Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#271 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 28 August 2010 - 16:12

απλά από όσο ξέρω μπορείς να τις βάλεις αν είναι και αυτή που θα πάρεις ATI σε crossfire, χωρίς βέβαια να κερδίζεις και πάρα πολλά. [πάντα για συγκεκριμένα μοντέλα, τσέκαρε το site της AMD για περισσότερες λεπτομέρειες]

To hybrid crossfire δεν δουλεύει με την 5570 που θα πάρει.

btw 4GB ram θεωρώ σαν minimum για ένα σοβαρό pc με Win 7 ώστε να σηκώνει και photoshop άνετα.
Στα υπόλοιπα είσαι καλυμμένος. Ακόμα και για αναβάθμιση σε hexa-core Thuban.
Αν παίζεις παιχνίδια βέβαια η 5570 είναι κάπως "λίγη", οπότε θα πρότεινα κάποια 4770 ή 9800GT.

Edited by Erebos, 28 August 2010 - 16:21.

Posted Image
Posted Image

#272 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 29 August 2010 - 11:04

Τελικά κατέληξα στην εξής λύση. Επειδή η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του 890 chip είναι αρκετά καλή(HD2490), τουλάχιστον για την αρχή μιας και θα παίζει HD videos που αρχικά θέλω απαραίτητα, θα χρησιμοποιήσω την ενσωματωμένη και έτσι γλυτώνω λεφτά από το budget και θα βάλω 4GB ram, http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4Gb-Kit-Ram-Ddr3-1333-Tw3X4G1333C9A-TW3X4G1333C9A-G.htm και τροφοδοτικό το ίδιο με αυτό που έδωσα αλλά στα 600W (είναι αρκετό για να σηκώσει μία καλή κάρτα γραφικών και κάποιον από τους μελλοντικούς AMD Thuban που θα υποστηρίζει η μητρική ε; ).
Έτσι υπολογίζω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πάρω και μία πολύ καλή κάρτα γραφικών με αυτόν τον τρόπο αφού θα μπορώ να διαθέσω περισσότερα τότε.:thatsit:
Ξέρετε, αν ολοκληρώσω την παραγγελία από το Πλαίσιο, αν θα μου τα φέρουν συναρμολογημένα ή στα κουτιά τους και θα τα συναρμολογήσω εγώ; Υπάρχει κάποια επιλογή κατά την παραγγελία;

Edited by Fingolfin, 29 August 2010 - 11:16.

Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#273 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 29 August 2010 - 14:37

Μάλλον θα πρέπει να τα πάρεις ξεχωριστά γιατί έχει επιλογή να συνθέσεις δικό σου υπολογιστή αλλά βλέπω πολύ λίγα πράματα. If ya want help ;P
rsrGbGx.gif

#274 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 05 September 2010 - 13:13

In need of a new monitor.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο των 23", η μία LED, η άλλη LCD, η μία 5ms, η άλλη 2 ms.
Είμαι άσχετος με το θέμα, οπότε δεν ξέρω διαφορές μεταξύ LCD και LED, αλλά απ'ότι ψιλιάζομαι η διαφορά στην τιμή οφείλεται αποκλειστικά στο χρόνο απόκρισης.
Μάλλον τείνω προς τη LED, αλλά θα ήθελα μερικές γνώμες πριν προχωρήσω.

...και μετά μπήκε και τούτη η 22" στο παιχνίδι, την οποία λιγουρεύομαι ιδιαίτερα μιας και η μικρή διαφορά στο μέγεθος δε νομίζω να με πειράξει + είναι κατά πολύ φθηνότερη και από τις 2 23άρες.

What do?

HnH5aB0.jpg

#275 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 September 2010 - 13:56

Oσο μικροτερο χρονο αποκρισης εχει τοσο καλυτερα. Αυτο βεβαια δε σημαινει και αναλογη ποιοτητα εικονας (φωτεινοτητα/αντιθεση κτλ).
Γενικα οι μικροι χρονοι αντιδρασης χρειαζονται για τους gamers, αλλιως δεν γινεται αισθητη η διαφορα.
Posted Image

#276 Hearts

Hearts

Anime Amateur

• Members
  • 79 posts

Posted 16 September 2010 - 00:16

Είμαι άσχετος με το θέμα, οπότε δεν ξέρω διαφορές μεταξύ LCD και LED,

LCD ειναι ορος για τις επιπεδες οθονες γενικα. Εχει σχεση με την τεχνολογια που εχουν για την παραγωγη φωτος. Οι οθονες αυτες εχουν μεσα τους, στην πισω πλευρα, μια λαμπα φωτισμου που παραγει λευκο φως. Συνηθως ειναι λαμπα φθορισμου, μεγαλης διαρκειας βεβαια. Τωρα τελευταια εχουν βγει και επιπεδες οθονες με λαμπες τυπου LED. Αλλα εχουν ολες μονον μια λαμπα μεσα τους.

