Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#196 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 18 February 2010 - 22:26

Ολοι οι εξωτερικοι εχουν ημερομηννια ληξης,οποιασδηποτε μαρκας,ειδικα αν τον μετακινεις συχνα η δν τον προσεχεις.
Καταρχας δν θα συμβουλευα να παρεις 1 ΤΒ σκληρο,παρε καλυτερα 2 500gb για παραδειγμα.Επειδη στην πιο κλασικη περιπτωση,αν σου καει ο 1TB τα χασες ολα,ενω με 2 500gb εισαι πιο ασφαλης.
Οπως ειπε και ο digital απο πανω,προτιμησε εσωτερικο που ειναι και πιο φθηνος,και στην περιπτωση σου κανε την απλη πατεντα :αγορασε μια θηκη για εσωτερικο που να τον ψυχει κιολας και θα τον εχεις σαν εξωτερικο και θα εισαι και αρχοντας!!
Τελος,μην κανεις τσιγγουνιες σαυτα τα πραγματα γιατι θα το μετανιωσεις!!:P
Προτιμησε WD h seagate!!:thatsit:

EDIT:WTF??:oo:Μεχρι να το γραψω ολο αυτο,ποσταραν αλλα 15 ατομα.lol

Punisher, απλά διάβαζες την προηγούμενη σελίδα πριν πατήσεις reply....το τελευταίο προηγούμενο post έγινε...4 μέρες πριν...:hihi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#197 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

Manga Fan

• Members
  • 369 posts

Posted 19 February 2010 - 17:26

Punisher, απλά διάβαζες την προηγούμενη σελίδα πριν πατήσεις reply....το τελευταίο προηγούμενο post έγινε...4 μέρες πριν...:hihi2:

Mea culpa τοτε κυριε Δαντη!!:canthelp:

Edited by Punisher_P.E.F., 19 February 2010 - 17:41.

#198 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 21 February 2010 - 22:12

στο πλαισιο / multirama στα 1.5 TB βλεπω αυτους τους 2, κανουν καμια πραγματικη διαφορα τα διπλασια MB buffer? εκτος απο αυτο ειτε ο ενας ειτε ο αλλος το ιδιο πραμα σωστα?

Seagate 1.5 TB HDD (32MB Cache, 7200.11 rpm, Sata 2, ST31500341AS)

Western Digital Caviar Green WD15EARS 1.5TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s)

#199 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 22 February 2010 - 10:04

Επειδή είμαι λίγο άσχετος με το σπορ αν μπορείτε να μου προτείνετε και κανα καλό κουτί για εσωτερικό σκληρό... ας πούμε για αυτόν:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303623&u=WESTERN-DIGITAL-WD15EARS-1.5TB-CAVIAR-GREEN-SATA2
πάντως με βοηθήσατε πολύ thanks!

Α και μια ερώτηση όσον αφορά τον εξωτερικό που έχω: πολλές φορές (τις περισσότερες δηλ) όταν αντιγράφω ένα αρχείο σε συτόν η progress bar κολλάει κανά λεπτό στο 99% και η αντιγραφή τελειώνει μετά. Μήπως είναι σημάδι ότι έχει αρχίσει να τα κακαρώνει;
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#200 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 February 2010 - 13:00

Επειδή είμαι λίγο άσχετος με το σπορ αν μπορείτε να μου προτείνετε και κανα καλό κουτί για εσωτερικό σκληρό... ας πούμε για αυτόν:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303623&u=WESTERN-DIGITAL-WD15EARS-1.5TB-CAVIAR-GREEN-SATA2
πάντως με βοηθήσατε πολύ thanks!

Α και μια ερώτηση όσον αφορά τον εξωτερικό που έχω: πολλές φορές (τις περισσότερες δηλ) όταν αντιγράφω ένα αρχείο σε συτόν η progress bar κολλάει κανά λεπτό στο 99% και η αντιγραφή τελειώνει μετά. Μήπως είναι σημάδι ότι έχει αρχίσει να τα κακαρώνει;

Σχετικα με τα κουτια... εγω θα διαλεγα καποιο φτηνο. Και να εξηγησω γιατι.

