Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γνώμες για αγορές hardware
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 09:02

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 16:07

Καταλαβαίνεις μιλάμε για γερά λεφτά για εμένα που απο δάνειο φοιτητικό θα τα πάρω οπότε δεν θέλω να κάνω καμμιά στραβή και να τα κλαίω μετά

Σε έναν ιδανικό κόσμο με φίλους κοντά μου, λεφτά και καλά μαγαζιά θα έκανα βέβαια αυτό που λες, αλλά....

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 17:51

She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all (Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 19:50

Αμα τα έχω κάπου σωσμένα, είμαι οκ...

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 07:11
Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 12:02

Θεέ μου... άντε να ψάχνω πάλι...

Εφόσον παρουσιάστηκε αυτό που λες (τι να τα κάνω τα 8 αν δε θα μπορώ να use it) θα επιστρέψω και με άλλες προτάσεις... Πω πω... μου ήρθε άσχημα αυτό...
Απο την άλλη, με όσα σκοπεύω να κάνω, θα το χρειάζομαι... αλλά πως στο καλό θα αντέξω τα Vista... Δεν είμαι για να κάνω bypass πράγματα εγώ και να μην έχω τα προγράμματα που θέλω και να μπορώ να κάνω τις τσατσιές μου δεν είναι... Thanks για τη βοήθεια παιδιά. Κάτι θα βρω...
Edit: Ρώτησα τον φίλο μου και μου λέει οτι θα γράφουν μεν τα Windows 3.5, αλλά θα τα χρησιμοποιούν τα 8. Οπότε δε τον ξεγράφω τον πισάκο ακόμη.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 11 Ιούνιος 2009 - 12:11
Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 12:35
Για να δείς και να χρησιμοποιήσεις και τα 8 θές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ x64 λειτουργικό είται είναι vista είτε xp είτε linux είτε οτι νάναι.
Το λειτουργικό όσα βλέπει χρησιμοποιεί. Τα υπόλοιπα στραγάλια.
Επιμένω πάντως να ψάξεις καλά εάν τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις θα χρησιμοποιούν πλήρως τη μνήμη σου. Γιατί αν δεν περνάνε τα πάντα στη μνήμη και χρησιμοποιούν και page file τότε τσάμπα τα 8gb και το configuration.
Τέλος: Τι σχέση έχει η κάρτα γραφικών με την apple.... Υλικό είναι. Αν ο driver είναι για το λειτουργικό τάδε, θα λειτουργήσει κανονικότατα. Υλικό είναι. Βάλτου σωστό driver και θα παίξει... τόσο απλά.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από NoDsl: 11 Ιούνιος 2009 - 12:54

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 13:07
Υπάρχουν xp 64bit όπως υπάρχουν και 32bit. Επίσης υπάρχουν vista x64 και x32.
Για να δείς και να χρησιμοποιήσεις και τα 8 θές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ x64 λειτουργικό είται είναι vista είτε xp είτε linux είτε οτι νάναι.
Επιμένω πάντως να ψάξεις καλά εάν τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις θα χρησιμοποιούν πλήρως τη μνήμη σου. Γιατί αν δεν περνάνε τα πάντα στη μνήμη και χρησιμοποιούν και page file τότε τσάμπα τα 8gb και το configuration.
Τέλος: Τι σχέση έχει η κάρτα γραφικών με την apple.... Υλικό είναι. Αν ο driver είναι για το λειτουργικό τάδε, θα λειτουργήσει κανονικότατα. Υλικό είναι. Βάλτου σωστό driver και θα παίξει... τόσο απλά.
παιζει να πω βλακειουλα, αλλα αμα εχεις παρα πολυ ram δε μπορεις να απενεργοποιησεις το pagefile ωστε να τα πεταει ολα στη ram? χρησιμοποιεις περισσοτερη ram, αλλα ολα θα πετανε.
Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 13:22
Τι να σπω..

