Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#136 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 13 June 2009 - 17:50

Gaiseric, να΄σαι καλά για όλα τα info, αλλά δε μπορώ να κάνω τέτοια μελέτη πάνω στα θέματα και να γίνω ειδικός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν έχω κανένα άτομο να με βοηθήσει αν παρουσιαστεί κάτι που δε ξέρω, δεν έχει εδώ της προκοπής μαγαζιά και τεχνικούς και αν έχει είναι τόσο "θαμμένοι" που χωρίς να είμαι δικτυομένη δε πρόκειται να τους βρω. Μια φινλανδή φίλη έχω όλη και όλη και δεν είναι διαθέσιμη ούτε ξέρει πια τόσα.

Σίγουρα θα μπορούσα να βρω ή φτιάξω κάτι γαμάτο. Το θέμα είναι οτι θέλω ένα νορμάλ μηχάνημα να με βολεύει. Τα "βαριά" θα γίνονται στο σχολείο anyway. Έχουνε γαμάτα συστήματα εκεί. Στο σπίτι θα κάνω ίσως μικροδιορθώσεις ή θα συνεχίζω κάποια πράγματα π.χ. Αν χρειαστεί να γίνει κάτι σημαντικό στυλ εργασίας, θα έχω στη διαθεσιμότητά μου πολύ πιο γαμάτα μηχανήματα απο το σχολείο.

Ωραία και η ανάλυσή σου για οθόνες, αλλά ούτε τη τέλεια οθόνη ψάχνω ούτε και θα τη βρω σε αυτή τη χώρα και με καλά λεφτά. 800 ευρώ για unit,keyboard κτλ και οθόνη is still pushing it για τα οικονομικά μας. Οθόνη που να μην είναι πίτσικη κάτω απο 120 δε βρίσκεις και tower "ετοιματζίδικο" κάτω απο 400 που να μην είναι σαν αυτό που έχω τώρα πάνω κάτω επίσης δε βρίσκεις.

Αν ξέρεις, βέβαια θα υπάρχει τρόπος να ψάξεις και να βρείς. Όπως ήδη ανέφερα όμως, δεν έχω τέτοια δυνατότητα.

Ένα pc να κάνω τις λαλακίες μου θέλω, να βλέπω anime, να μετατρέπω video να κάνω πουστιές κτλ. Γενικά ένα μηχάνημα να entertain myself με το οποίο όμως βρε παιδί μου θα μπορώ να κάνω και ενα δυό πράγματα παραπάνω αν χρειαστεί (που κατα πόσο και πόσο βαριά πράγματα θα χρειαστεί δε ξέρω ακόμη).

Απλά βαρέθηκα να τα φτύνει το μηχάνημα κάθε φορά που ανοίγω το Photoshop CS2 και να κολλάει με το που ζοριστεί λίγο στο έργο. Μιλάμε για 4 χρονών PC που έχει περάσει 3-4 φορές απο βλάβες-συνεργείο. Anything is better than this. Οπότε κάτι μέχρι 800 ευρώ (για όλα μαζί) έψαχνα και το βρήκα. Οτι υπάρχουν πολλά πιο γαμάτα; Υπάρχουν. Οτι θα μπορούσα να do better; Θα μπορούσα. Δεν θέλω όμως ούτε έχω τη πολυτέλεια να το "σπουδάσω"το θέμα για να πετύχω το τέλειο. Ήδη είναι μέσα Ιουνίου. 2 μήνες έχω μέχρι να ξεκινήσουμε και θέλω να αγοράσω ένα άτιμο να το ετοιμάσω (τυχόν αλλαγές windows κτλ) και να είμαι σετ.

Ούτε τα Windows δε τολμάω να αλλάξω μόνη μου. Και μόνο η αναμονή μέχρι να έρθει το μηχάνημα και μέχρι να μπορεί η φίλη μου ή ο αδελφός μου να βοηθήσουν με όλα αυτά θα μου φάει πολύτιμο χρόνο.

Απλά είμαι εντελώς άσχετη σε θέματα πέρα απο τη χρήση pc οπότε αμα δε ξέρεις τίποτα quo vadis; :canthelp:

Ήδη μου πήρε κανα μήνα να κηνυγάω γνώμες και να "παλεύω" με τον αδελφό μου που το παίζει ειδικός και δε πιστεύει άτομα που ξέρουν ενώ ο ίδιος ξέρει ακόμα λιγότερα απο εμένα (ξέρει να εγκαταστήσει windows και να βάλει καμμιά εξτρά μνήμη και το παίζει ειδικός) για να καταλήξω σε αυτό το πακέτο.

Εκτιμώ πολύ τη συμβουλή σας και το κόπο που κάνατε για να μου δώσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα :nod2:, αλλά time and my sanity are of the essence! :hahaha: Απλά επειδή δε ξέρω πολλά ήθελα να ρίξετε μια ματιά σε αυτόν που θα πάρω μην έχει τίποτα πολύ αρνητικό που εγώ π.χ δε το αναγνωρίζω. Π.χ more isn't always better. Σε εμένα φαίνονται καλύτερα τα 8 απο τα 4, αλλά μπορεί να είχανε κάποιες αρνητικές επιπτώσεις και να τη πάθαινα απο αμάθεια.

Edited by Orion19, 13 June 2009 - 19:14.

#137 Neuro

Neuro

Anime Professional

• Members
  • 730 posts

Posted 14 June 2009 - 16:27

Orion 19 Για πες για τι χρήση προορίζετε το PC ώστε να σου πω τι να προσέξεις. Από οθόνη σου λέω ότι 600-1000 ευρώ περίπου θα πρέπει να διαθέσεις ώστε να πάρεις ποιοτική με σωστά χρώματα και αντίθεση, και θα πρέπει να ψάξεις κάποιον που μπορεί να σου την καλιμπραρη ή να βρεις από άλλους έτυμες ρυθμίσεις στο internet. Α και για Photoshop και 3D αυτό το PC Που κοίταξες σέρνετε σαν χελώνα θέλεις 4πιρηνο και όχι 2πιρηνο, τα 8GB μνήμη είναι καλά αλλά πίστεψε με το συγκεκριμένο PC σέρνετε! Α και για να σε σοκάρω και άλλο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι 2 χρονών μην πω και 3 οπότε είναι πεταμένα λεφτά.