Το πιο βασικο ειναι οτι οι τεχνολογιες αλλαζουν. Δηλαδη θα βγαινουν ολο και καινουρια προτυπα και θα υπαρχει η αναγκη για αναβαθμιση.

Δευτερον, σε περιπτωση που παθει κατι το κουτι, δε θα σε νοιαζει γιατι θα το εχεις παρει 20 ευρω.

Τριτον, να εχει οπωσδηποτε e-SATA. Βεβαια πρεπει να το υποστηριζει και η motherboard που εχεις. (Ψαξε για εσοχη που εχει βυσμα SATA)

Βεβαια σε περιπτωση που αποθηκευεις δεδομενα καίριας σημασιας, τοτε διαλεξε καποιο με στιβαρη κατασκευή και αν ειναι δυνατον να εχει και ανεμιστήρα γιατι ζεσταινονται οι σκληροι μεσα στην μπακατελα.
Οταν λεω "στιβαρη" εννοω καλη κατασκευη. Για παραδειγμα εγω εχω ενα ICY BOX αλλα πρεπει να το πιανω με χειρουργικη ακριβεια γιατι καμια φορα νομιζω οτι θα μου μεινει στα χερια. Τη δουλεια του βεβαια την κανει δε μπορω να πω.

Οσον αφορα το hangup στην αντιγραφη, εμενα μου μοιαζει για antivirus. Δοκιμασε να το απενεργοποιησεις οταν κανεις μεταφορα αρχειων.
Posted Image

#201 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 22 February 2010 - 13:09

Τριτον, να εχει οπωσδηποτε e-SATA. Βεβαια πρεπει να το υποστηριζει και η motherboard που εχεις. (Ψαξε για εσοχη που εχει βυσμα SATA)

.

Εγώ laptop έχω και συνδέω τους σκληρούς με Usb... δεν υπάρχει εσοχή SATA.
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#202 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 23 February 2010 - 11:01

Μερικές από τις καλύτερες θήκες στην αγορά τις έχει η raidsonic. Ρίξε μια ματιά σε αυτήν, είναι σταθερή αξία...:thatsit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#203 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 24 February 2010 - 20:35

Ειναι πραγματικα τελειο απο ολες φυσικα τις αποψεις(εμφανιση, χαρακτηριστικα κτλ). Νομιζω οτι θα το παρω! Ty.

Posted Image

#204 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 06 March 2010 - 20:55

Sorry for the double post.
Θελω να αγορασω νεα κεντρικη μοναδα γτ απο οτι καταλαβα τα εχει παιξει η τωρινη.
Μπορει καποιος να μ δωσεις συμβουλες κ αλλα διαφορα ?
Η χρηση του κυριως γ gaming!
Απο οτι καταλαβα καηκε ο σκληρος μ δισκος :Crying2: και μαλλον θα αγορασω νεο επιτραπεζιο υπολογιστη.
Ενας φιλος μ μ ειπε να αγορασω αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912188
Περιμενω συμβουλες. ΤΥ!

Edited by croco~boy, 06 March 2010 - 21:30.

Posted Image

#205 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 07 March 2010 - 14:01

NO :P

* Παλιά κάρτα γραφικών, λίγη ram, innovator ηχεία [no comment -_-], 550w psu.

* * Δοκίμασε κάτι σε 500gbyte hdd, 4gbyte ram [ddr2], ati 5770 [και άνω], logitech σετάκι για mouse/keyboard συν ηχεία. Τέλος μείνε με amd cpu α] γιατί έχω κι εγώ και είμαι σουπερ ευχαριστημένος β] έρχονται 6πυρινοι επεξεργαστές από AMD στο ίδιο socket και σε καλές τιμές [αν και κάπως όχι και τόσο πολύ turbo στα ghz]. Τέλος 600+w psu
rsrGbGx.gif

#206 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 07 March 2010 - 14:28

NO :P

* Παλιά κάρτα γραφικών, λίγη ram, innovator ηχεία [no comment -_-], 550w psu.

