Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#211 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 March 2010 - 22:11

Μεχρι 950-1000 ευρω δινω γτ δεν περιμενα να μ χαλασει ο επιτραπεζιος >.>, νομιζω δεν τα αξιζε τα λεφτα του. Το πληρωσα 1000 ευρω κ κρατησε μονο 2.5 χρονια. Για ποσταρε κ την 5850 αν μπορεις!
Ty for ur help!

Πες μας τι χρήση θέλεις να κάνεις, αν θέλεις λειτουργικό, αν θέλεις οθόνη, ηχεία, ποντίκι, πληκτρολόγιο.

Σε περίπτωση που έχεις οθόνη, πες μας την ανάλυσή σου.

Επίσης, πες μας τι προτιμάς. Να βάλεις όσο το δυνατόν καλύτερα απάρτια για το δεδομένο budget που έχεις, ή να καλύψεις εξ ολοκλήρου τις ανάγκες σου με το καλύτερο perf/cost?

Θα σου στήσουμε μέγκλα σύστημα man, no worries...:gotit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#212 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 07 March 2010 - 22:26

Thx guys !!

Xexe Kenny dante :P.

Η χρηση του κυριως γ gaming και ολα τα αλλα τα αφηνω στην κριση σου γτ ξερεις απο τετοια :P.
Οσο γ την οθονη δεν ξερω >.>> και στο 3 υποερωτημα σου διαλεγω το δευτερο χαχα.
Btw ειμαι αρχαριος με ολα αυτα γ αυτο μην βαραται!

Edited by croco~boy, 08 March 2010 - 01:10.

Posted Image

#213 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 08 March 2010 - 01:19

Ναι αλλά δεν μας είπες. θέλεις οθόνη, ηχεία, ποντίκι, πληκτρολόγιο? Ή μόνο το κουτί κομπλέ?

Επίσης, για την οθόνη. Ξέρεις μήπως πόσων ιντσών είναι? Είναι wide (αρκετά μακρόστενη) ή όχι?

Τα παραπάνω τα χρειαζόμαστε για να δούμε τις απαιτήσεις σου man...

Jh0Lmx3.png

#214 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 08 March 2010 - 01:38

η πάρε το pc-magazine and that's that.και ο Δάντης απο πάνω τα λέει όλα(αν δεν μας πεις τι ακριβώς θες ε τότε..:canthelp:)

#215 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 08 March 2010 - 11:26

Ναι αλλά δεν μας είπες. θέλεις οθόνη, ηχεία, ποντίκι, πληκτρολόγιο? Ή μόνο το κουτί κομπλέ?

Επίσης, για την οθόνη. Ξέρεις μήπως πόσων ιντσών είναι? Είναι wide (αρκετά μακρόστενη) ή όχι?

Τα παραπάνω τα χρειαζόμαστε για να δούμε τις απαιτήσεις σου man...

Μα φυσικα ολα τα εξαρτηματα θελω.
Οσο γ την οθονη απο οτι θυμαμαι ηταν αρκετα μακροστενη.
Πιστευω να βοηθησα xD.

Posted Image

#216 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 08 March 2010 - 11:41

Οπότε θέλεις και καινούρια οθόνη, right? Από τον προηγούμενο που χάλασε δεν θα κρατήσεις τπτ?

Jh0Lmx3.png

#217 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 08 March 2010 - 12:24

Οπότε θέλεις και καινούρια οθόνη, right? Από τον προηγούμενο που χάλασε δεν θα κρατήσεις τπτ?

Nαι κ κανουργια οθονη κ το προηγουμενο θα το πουλησω σε ενα φιλο μ(οχι γ χρηση :ureshii:).

Posted Image

#218 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 March 2010 - 13:55

Πήγαινε στο Πλαίσιο/e-shop τότε, σκάστους τα λεφτά, και θα στο φτιάξουν αυτοί.

