Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#166 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 08 December 2009 - 01:39

γιατι ομως ? τι διαφορα παιζει ? εκτος απο την ταχυτητα πυρηνα

#167 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 December 2009 - 01:49

(ασχετο)
ειμαι αναμεσα σε 2 καρτες γραφικων αλλα δεν ξερω ποια.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519665
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516341

ειπα να μην κανω ξεχωριστο thread, οποιος ψαγμενος με καρτες γραφικων ξερει ας μου πει.

Η GTS250 δεν είναι DirectX 11, καίει 45W παραπάνω στο load από την Radeon HD 5750, δεν έχει έτοιμη HDMI (δεν μπόρεσα να βρω στο internet εντυπώσεις από HDTV χρήση μέσω DVI -> HDMI), δεν έχει το Sparse Grid Supersampling Anti Aliasing (SGSSAA) των Radeon 5xx0.
Γι' αυτό, Radeon HD 5750.

ΥΓ. Να προτιμάς Πλαίσιο, παρά e-shop, λόγω των 3 χρόνων εγγύηση που δίνει στις κάρτες γραφικών.
Posted Image
Posted Image

#168 tsintori

tsintori

Dmc rocks

• Members
  • 514 posts

Posted 08 December 2009 - 02:11

Όταν αποφασίσεις να επενδύσεις αυτά τα λεφτά για μια κάρτα γραφικών προστοπαρών οι νέες κάρτες της ATI της σειράς 5χχχ είναι πολύ καλύτερες επιλογές από τις αντίστοιχες της nvidia.
Posted Image

#169 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 08 December 2009 - 09:32

καλη και αυτη, δεν την ειχα προσεξει.
απλα εγινε μια πιστωση λογω ελατωματικου προϊοντος(απο το e-shop) οποτε στο τζαμπε.
την εχουν στην ιδια τιμη παντως και τα 2 μαγαζια. <---Λα8ος.
βρηκα και αυτη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516356

Edited by Hellkeeper, 08 December 2009 - 11:20.

#170 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 08 December 2009 - 13:35

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα την XFX. Οι Gigabyte ναι, είναι χρυσή εταιρία για mobos, αλλά οι υλοποιήσεις της σε κάρτες γραφικών αποτελούν μεγάλες πατατιές. Η όλη υλοποίηση των chipsets που πραγματοποιεί δεν ε΄ναι και η καλύτερη δυνατή.

Η XFX πάλι, είναι παλιά στο κουρμπέτι των GPUs, αν και φημίζεται περισσότερο για τις o/c εκδόσεις που βγάζει. Την θεωρώ καλύτερη επιλογή γιατί οι πιθανότητες να έχεις ασυμβατότητες με hardware είναι λίγοτερες απ'ότι με την Gigabyte.
Posted Image

#171 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 08 December 2009 - 13:58

προβλημα ασυμβατοτητας δεν παιζει σιγουρα (εχω τη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522722) ουτε προβλημα αμα 8α μου χαλασει, 8α ειναι στην εγγυηση. το μονο που με νοιαζει ειναι αν αξιζει τα λευτα της

#172 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 08 December 2009 - 15:50

Δώσε 15 ευρώ παραπάνω και πάρε την 5770.Αυτήν έχω και μπορώ να σου πώ ότι τα αξίζει σίγουρα τα λεφτά της.Πάρε από πλαίσιο ή την xfx ή την asus για 3 χρόνια εγγύηση.
Intelligence is nothing without wisdom...

#173 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 08 December 2009 - 15:52

Μην πάρεις 250, δεν αξίζει για τα λεφτά της μιας και είναι παλιά αρχιτεκτονική και δεν έχει καλές επιδόσεις, πόσο μάλλον XFX που το κόστος ανεβαίνει ακόμα παραπάνω μιας και έχει τις o/c επιδόσεις. Αν δεν τη βιάζεσαι και σε ενδιαφέρει το directx11 για το οποίο υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι προς το παρόν, περίμενε 2 μήνες να βγει η καινούρια σειρά της nvidia και θα πέσουν οι τιμές και των τωρινών ΑΤΙ. Μην πας σε ATI αν χρησιμοποιείς Linux εκτός αν έχεις πάνω από μια θύρα PCI Express και κάποια πρόχειρη nvidia καρτούλα να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς ντράβαλα με τους drivers.
Αν τη βιάζεσαι, ψάξε για μεταχειρισμένη ή καινούρια φθηνή gtx 260, αν βρεις BFG ακόμα καλύτερα. Έχω την Palit gtx260 sonic sp216, κοντά στα 140-150€ νομίζω κάνει τώρα, που αν και δεν παίρνει πολύ o/c σε σχέση με το ήδη υπάρχον εργοστασιακό, με βγάζει άνετα στα παιχνίδια που παίζω, στα περισσότερα σε full graphics, στα 1920x1080. Μόνταρα έναν 120αρη ανεμιστήρα όμως πάνω για να μην έχω θόρυβο.

