα x. Η κάθε μορφή τέχνης χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα για να το κάνει και η δύναμη των μέσων διαφέρει από είδος σε είδος. Το animation χρησιμοποιεί μέσα που εμπεριέχουν το περισσότερο ψέμα, γι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και το λιγότερο πετυχημένο είδος σ αυτό το θέμα.

Εδώ άθελα σου δίνεις στο animation μεγαλύτερη δύναμη απο άλλα είδη, (άθελα σου βέβαια), καθότι αυτό που λές είναι ότι έρχεται πιο κοντά στη πραγματικότητα χρησιμοποιόντας και συνδιάζοντας όλα τα άλλα είδη τέχνης μαζί, ενώ αν αποκλείσει κάποιο θα το κάνει κατά βούληση επειδή εξυπηρετεί το τι θέλει να δώσει στον θεατή, οπότε είναι και πιο ευκίνητο είδος.

Γιατί είναι κρίμα να αδικείται ένα είδος τέχνης. Και δεν είναι μόνο το animation.

Όσο για το τελευταίο, πέρα απο το ότι απαντήθηκε και ποιο πάνω, προσωπικός το θεωρώ ιδιαίτερα κλειστόμυαλο. Είναι σαν να λέω ότι το θέατρο έχει λιγότερα πράγματα να δώσει καθότι είναι πολύ πιο παλαιολιθικό απο το κινηματογράφο, οπότε δεν το χρειαζόμαστε και καλό είναι να δωθεί προταιρεότητα σε άλλα είδη τέχνης. Σόρρυ, αλλά δεν την δέχομαι τη νοοτροπία αυτή.

Άσε που το επιχήρημα περί ποιότητας είναι άκυρο, καθότι με άλλα κριτήρια καθορίζεται η ποιότητα στο θέατρο, με άλλα στη μουσική, άλα για το animation, Κτλ. Οπότε δεν μπορείς να τα συγκρίνεις, είναι διαφορετικά, είναι σαν να υγκρίνεις τα ΤΕΙ Πάτρας με το νέο δίσκο των Nightwish, δεν στέκει απ' την αρχή.
Posted Image

#280 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 06 April 2008 - 19:18

Περισσοτερο ψεμα γιατι?Ειναι κατα την γνωμη σου ποιο ευκολο να περαστει ενα νοημα/μυνημα πχ μεσω του κινηματογραφου μονο κ μονο επειδη εχει αληθινους ηθοποιους παρα μεσω ενος καλου animation?Σημασια εχει το αποτελεσμα(αισθητικο η μη),δηλ εαν το νοημα θα περαστει επιτυχως η δυστυχως ο κοσμος θα κρατησει το λαθος νοημα η κατι που δεν θα εχει την ιδια αξια με αυτο που προσφερει το πρωτοτυπο μεσο εκφρασης του εν λογω νοηματος..

Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε το ανώτερο εκπόνημα κάθε είδους τέχνης, θα βλέπαμε ότι το δημιούργημα του animation από πλευράς ουσίας δεν είναι στην κορυφή, διότι βασίζεται πολύ στο ψέμα και το ψέμα αποπροσανατολίζει. Αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να κάνεις κάτι παρεμφερές θα καταλάβεις τί εννοώ. Μέχρι τότε είναι θεμιτό να πιστεύεις τα παραπάνω.

Red Pyramid

Με κάνεις να αμφιβάλω για το τι animation έχεις δει. Ακόμη και εγώ που δεν είμαι δα και κανάς θεός σε θέματα τέτοια έχω βρεί αρκετά που μπορούν να γραφτούν βιβλία ολόκληρα για αυτά και τα νοήματα τους, απο το Dead Leavs και το Mind Game μέχρι το Μπλε Πλανήτη.

Όλα τα είδη τέχνης είναι πρώτα απ' όλα βιομηχανία απο τη στιγμή που εμφανίστηκε η δυνατότητα εκμετάλευσης τους οικονομικά, απ' τη μουσική μέχρι τη ζωγραφική και το θέατρο.

Μωρέ αμφίβαλλε όσο θέλεις, αλλά θέλω να σου πω ότι το animation ειδικά στηριζόταν αποκλειστικά στη βιομηχανία μέχρι πρόσφατα γιατί ήταν πολύ δύσκολο να παράγεις τέτοιο πράγμα στο σπίτι σου. Φυσικά έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τα πανω τους οι ανεξάρτητες δημιουργίες.