Edited by Neuro, 14 June 2009 - 16:36.

#138 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 14 June 2009 - 16:42

Orion 19 Για πες για τι χρήση προορίζετε το PC ώστε να σου πω τι να προσέξεις. Από οθόνη σου λέω ότι 600-1000 ευρώ περίπου θα πρέπει να διαθέσεις ώστε να πάρεις ποιοτική με σωστά χρώματα και αντίθεση, και θα πρέπει να ψάξεις κάποιον που μπορεί να σου την καλιμπραρη ή να βρεις από άλλους έτυμες ρυθμίσεις στο internet. Α και για Photoshop και 3D αυτό το PC Που κοίταξες σέρνετε σαν χελώνα θέλεις 4πιρηνο και όχι 2πιρηνο, τα 8GB μνήμη είναι καλά αλλά πίστεψε με το συγκεκριμένο PC σέρνετε! Α και για να σε σοκάρω και άλλο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι 2 χρονών μην πω και 3 οπότε είναι πεταμένα λεφτά.

καλο θα ηταν και να διαβαζατε τα ποστ της. Δεν θελει να δωσει πανω απο τα 600-700 ποσα ειναι και δεν την ενδιαφερει να ειναι το τελιο pc για αυτα, μιας και μπορει να χρησιμοποιει τα μηχανηματα του πανεπιστημιου (που θα ειναι τελεια). Τη βασικη δουλεια θα την κανει εκει, τωρα απλως τη νοιαζει να μπορει το pc να τα σηκωσει χωρις να κανει 5sec για να αντιδρασει σε καποια εντολη που δινει στο προγραμμα .... ωστε να τσεκαρει καποια πραγματα απο το σπιτι.

#139 Neuro

Neuro

Anime Professional

• Members
  • 730 posts

Posted 14 June 2009 - 16:51

OK ωμός με αυτό το PC είμαι κατά 99% ότι δεν θα κάνη ούτε τα βασικά εδώ μιλάμε για Athlon 64 OMG! ούτε καν Phenom. Για μένα με αυτό το PC δεν θα δει καμιά διαφορά, αν είναι να κηταξη για φτηνό PC να ψάξει αν υπάρχει κάτι από Phenom II έστω και 3πιρηνο είναι 1000 φορές ποιο ισχυρός από αυτόν που κοίταξε τώρα. Νομίζω ότι έναν Phenom II 710 με οποιαδήποτε σύνθεση έστω και με 2GB μνήμη θα είναι καλυτέρα. Πολύ απλά μετά από κανά 2μηνο θα ζήτηση να της κάνουν αναβάθμιση και να βάλλει 8GB ώστε να πετάει το Photoshop επειδή η μνήμη ποτέ δεν είναι αρκετή ειδικά άμα χώσης φωτογραφίες που η μια είναι 200-300mb με 1002 layers. My opinion STAY AWAY FROM THAT PC.

#140 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 14 June 2009 - 20:25

Ευχαριστώ για τη γνώμη, αλλά αυτόν θα πάρω :drink:

Αν χρειαστεί αναβαθμίσεις αργότερα, θα τις κάνω τότε. Με τα δεδομένα που έχω αυτή τη στιγμή, αυτός μου κάνει.

Τώρα απλά θέλω να μπορώ π.χ να κάνω ένα A4 αρχείο στο Photoshop χωρίς να παίρνει 5-10 δευτερόλεπτα να εφαρμόσει ένα φίλτρο ή να μου κολλάνε τα πάντα για 15 δευτερόλεπτα.

Να μπορώ να βλέπω κανα πράγμα στο internet ή να μιλάω απο msn αμα έχω και μετατρέπω video. Τώρα αν το δοκιμάσω, εκτος του οτι για κανα anime θέλει καμμιά ώρα, αχρηστεύεται ο υπολογιστής γιατί δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο όσο μετατρέπει.

Απλά ένα καινούριο μηχάνημα θέλω για οικιακή χρήση βρε παιδί μου :hahaha:

Όσο για την οθόνη και ο φίλος μου που με βοήθησε με αυτά μου είπε οτι crt είναι καλύτερες απο τις flat για photoshop και τέτοια, αλλά αφού είναι πακέτο, δε μπορώ να μη τη πάρω.

Στο κάτω κάτω, θα έχω μια ωραία μεγάλη οθόνη να βλέπω τις σειρές μου κτλ και αργότερα αμα πια μου τα βγάζει άλλα αντ''αλλων όταν κάνω δουλειά έχω και την παλιά μου crt γκουμούτσα εδώ, τη συνδέω και ξεμπερδεύω.

Δε θέλω pc μόνο για δουλειά. Εδώ περνάω όλη μου τη μέρα! Αν είχα λεφτά θα έπαιρνα έναν για δουλειά και έναν για διασκέδαση. Εγώ πάνω απο 800 για pc και οθόνη μαζί ΔΕΝ έχω να δώσω οπότε το μόνο που με βολεύει (και γιατί το συγκεκριμένο μαγαζί έχει με δόσεις ενω τα άλλα δεν έχουν) είναι αυτό.

Αυτός ο PC, Windows 32 SP3, ένας εξωτερικός σκληρός 640 giga για να χώσω τα πράγματα που έχω εδώ να τα μεταφέρω στον άλλο και γενικά να έχω μέρος να σώζω μια φορά το μήνα τα πράγματά μου και ξεμπέρδεψα.

@Loke

Ακριβώς αυτό.. Αχαχα. :hahaha:

@ Neuro

Με Phenom αυτούς τους 2 βρήκα.

