Προσωπικα δεν με τρελανε απορω που ολοι λενε καλα λογια..
Ηταν αστυνομικο σεναριο με οντος αρκετα καλο σασπενς και ενδιαφερον χαρακτηρες: τενμα, ο ντεντεκτιβ, ο γιοχαν και ο μπραβος του, η αδερφη του, και το παραμυθι. αρκετα καλα στοιχεια.
Ομως αξιζε για 12 επισοδεια, το πολυ 24 οχι για 80 που ήταν, προσωπικα βαρεθικα τη ζωη μου και μετανιωσα που το ξεκινισα..
το τελος επισις θα μπορουσε να γινει καλυτερο ( προβλεψιμο ήταν ποιος θα ριξει τον πυροβολισμο...)
τα παραμυθια που ήταν το δυνατο στοιχειο του ανιμε θα μπορουσαν να είχαν μεγαλυτερη θέση όπως και ο παραμυθας.
τελος ο γιοχαν, το μεγαλο ατου της σειρας... περιμενα πολυ περισοτερα, εμφανιζοταν σε μια ουδετερη μαργιονετα και μονο αυτο, δεν βλεπαμε κακια, δραση, η παντελης ελειψη συναισθηματων τον εκανε αυτο που ηταν αλλα η αδρανεια δεν ηταν αυτο που περιμενα.
τουλαχιστον ας ειχε καποιο στοιχειο υπερφυσικου αφου αυτο προδιδε..
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές και ειδικά για τον αριθμό επεισοδίων.
Το είχα πει κι εγώ όταν το τελείωσα πως παραήταν πολλά και το έκαναν ελαφρώς κουραστικό προς το τέλος και έτσι σου έμεναν πιο δύσκολα τα ουσιαστικά πράγματα.
Πχ
Καλή η σειρά επομένως, αλλά μπορούσε να είναι μικρότερη (ντάξει και 40-50 το πολύ να ήταν τα επεισόδια δεν θα με είχε πειράξει, 12 παραείναι λίγα νομίζω πάλι).
Επίσης την περίμενα κι εγώ ελαφρώς καλύτερη απ' τα όσα είχα ακούσει, still είναι στις αγαπημένες μου. Κλίμα, χαρακτήρες, ιστορία κλπ με ικανοποίησαν σαν σύνολο.
Όσο για την σύγκριση με το Death Note εγώ πιστεύω υπήρχαν κάποιες ομοιότητες στο σχέδιο και στην ατμόσφαιρα (σε κάποια σημεία). Πέραν αυτών, μέρα με την νύχτα.