* * Δοκίμασε κάτι σε 500gbyte hdd, 4gbyte ram [ddr2], ati 5770 [και άνω], logitech σετάκι για mouse/keyboard συν ηχεία. Τέλος μείνε με amd cpu α] γιατί έχω κι εγώ και είμαι σουπερ ευχαριστημένος β] έρχονται 6πυρινοι επεξεργαστές από AMD στο ίδιο socket και σε καλές τιμές [αν και κάπως όχι και τόσο πολύ turbo στα ghz]. Τέλος 600+w psu

Μπορεις να μ προτεινεις κατι; Απο e-shop αν γινεται γ να παω να το παραγειλω κ να τελειωνω :blingeye2: γτ πρεπει να το αγορασω πριν το πασχα.
Ευχαριστω παντος γ την βοηθεια!

Posted Image

#207 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 posts
  • LocationAthens

Posted 07 March 2010 - 14:48

Δεν μας λες περίπου πόσα λεφτά θες να χαλάσεις.

Εγώ θα πρότεινα αυτό.
Η GTS250 είναι στα ίδια lvl με την 5770 και κάνουν και οι δύο ~130-140 eur , άρα αν θες κάτι παραπάνω κατευθείαν πηδάς στη 5850 που είναι πολύ ακριβότερη(αλλά τα αξίζει).
Επίσης ο i5 750 είναι και αυτός στα ίδια επίπεδα με τον Phenom και overclockάρεται ευκολούτσικα.

Edited by SouLSLayeR, 07 March 2010 - 14:54.

#208 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 07 March 2010 - 14:56

Εγώ θα πρότεινα αυτό. Η GTS250 είναι στα ίδια lvl με την 5770 και κάνουν και οι δύο ~130-140 eur , άρα αν θες κάτι παραπάνω κατευθείαν πηδάς στη 5850 που είναι πολύ ακριβότερη(αλλά τα αξίζει).

Μεχρι 950-1000 ευρω δινω γτ δεν περιμενα να μ χαλασει ο επιτραπεζιος >.>, νομιζω δεν τα αξιζε τα λεφτα του. Το πληρωσα 1000 ευρω κ κρατησε μονο 2.5 χρονια. Για ποσταρε κ την 5850 αν μπορεις!
Ty for ur help!

Posted Image

#209 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 posts
  • LocationAthens

Posted 07 March 2010 - 15:13

Ένα μικρό παράδειγμα:
Spoiler:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515731&u=POWERCOLOR-RADEON-HD5850-1GBD5-MDHG-1GB-PCI-E-RETAIL :wooi2:
Αν πάρεις αντικαταστήσεις την GPU του από πάνω πισιού με την 5850 θα έλεγα να πάρεις και ένα λίγο πιο αξιοπρεπές τροφοδοτικό.
Ίσως όχι μεγαλύτερο σε W αλλά μια πιο βαριά μάρκα.
Spoiler:

Edited by SouLSLayeR, 07 March 2010 - 15:19.

#210 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 07 March 2010 - 19:42

Εγώ θα πρότεινα αυτό.
Η GTS250 είναι στα ίδια lvl με την 5770 και κάνουν και οι δύο ~130-140 eur , άρα αν θες κάτι παραπάνω κατευθείαν πηδάς στη 5850 που είναι πολύ ακριβότερη(αλλά τα αξίζει).
Επίσης ο i5 750 είναι και αυτός στα ίδια επίπεδα με τον Phenom και overclockάρεται ευκολούτσικα.

Sorry, αλλά η GTS 250 είναι πιο κάτω και από την 5750, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε τιμή...
GTS250<5750<5770<GTX260<5850

Και 5850 μπορείς να βρεις από €230.
http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5850

@crocodile21
Αν πάρεις pc 1000 ευρώ, πάρε και ένα UPS για το ρεύμα για να μην σου ξανακαεί...
Posted Image
Posted Image