This

and

This

Θα ρωτήσω και για αυτούς, αλλά αν ο άλλος μου δίνει περισσότερα για τα λεφτά του, εκείνον θα πάρω.

Edited by Orion19, 14 June 2009 - 20:39.

#141 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 14 June 2009 - 23:17

Gaiseric, να΄σαι καλά για όλα τα info, αλλά δε μπορώ να κάνω τέτοια μελέτη πάνω στα θέματα και να γίνω ειδικός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κοίτα, Orion19, η απόφαση σε κάθε περίπτωση δική σου είναι. Εγώ απλά μια γνώμη έδωσα. Πάντως τα όσα έγραψα για τις οθόνες θα τα χρειαστείς αργά ή γρήγορα, οπότε έχε το post μου κατά νου.

Αυτό που ξέχασα να γράψω είναι πως δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις Eizo, στην ανάγκη αρκεί να πάρεις κάτι με σωστό τύπο panel (όχι TN) και με δυνατότητες calibration. Βέβαια οι Eizo είναι εγγύηση ποιότητας όπως και να το κάνουμε.

Α, ναι, και η πρόταση για μεταχειρισμένη επαγγελματική CRT ίσως τελικά δεν κάνει για την περίπτωσή σου (βλέπω πως την TFT τη θέλεις άρα δύσκολο να σε πείσω, άλλωστε κι εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για την αξιοπιστία των παλιών CRT :P ). Όμως έριξα μια ματιά σε αγγελίες για λογαριασμό σου (και για να ικανοποιήσω τη δική μου περιέργεια) και είδα πως ένας τύπος (Έλληνας) πουλά τις 3 CRT οθόνες του για 80€ ...συνολικά! Βέβαια μιλάμε για κάπως μικρές και μόνο οι δύο ήταν ανεκτής ποιότητας, αλλά δίνει μια ιδέα για το πόσο "χώμα" είναι οι τιμές. Ένας άλλος τη δική του τη ...χάριζε. Και αυτό με ψάξιμο 3-4 λεπτών μόνο.

Ήδη είναι μέσα Ιουνίου. 2 μήνες έχω μέχρι να ξεκινήσουμε και θέλω να αγοράσω ένα άτιμο να το ετοιμάσω (τυχόν αλλαγές windows κτλ) και να είμαι σετ.

Έχεις 2 μήνες; Good! Τότε δεν έχεις λόγο να αγοράσεις κάτι άμεσα, κάνε έρευνα αγοράς με την ησυχία σου και σε κάνα μήνα τα λέμε! Άλλωστε κατά κανόνα οι τιμές περισσότερο πέφτουν παρά ανεβαίνουν με την πάροδο του χρόνου.

Seriously, πάντως, βλέπω πολύ κόσμο που θέλει να αγοράσει πράγματα για τα οποία δεν έχει ιδέα (no offence) και αντί να αφιερώσει χρόνο για έρευνα τρέχει και αγοράζει το πρώτο μαραφέτι που θα βρει μπροστά του, λες και τον κυνηγάνε. (Αυτό με αφορμή και τις αγορές ενός φίλου μου, τον οποίο συνάντησα προχθές.) Βέβαια η Orion19 έχει ως ελαφρυντικά το ότι βρίσκεται σε ξένη χώρα και το περιορισμένο budget.

Για το δικό μου υπολογιστή (3++ ετών, με hardware που τότε κυκλοφορούσε ήδη πάνω από εξάμηνο και άρα ήταν δοκιμασμένο) έκανα έρευνα αγοράς για 2-3 μήνες και τον έστησα διαλέγοντας κομμάτι-κομμάτι από διάφορα μαγαζιά. Δεν έχει αναβαθμιστεί από τότε (πέραν νεότερων σκληρών δίσκων) και πατά κάτω οτιδήποτε παρόμοιας ηλικίας. Κυρίως όμως λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Εκτιμώ πολύ τη συμβουλή σας και το κόπο που κάνατε για να μου δώσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα :nod2:, αλλά time and my sanity are of the essence! :hahaha: Απλά επειδή δε ξέρω πολλά ήθελα να ρίξετε μια ματιά σε αυτόν που θα πάρω μην έχει τίποτα πολύ αρνητικό που εγώ π.χ δε το αναγνωρίζω.

Βλ. παρακάτω τι λέω στον Loke. Το "αρνητικό που δεν αναγνωρίζεις" είναι η οθόνη!

Π.χ more isn't always better.

In fact, "less is more" ! :hahaha::hahaha::hahaha:
Spoiler:

καλο θα ηταν και να διαβαζατε τα ποστ της. Δεν θελει να δωσει πανω απο τα 600-700 ποσα ειναι και δεν την ενδιαφερει να ειναι το τελιο pc για αυτα, μιας και μπορει να χρησιμοποιει τα μηχανηματα του πανεπιστημιου (που θα ειναι τελεια). Τη βασικη δουλεια θα την κανει εκει, τωρα απλως τη νοιαζει να μπορει το pc να τα σηκωσει χωρις να κανει 5sec για να αντιδρασει σε καποια εντολη που δινει στο προγραμμα .... ωστε να τσεκαρει καποια πραγματα απο το σπιτι.

Fair enough, αλλά μηχάνημα για Photoshop, επεξεργασία video, 3D Studio MAX και DTP προγράμματα βαρέων-βαρών δε θα είναι. Θα είναι ένα πολύ αξιοπρεπές desktop μηχάνημα για browsing, λογισμικό office, θέαση anime, συμπίεση video (με πολύ υπομονή) κ.ο.κ.

Οπότε ίσως ο τρόπος που έθεσε το ερώτημα είναι λίγο λάθος. Είναι λίγο σα να μπαίνει ένας μαθητευόμενος φωτογράφος και να ρωτά ως εξής: "Θέλω να μάθω όσα πρέπει να ξέρει ένας φωτογράφος, αλλά λέω, επειδή δεν έχω λεφτά, να αρκεστώ προς το παρόν στο κινητό μου. Ποιο κινητό μου προτείνετε με καλή ποιότητα φωτογραφίας;"

Ε, πολύ απλά, φωτογραφία μέσω κινητού δε γίνεται.
Όπως δε γίνεται και επεξεργασία της σε κακή οθόνη.

