Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#166 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 May 2007 - 18:54

εγώ πάντως θεωρώ πως το έβαλαν το FMA πειραματικά πιο πολύ για να δουν τί απήχηση έχει και πιο κοινό το βλέπει, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους για μελλοντικά παρόμοια ανιμε.

εγώ θα το παρακαμψω μιας και διαβασα το καλυτερο manga και ειναι λιγο υπερτιμημενη εκπομπη.

Το πρόβλημα είναι πως η διαφορά της εκπομπης αυτης με τα άλλα καρτούν σε ποιότητα εικονας και ηχου αλλα και σε θεματολογια είναι τεράστια. Δεν θα έπρεπε να το βάλουν με τις φθηνοτερες παραγωγες καρτουν γιατί προϊδεάζει τα παιδιά αρνητικά.

απλα χρειαζοταν η τηλεοραση μια τέτοιου είδους εκπομπή, αλλά δεν σημαίνει πως έτσι θα έπρεπε ν καθιερωθούν τα ανιμε ισοπεδωτικά εις βαρος των καρτουν των αλλων χωρων

Εμείς με αυτά μεγαλώσαμε την Ελληνική τηλεόραση.
εγώ θέλω τα παιδιά μου κάποτε αυτά να βλέπουν και οχι μετα αποστειρωμένα αρχεία της Disney

Καλά τώρα που έγινε έτσι η Ντισνεϋ δεν αξίζει.

Ας βαλουν όμως τα παλιά έργα όπως Πινόκιο ή Μπαμπι και τις παλιες σειρές (Duck Tales, Rescue Rangers, Gummi Bears κλπ) και τα παιδια δεν θα εχουν παραπονο.

#167 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 17 May 2007 - 03:37

για να τα μάθουν και αυτοί που δεν τα ξέρουν.
και για να τα μάθουν και οι νεώτερες γεννιές;

Εμείς με αυτά μεγαλώσαμε την Ελληνική τηλεόραση.
εγώ θέλω τα παιδιά μου κάποτε αυτά να βλέπουν και οχι μετα αποστειρωμένα αρχεία της Disney

Σωστός. Κι όχι όπως τώρα στην NET που βάζει παμπάλαιες Disney σειρές που βλέπαμε το '93 στο Mega! Aν...κι οι καινούριες που βάζει μόνο και μόνο στο άκουσμα των τίτλος τους δείχνουν πόσο πολύ έχουν στερέψει από ιδέες π.χ. το American Dragon. :oo:

Kαλά, κι anime τελευταίων χρόνων που φέρνουν στο Alter (π.χ. Tokyo Mew Mew και Gundam Wing) φροντίζουν να το αποσύρουν μετά από μερικές βδομάδες.

#168 becausE

becausE

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 17 May 2007 - 08:09

πιστεύω πως το να δείξουν το FMA ήτανε μια καλή κίνηση άλλωστε το FMA εκτος από τα διαφορα γεγονότα και τις διαφορες δυνάμεις που δεν υπάρχουνε (όπως στα περισσότερα "ανιμε") δείχνει τον κόσμο κανονικά δηλαδή οι homunculus ήθελαν να κάνουν έναν πόλεμο για να αποκτήσουν την πετρα το ίδιο γίνετε τώρα με τον bush για το πετρέλαιο επίσης οι διάφοροι φόνοι του barry the butcher αυτό που θέλω να πω αν δεν καταλάβατε είναι ότι παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή του κόσμου που ζούμε απλά με την αλχημεία στην μέση :P

#169 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 17 May 2007 - 11:20

πιστεύω πως το να δείξουν το FMA ήτανε μια καλή κίνηση άλλωστε το FMA εκτος από τα διαφορα γεγονότα και τις διαφορες δυνάμεις που δεν υπάρχουνε (όπως στα περισσότερα "ανιμε") δείχνει τον κόσμο κανονικά δηλαδή οι homunculus ήθελαν να κάνουν έναν πόλεμο για να αποκτήσουν την πετρα το ίδιο γίνετε τώρα με τον bush για το πετρέλαιο επίσης οι διάφοροι φόνοι του barry the butcher αυτό που θέλω να πω αν δεν καταλάβατε είναι ότι παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή του κόσμου που ζούμε απλά με την αλχημεία στην μέση :P