Εδώ άθελα σου δίνεις στο animation μεγαλύτερη δύναμη απο άλλα είδη, (άθελα σου βέβαια), καθότι αυτό που λές είναι ότι έρχεται πιο κοντά στη πραγματικότητα χρησιμοποιόντας και συνδιάζοντας όλα τα άλλα είδη τέχνης μαζί, ενώ αν αποκλείσει κάποιο θα το κάνει κατά βούληση επειδή εξυπηρετεί το τι θέλει να δώσει στον θεατή, οπότε είναι και πιο ευκίνητο είδος.

Ούτε άθελα μου δεν το λέω αυτό, αλλά αν θες απάντηση στο επιχείρημά που συμπέρανες απ την πρότασή μου, πρέπει να σκεφτείς την τάση που έχει ο άνθρωπος απ τη φύση του να παραμυθιάζεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι απ το animation. Είναι ζωγραφιές! Πως να το θέσω πιο απλά! Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Και αυτό μπερδεύει τον άνθρωπο! Εκεί χάνει τον animation.

Όσο για το τελευταίο, πέρα απο το ότι απαντήθηκε και ποιο πάνω, προσωπικός το θεωρώ ιδιαίτερα κλειστόμυαλο. Είναι σαν να λέω ότι το θέατρο έχει λιγότερα πράγματα να δώσει καθότι είναι πολύ πιο παλαιολιθικό απο το κινηματογράφο, οπότε δεν το χρειαζόμαστε και καλό είναι να δωθεί προταιρεότητα σε άλλα είδη τέχνης. Σόρρυ, αλλά δεν την δέχομαι τη νοοτροπία αυτή.

Άσε που το επιχήρημα περί ποιότητας είναι άκυρο, καθότι με άλλα κριτήρια καθορίζεται η ποιότητα στο θέατρο, με άλλα στη μουσική, άλα για το animation, Κτλ. Οπότε δεν μπορείς να τα συγκρίνεις, είναι διαφορετικά, είναι σαν να υγκρίνεις τα ΤΕΙ Πάτρας με το νέο δίσκο των Nightwish, δεν στέκει απ' την αρχή.

Θα αγνοήσω τον αβάσιμο χαρακτηρισμό σου. Αν δεις τί γράφω θα καταλάβεις ότι δεν λέω πουθενά ότι δεν το χρειαζόμαστε το animation (ούτε ότι το χρειαζόμαστε, ούτε ότι/αν χρειαζόμαστε ή όχι την τέχνη γενικά). Είπα ότι προηγούνται άλλοι τομείς και το σταμάτησα εκεί αν και προφορικά θα λεγα κι άλλα. Γιατί καλή χρυσή η τέχνη αλλά... Γιατί μου βάζετε λόγια;:nosey:

#281 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 06 April 2008 - 19:38

Ούτε άθελα μου δεν το λέω αυτό, αλλά αν θες απάντηση στο επιχείρημά που συμπέρανες απ την πρότασή μου, πρέπει να σκεφτείς την τάση που έχει ο άνθρωπος απ τη φύση του να παραμυθιάζεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι απ το animation. Είναι ζωγραφιές! Πως να το θέσω πιο απλά! Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Και αυτό μπερδεύει τον άνθρωπο! Εκεί χάνει τον animation.

Για μια στιγμή, τι θα πει είναι ψεύτικα επειδή είναι ζωγραφιές; Δηλαδή για σένα ο κινηματογράφος είναι ανώτερος επειδή απεικονίζει τα πράγματα πιο ρεαλιστικά(λέμε τώρα με τόσα εφέ που έχουν πλέον οι ταινίες, δεν είναι και τόσο ρεαλιστικές ως προς αυτό);
phmava.php

#282 mAs_81

mAs_81

Anta baka?

• Members
  • 150 posts

Posted 06 April 2008 - 19:41

Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε το ανώτερο εκπόνημα κάθε είδους τέχνης, θα βλέπαμε ότι το δημιούργημα του animation από πλευράς ουσίας δεν είναι στην κορυφή, διότι βασίζεται πολύ στο ψέμα και το ψέμα αποπροσανατολίζει. Αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να κάνεις κάτι παρεμφερές θα καταλάβεις τί εννοώ. Μέχρι τότε είναι θεμιτό να πιστεύεις τα παραπάνω.