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 15:17
Εντάξει, αρχικά θα βάλω Xp 64 για να βολεύομαι και αν αργότερα χρειαστώ πιο πολλή δύναμη, ξαναβάζω Vista 64.
Ούτως ή άλλως, δε θα κάνουμε animation απο τη πρώτη χρονιά. Δε νομίζω να χρειαστώ τίποτα θεϊκής δύναμης για 1 με 1μιση χρόνο.
Ο υπολογιστής όλοι μου λένε οτι εκτος μνήμης είναι γενικά καλύτερος απο οτι άλλο έχει εδώ διαθέσιμο. 3-4 μαγαζιά είναι όλα και όλα εδώ που έχουνε τέτοια.
Σε φίλους που έδειξα όλες τις εναλλακτικές, αυτόν μου λένε να πάρω, είναι και απο μαγαζί που μπορώ να τον πάρω με δόσεις (δε γίνεται σε όλα εδώ), και προσωπικά όσα ξέρω να "ερμηνεύσω" μου αρκούν απο αυτά που έχει οπότε θα τη κάνω.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά. Με άλλα πράγματα είμαι πολύ οργανωμένη και συγκροτημένη, αλλά με κάτι τέτοιο τα χάνω

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2009 - 17:09
Π.χ φόρτωσα ένα που με έχει βολέψει όταν κάνω μετατροπή βίντεο σε οποιαδήποτε μορφή (εγώ το έχω για να αλλάζω τα flv που φορτώνω απο youtube π.χ σε άλλη μορφή) και είναι μόνο για 32 συστήματα.
Το θέμα είναι οτι φορτώνω κάποιο, δουλεύει καλά και μπορεί έναν μαμημένο τύπο που θέλω να μη τον μετατρέπει. Οπότε χρειάζομαι 3-4 τέτοια για να είμαι καλυμμένη για όλους τους τύπους.
Π.χ, avidemux, daniusoft vid converter, xilisoft converter κτλ. Πετάει το ένα σφάλμα στο XviD, χρειάζομαι το άλλο. Κάποιο δε μετατρέπει mkv ή ρίχνει πολύ τη ποιότητα, χρειάζομαι άλλο. Και όλα αυτά αφού το έχω καλοψάξει και έχω αλλάξει οτι ρύθμηση μπορώ.
Είναι σημαντικό να μπορώ να έχω διάφορα τέτοια προγράμματα. Μετατροπές βίντεο κάνω πολύ απο τώρα που δε σπουδάζω ακόμη. Έχω home cinema που παίζει XviD και σε μερικά δε διαβάζει τους υπότιτλους π.χ. Πρέπει λοιπόν να τους ενσωματώσω. Έχω το Xbox 360 και κάτι θέλω να το μετατρέψω σε mp4 ή κάτι φόρτωσα με ac3 ήχο και το θέλω σε 2 channel. Διάφορες τέτοιες δουλειές με άνιμε, σειρές κτλ για τις οποίες έχω διάφορα προγράμματα και κόλπα.
Οπότε αν όλα αυτά δε δουλεύουν (που μερικά έχω φάει το τόπο να τα βρω, φορτώσω και μάθω) τι να το κάνω το 64 Vista;

Αυτόν θα πάρω, θα τον τεστάρω και αμα δω οτι μου τα σπάνε τα vista, παίρνω 32 XP. 90 ευρώ κάνουν.
Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2009 - 04:53

Με λίγα λόγια, χρειάζεσαι οπωσδήποτε κορυφαίας ποιότητας οθόνη. Ιδανικά, Eizo.Πέρασα σε πολυτεχνείο σε Degree in Media και σκοπεύω να κάνω "εξειδίκευση" στο visual design. Με λίγα λόγια, απο Photoshop μέχρι γερό video manipulation, 2D ani, 3D ani κτλ.
Αν πάρεις TFT (της οποίας το βασικό πλεονέκτημα είναι η άψογη γεωμετρία και η πιο ξεκούραστη χρήση έναντι των CRT) δώσε βάση στον τύπο του panel της. Οπωσδήποτε PVA ή MVA και σε καμία περίπτωση TN. Το TN έχει κάπως καλύτερους χρόνους απόκρισης (κάτι που σου είναι άχρηστο ακόμα και για gaming, καθώς πλέον και τα PVA/MVA έχουν μια χαρά response time) και, κυρίως, πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής, με σοβαρότατα όμως προβλήματα σε ποιότητα χρώματος και γωνίες θέασης.
Αν ο τύπος panel δεν αναγράφεται πουθενά (στο site του κατασκευαστή), η οθόνη είναι για πέταμα.

