In need of a new monitor.
Είμαι άσχετος με το θέμα, οπότε δεν ξέρω διαφορές μεταξύ LCD και LED,
LCD ειναι ορος για τις επιπεδες οθονες γενικα. Εχει σχεση με την τεχνολογια που εχουν για την παραγωγη φωτος. Οι οθονες αυτες εχουν μεσα τους, στην πισω πλευρα, μια λαμπα φωτισμου που παραγει λευκο φως. Συνηθως ειναι λαμπα φθορισμου, μεγαλης διαρκειας βεβαια. Τωρα τελευταια εχουν βγει και επιπεδες οθονες με λαμπες τυπου LED. Αλλα εχουν ολες μονον μια λαμπα μεσα τους.
Αυτες με LED λαμπα, απο οσα εχω διαβασει, δεν προσφερουν κατι το ιδαιτερα παραπανω απο πλευρα ποιοτιτας εικονας. Αυτο που κανει την διαφορα ειναι το ειδος του panel, αυτου του επιπεδου κομματιου που δειχνει την εικονα στην μπροστινη πλευρα. Συνηθως ειναι TN-panels και για κατι καλυτερο πρεπει να βρεις κατι το πιο ακριβο.
Τωρα σε τηλεορασεις με LED λαμπα δεν υπαρχει μονον μια λαμπα αλλα πολλαπλες. Ετσι μπορουν να σβησουν καποιες λαμπες και γενικα να παιξουν με την ενταση του φωτος σε καθε μια αναλογα με την εικονα που προβαλει τηλεοραση. Ετσι μπορεις να δει μια σκηνη ταινιας με μαυρο φοντο και να ειναι πραγματικα μαυρο και οχι αποχρωση του γκρι. Στις οθονες για ΗΥ αυτο δεν μπορει να γινει διοτι υπαρχει μονον μια λαμπα, για την ωρα, οποτε πρεπει να βγαζει φως εστω και εαν ενα μικρο κομματι τις εικονας δεν ειναι μαυρο!
Αυτες με λαμπα LED θα ειναι πιο ακριβες, αφου τωρα βγεικαν. Δεν πρεπει να πουλησουν "νεα τεχνολογια" και να βγαλουν απο καπου χρημα???
Παντως δεν ειναι τυχαιο οτι πρωτοειχαν μεγαλη εφαρμογη αρχικα στους φορητους ΗΥ, αφου εχουν μικροτερη καταναλωση ρευματος απο οτι οι λαμπες φθορισμου.
In need of a new monitor.
What do?
Απο τις τρεις οθονες εαν προσεξες, μαλλον οχι, μονο αυτη απο το Πλαισιο εχει βυσματα για ψηφιακο σημα. Οι αλλες δεχονται μονον το παλιο και κλασσικο αναλογικο σημα. Συνιστω να παρεις καποια που εχει εισοδους για ψηφιακα σηματα (DVI και HDMI). Αυτο βεβαια εαν δεν αγορασες ηδη καποια. Καλες αγορες!