Ωραια τα λες κ σε καταλαβαινω,ομως:
Κ παλι ο ισχυρισμος σου οτι το animation βασιζεται στο ψεμα δεν μπορω να το καταλαβω..Γιατι βασιζεται στο ψεμα αυτο θα ηθελα να μου εξηγησεις..Το οτι τα animation μπορει να περιεχουν πιο πολυ ψεμα απο καποιες αλλες μορφες τεχνης ειναι λιγο ατοπο επειδη δεν διευκρινιζεις τα ειδη της τεχνης που πιστευεις οτι μπορουν να ειναι πιο ουσιαστικα πανω στο ιδιο θεμα.Κ δεν νομιζω οτι ισχυριστηκα οτι το animation βρισκεται στη κορυφη του ειδους ετσι δεν ειναι?Αρα κ εσυ βαζεις λογια στο στομα μου στην προκειμενη περιπτωση..Επισης δεν νομιζω οτι ειναι αναγκαιο να κανω κατι "παρεμφερες" για να καταλαβω αυτο που λες,απλα εξηγησε το καλυτερα...Συζητηση κανουμε..
Posted Image

#283 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 06 April 2008 - 20:01

Ωραια τα λες κ σε καταλαβαινω,ομως:
Κ παλι ο ισχυρισμος σου οτι το animation βασιζεται στο ψεμα δεν μπορω να το καταλαβω..Γιατι βασιζεται στο ψεμα αυτο θα ηθελα να μου εξηγησεις..Το οτι τα animation μπορει να περιεχουν πιο πολυ ψεμα απο καποιες αλλες μορφες τεχνης ειναι λιγο ατοπο επειδη δεν διευκρινιζεις τα ειδη της τεχνης που πιστευεις οτι μπορουν να ειναι πιο ουσιαστικα πανω στο ιδιο θεμα.Κ δεν νομιζω οτι ισχυριστηκα οτι το animation βρισκεται στη κορυφη του ειδους ετσι δεν ειναι?Αρα κ εσυ βαζεις λογια στο στομα μου στην προκειμενη περιπτωση..Επισης δεν νομιζω οτι ειναι αναγκαιο να κανω κατι "παρεμφερες" για να καταλαβω αυτο που λες,απλα εξηγησε το καλυτερα...Συζητηση κανουμε..

Ουπς δεν είπα ότι ισχυρίστηκες κάτι τέτοιο...Σχήμα λόγου ήταν (αρνητική πρόταση που δινει ελαφρότητα σ αυτό που λέω)

Οκ θα προσπαθήσω να είμαι πιο σαφής. Αλλά θα αναγκαστώ να εστιάσω και να αφήσω απ έξω πολλές περιπτώσεις, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ.

Ας πάρουμε ένα μέσο άνιμε. Ας υποθέσουμε ότι το άνιμε αυτό πραγματεύεται ένα ουσιαστικό θέμα , όπως η δύναμη της φιλίας (κλισέ). Ας πούμε ότι το άνιμε τελειώνει (όπως γίνεται συχνά) με τη δύναμη της φιλίας να νικάει.

Εσύ κι εγώ και όλοι μας, στα x επεισόδιά του θα βλέπουμε χαριτωμένα πλάσματα να δρουν και θα τα παρακολουθούμε σε ακραία χαρούμενες ή δυστυχείς καταστάσεις. Τί θα σκεφρόμαστε? kawaii! αχ ναι έτσι είναι! τί όμορφο που είναι να σε νοιάζονται και να νοιάζεσαι, οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον και είναι πάντα τόσο δροσεροί και ευχάριστοι, οι κακοί γίνονται καλοί με τη δύναμη της αγάπης και ακόμα και όταν θυμώνουν είναι χαριτωμένοι!

Το ψέμα είναι διπλό. Όχι μόνο οι άνθρωποι στο 90% των περιπτώσεων είναι γαϊδουρια (και όποιος πει το αντίθετο θα τον δαγκώσω) αλλά είναι πολύ πιο άσχημοι, άχαροι (ψυχικά και σωματικά) και πολυδιάστατοι απ ότι στα άνιμε, πράγμα που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να τους συμπαθήσεις με την ευκολία που γίνεται στα άνιμε. Με λίγα λόγια, η φιλιά χτίζεται πολύ πιο δύσκολα γιατί απεναντί σου δεν έχεις kawaii κόσμο αλλά αληθινό κόσμο.

Θα σου φέρω κι ένα παράδειγμα απ τον κόσμο της μουσικής. Σκέψου μια μελωδία που σε συγκίνησε κάποια στιγμή. Πώς ένιωσες; Π.χ. σα να σου τρυπάνε την καρδιά; (συγγνώμη για την υπερβολή) Ασχετο αν δεν κάθισες να αναλύσεις μετά γιατί ένιωσες έτσι. Η τεχνη τη δουλειά της την έκανε. Σου μίλησε κατευθείαν στον πυρήνα, χωρίς φαμφάρες bara και πολυλογίες, χωρις υποθέσεις και ψεύτικους ισχυρισμούς. Μπάμ και κάτω δηλαδή. (χρησιμοποίησα τη μουσική που κατα την γνώμη μου είναι η ανώτερη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.)