Οι Eizo είναι αντικειμενικά κορυφαίες οθόνες και τις προτιμά η πλειονότητα των γραφιστών και των φωτογράφων σε όλο τον κόσμο. Η Eizo δε φτιάχνει καν δικά της TFT panel (όπως και παλαιότερα δεν έφτιαχνε καθοδικούς σωλήνες), παίρνει όμως εκείνα άλλων κατασκευαστών και τα παραμετροποιεί για άψογη χρωματική απόδοση. Οι οθόνες της έχουν πλήθος επιλογών για καλιμπράρισμα και πενταετή εγγύηση (η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει ως επιπλέον bonus zero-pixel εγγύηση - ή τουλάχιστον έδινε μέχρι πρόσφατα).
Προσοχή, ενδέχεται κάποια από τα φτηνά μοντέλα της Eizo (ή τα μοντέλα που απευθύνονται σε όσους επεξεργάζονται βίντεο) να έχουν TN panel, το οποίο όπως είπαμε αποφεύγεις σε κάθε περίπτωση (αν και σχεδόν όλα τα μοντέλα της έχουν PVA αν δεν απατώμαι).
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι μια καλή οθόνη για δύο λόγους: Πρώτον, θέλεις σωστή χρωματική απόδοση (κατά προτίμηση με δυνατότητα καλιμπραρίσματος, ενσωματωμένο sRGB profile κ.ο.κ.). Δεύτερον, αφού θα δουλεύεις πολλές ώρες σε αυτήν, θες κάτι ξεκούραστο για τα μάτια σου. Μπορεί να είναι όλες οι TFT απαλλαγμένες από το flickering λόγω τεχνολογίας, αλλά δεν είναι όλες το ίδιο ξεκούραστες.
Να αποφύγεις οπωσδήποτε οθόνες με γυαλιστερή επίστρωση γιατί το να έχεις συνέχεια ένα καθρέφτη μπροστά σου, πέραν του ότι μειώνει την ευκρίνεια, θα σε κουράσει (η κούραση των ματιών και του εγκεφάλου δεν είναι πάντα συνειδητή, μπορεί να μην την καταλαβαίνεις καν αλλά να σε επηρεάζει). Παλιά θυμάμαι πως δίναμε τα διπλά λεφτά για μια καλή CRT οθόνη "με αντιανακλαστική επίστρωση" και τώρα όχι μόνο λανσάρουν αυτές τις γυαλιστερές οθόνες αλλά έχουν καταφέρει και να τις κάνουν "trendy". Μην πέσεις θύμα της μόδας!

Όταν αγοράσεις οθόνη μην κοιτάξεις ούτε το response time (για δουλειά τη θες, όχι για παιχνίδια - ακόμα και για παιχνίδια όλες καλές είναι πλέον) ούτε τη μέγιστη φωτεινότητα. Όλες οι TFT είναι επαρκώς φωτεινές, εγώ μάλιστα για ξεκούραστη εργασία έχω τη δική μου στο 45% της μέγιστης φωτεινότητάς της (τη βάζω στο 60-80% όταν θέλω μέγιστη χρωματική απόδοση).
Και να θυμάσαι ότι μια καλή οθόνη είναι επένδυση χρόνων, που κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσει περισσότερο από το υπόλοιπο hardware σου (ίσως και μια δεκαετία ή παραπάνω, ενώ μετά μπορεί να αξιοποιηθεί ως "δεύτερη" οθόνη).
Έχω βρεί προσφορά τον παρακάτω για 800 μαζί με την οθόνη (πακέτο) και λέω να τον πάρω. Δεν έχω βρεί κάτι άλλο καλό.
Πακέτο η οθόνη; Το πιο σημαντικό εξάρτημα για τις ανάγκες σου;