Δεν έχει νόημα, νομίζω, να προτείνει ο καθένας τη δικιά του σύνθεση, εφόσον δεν ξέρεις και εσύ ο ίδιος τί ακριβώς θες, και πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας ως προς τις ιδιαίτερες προτιμήσεις, απαιτήσεις, future-proofness κλπ.
Λες και θα καταλάβεις τις διαφορές των millisecond στους χρόνους απόκρισης ή τα 5-10 fps διαφορά...
Posted Image
Posted Image

#219 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 08 March 2010 - 22:35

Ok, να μια πρόταση από εμένα στο 1000ρικο. Είναι κομπλέ σύστημα με λειτουργικό, και νομίζω πως θα καλύψει τις ανάγκες σου αρκετά καλά. Όπως για κάθε νέο σύστημα, βάση δίνουμε πρώτα στα κομμάτια που θα σου μείνουν για αρκετές αναβαθμίσεις. Επίσης, είναι στημένο με την λογική να αναβαθμίσεις εύκολα στο μέλλον. :gotit:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Έχε υπόψιν σου πως το παραπάνω είναι ένα ενδεικτικό σύστημα,
για να παίρνεις ιδέες πάνω στο τι μπορείς να βάλεις μέσα. Επίσης έχε υπόψιν σου πως διάλεξα όλα τα κομμάτια από ένα μαγαζί, μιας και είπες πως είσαι αρχάριος και θα στο στήσουν εκεί το μηχάνημα. Αν μπορούσες να αγοράσεις από διαφορετικά μαγαζιά, ενδεχομένως το build να μην είχε καμία σχέση με το παραπάνω....

Με άλλα λόγια, your mileage may vary. Καλές αγορές, ότι και να επιλέξεις...

Jh0Lmx3.png

#220 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 08 March 2010 - 23:50

Ok, να μια πρόταση από εμένα στο 1000ρικο. Είναι κομπλέ σύστημα με λειτουργικό, και νομίζω πως θα καλύψει τις ανάγκες σου αρκετά καλά. Όπως για κάθε νέο σύστημα, βάση δίνουμε πρώτα στα κομμάτια που θα σου μείνουν για αρκετές αναβαθμίσεις. Επίσης, είναι στημένο με την λογική να αναβαθμίσεις εύκολα στο μέλλον. :gotit:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Έχε υπόψιν σου πως το παραπάνω είναι ένα ενδεικτικό σύστημα,
για να παίρνεις ιδέες πάνω στο τι μπορείς να βάλεις μέσα. Επίσης έχε υπόψιν σου πως διάλεξα όλα τα κομμάτια από ένα μαγαζί, μιας και είπες πως είσαι αρχάριος και θα στο στήσουν εκεί το μηχάνημα. Αν μπορούσες να αγοράσεις από διαφορετικά μαγαζιά, ενδεχομένως το build να μην είχε καμία σχέση με το παραπάνω....

Με άλλα λόγια, your mileage may vary. Καλές αγορές, ότι και να επιλέξεις...

Ευχαριστω παρα πολυ dante!
Γενικα με την τιμη θελω να σε ρωτησω. Αν παω στο πλαισιο/e-shop κ παραγειλω ολα αυτα που μ προτεινες θα ειναι οι ιδιες οι τιμες οπως αυτες που ποσταρες εδω?? Απο πιο μαγαζι/σιτε πηρες ολες αυτες της πληροφοριες??

Ευχαριστω ξανα για τον χρονο που σπαταλησες γ μενα. :kill4u:!

Posted Image

#221 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 09 March 2010 - 00:12

Όλα τα κομμάτια είναι από Πλαίσιο. Μπορείς να το παραγγείλεις online αν θες, και να τους πάρεις τηλ για να το συναρμολογήσουν εκείνοι. Ή να πας από εκεί, και να ζητήσεις συναρμολόγηση με τιμές website.