Στον φωτογράφο του παραδείγματός μας ευχαρίστως να προτείνουμε κινητό, αλλά θα το προτείνουμε για τις αρετές που θα έχει ως κινητό και όχι ως φωτογραφική μηχανή. Θα του δώσουμε όμως tips για να επιλέξει σωστά μηχανή όταν, τυχόν, θα αποφασίσει να πάρει.

Πιθανότατα η Orion19 να έπρεπε να ρωτήσει από την αρχή για "κινητό".

Εγώ κι ο Neuro αυτό μόνο επισημάναμε. Απλά εγώ στάθηκα περισσότερο στην αγορά οθόνης και όχι στην επεξεργαστική ισχύ γιατί η οθόνη είναι μια πολύ πιο μακροπρόθεσμη επένδυση. Η σήμερα άφθονη επεξεργαστική ισχύς μεθαύριο θα είναι παρωχημένη έτσι κι αλλιώς.

Πάντως θα επιμείνω στα 8GB RAM, minimum. Η αφθονία RAM μπορεί να σώσει και πολύ μέτρια μηχανήματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Επιτρέπει επεξεργασία μεγάλων αρχείων, ανετότερο multitasking, λιγότερη κούραση του σκληρού δίσκου (λόγω swapping) και σε σχέση με τα όσα προσφέρει είναι φτηνή.

Spoiler:

Ευχαριστώ για τη γνώμη, αλλά αυτόν θα πάρω :drink:

:canthelp:

Αν χρειαστεί αναβαθμίσεις αργότερα, θα τις κάνω τότε. Με τα δεδομένα που έχω αυτή τη στιγμή, αυτός μου κάνει.

Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο συμφέρει οικονομικά η αναβάθμιση έναντι της αγοράς δυνατού μηχανήματος εξαρχής (τρανταχτή εξαίρεση αποτελούν οι καρτών γραφικών, καλύτερη μια μέτρια που θα αναβαθμιστεί παρά μια πανάκριβη).

Απλά ένα καινούριο μηχάνημα θέλω για οικιακή χρήση βρε παιδί μου :hahaha:

Βλ. παραπάνω τι λέω στον Loke. Για "οικιακή χρήση" σχεδόν με οτιδήποτε είσαι OK, αν και ο όρος "οικιακή χρήση" δε λέει πολλά... άλλα κάνω εγώ στο σπίτι μου και άλλα εσύ!

Άλλος θέλει RAID και gigabit ethernet και δεν τον πειράζει να έχει επεξεργαστή και GPU τετραετίας και άλλος θέλει δυνατό επεξεργαστή αδιαφορώντας για τα πρώτα.

Αν είχα λεφτά θα έπαιρνα έναν για δουλειά και έναν για διασκέδαση.

Όχι, ιδανικά θα έπαιρνες έναν, αλλά κατάλληλο και για τα δύο.

Αυτός ο PC, Windows 32 SP3, ένας εξωτερικός σκληρός 640 giga για να χώσω τα πράγματα που έχω εδώ να τα μεταφέρω στον άλλο και γενικά να έχω μέρος να σώζω μια φορά το μήνα τα πράγματά μου και ξεμπέρδεψα.

Με 32bit Windows XP τα 8GB RAM μάλλον τα ξεχνάς και είναι κρίμα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δε θες 64bit λειτουργικό, δεν είδες το post μου; :bahhh:

This

Θα ρωτήσω και για αυτούς, αλλά αν ο άλλος μου δίνει περισσότερα για τα λεφτά του, εκείνον θα πάρω.

Ο δεύτερος (ίσως και ο πρώτος) δεν έχει καν gigabit ethernet! :oo:
Νόμιζα ότι αυτό ήταν standard σε όλες πλέον τις motherboard (η δική μου, 4 χρόνων, έχει δύο gigabit NICs).

Αρκετά απαραίτητο αν έχεις πάνω από 1 υπολογιστές στο ίδιο σπίτι, αλλά μπορείς απλά να αγοράσεις μια extra gigabit κάρτα για 12€.

Anyway, πάλι κουραστικό post έγραψα, sorry for that. Να πω μόνο "+1" για τον Phenom II (ακόμα και τριπύρηνο).

#142 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 15 June 2009 - 00:28

Αχ, εγώ το είπα

"Πως σας φαίνεται το μηχάνημα; Σημείωση οτι είναι ο μόνος με 8 Gb μνήμη που κάνει τόσα ΜΕ οθόνη. 150 περίπου ευρώ πιο φθηνά μόνο βρίσκεις με 3 ή 4 και χωρίς πολλά πολλά.

Δικό μου να φτιάξω δε ξέρω πως και που θα βρω αυτά που θέλω. Δεν είμαι πολύ technically inclined οπότε θα πάρω "έτοιμο". Οπότε ρωτάω αν για έτοιμος είναι οκ για όλα όσα κάνει ο average nerd σαν όλους εμάς."

Ήθελα απλώς να μου πείτε αν υπήρχε κανένα "catch" που δε θα έβλεπα.

Οτι θα μπορούσατε να μου πείτε για γαμάτα μηχανήματα για τη δουλειά μου, το ήξερα. Μη μου λές όμως οτι δε το είπα πως ΔΕΝ θέλω super-μηχάνημα. Θέλω δηλαδή, αλλά λεφτά γιόκ.

Όσο για τους 2 μήνες που έχω, ο συγκεκριμένος που θέλω να πάρω είναι για 20 μέρες ακόμη στο μαγαζί οπότε δε θέλω να, σόρυ κιόλας, λαλακίζομαι ψάχνοντας το τέλειο και να χάσω κάτι καλό και affordable.