Και για να συμπληρώσω όσα είπα παραπάνω: Δυστυχώς για μια καλή επαγγελματική Eizo ακόμα κι αν έδινες και τα 800€ μόνο για αγορά οθόνης δε θα ήταν αρκετά. Όταν λέω "επαγγελματική" εννοώ κάτι τέτοιο (1200€, μοντέλο επιλεγμένο εντελώς στην τύχη, πρόσεξε το εξάρτημα για calibration ακριβείας, το 10bit βάθος χρώματος εσωτερικά και το ότι η ανάλυση είναι μόνο 1280x1024. Μεγαλύτερες αναλύσεις κοστίζουν πολλαπλάσια.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ξέμεινες από επιλογές: Μπορείς να εξετάσεις την αγορά μιας καλής (όχι όμως πολύ παλιάς) μεταχειρισμένης TFT οθόνης (οθόνη είναι, όχι οδοντόβουρτσα!) ή να πας σε κάποιο entry-level αλλά αξιοπρεπές μοντέλο όπως αυτό εδώ (λογικά είναι PVA όπως ο "παππούς" του, S1910, μπροστά στον οποίο κάθομαι αυτήν την ώρα). Χαρακτηριστικά εδώ.
Τέλος, αν έχεις και το χώρο, μπορείς να εξετάσεις την αγορά μιας καλής μεταχειρισμένης CRT οθόνης. Θα χάσεις την τέλεια γεωμετρία των TFT, όμως με σωστό και προσεκτικό calibration θα έχεις χρωματική απόδοση που θα ζηλεύουν και οι καλύτερες TFT. Επίσης θα μπορείς να δουλέψεις σε σχετικά μεγαλύτερες αναλύσεις. Προσοχή, όμως, να μπορεί να λειτουργήσει στα 100-120Hz στην ανάλυση που θες. Ποτέ μην πέσεις κάτω από τα 100Hz αν δουλεύεις πολλές ώρες σε CRT (στις TFT το refresh rate δεν παίζει ρόλο, ακόμα και 10Hz να ήταν θα ήταν ξεκούραστες). Προσοχή, τέλος, ο καθοδικός σωλήνας να είναι εντελώς επίπεδος (οριζοντίως και καθέτως).
Αν εγώ ήμουν πιεσμένος οικονομικά και έπρεπε να πάρω καλή χρωματικά οθόνη θα εξέταζα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μιας καλής CRT. Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά μεταχειρισμένων, αλλά φαντάζομαι πολλοί επαγγελματίες θα έχουν ακόμα CRT οθόνες-διαμάντια τις οποίες σιγά-σιγά θα αντικαθιστούν με (επαγγελματικές) TFT.
Μπα, μην τρομάζεις, είναι απλή διαδικασία. Φαντάζομαι όμως ότι θα μπορέσεις εύκολα να βρεις κατάστημα που να κάνει κατά παραγγελία συναρμολόγηση (build to order), όπως βρίσκει κανείς και στην Ελλάδα, οπότε δε θα χρειαστεί να λερώσεις τα χέρια σου.Δικό μου να φτιάξω δε ξέρω πως και που θα βρω αυτά που θέλω. Δεν είμαι πολύ technically inclined οπότε θα πάρω "έτοιμο".
Σε καμία περίπτωση, πάντως, να μη βιαστείς να αγοράσεις!
Εκτός του ότι την κόβω για TN (δεν το έψαξα, απλή διαίσθησηACER X223WB:
• 21.6 "LCD • 1680 x 1050 • 5 ms • VGA connector • Year warranty.

Προσοχή: αν πάρεις TFT οπωσδήποτε να την συνδέσεις ψηφιακά (DVI ή HDMI)!
Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, γιατί με την αναλογική σύνδεση αφενός χάνεις όλα τα πλεονεκτήματα τέλειας γεωμετρίας των TFT, αφετέρου λόγω της διπλής μετατροπής (ψηφιακό → αναλογικό → ψηφιακό) χάνεται επιπλέον πληροφορία. Οι TFT (και γενικά οι LCD) οθόνες εσωτερικά λειτουργούν με ψηφιακό τρόπο.
Άσε που δεν είμαι πεπεισμένος για την ποιότητα των DAC κυκλωμάτων των σύγχρονων καρτών γραφικών... (Αφού κανένας δεν τα χρησιμοποιεί πλέον δεν έχουν λόγο να βάλουν κάτι ποιοτικό.)
Μακριά κι αλάργα!Suggestion
Οθόνη: HP W2408H - GM712AA (Μονο πρόβλημα το glare. Αν δεν σε πειράζει κομπλέ οθόνη review)
TN panel και γυαλιστερή επίστρωση; Μόνο για σοβαρή δουλειά δεν κάνει.
Εκτός κι αν την ήθελε για καθρέφτη (στην οποία περίπτωση ένας κανονικός καθρέφτης είναι και καλύτερος και φτηνότερος).
Καταλαβαίνεις μιλάμε για γερά λεφτά για εμένα που απο δάνειο φοιτητικό θα τα πάρω οπότε δεν θέλω να κάνω καμμιά στραβή και να τα κλαίω μετά
Σε έναν ιδανικό κόσμο με φίλους κοντά μου, λεφτά και καλά μαγαζιά θα έκανα βέβαια αυτό που λες, αλλά....
Δες παραπάνω την πρότασή μου για αγορά καλής μεταχειρισμένης CRT!