#284 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 06 April 2008 - 20:06

Το ότι είναι τέχνη το animation δε σημαίνει όμως ότι έχει και βαθιά φιλοσοφικά νοήματα. Επίσης εκτός από τέχνη είναι και βιομηχανία (πάνω απ όλα)

Γιατί ο κινηματογράφος,το θέατρο και δεν ξέρω εγώ τι δεν βασίζονται στο κέρδος?
Όσα νοήματα μπορεί να σου προσφέρει μια ταινία, μια ζωγραφιά, μια θεατρική παράσταση, αλλά τόσα μπορεί να σου προσφέρει και το animation.Όσο θεωρούνται αυτά τέχνη άλλο τόσο θεωρείται και αυτό.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρείς "κατώτερη" τέχνη.

Edit για το από πάνω Post:Αναφέρεις ένα παράδειγμα που ισχύει και για τις ταινίες.Δεν καταλαβαίνω γιατί τα διαφοροποιείς.

#285 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 06 April 2008 - 20:10

Εσύ κι εγώ και όλοι μας, στα x επεισόδιά του θα βλέπουμε χαριτωμένα πλάσματα να δρουν και θα τα παρακολουθούμε σε ακραία χαρούμενες ή δυστυχείς καταστάσεις. Τί θα σκεφρόμαστε? kawaii! αχ ναι έτσι είναι! τί όμορφο που είναι να σε νοιάζονται και να νοιάζεσαι, οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον και είναι πάντα τόσο δροσεροί και ευχάριστοι, οι κακοί γίνονται καλοί με τη δύναμη της αγάπης και ακόμα και όταν θυμώνουν είναι χαριτωμένοι!

Το ψέμα είναι διπλό. Όχι μόνο οι άνθρωποι στο 90% των περιπτώσεων είναι γαϊδουρια (και όποιος πει το αντίθετο θα τον δαγκώσω) αλλά είναι πολύ πιο άσχημοι, άχαροι (ψυχικά και σωματικά) και πολυδιάστατοι απ ότι στα άνιμε, πράγμα που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να τους συμπαθήσεις με την ευκολία που γίνεται στα άνιμε. Με λίγα λόγια, η φιλιά χτίζεται πολύ πιο δύσκολα γιατί απεναντί σου δεν έχεις kawaii κόσμο αλλά αληθινό κόσμο.

Θα σου φέρω κι ένα παράδειγμα απ τον κόσμο της μουσικής. Σκέψου μια μελωδία που σε συγκίνησε κάποια στιγμή. Πώς ένιωσες; Π.χ. σα να σου τρυπάνε την καρδιά; (συγγνώμη για την υπερβολή) Ασχετο αν δεν κάθισες να αναλύσεις μετά γιατί ένιωσες έτσι. Η τεχνη τη δουλειά της την έκανε. Σου μίλησε κατευθείαν στον πυρήνα, χωρίς φαμφάρες bara και πολυλογίες, χωρις υποθέσεις και ψεύτικους ισχυρισμούς. Μπάμ και κάτω δηλαδή. (χρησιμοποίησα τη μουσική που κατα την γνώμη μου είναι η ανώτερη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.)

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έλεγες περί των κλισέ των anime κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως γενικά το animation είναι κατώτερο, μόνο το ότι στην πράξη τα περισσότερα anime είναι (λέμε τώρα) ενδεχομένως χειρότερα από τις live action σειρές και ταινίες.

Τώρα με την μουσική που λες, θα διαφωνήσω, ίσα ίσα το ότι σου μιλάει κατευθείαν στην "καρδιά" σημαίνει πως σου προσφέρει μόνο συναίσθημα και τίποτα άλλο. Δεν σου διδάσκει κάτι. Άρα με την ίδια λογική τα anime θα ταν ιδανικά αν δεν σου δίδασκαν τίποτα, απλά να σου προσφέρουν ωραία συναισθήματα έτσι; Μα αυτό είναι το θέμα! Ότι αυτό ακριβώς κάνουν, σου προσφέρουν ωραία συναισθήματα και όχι τόσο ουσία (τουλάχιστον το μέσο otakίστικο anime σήμερα).
phmava.php