Τι θέλετε να πω δηλαδή; Να σας δώσω αναλυτικό manifest των οικονομικών μας για να καταλάβετε οτι οοοτι και να είναι καλό δε μπορώ να το πάρω; Και που δε χρωστάμε!:hahaha: Και τα 800 για όλα μαζί πάλι πολλά μας έρχονται, αλλά κακήν κακώς θα τα βγάλουμε πέρα.

Όσο για το αρνητικό που δεν αναγνωρίζω, ποιός σου είπε οτι δε το αναγνωρίζω; Με ρωτάς όμως αν έχω πάνω απο 150 ευρώ να σκάσω σε οθόνη (ελπίζω μια μέρα να έχω); Ο μόνος λόγος που θα αγοράσω και οθόνη είναι γιατί (εκτος του οτι ευτυχώς την έχει ο υπολογιστής που θέλω να πάρω μαζί) κοντεύω να τυφλωθώ με αυτή που έχω τώρα.:deadga6:
Και να ψάξω θα μπορούσα και να πάρω γαμάτο μηχάνημα θα μπορούσα. Αν είχα καιρό, γνωστούς με άλλους γνωστούς που ξέρανε μαγαζιά, τεχνικούς κτλ και τεράστιο budget.

Όσο για την έρευνα αγοράς, την έκανα... Ότι μπορούσα να βρω απο τα μόνα μέρη που ξέρω που έχουνε υπολογιστές το βρήκα. Τι να κάνω; Να βάλω τη λέξη "υπολογιστής" στα φινλανδικά και να διαβάσω οτι σελίδα μου βγάλει η google; :hahaha:
Που μπορώ να πάω ξεβράκωτη στ'αγγούρια; :canthelp:

Απο όσα έχουν ειπωθεί (πολύ χρήσιμα όλα και θα τα σώσω και σε αρχείο κειμένου για να μαθαίνω), πάλι στο ίδιο συμπέρασμα βγαίνω. Οτι για τα λεφτά που έχω, μια χαρά είναι αυτός.

Για τα 64, χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα που με βολεύουν για αυτά που κάνω που δεν είναι για 64. Πιο παλιά ίσως ή πιο της ..φούστας, αλλά τι να κάνουμε.

Edited by Orion19, 15 June 2009 - 01:34.

#143 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 15 June 2009 - 02:24

Αν με φιλοξενήσεις καμιά βδομάδα και μου γνωρίσεις ωραίες Φιλανδές φίλες σου αν θες έρχομαι τον Αύγουστο Φιλανδία και σε βοηθάω να διαλέξεις PC:8):

Posted Image

#144 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 15 June 2009 - 02:51

Orion19,
να σου ζητήσω καταρχήν συγγνώμη αν για κάποιο λόγο ακούστηκα (well, φάνηκα, γιατί δεν "ακούγομαι" technically speaking) απότομος ή περιφρονητικός ή οτιδήποτε άλλο. Απλά ήθελα να εξηγήσω τις σκέψεις μου. Ήξερα εξ αρχής ότι όσα πρότεινα ήταν εκτός budget, απλά ήθελα να σου πω τι να προσέξεις σε περίπτωση που βρεις κάποια άλλη καλή ευκαιρία (π.χ. κάποια οικονομική PVA οθόνη, ότι δε χρειάζεσαι μεγάλη φωτεινότητα, ότι CRT ίσως βρίσκεις με τιμές "χώμα" κ.τ.λ.)

Όσο για τους 2 μήνες που έχω, ο συγκεκριμένος που θέλω να πάρω είναι για 20 μέρες ακόμη στο μαγαζί οπότε δε θέλω να, σόρυ κιόλας, λαλακίζομαι ψάχνοντας το τέλειο και να χάσω κάτι καλό και affordable.

Αν είναι μεγάλο μαγαζί και δεν υπάρχει περίπτωση "να ξεμείνουν" ίσως μπορείς να περιμένεις άλλες 10 μέρες (Και γιατί να υπάρχει τέτοια περίπτωση; Μόνο για λόγους marketing.)

Τι θέλετε να πω δηλαδή; Να σας δώσω αναλυτικό manifest των οικονομικών μας για να καταλάβετε οτι οοοτι και να είναι καλό δε μπορώ να το πάρω;

Χαλάρωσε βρε! Δεν είμαστε αδιάκριτοι να ζητάμε προσωπικά δεδομένα! :tongue:
(Μωρέ, εγώ δε θα ήθελα νέο PC λες; Και νέο PC θα ήθελα και φορητό θα ήθελα και... και... Τουλάχιστον όμως με υπηρετεί ακόμα καλά το καημένο.)

Όσο για το αρνητικό που δεν αναγνωρίζω, ποιός σου είπε οτι δε το αναγνωρίζω; Δεν είμαι ΤΟΣΟ λαλακισμένη.

Εκεί "να στην πω" ήθελα, αποκλειστικά για λόγους ρητορικού ύφους και έμφασης! :P
Ελπίζω, ειλικρινά, να μη μου προσβλήθηκες. :(

Απλά έχω δει άλλους ανθρώπους, με οικονομική άνεση, να θέλουν να κάνουν τα πάντα με μηχανήματα πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων (περισσότερο περιορισμένων από αυτό που συζητάμε), απλά και μόνο λόγω άγνοιας του θέματος. Εσύ κατά πάσα πιθανότητα ξέρεις περισσότερα για τους υπολογιστές από όσα είχα αρχικά υποθέσει (κάτι που δε μπορώ να γνωρίζω εξ αποστάσεως). Και πάλι, συγγνώμη αν σε προσέβαλα.