Να εξετάσεις την περίπτωση χρήσης software RAID-1. (Προσοχή στη λέξη-κλειδί "software", μιας και το hardware RAID που θα έχεις στη διάθεσή σου θα είναι fakeraid με όσα κακά αυτό συνεπάγεται. Πραγματικό hardware RAID κοστίζει πολλές εκατοντάδες ευρώ.)Βέβαια, θα είμαι καλύτερα τώρα γιατί θα πάρω και εξωτερικό σκληρό. Είναι και το μαμώτο της υπόθεσης, τα λεφτά και τη στέρηση, αλλά αυτό που μισώ περισσότερο αμα χαλάει είναι ο φόβος μην έχω χάσει τίποτα. Έχω γεμίσει DVD το δωμάτιο!
Αμα τα έχω κάπου σωσμένα, είμαι οκ...
Επιπλέον κόστος: Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος (φτηνότερος από έναν αντίστοιχο εξωτερικό).
Αν πάρεις εξωτερικό να τον ανοίγεις μόνο μια φορά την εβδομάδα για backup, γιατί σε συνεχή λειτουργία υπερθερμαίνονται και είναι αναξιόπιστοι.
Αν πάρεις δεύτερο εσωτερικό, προσοχή να υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο δίσκων (1 κενή θέση) και ένας μεγάλος 12άρης ανεμιστήρας να τους φυσά απ'ευθείας. Όσοι πιο κρύοι οι δίσκοι τόσο πιο ασφαλή είναι τα δεδομένα σου. Επίσης να ενεργοποιήσεις (και να ελέγχεις τακτικά) τη λειτουργία S.M.A.R.T.
Τέλος για μέγιστη αξιοπιστία φρόντισε να πάρεις καλό (επώνυμο) τροφοδοτικό και, μακροπρόθεσμα, UPS. Ειδικά το τροφοδοτικό είναι σημαντικότατο (πρέπει να παρέχει σταθερές τάσεις και να ενσωματώνει κυκλώματα προστασίας). Τα καλά τροφοδοτικά θα προτιμήσουν να καούν τα ίδια παρά να κάψουν τις υπόλοιπες συσκευές σου (π.χ. τους δίσκους σου).
Πολύ σωστά!Για να δείς και να χρησιμοποιήσεις και τα 8 θές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ x64 λειτουργικό είται είναι vista είτε xp είτε linux είτε οτι νάναι.
Επειδή για τη δουλειά που προορίζεται το μηχάνημα ο πιο σημαντικός πόρος (μακράν) είναι η μνήμη RAM, θα πρότεινα ακόμα και να έχει 16GB αν γίνεται. Τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσει εγγυώνται ότι η μνήμη θα ξεζουμιστεί.
Σε καμία περίπτωση λιγότερα από 8GB RAM!
Ειδικά σε ότι αφορά τη μνήμη, η ποσότητα είναι σημαντικότερη της ποιότητας (για αυτή τη χρήση).
Θα την χρησιμοποιούν. Κι αν όχι τώρα, τότε σε 1-1.5 χρόνο από σήμερα.Επιμένω πάντως να ψάξεις καλά εάν τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις θα χρησιμοποιούν πλήρως τη μνήμη σου. Γιατί αν δεν περνάνε τα πάντα στη μνήμη και χρησιμοποιούν και page file τότε τσάμπα τα 8gb και το configuration.
Δυστυχώς, ο kernel των Windows είναι φτιαγμένος (tuned) ώστε πάντοτε να χρησιμοποιεί κάποια ποσότητα pagefile. Σε κάποιες εκδόσεις μάλιστα (ίσως και όλες), ακόμα κι αν το απενεργοποιήσεις/σβήσεις θα το ενεργοποιήσει μόνος του!παιζει να πω βλακειουλα, αλλα αμα εχεις παρα πολυ ram δε μπορεις να απενεργοποιησεις το pagefile ωστε να τα πεταει ολα στη ram? χρησιμοποιεις περισσοτερη ram, αλλα ολα θα πετανε.
Οπότε πάντα ορίζουμε χειροκίνητα 1 ή 2GB pagegile (σταθερού μεγέθους, για μέγιστη απόδοση). Αν το αφήσουμε στον αυτόματο καθορισμό μεγέθους θα το αυξάνει/μειώνει συνέχεια προκαλώντας μείωση των επιδόσεων λόγω κατακερματισμού (fragmentation).
Βέβαια τι ξέρω εγώ από Windows, εγώ χρήστης Linux είμαι!

