Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

death note


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#16 Paliakoudis

Paliakoudis

    Starting...

  • Members
  • 7 posts

Posted 18 August 2012 - 19:33

Spoiler:


#17 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 12 September 2012 - 13:18

Spoiler:

Θα διαφωνισω σαν καημενος ητανε στο ανιμε :P

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#18 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 31 January 2020 - 22:28

Δεν το είδα πουθενά στο φορουμ αλλά ετοιμάζουν one shot.

https://www.animenewsnetwork.com/news/2020-01-30/viz-media-to-publish-death-note-1-shot-guardian-of-the-witch-manga-in-english/.155937

Πέρα από σειρά στο netflix θα έχουμε και μερικές σελίδες να διαβάσουμε.

Αν βγάλουν και το Burn the Witch του Kubo ως σειρά καλά θα είναι.



#19 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 20 June 2020 - 13:55

Δεν είδα σχολιασμό για το one-shot, οπότε επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με κάτι σαν mini review.

Κατ' αρχάς η σχέση μου με το death note είναι κάτι σαν ψύχωση, όταν βγήκε το anime στιγμάτισε την εφηβική μου ζωή και αποτέλεσε το λόγο αφενός να ασχοληθώ με τα ιαπωνικά σχέδια είτε manga είτε anime, αλλά και να διαμορφώσω τον τρόπο σκέψης μου.

 

Για μένα είναι ένα έργο τέχνης πλούσιο σε σημειολογία με κοσμογονικές αναφορές αλλά και κριτική σχετικά με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με λίγα λόγια, πιστεύω πως υπάρχει πολύ σκέψη πίσω από το έργο, θέτωντας δύσκολες φιλοσοφικές ανησυχίες με ελεύθερο τρόπο και όλα αυτά σε ένα εύπεπτο περιτύλιγμα το οποίο έγινε οικονομική επιτυχία.

 

Για παράδειγμα ας πάρουμε το μήλο, που το βλέπουμε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Το μήλο ως γνωστών είναι σημειολογικά αποτυπωμένο στο νου του ανθρώπου ως το προπατορικό αμάρτημα. Οι χρήστες των death notes ταίζουν με μήλα τους shinigami. Δηλαδή οι shinigami τρέφονται με αμαρτίες. Σκεφτείτε ότι ικανοποιούνται περισσότερο μάλιστα όσο ο χρήστης μένει ζωντανός και συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει, να γράφει ονόματα δηλαδή ενώ παράλληλα τους ταίζει μήλα. Με βάση αυτό σκεφτείτε ότι ως αμάρτημα αναφέρεται το να σκοτώνει ο χρήστης του death note κόσμο για τις αιτίες που έχουμε δει. Οι αιτίες αυτές νοούνται ως αμαρτήματα για τον συγγραφέα και κάνοντας κανείς τον παραπάνω συλλογισμό μπορεί να βγάλει συμπεράσματα σε σύνθετα θεολογικά, κοινωνικά και κοσμολογικά θέματα. Δεν λαμβάνει δηλαδή σαφή θέση ο συγγραφέας, αλλά με τρόπο δισκεδαστικό σε προτρέπει να αναζητήσεις τη θέση σου με βάση τα ερεθίσματα που σου δίνει.

 

Ασχέτως αν αυτό οδηγεί ή όχι κάπου, πιστεύω ότι θα έπρεπε να θεωρείται ως υψηλού επιπέδου "τέχνη".

 

Όταν διάβασα τα θετικά σχόλια του Ohba σχετικά με το έκτρωμα, την ταινία του Netflix, αμφέβαλλα ως προς όλα τα παραπάνω. Φοβήθηκα πως εάν θεωρεί όντως καλό το στραγγισμένο από όλα τα παραπάνω, άρα και σκουπίδι του netflix, τότε εξ' αρχής ίσως να πέταξε στο μάνγκα του σκόρπιες ιδέες που θεώρησε ως "πιασάρικες" και όλη η σκέψη που εγείρεται από αυτό είναι απλώς... τυχαίοι συνειρμοί! Κάτι όχι και τόσο απίθανο εφόσον όπως είπα οι "ποιοτικές" απόψεις διαχέονται με ελευθέρο τρόπο στην ιστορία που διαδραματίζεται. Παρ' όλα αυτά βρήκα πως ο Ohba αμοίφθηκε αδρά για να το χρησιμοποιήσουν στο Netflix και πιθανότατα, ότι και να έβγαινε από το χολιγουντιανό στούντιο, ο ίδιος θα έκανε διθυραμβικά σχόλια. Η άποψη αυτή διασταυρώνεται στο νέο one-shot καθώς οι ιδέες που αναφέρομαι σφίζουν στο νέο chapter που μου έκανε αρκετά θετική εντύπωση.

 

Spoiler:

 

Αυτά λοιπόν, έγραψα το σεντονάκι που του άξιζε, ηρέμησα :hehehe:


Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."

#20 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 20 June 2020 - 14:36

Μια χαρά, από την άλλη μπορείς να πεις ότι μπορεί στην αρχή να μην είχε σκέψεις να το κάνει τόσο βαθύ και μετά αφού είδε πως το fandom να πηγαίνει προς τα κει, στα spin offs να το έκανε πιο συνειδητά.

Τέσπα, το θέμα είναι ότι από ότι κατάλαβα δεν είναι τελείως αρπαχτή που αυτό καλό είναι. Έτσι όπως το αναφέρεις είναι σαν να ψάχνεται για "2η  σεζόν".


rsrGbGx.gif