Με ρωτάς όμως αν έχω πάνω απο 150 ευρώ να σκάσω σε οθόνη; Ο μόνος λόγος που θα αγοράσω και οθόνη είναι γιατί (εκτος του οτι ευτυχώς την έχει ο υπολογιστής που θέλω να πάρω μαζί) κοντεύω να τυφλωθώ με αυτή που έχω τώρα.:deadga6:

Ίσως να μην έπαιρνες καν οθόνη και να το άφηνες για αργότερα;
(Αυτό με την προϋπόθεση η CRT που έχεις να πιάνει τα 100Hz, για να μη σε κουράζει πολύ. Εν ανάγκη να τα πιάνει σε μικρότερη ανάλυση. Κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη καλύτερη χρωματική απόδοση από οποιαδήποτε προσιτή TFT, με λίγο καλιμπράρισμα.)

Οι τιμές πέφτουν συνέχεια και όλο βγαίνουν νέα, βελτιωμένα μοντέλα. Αν το άφηνες για 1 ακόμα χρόνο, μαζεύοντας ωστόσο άλλα 100€, ίσως να μπορούσες να πάρεις κάτι πραγματικά αξιοπρεπές με 150+100=250€ (ίσως πάλι είμαι υπεραισιόδοξος). Just a thought, αν και σίγουρα θα το έχεις ήδη σκεφτεί και ζυγίσει. :(

Απο όσα έχουν ειπωθεί (πολύ χρήσιμα όλα και θα τα σώσω και σε αρχείο κειμένου για να μαθαίνω), πάλι στο ίδιο συμπέρασμα βγαίνω. Οτι για τα λεφτά που έχω, μια χαρά είναι αυτός.

Έκατσα και είδα πιο προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου.

Για την ισχύ του επεξεργαστή δεν έχω άποψη, καθώς δεν παρακολουθώ τις τιμές της αγοράς επεξεργαστών τελευταία. Το ότι είναι AMD μη σε προβληματίσει (προσωπικά τους προτιμώ). Ακόμα κι αν είναι αδύναμος (που είναι) η ισχύς είναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει σε αυτήν την κατηγορία τιμής, η ποσότητα μνήμης και η ποιότητα της κατασκευής (π.χ. τροφοδοτικό, μητρική) είναι πιο σημαντικά IMO. Δυστυχώς η μάρκα της τελευταίας δεν αναφέρεται (αναμενόμενο), αλλά αν δίνουν καλή εγγύηση είσαι αρκετά OK.

Αυτός εδώ έχει gigabit ethernet (OK, ψιλοασήμαντο)! :P

Για την οθόνη δε βρήκα πολλές πληροφορίες (ούτε αν είναι γυαλιστερή, μακάρι όχι), πέρα από το ότι είναι φτηνή για την ανάλυση που προσφέρει. Δεν είμαι fan της Acer, αλλά η οθόνη φαίνεται τίμια πρόταση. Αν ξεχάσεις την χρωματική απόδοση (που για τα 2/3 όσων τη θες όσο μαθαίνεις δεν παίζει και πολύ ρόλο, μόνο στο Photoshop μετράει πραγματικά) θα είσαι OK. Δες μόνο μη σου έρθει με κανένα καμμένο pixel (ζήτα να τη δεις αν είναι δυνατόν από κοντά).

Για gaming δεν κάνει, αλλά αυτό θα το ξέρεις ήδη (μελλοντικά αναβαθμίζεται εύκολα αυτό). Πάντως η κάρτα γραφικών φαίνεται να υποστηρίζει επιτάχυνση της αποκωδικοποίησης h.264 video, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να βλέπεις FullHD σε υψηλά bitrate (θα ήταν ακόμα κι αν είχες πολύ δυνατό επεξεργαστή). Αλλά αυτό πλέον το κάνουν όλες.

Γενικά είναι από αυτές τις ετοιματζίδικες συνθέσεις όπου δεν αναγράφεται η μάρκα/υλοποίηση κανενός εξαρτήματος/δυνατότητας. Αυτό το κάνουν γιατί, απλούστατα, κάθε φορά που παραγγέλνει κάποιος βάζουν ό,τι έχουν πρόχειρο στο stock ή ό,τι τους είναι φτηνότερο εκείνη τη στιγμή (π.χ. ούτε μάρκα σκληρού δίσκου αναφέρει, και πάλι αναμενόμενο). Αυτή είναι η βασική μου ένσταση. Με αντίστοιχα χρήματα ίσως φτιάχνεις αντίστοιχη ή και πολύ καλύτερη κατά παραγγελία σύνθεση, αλλά ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση θα ξέρεις τι βάζεις. Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό δε θα είναι εύκολο εκεί (ίσως αν στο έστελνε κάποιος συγγενής/φίλος από Ελλάδα; ).

Αν το κατάστημα έχει καλή φήμη (ψάξε τυχόν site με reviews πελατών, να δεις χρόνους επισκευής, παράπονα κ.ο.κ) και δίνει καλή εγγύηση (2 χρόνια τουλάχιστον) ίσως είναι καλή ιδέα να τον πάρεις.

(Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα της αξιοπιστίας ή μη του μηχανήματος, κρατάμε τακτικά backup!)

Για τα 64, χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα που με βολεύουν για αυτά που κάνω που δεν είναι για 64. Πιο παλιά ίσως ή πιο της ..φούστας, αλλά τι να κάνουμε.

Αυτό που εννοούσα, από το πρώτο μου ακόμα post, είναι ότι όλες οι 32bit εφαρμογές τρέχουν στα 64bit Windows (τουλάχιστον θεωρητικά). Εξαιρούνται οι drivers, οι οποίοι πρέπει να είναι 64bit, αλλά δε νομίζω να υπάρχει πλέον κατασκευαστής υλικού που να μην παρέχει τέτοιους. Επίσης δεν τρέχουν τυχόν πανάρχαια 16bit προγράμματα (π.χ. εφαρμογές DOS, δε νομίζω να τρέχεις τέτοιες!). Πάντως κατά 99% δε θα έχεις πρόβλημα για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς.