Αυτες με LED λαμπα, απο οσα εχω διαβασει, δεν προσφερουν κατι το ιδαιτερα παραπανω απο πλευρα ποιοτιτας εικονας. Αυτο που κανει την διαφορα ειναι το ειδος του panel, αυτου του επιπεδου κομματιου που δειχνει την εικονα στην μπροστινη πλευρα. Συνηθως ειναι TN-panels και για κατι καλυτερο πρεπει να βρεις κατι το πιο ακριβο.

Τωρα σε τηλεορασεις με LED λαμπα δεν υπαρχει μονον μια λαμπα αλλα πολλαπλες. Ετσι μπορουν να σβησουν καποιες λαμπες και γενικα να παιξουν με την ενταση του φωτος σε καθε μια αναλογα με την εικονα που προβαλει τηλεοραση. Ετσι μπορεις να δει μια σκηνη ταινιας με μαυρο φοντο και να ειναι πραγματικα μαυρο και οχι αποχρωση του γκρι. Στις οθονες για ΗΥ αυτο δεν μπορει να γινει διοτι υπαρχει μονον μια λαμπα, για την ωρα, οποτε πρεπει να βγαζει φως εστω και εαν ενα μικρο κομματι τις εικονας δεν ειναι μαυρο!

Αυτες με λαμπα LED θα ειναι πιο ακριβες, αφου τωρα βγεικαν. Δεν πρεπει να πουλησουν "νεα τεχνολογια" και να βγαλουν απο καπου χρημα???

Παντως δεν ειναι τυχαιο οτι πρωτοειχαν μεγαλη εφαρμογη αρχικα στους φορητους ΗΥ, αφου εχουν μικροτερη καταναλωση ρευματος απο οτι οι λαμπες φθορισμου.

What do?

Απο τις τρεις οθονες εαν προσεξες, μαλλον οχι, μονο αυτη απο το Πλαισιο εχει βυσματα για ψηφιακο σημα. Οι αλλες δεχονται μονον το παλιο και κλασσικο αναλογικο σημα. Συνιστω να παρεις καποια που εχει εισοδους για ψηφιακα σηματα (DVI και HDMI). Αυτο βεβαια εαν δεν αγορασες ηδη καποια. Καλες αγορες!

#277 d.neko-angel

d.neko-angel

:: Dream ON ::

• Members
  • 1,045 posts
  • Locationathens, greece

Posted 16 September 2010 - 13:02

λοιπόν χρειάζομαι βοήθεια αν είναι εύκολο...
θέλω να πάρω ένα κουτί μια θήκη δλδ εξωτερικού δίσκου
θέλω κάτι πάνω από όλα καλό, με αντοχές που να είναι εύκολο και στην χρήση.
να αποθηκεύεται εύκολα, να μεταφέρεται εύκολα από το ένα pc στο άλλο.
Η εναλλαγή των εξωτερικών δίσκων να είναι εύκολη, να μην πρέπει κάθε φορά
που θέλω να βάλω άλλο σκληρό δίσκο μέσα να μονομαχήσω με καμιά δεκαριάα βιδάκια.
και γενικά η εναλλαγή των σκληρών δίσκων να μην την κουράζει την θήκη.
ελπίζω να μην ζητάω πολλά :blush2:

και please πέστε μου και για κάνα καλό σκληρό εξωτερικό δίσκο γιατί από μόνη μου σε αυτά είμαι κάπως καταστροφή :bike:

rrmr.png

#278 Hearts

Hearts

Anime Amateur

• Members
  • 79 posts

Posted 16 September 2010 - 19:18

Μια χρηστρια με απαιτησεις με απλα λογια. :)
Ερωτημα ειναι τι χωριτικοτιτα θελεις απο τον σκληρο? Επισης τι σου αρεσει ενας λεπτος ή ενας πιο μεγαλος και βαρυς? Επισης ποσα δινεις για το κουτι και ποσα για τον σκληρο????

Θελεις να το εχεις στην τσεπη σου ή στα χερια/τσαντα? Εαν στην τσεπη τοτε μονον με 2.5" σκληρους μπορεις να το κανεις. Θελεις να ψαχνεις για μπριζες ή ειναι μπελας εαν πας απο ΗΥ σε ΗΥ? Εαν ειναι μπελας πας στα 2.5" που ειναι και πιο ακριβα και δεν εχουν την ιδια μεγιστη χωριτικοτιτα με αυτα των 3.5".