Jh0Lmx3.png

#222 Hearts

Hearts

Anime Amateur

• Members
  • 79 posts

Posted 09 March 2010 - 00:59

Ενδιαφέρον το ερώτημα σου για νέο ΗΥ.
Οπότε θέλεις ένα νέο μηχάνημα, κομπλέ, χωρίς να κρατήσεις τίποτα από τον παλιό ΗΥ, με κύριο σκοπό την χρήση για παιχνίδια και δεν είσαι σχετικός με τις λεπτομέρειες.

Πρώτα μια προειδοποίηση σχετικά με το eshop. Παλιότερα ειχε φτηνές τιμές αλλά όχι πλέον. Πάνω-κατω είναι ίδιες με το Πλαίσιο. Όμως το eshop είναι διαβόητο με την κακη εξυπηρέτηση εάν κάτι χαλάσει κάποια στιγμή. Καλυτέρα να το αποφύγεις θα έλεγα για αγορά ενός ολοκλήρου συστήματος. Ειδικά την στιγμή που λες ότι δεν ξέρεις και πολλά για τα συστήματα.

Τώρα από πλευράς καταστήματος κοίταξε και το Vision Studio στην Θεσσαλονίκη που έχει καλές τιμές γενικά.

Βασικό κομμάτι για παιχνίδια είναι η οθόνη. :blingeye2: Θέλεις κάποια με γρήγορη απόκριση. Απαραίτητα να είναι στα 2ms. Επίσης να έχει DVI-D και κατά προτίμηση και HDMI για να είσαι καλυμμένος για το μέλλον.
παράδειγμα είναι η σειρά P της Samsung,

http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft.html?keyphrase=samsung+p24

http://www.skroutz.gr/s/95256/Samsung-SyncMaster-P2470HD.html

Όμως η LG έχει πολύ καλή υποστήριξη εάν σου συμβεί κάτι στην οθόνη.

Τώρα από την στιγμή που θέλεις να παίζεις παιχνίδια τότε πρέπει να βάλεις και μια καλή κάρτα γραφικών. :ballumad: Συνιστώ να πάρεις κάποια με directx 11 ώστε να υποστηρίζει τα νέα παιχνίδια. Η ΑΤΙ HD5850 είναι αυτή την στιγμή ιδανική αλλά πάει στα 250ευρω.

Ερώτημα όμως: είσαι στις πανελλήνιες τώρα ή θα έχεις εξεταστική? Εάν ναι και δεν έχεις ανάγκη να παίζεις άμεσα τα τρελά παιχνίδια τότε μπορείς να καθυστερήσεις την αγορά κάρτας για το καλοκαίρι ή πιο μετα. Πάρε μια φτηνή τον 30 ευρώ και το καλοκαιράκι πάρε μια καλή με DirectX11. Το λέω επειδή σε ένα μηνά η NVIDIA θα βγάλει την νέα οικογένεια από κάρτες γραφικών που υποστηρίζει DirectX11. Σε 2-3 μήνες θα πέσουν αρκετά οι τιμές στις κάρτες γραφικών για DirectX11 λόγο ανταγωνισμού και θα έχεις περισσότερες επιλογές. Οπότε μπορείς να κάνεις μια καλή αναβάθμιση τότε για να παίζεις τα τρελά παιχνίδια.

Εάν αγοράσεις κάποια καλή τώρα δεν συνιστώ να πάρεις κάτι λιγότερο από την HD5850.

Για την κεντρική μονάδα το κλασσικό πλέον είναι να πάρεις 4GB DDR3 και έναν διπύρηνο ή τετραπύρηνο. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά παιχνίδια δεν είναι σχεδιασμένα να εκμεταλλευτούν και τους 4 πυρήνες. (πυρήνες είναι σαν να έχεις 4 παλιού τύπου επεξεργαστές σε ένα τσιπάκι). Όποτε για να παίζεις παιχνίδια μάλλον θα συνιστούσα εναν γρήγορο σε GHz διπύρηνο παρά έναν τετραπυρηνο. Επίσης πάρε μια καλή κάρτα γραφικών, αυτό θα κάνει την διαφορά στο παιχνίδι παρά ο επεξεργαστής.