Δυστυχώς έχω εγκατεστημένα 64bit Linux και 32bit Windows (XP), άρα δεν έχω εμπειρία προσωπική με τα Vista x64. Προσωπικά μισώ τα Vista. Τα XP x64 λένε ότι είναι πολύ καλά, αλλά δυστυχώς "δεν περπάτησαν" εμπορικά (επίτηδες IMO) και ίσως η υποστήριξη να είναι περιορισμένη. Αν στο μαγαζί δέχονται να σου βάλουν τα τελευταία (αναλαμβάνοντας εκείνοι την ευθύνη της συμβατότητας) ίσως πρέπει να τα σκεφτείς.

Τα Vista x64 πάντως είναι η "σίγουρη" λύση, όσο κι αν αντιπαθώ το interface τους.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι 64bit για να "δεις" και τα 8GB RAM, αλλιώς είσαι περιορισμένη στα 3.5 GB περίπου. Επίσης το Photoshop και άλλα προγράμματα έχουν ειδικές (optimized) 64bit εκδόσεις, που είναι σημαντικά ταχύτερες από τις 32bit, ενώ τα καθαρά 32bit προγράμματα τρέχουν χωρίς απώλειες ταχύτητας.

Με άλλα λόγια η μετάβαση στα 64bit είναι "win-win situation". (Υπάρχουν κάποια ασήμαντα μειονεκτηματάκια, αλλά μη μπούμε σε λεπτομέρειες.) Για να ξε-αγχωθείς και μόνο, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τρέξεις τις εφαρμογές που θες σε κάποιον υπολογιστή με 64bit Windows (π.χ. κάποιου φίλου).

Αυτά!
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο! Το θέμα είναι μπερδεμένο από μόνο του... :tensai:

Υ.Γ. Jiraiya, you perv! :hihi2:

#145 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 15 June 2009 - 07:01

Gaiseric, ούτε εγώ τη πολυπάω την οθόνη, αλλά είναι πακέτο (που σημαίνει θέλω δε θέλω θα τη πάρω) :deadga6:

Όσο για τα οικονομικά μας, δε θα σας τιμωρούσα τόσο βίαια :hahaha: Θα βγάζατε τα μάτια σας με κουτάλι. Ή melon scooper που είναι και πιο fashionable *mind drifting away*

Όσο για τα Vista, δεν είναι το 64 που με προβληματίζει (αν και δεν ήξερα οτι είμαι οκ και με XP 64 π.χ, thanks for that info), αλλά τα Vista. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά ούτε έχω διαβάσει ούτε μου έχουν πεί καλά λόγια. Βέβαια, δε πρόκειται να τα σουτάρω κατευθείαν. Αφού θα τα έχω, θα τα ξεσκίσω στις "δοκιμές". Αν με βολεύουν και όλα καλά, γλυτώνω και 100 ευρώ. Αν όχι, θα έχω χρόνο μέχρι τα της σχολής να πάρω τα άλλα.

Πάντως το μαγαζί είναι πολυμάγαζο (έχει τεχνικό μέρος που έχει τηλεοράσεις, υπολογιστές, κάμερες κτλ), αλλά πουλάει μέχρι και ρούχα για μωρά :deadga6: οπότε δε νομίζω να έχω καμμία υποστήριξη απο εκεί:hahaha: Θα ρωτήσω βέβαια πριν το παραγγείλω.

Εφόσον θα τα έχω και όλα σωσμένα και τα προγράμματά μου στον παλιό μου pc (που θα είναι και έτοιμος για χρήση σε περίπτωση...."ατυχήματος") δε με πειράζει να mess with it. :hehehe:

Για να ξε-αγχωθείς και μόνο, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τρέξεις τις εφαρμογές που θες σε κάποιον υπολογιστή με 64bit Windows (π.χ. κάποιου φίλου).

Ωραία θα'ταν... Μια μοναδική φίλη έχω εδώ και o δικός της υπερθερμαίνεται αν έχει πάνω απο 2-3 προγράμματα ανοικτά :hahaha: Άσε που δεν είμαστε τόσο καλές φίλες για να με αφήσει να κάνω οτιδήποτε στο μηχάνημά της και δε θα της το ζητούσα βέβαια :gotit:

Αφού θα τα έχω τα Vista, I'll use em! Και αν δεν είναι φρόνιμα, I'll spank em' και θα πάρω XP :kill4u:

Το μόνο κρίμα στην όλη υπόθεση είναι οτι δε μπορώ να το συνδέσω με την HD στο σαλόνι μας... Είμαστε λολαμένες μητέρα και κόρη οπότε τα περισσότερα τα βλέπουμε μαζί και θα πάθουμε αγκύλωση στο κρεβάτι μου. Είναι 10+ μέτρα αν πάει ευθεία το καλώδιο και 16 αν το κολλήσω στο τοίχο οπότε αν δε σκάσω γερά λεφτά, θα χάνω σε ποιότητα. Αν και δε χάνουν τόση όση άλλου τύπου καλώδια, δε το διακινδυνεύω.

Οπότε θα τα μετατρέπω και εγώ ΟΛΑ σε HD mp4 για το 360 με το ωραίο μου καινούριο μηχάνημα! MUHAHAHAHAAAAAAA! :kakaka:

Και για το "δε θα ξεμείνουν" μη λες μεγάλα λόγια γιατί εδώ το έχουν πολύ αυτό όλα τα μαγαζιά... Στα ρούχα, στα hardware... Τα φέρνουν μία φορά και μετά bye bye... :burningbe3:

Όσο και να περιμένω επίσης, όλο και πιο καινούρια και όλο και καλύτερα θα βγαίνουν οπότε δε πρόκειται ποτέ να πάρω :hahaha:

Τέλος, για τον αν προσβλήθηκα, οχι βέβαια, αλλά εσείς έχετε καθίσει και έχετε γράψει ΤΑ κατεβατά και εγώ πάλι στο "αυτόν θα πάρω" είμαι. Στη θέση σας θα σκεφτόμουν "Τότε τι μας ρωτάει η λαλάκω;" και δε μου αρέσει να παρεξηγούμαι γι'αυτό εξηγούμαι... :deadga6:

Και ένα απαιτούμενο υστερόγραφο στον Jiraya:

Αχαχα! Δε ξέρω πολλές φινλανδές, (3 όλες κι'όλες...) αλλά μπορώ να σου πω τα κόλπα τους! :hahaha:
Αν τα δέχεσαι αναδρομικά, είμαστε οκ! Θα γνωρίσω κόσμο στη σχολή :canthelp:

Αν έχεις πολλήηηηη υπομονή και γουστάρεις, λέω να παώ Ιαπωνία στη 3η μάλλον χρονιά οπότε μπορώ να σου "ψαρέψω" καμμία απο εκεί. Μη πέσω σε ομοφυλόφιλη μόνο γιατί το "ψάρεμα" θα το πάρει διαφορετικά :hahaha: Μιλάω απο εμπειρία! :himitsu:

Edit 2: Άκυρο το όλο θέμα. Δε μπορούν να μου πούν αν θα παίρνω δεκάρα. Αφού ξεκινήσω τις σπουδές θα στείλω χαρτιά και μετά απο 3-4 μήνες που κάνουν αυτοί συνήθως, θα μου έρθει απάντηση... Κατα του χρόνου δηλαδή... Εμ, πέρασα και περίμενα οτι θα συνεχιζόταν η τύχη μου; :hahaha: Not in my world! :canthelp:

Edited by Orion19, 15 June 2009 - 12:39.

#146 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 15 June 2009 - 18:21

Αν έχεις πολλήηηηη υπομονή και γουστάρεις, λέω να παώ Ιαπωνία στη 3η μάλλον χρονιά οπότε μπορώ να σου "ψαρέψω" καμμία απο εκεί. Μη πέσω σε ομοφυλόφιλη μόνο γιατί το "ψάρεμα" θα το πάρει διαφορετικά :hahaha: Μιλάω απο εμπειρία! :himitsu:

Καλά σε 2-3 χρόνια σκοπεύω να πάω κι εγώ οπότε μπορώ να ''ψαρέψω'' και μόνος μου:orly:

Edit 2: Άκυρο το όλο θέμα. Δε μπορούν να μου πούν αν θα παίρνω δεκάρα. Αφού ξεκινήσω τις σπουδές θα στείλω χαρτιά και μετά απο 3-4 μήνες που κάνουν αυτοί συνήθως, θα μου έρθει απάντηση... Κατα του χρόνου δηλαδή... Εμ, πέρασα και περίμενα οτι θα συνεχιζόταν η τύχη μου; :hahaha: Not in my world! :canthelp:

Δηλαδή πάει για του χρόνου η αγορά;Ωραία θα έρθω τότε που θα έχεις γνωρίσει και παραπάνω φίλες:hahaha:

Btw σε μερικούς μήνες βγαίνουν και τα Windows 7 οπότε πιστεύω δεν αξίζει κάποιος να αγοράσει τα Vista τώρα.

Posted Image

#147 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 15 June 2009 - 21:53

Καλησπερα και παλι, θελω να σας ρωτησω να με βοηθησετε λιγακι οσoι ξερουν απο hardware, λοιπον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.525100 μητρικη αυτη, προσφατα αλαξα σε τροφοδοτικο απο 400W αγορασα 650W full εγκατεστημενο στην κεντρικη μοναδα. λοιπον ψαχνω μια καλη οχι τουμπανο καρτα γραφικων εκει γυρω στα 80-150 ευρουλια. και να ειναι οσο καλη γινετε. δεν εχω προβλημα ειτε ειναι ΑΤΙ ειτε ειναι nvidia.

ezgif.com-resize.gif

#148 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 15 June 2009 - 22:08

Jiraya, παίζει να τον πάρω τώρα αν βρούμε τρόπο να οργανώσουμε τα οικονομικά μας, αλλά καλού κακού δε κρατάω μεγάλες ελπίδες. :colddd:

Για τα 7 το ξέρω και σε εκείνα θα αναβαθμίσω λογικά, αλλά απο τη στιγμή που θα βγούν μέχρι να έχουμε μια καλή εικόνα του πόσο καλά λειτουργούν και να είναι διαθέσιμα και σε υπολογιστές ετοιματζίδικους μετά, θα περάσει κάποιος χρόνος όσο να πείς.

Σε αναμονή το "ψάρεμα" λοιπόν :hahaha: Αμα τύχει να είμαστε Ιαπωνία την ίδια χρονική περίοδο, να συναντηθούμε να τους δείξουμε τι εστί έλληνας hentai!:hahaha:

#149 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 16 June 2009 - 01:17

Καλησπερα και παλι, θελω να σας ρωτησω να με βοηθησετε λιγακι οσoι ξερουν απο hardware, λοιπον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.525100 μητρικη αυτη, προσφατα αλαξα σε τροφοδοτικο απο 400W αγορασα 650W full εγκατεστημενο στην κεντρικη μοναδα. λοιπον ψαχνω μια καλη οχι τουμπανο καρτα γραφικων εκει γυρω στα 80-150 ευρουλια. και να ειναι οσο καλη γινετε. δεν εχω προβλημα ειτε ειναι ΑΤΙ ειτε ειναι nvidia.

Αν θες μέχρι 120€ θα σου πρότεινα την 4850 της ATI αλλιώς μετά πας για την 4870 με γύρω στα 150€

Posted Image

#150 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 16 June 2009 - 10:23

Αν θες μέχρι 120€ θα σου πρότεινα την 4850 της ATI αλλιώς μετά πας για την 4870 με γύρω στα 150€

αν μπορουσες να μου δειξεις μοντελο γιατι πρεπει να ειναι συμβατη με την PCI-E 16x. ευχαριστω
δες αυτη και πες μου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510668

Edited by LethalMike, 16 June 2009 - 10:33.

ezgif.com-resize.gif