Για παραδειγμα κοιτα αυτα τα μοντελακια

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700821

και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700828

Το πρωτο ειναι ιδιατερα ευκολο να βγαλεις και να βαλεις σκληρους (δεν εχει κανενα βιδακι ). Το δευτερο επισης ευκολο για να βαλεις και να βγαλεις σκληρους, μερικα βιδακια μονον (αλλα μονον για 3.5").

Τι σε βολευει εσενα δεν το ξερω. Στην πρωτη περιπτωση κατα την μεταφορα απο ΗΥ σε ΗΥ πρεπει να βγαλεις τον σκληρο και να τον αποθηκευσεις καπου , στην δευτερη απλα τον παιρνεις μεσα στην θηκη μαζι με το τροφοδοτικο του εξωτερικου σκληρου (ναι εχει και αυτο).

Για πες.

#279 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 18 September 2010 - 10:26

Μedia players is the issue here... Λοιπόν τα anime μέχρι τώρα τα έβλεπα σε WDTV (το πρώτο μοντέλο που είχε βγει). Το οποίο καλό χρυσό αλλά έχει ένα μικρό πρόβλημα. Αναφέρομαι στο styling των υποτίτλων. Τα περισσότερα anime τα δείχνει με απλούς υπότιτλους (όπως αυτούς σε srt αρχεία). Μάλιστα αν βγουν 2-3 υπότιτλοι στην οθόνη (πχ πάνω ένας επεξηγηματικός κλπ) αυτό εμφανίζει μόνο τον ένα ή τον άλλο τον περνάει γρήγορα κλπ. Μόνο κανα 2 anime τα δείχνει με σωστό styling (Naruto από taka greece και Οne Piece από Κ-F). Xρησιμοποιεί κανείς κάποιον άλλο Media Player που δείχνει σωστά τους υπότιτλους; Πχ κάποιο μοντέλο Egreat λέμε τώρα...
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#280 d.neko-angel

d.neko-angel

:: Dream ON ::

• Members
  • 1,045 posts
  • Locationathens, greece

Posted 18 September 2010 - 12:53

Μια χρηστρια με απαιτησεις με απλα λογια. :)
Ερωτημα ειναι τι χωριτικοτιτα θελεις απο τον σκληρο? Επισης τι σου αρεσει ενας λεπτος ή ενας πιο μεγαλος και βαρυς? Επισης ποσα δινεις για το κουτι και ποσα για τον σκληρο????

Θελεις να το εχεις στην τσεπη σου ή στα χερια/τσαντα? Εαν στην τσεπη τοτε μονον με 2.5" σκληρους μπορεις να το κανεις. Θελεις να ψαχνεις για μπριζες ή ειναι μπελας εαν πας απο ΗΥ σε ΗΥ? Εαν ειναι μπελας πας στα 2.5" που ειναι και πιο ακριβα και δεν εχουν την ιδια μεγιστη χωριτικοτιτα με αυτα των 3.5".

Για παραδειγμα κοιτα αυτα τα μοντελακια

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700821

και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700828

Το πρωτο ειναι ιδιατερα ευκολο να βγαλεις και να βαλεις σκληρους (δεν εχει κανενα βιδακι ). Το δευτερο επισης ευκολο για να βαλεις και να βγαλεις σκληρους, μερικα βιδακια μονον (αλλα μονον για 3.5").

Τι σε βολευει εσενα δεν το ξερω. Στην πρωτη περιπτωση κατα την μεταφορα απο ΗΥ σε ΗΥ πρεπει να βγαλεις τον σκληρο και να τον αποθηκευσεις καπου , στην δευτερη απλα τον παιρνεις μεσα στην θηκη μαζι με το τροφοδοτικο του εξωτερικου σκληρου (ναι εχει και αυτο).

Για πες.

xaxaxa είμαι με τα τεχνολογικά άστα να πάνε και μπερδεύτηκα κάπως τώρα
τΤέσπα να γίνω πιο ξεκάθαρη το θέμα της μπρίζας δεν με απασχολεί τόσο πολύ.
Το να μπαίνει σε τσάντα η θήκη εντάξι με το να τη μεταφέρω έτσι δεν θα πάθω και τίποτα σιγά.
Ο σκληρός δίσκος τώρα θέλω να είναι από 800gb και πάνω, και 1TB να είναι βολεύει
μια και έχω υλικό να βάλω μέσα. Στη θήκη ο σκληρός θέλω να εναλλάσσεται εύκολα,
να βγαίνει ο ένας σκληρός να μπαίνει για φύλαξη σε ένα απλό κουτάκι και στην θέση του
να συνδέεται άλλος σκληρός. εντάξι αυτό δεν θα γίνετε και κάθε μέρα, μόνο όποτε χρειάζεται
αλλάα και πάλι θέλω η θήκη να μην κουράζεται από αυτό. και το βάλε/βγάλε είπαμε να είναι εύκολο.
Λοιπόν απο moneyz τώρα αυτή την στιγμή για μια θήκη και για έναν σκληρό διαθέτω μέχρι διακόσια ευρώπουλα.