καλα μην νομιζεις πως θα αποκομισει κανεις τετοια μηνυματα....
ουτως η αλλως οι περισσοτεροι π το βλεπουν τωρα το χουν ξαναδει...
εμενα δεν μ αρεσε που το βαλε στο cine+ ρε γμτ....
σε οσους σκουζω να βαλουν cine+ εκεινη την ωρα λενε δεν εχω....
ε δεν ειναι μλκια αυτο?
στο ντουκου θα παει ολη η σειρα....
σκοπος δεν ειναι να την δουν 20 ατομα μονο...

#170 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 17 May 2007 - 11:39

ε δεν ειναι μλκια αυτο?

Μολις τελειωσει μαλλον θα περασει στο προγραμμα της νετ ή της ετ1...ελπιζω τουλαχιστον...

#171 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 17 May 2007 - 14:15

Μολις τελειωσει μαλλον θα περασει στο προγραμμα της νετ ή της ετ1...ελπιζω τουλαχιστον...

αν γινει αυτο τοτε μια χαρα...

#172 tokyo pig

tokyo pig

Attorney at LoL

• Members
  • 52 posts

Posted 17 May 2007 - 23:44

ε δεν ειναι μλκια αυτο?

Κάπως πρέπει να προωθήσουν και αυτοί το "ιντεργρατιον" σε digital tv...πιστεύω ότι καλά κάνουν...
Posted Image
For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------

#173 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 17 May 2007 - 23:56

Κάπως πρέπει να προωθήσουν και αυτοί το "ιντεργρατιον" σε digital tv...πιστεύω ότι καλά κάνουν...

οχι νομιζω το fma δεν ειναι τοσο σωστο για εναν τετοιο σκοπο...
τα anime ειναι επιεικως παρεξηγημενα στην Ελλαδα οποτε ετσι δεν καταφερνουν να τραβηξουν τοσο κοσμο προς αυτην την πλευρα...

#174 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 posts

Posted 18 May 2007 - 00:14

οχι νομιζω το fma δεν ειναι τοσο σωστο για εναν τετοιο σκοπο...
τα anime ειναι επιεικως παρεξηγημενα στην Ελλαδα οποτε ετσι δεν καταφερνουν να τραβηξουν τοσο κοσμο προς αυτην την πλευρα...

Κοίτα, βασικά δεν θέλουν να τραβήξουν κόσμο προς τα anime, ποσώς τους ενδιαφέρει, προς την ψηφιακή ερτ θέλουν να τραβήξουν!

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#175 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 May 2007 - 08:12

Κοίτα, βασικά δεν θέλουν να τραβήξουν κόσμο προς τα anime, ποσώς τους ενδιαφέρει, προς την ψηφιακή ερτ θέλουν να τραβήξουν!

και αλλωστε 16.40 οι πιο πολλοί βρίσκονται εν ώρα σιέστας. Βάλτο ή πρωί ή βράδυ. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να εχει μεγάλη απήχηση. Εκτός και αν φωτιστούν και βάλουν τις παλιές σειρές του 70 και του 80.

#176 morfes13

morfes13

Stavros the wrestler

• Members
  • 12 posts

Posted 17 July 2007 - 19:27

einai oloi lalakes afou den vazoun afta pou thelei o kosmos alla cartoon pou tous einai efkola kai ta bazoun sinexeia.dioti einai para polla poli mikra pedia pou den katalabenoun ti vlepoun apla tous aresoun ta cartoon kai etsi pianoun tin tiletheasi pou theloun xoris kopo.pistevo tha itna kalo na kaname kati aspoume na pername tilefono ta kanalia pou pezoun cartoon(star,alter,0-6 k.a )kai na deixname link apo site ellinika kai na doun posoi theloun na vlepoun anime.afto mporei na ekane kati