Μακριά από την 5750.

Posted Image

#174 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 December 2009 - 19:09

βρηκα και αυτη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516356

Μην την πάρεις.
Αυτήν έχω, και το Powerplay (underclocking/undervoltage για εξοικονόμηση ενέργειας στο idle) δεν υπάρχει στην Gigabyte. Γι' αυτό θα αναγκαστώ να flashάρω άλλο bios. Πάντως το cooler της είναι καλό.

Η 5770 είναι αδιάφορη, εκτός και αν σε ενδιαφέρει το overclocking & overvoltage.
Αν δεν σε καλύπτει η 5750, πάρε 5850 (~€250, διπλάσια fps από της 5750).
Στα λεφτά της 5750, η GTX260 καίει 80W παραπάνω στο load από την 5750 για 30% παραπάνω fps. Αν δεν σε πειράζει η επιπλέον κατανάλωση, πάρτην.
Η Nvidia θα αργήσει πολύ ακόμα (βλ. Μάρτιο) να βγάλει το fermi (gf100).
Posted Image
Posted Image

#175 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 08 December 2009 - 20:12

πρωτα απ ολα ευχαριστω για την διευκολυνση. πηρα την τελευταια(Gigabyte). μια χαρα μου φανηκε. τωρα το πως 8α τα παει, 8α το δω αυριο. αν γινει καμια βλακεια το πολυ πολυ να την επιστρεψω.

#176 Ichigo_hollow

Ichigo_hollow

Tensai_Sora

• Members
  • 138 posts

Posted 11 December 2009 - 14:36

Καμια καλη καρτα γραφικων μεχρι 100ευρω? και να ειναι 1gb if possible

Posted Image

#177 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 12 December 2009 - 01:12

Καμια καλη καρτα γραφικων μεχρι 100ευρω? και να ειναι 1gb if possible

Το 1gb χρειάζεται για υψηλές αναλύσεις (1680x1050 και πάνω) σε συνδυασμό με πολύ Anti-Aliasing και Anisotropic Filtering. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης για τις gpu.
Κάρτα-παιχνιδομηχανή-τα-παίζω-όλα κάτω από €100 δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αν μπορείς να περιμένεις 3 μήνες, η ATI Radeon HD 5750 μπορεί να πέσει εκεί γύρω, από €130 που είναι τώρα.
Πες μας ποια παιχνίδια θέλεις να παίξεις σε τί ανάλυση για να καταλάβουμε λίγο τις απαιτήσεις σου.

tl;dr
http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gts+250
:P
Posted Image
Posted Image

#178 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 11 February 2010 - 23:57

Κάποια πρόταση για εξωτερικό σκληρό δίσκο 1-1,5 ΤΒ;

Με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία και δευτερευόντως η τιμή. Επειδή θα τον γεμίσω με όλη την προίκα μου θέλω να είμαι σίγουρος ότι δε θα με κρεμάσει ... Κοινώς δε θα χαλάσει και θα κλαίω τα downloads μου...
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#179 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 12 February 2010 - 01:32

Κάποια πρόταση για εξωτερικό σκληρό δίσκο 1-1,5 ΤΒ;

Με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία και δευτερευόντως η τιμή. Επειδή θα τον γεμίσω με όλη την προίκα μου θέλω να είμαι σίγουρος ότι δε θα με κρεμάσει ... Κοινώς δε θα χαλάσει και θα κλαίω τα downloads μου...

Western Digital δαγκωτό. Ήσυχος, δροσερός, γρήγορος, αξιόπιστος.
Posted Image
Posted Image

#180 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 February 2010 - 14:08

@mchasap: Aν θες αξιοπιστια και εξωτερικο σκληρο δε γινεται....αυτα τα δυο δεν πανε μαζι... Εσωτερικο σκληρο καλυτερα αλλα και παλι μπορει να σου καει... (ναι το εχω παθει)

Παντως αν εισαι αμετακλητος, τοτε ο σκληρος που σου ειπε ο Erebos ειναι μια καλη λυση.... Generally speaking stick to the known brands... τουλαχιστον θα σου κανουν αλλαγη αν σου χαλασει το μηχανημα.
Posted Image