Ευχαριστώ και για την βοήθεια κιόλας ^^

rrmr.png

#281 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 22 September 2010 - 15:45

Μιας και θα ανεβω αθηνα λογο σπουδων θα χρειαστω νεο υπολογιστη να σηκωνει δυνατα προγραμματα σχεδιασμου (φωτοσοπ, autocad κλπ). Ο μπαμπας εβαλε στο ματι εναν fujitsu esprimo p9900 (δυπηρυνος, στα 3.20Ghz, και μπoλικη ram XD) αλλα ανυσηχω λιγο σχετικα με την αντοχη του στα τρισδιασθατα γραφικα γιατι καποιος μου ειπε οτι οι δυο πηρυνες δεν τα πολυσηκωνουν....
Υσχυει αυτο; Και αν υσχυει, εχετε να μυ προτεινετε κατι αλλο;

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#282 HawkEyes

HawkEyes

Anime Newbie

• Members
  • 49 posts

Posted 22 September 2010 - 17:00

ε νταξ 2 πυρηνες δεν ειναι και τιποτα το φοβερο.
απο επεξεργαστη που λες οτι σε ενδιαφερει πιο πολυ θα σου προτεινα εναν της Intel,τον i7.
οχταπυρηνος και τσιμπαει λιγο στην τιμη αλλα ειναι τζιτζι και θα σε ικανοποιησει μια χαρα.
"They chose their destiny,they changed the world..."

[SIGPIC]http://lulzimg.com/i5/311fa403.jpg[/SIGPIC]

#283 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 22 September 2010 - 18:13

απο επεξεργαστη που λες οτι σε ενδιαφερει πιο πολυ θα σου προτεινα εναν της Intel,τον i7.
οχταπυρηνος και τσιμπαει λιγο στην τιμη αλλα ειναι τζιτζι και θα σε ικανοποιησει μια χαρα.

ναι, και 16βαλβιδος στα 2000 κυβικα. XD
τι να τον κανει αυτον?

με εναν 4πυρηνο intel/ amd και μια αξιοπρεπεστατη καρτα γραφικων και 2+ giga RAΜ κανει τη δουλεια της αψογα. οι CPU της AMD και πιο οικονομικα θα σου ερθουν και θα εχεις και παρα πολυ καλη αποδοση. με το πολυ 800 ευρω κανεις ενα συστημα που θα αντεξει πολλα χρονια.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#284 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 posts
  • LocationAthens

Posted 22 September 2010 - 18:20

Αν δεν πείραζαν τα λεφτά να αγοράσει έναν 8x Xeon, τότε μάλλον δεν θα ρώταγε εδώ... ^^

http://en.wikipedia.org/wiki/Nehalem_%28microarchitecture%29#32_nm_processors
study it.

Όσο για το p9900 απότι βλέπω έχει i5-650 και 4GB RAM...
Ο i5 seems ok, αλλά ίσως θες λίγη ακόμα RAM.
Απ' ότι θυμάμαι ένα MAYA παλιά, μου έτρωγε ~1,5-2GB για πρωινό.

Επίσης η GPU δεν υπάρχει, και ανάλογα με τις εφαρμογές (δεν πολυξέρω τι χρειάζονται για 3D etc) ίσως χρειαστείς και κάτι πιο ειδικό εκεί.(βλ. CUDA/QUADRO - FirePro/FireGL)

#285 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 22 September 2010 - 21:04

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες, τωρα το σιγουρο ειναι πως δεν θα παρω δυπηρυνο XD. οποτε λοιπον θα ψαξω για για κατι μεγαλυτερο απο i5 (βασικα i7 δεν ειδα στο τιμολογιο του μαγαζιου, περιεργο). Aλλα οκτω πηρυνες; Θηριο!
Και τα 3D δεν θα ειναι τιποτα το πολυυυυ βαρυ για ανιμεσιον και τετποια, κανα δυο αντικειμενα θα σχεδιαζω για διακοσμηση εσωτερικων χωρων...
Yare yare.... στο τελος το κοβω να παρω ενα pc σαν αυτο που εχω εδω: intel τετραπηρυνος, 2GB ram και καμια nvidia γυρω στις 9800 (σταθερη αξια), μια χιλιαρα θα μου την παρει βεβαια (τουλαχιστον 1.100 με την lg) αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις, τι να κανουμε...

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.