#177 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 17 July 2007 - 20:17

einai oloi lalakes afou den vazoun afta pou thelei o kosmos alla cartoon pou tous einai efkola kai ta bazoun sinexeia.dioti einai para polla poli mikra pedia pou den katalabenoun ti vlepoun apla tous aresoun ta cartoon kai etsi pianoun tin tiletheasi pou theloun xoris kopo.pistevo tha itna kalo na kaname kati aspoume na pername tilefono ta kanalia pou pezoun cartoon(star,alter,0-6 k.a )kai na deixname link apo site ellinika kai na doun posoi theloun na vlepoun anime.afto mporei na ekane kati

Η δικιά μου εντύποση είναι ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμα,δυστηχώς.Όχι μόνο για anime αλλά για κοινούμενα σχέδια γενικώς,και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανυσηχεί γιατί αυτή η τάση βγήκε πριν 10-15 χρόνια στη Δύση και ακομα δεν το έχουμε αφομοιώσει.Το πρόβλημα αρχίζει απ' τη παιδεία,τον τρόπο ζωής.τη νοοτροπία.Δυστηχώς το κοινό είναι περιωρισμένο,αυτοί που ασχολούμαστε λίγοι,τουλάχιστον ενεργά,και νομλιζω ότι αυτό υσχήει γενικά,δλδ και για το κινηματογράφο,τη μουσική,λογοτεχνία,κτλ.Για να μην είμαστε εντελώς μηδενιστές,σε σχέση με 5 χρόνια πριν είναι καλύτερα,αλλά αυτό έγινε με βάση ατομικές προσπάθειες,όχι κάτι οργανωμένο.:bahhh:

Πάντως,προτιμό αυτή τη κατάσταση από το να γίνει δημοφιλές με εξευτελιστικό τρόπο,π.χ. να γίνει εκπομπή τύπου 'So you think you can draw(manga?)...:oo:
Posted Image

#178 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 20 July 2007 - 23:07

Πάντως,προτιμό αυτή τη κατάσταση από το να γίνει δημοφιλές με εξευτελιστικό τρόπο,π.χ. να γίνει εκπομπή τύπου 'So you think you can draw(manga?)...:oo:

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!:Crying2:

Yπάρχει και πιο αποδοτικός τρόπος να γίνουν γνωστά τα anime στην Eλλάδα: ν' αρχισούν να προβάλουν κανα μουσικό anime (π.χ. Gravitation) στην βραδινή ζώνη με τις φωνές απόφοιτων των μουσικών reality games και γνωστών τραγουδιστών. Καλά, μην βαράτε, μια ιδέα είπα! :hihi2:

#179 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 21 July 2007 - 00:31

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!:Crying2:

Yπάρχει και πιο αποδοτικός τρόπος να γίνουν γνωστά τα anime στην Eλλάδα: ν' αρχισούν να προβάλουν κανα μουσικό anime (π.χ. Gravitation) στην βραδινή ζώνη με τις φωνές απόφοιτων των μουσικών reality games και γνωστών τραγουδιστών. Καλά, μην βαράτε, μια ιδέα είπα! :hihi2:

:oo:

Την ημέρα που θα ακούσω κάποιον τέτοιο τύπο να κάνει τη φωνή του Shouichi ή του Yuki,θα γίνω ερημίτης:terror2:

Spoiler:

Posted Image

#180 LiosAlfa

LiosAlfa

Anime Elite

• Members
  • 1,175 posts

Posted 21 July 2007 - 12:13

Βήματα για την εξάπλωση των anime στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν αλλά είναι κάτι σαν την ανάπτυξη στην ίδια χώρα αρνούνται να την κάνουν.

Π.χ δεν μπορεί ένα ελληνικό κανάλι να βάλουν το Metropolis?

Ένα αριστούργημα για μεγάλους περισσότερο imo.

Αλλά θα το δουν 2 - 3 - 4 χιλιάδες ? στανταρ.Σε καπιους θα αρέσει(αυτό ειναι δεδομένο).

Βάλε καμια διαφήμιση για anime βαλε και λιγο merchandise και gg.
Posted Image