Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, καλή ήταν για τα δεδομένα της imo.
Κοινώς, για shonen movie, την βρήκα πολύ καλή, αν πάρουμε και υπόψιν το πως ήταν αρκετές προηγούμενες και ακόμη και αυτές που βγάζουν σε άλλες σειρές (πχ Naruto).
Για το hype της, Oda κτλ όμως δεν ήταν αντάξια κατ' εμέ, δεν την βρήκα και τίποτα το τόσο τρομερό. Για μένα η καλύτερη ταινία στο OP παραμένει η 4η, μετά η 7η και μετά υποθέτω η 6η. Οπότε αυτή στην καλύτερη είναι 4η στην σειρά (imo πάντα).
Πάντως να παραδεχτώ ότι η δύναμη του Shiki μου άρεσε, εξηγήθηκαν μπόλικα πράγματα που είχα απορία, όπως το πλοίο που υπήρχε ανάμεσα στα κτίρια του Marineford όταν πολέμησε με Garp και Sengoku, όπως και το πως απέδρασε από την φυλακή. Ήταν και ωραία η εξήγηση για το πως δεν τον είχαν εντοπίσει τόσον καιρό, μιας και κρυβόταν στον ουρανό. Όταν είχαν δείξει στο episode 0 την κρυψώνα του την είχα κόψει απλώς για ένα πάρα πολύ ψηλό βουνό, τελικά βγήκε ακόμα καλύτερη, μου άρεσαν τα ιπτάμενα νησιά.
Ωστόσο σαν gags και τελικό σχέδιο κάτι σαν τον Moria μου βγήκε ο Shiki, lame. Childish humor που επαναλαμβάνεται συνεχώς (τα ίδια και ο Dr. Indigo) και ένα σχέδιο που κράτησε 20 χρόνια και διαλύθηκε σε μια βδομάδα, χώρια που ούτως ή άλλος με τέτοιο σχέδιο σιγά μην λύγιζε την κυβέρνηση, ούτε έναν admiral δεν μπορούσε να νικήσει. Δεν μου άρεσε και που, κλασικά, δεν είδαμε το full potential του Shiki, επειδή ήταν γέρος κτλ. Δεν γίνεται τώρα ένας σύγχρονος του Roger να μπορεί να νικηθεί τόσο απλά.
Τέλος, μου άρεσε πάρα πολύ που ξαναείδαμε τους ψάθινους μαζεμένους. Από την οπτική τους το βρήκα ευχάριστο, ενώ και οι πλάκες ήταν ωραίες στο σύνολο (πχ ο Sanji που λέει στον Usopp "have you noticed?" μοιάζοντας πως αναφέρεται στα φτερά των κατοίκων του χωριού και μετά λέει "there are no maidens here" ή στο τέλος που σώζει την Robin o Brook XD). Καιρό είχαμε να τους δούμε έτσι.
Η μετάφραση των INP ήταν καλή κιόλας, δεν νομίζω πως θα κάνει τρομερή διαφορά όταν το βγάλουν yibis ή κάνα άλλο καλό group. Μένει μόνο να βγει και σε κάνα Bluray, η ποιότητα ίσα που παλεύονταν imo. Ένα 7.5 από μένα λοιπόν.
ενα αλλο μειον της ταινια ηταν οτι δεν εδειχνε πολυ Robin...
Όντως, αλλά όσο την έδειξε ήταν τέλεια.

Και η Nami δεν πήγαινε πίσω επίσης.