Εξέτασε την πιθανότητα δωρεάν downgrade σε XP (κάτι είχα ακούσει για ένα προσωρινό πρόγραμμα downgrade της Microsoft, αλλά τώρα δε θυμάμαι ποιες κατηγορίες υπολογστών αφορούσε και ούτε ξέρω αν ισχύει ακόμα). Σε κάθε περίπτωση δε χάνεις να ρωτήσεις το κατάστημα.Καλά, σίγουρα θα τα τεστάρω πριν τα βγάλω τα Vista, απλά φαντάζομαι τα προγράμματα που χρησιμοποιώ δε θα δουλεύουν καλά με αυτό.
Π.χ φόρτωσα ένα που με έχει βολέψει όταν κάνω μετατροπή βίντεο σε οποιαδήποτε μορφή (εγώ το έχω για να αλλάζω τα flv που φορτώνω απο youtube π.χ σε άλλη μορφή) και είναι μόνο για 32 συστήματα.
Το θέμα είναι οτι φορτώνω κάποιο, δουλεύει καλά και μπορεί έναν μαμημένο τύπο που θέλω να μη τον μετατρέπει. Οπότε χρειάζομαι 3-4 τέτοια για να είμαι καλυμμένη για όλους τους τύπους.
Π.χ, avidemux, daniusoft vid converter, xilisoft converter κτλ. Πετάει το ένα σφάλμα στο XviD, χρειάζομαι το άλλο. Κάποιο δε μετατρέπει mkv ή ρίχνει πολύ τη ποιότητα, χρειάζομαι άλλο. Και όλα αυτά αφού το έχω καλοψάξει και έχω αλλάξει οτι ρύθμηση μπορώ.
Είναι σημαντικό να μπορώ να έχω διάφορα τέτοια προγράμματα. Μετατροπές βίντεο κάνω πολύ απο τώρα που δε σπουδάζω ακόμη. Έχω home cinema που παίζει XviD και σε μερικά δε διαβάζει τους υπότιτλους π.χ. Πρέπει λοιπόν να τους ενσωματώσω. Έχω το Xbox 360 και κάτι θέλω να το μετατρέψω σε mp4 ή κάτι φόρτωσα με ac3 ήχο και το θέλω σε 2 channel. Διάφορες τέτοιες δουλειές με άνιμε, σειρές κτλ για τις οποίες έχω διάφορα προγράμματα και κόλπα.
Οπότε αν όλα αυτά δε δουλεύουν (που μερικά έχω φάει το τόπο να τα βρω, φορτώσω και μάθω) τι να το κάνω το 64 Vista;
Αυτόν θα πάρω, θα τον τεστάρω και αμα δω οτι μου τα σπάνε τα vista, παίρνω 32 XP. 90 ευρώ κάνουν.
Βέβαια θα πρότεινα 64bit λειτουργικό σε κάθε περίπτωση (για να αξιοποιήσεις τη μνήμη), αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να σου βάλουν τα 64bitα XP. Ρώτα!
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά τα προγράμματα που αναφέρεις να μην δουλεύουν σε 64bit λειτουργικό, ακόμα κι αν έχουν μόνο 32bit εκδόσεις. Κανονικά όλες οι 32bit εφαρμογές μπορούν να τρέξουν σε περιβάλλον 64bit (εκτός κι αν από μόνες τους κάνουν για κάποιο λόγο ειδικό check).
Φυσικά, αν υπάρχει 64bit έκδοση εννοείται πως θα την προτιμήσεις.
Αυτά, ελπίζω η ...διατριβή που έγραψα να σε βοήθησε λίγο, αν και θα σε κούρασα!

Ή τέλος πάντων να μην είμαι ο μόνος που διάβασε όσα έγραψα!

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2009 - 05:36
Ορίστε και τι κάνουν κάποιοι τρελαμένοι στο κυνήγι της τέλειας χρωματικής απόδοσης!

(Και το άρθρο δεν έχει καν σχέση με οθόνες!)
Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2009 - 08:42