Τροφοδοτικό πάρε ένα στα 500Watt διότι οι κάρτες γραφικών τραβάμε μπόλικο ρεύμα οι ριμάδες. Αν και οι καινούργιες τις AMD έχουν αρκετά καλή/χαμηλη κατανάλωση ρεύματος όταν δεν παίζεις παιχνίδια. Επίσης πρόσεξε να είναι 80+ 82+ 90+ κτλ διότι τότε έχεις χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και γενικά θα πάρεις έτσι ένα καλής ποιότητας τροφοδοτικό!

Για μητρική δεν νομίζω ότι θέλεις να πάρεις κάτι πολύ ακριβό. Υπάρχουν κάποιες που έχουν USB3, που είναι το νέο στάνταρτ για τους εξωτερικούς σκληρούς αλλά μάλλον είναι ακριβές. Πλέον έχουν βγει πολλές κάρτες επεκτάσεις για USB3 οπότε όταν στο μέλλον αγοράσεις εξωτερικό USB3 αγοράζεις και μια κάρτα επέκτασης με 10-20 ευρώ και είσαι καλυμμένος έτσι.

#223 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 09 March 2010 - 14:03

Τhx dante and hearts.
Οσο γ τις παννεληνιες τις εχω τελειωση κ εχω τελειωση την εξεταστικη του πρωτου 6μηνου στη σχολη μ.
Απλος θελω να παρω νεο pc γτ δεν βγαινω με το λαπτοπ, ασε που δεν μπορω να ανεβασω lvl στον μαγο μ γτ τον κανω plvl με τον archer μ(You know wht i mean).
Τhx again!

Posted Image

#224 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 15 March 2010 - 14:51

Let's see. Aπό τεχνικούς όρους δε σκαμπάζω πολλά οπότε θα προσπαθήσω να περιγράψω όσο πιο απλά και λεπτομερειακά. Ψάχνω για φορητό media player. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να μεταφέρω αρχεία από το pc εύκολα μέσω usb με drag and drop, να υποστηρίζει αρκετούς τύπους αρχείων video και audio(mkv οπωσδήποτε), να έχει μεγάλη οθόνη και να μπορώ εύκολα να διαβάσω κάποιο e-book ή pdf και αρχείο cbr. Το i-pod touch φαντάζει η εύκολη επιλογή αλλά δεν ξέρω αν θα μου παρέχει την ευκολία την οποία θέλω και δεν υποστηρίζει και πολλού τύπους αρχείων.
tldr; Θα ήθελα προτάσεις για portable media players.

#225 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 15 March 2010 - 15:03

Let's see. Aπό τεχνικούς όρους δε σκαμπάζω πολλά οπότε θα προσπαθήσω να περιγράψω όσο πιο απλά και λεπτομερειακά. Ψάχνω για φορητό media player. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να μεταφέρω αρχεία από το pc εύκολα μέσω usb με drag and drop, να υποστηρίζει αρκετούς τύπους αρχείων video και audio(mkv οπωσδήποτε), να έχει μεγάλη οθόνη και να μπορώ εύκολα να διαβάσω κάποιο e-book ή pdf και αρχείο cbr. Το i-pod touch φαντάζει η εύκολη επιλογή αλλά δεν ξέρω αν θα μου παρέχει την ευκολία την οποία θέλω και δεν υποστηρίζει και πολλού τύπους αρχείων.
tldr; Θα ήθελα προτάσεις για portable media players.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει portable media player που να τα κάνει όλα, δλδ h/w acceleration σε H.264, με υποστήριξη ASS υποτίτλων στο mkv, e-book δυνατότητες, WiFi, Flash support, μεγάλη οθόνη κλπ.
Καλύτερα να περιμένεις μέχρι το φθινόπωρο που θα εμφανιστούν τα πρώτα Slate PCs (iPad-style, αλλά με linux ή Win7).
Posted Image
Posted Image