Orion19,
να σου ζητήσω καταρχήν συγγνώμη αν για κάποιο λόγο ακούστηκα (
well, φάνηκα, γιατί δεν "ακούγομαι" technically speaking) απότομος ή περιφρονητικός ή οτιδήποτε άλλο. Απλά ήθελα να εξηγήσω τις σκέψεις μου. Ήξερα εξ αρχής ότι όσα πρότεινα ήταν εκτός budget, απλά ήθελα να σου πω τι να προσέξεις σε περίπτωση που βρεις κάποια άλλη καλή ευκαιρία (π.χ. κάποια οικονομική PVA οθόνη, ότι δε χρειάζεσαι μεγάλη φωτεινότητα, ότι CRT ίσως βρίσκεις με τιμές "χώμα" κ.τ.λ.)
Όσο για τους 2 μήνες που έχω, ο συγκεκριμένος που θέλω να πάρω είναι για 20 μέρες ακόμη στο μαγαζί οπότε δε θέλω να, σόρυ κιόλας, λαλακίζομαι ψάχνοντας το τέλειο και να χάσω κάτι καλό και affordable.
Αν είναι μεγάλο μαγαζί και δεν υπάρχει περίπτωση "να ξεμείνουν" ίσως μπορείς να περιμένεις άλλες 10 μέρες (Και γιατί να υπάρχει τέτοια περίπτωση; Μόνο για λόγους marketing.)
Τι θέλετε να πω δηλαδή; Να σας δώσω αναλυτικό manifest των οικονομικών μας για να καταλάβετε οτι οοοτι και να είναι καλό δε μπορώ να το πάρω;
Χαλάρωσε βρε! Δεν είμαστε αδιάκριτοι να ζητάμε προσωπικά δεδομένα!

(Μωρέ, εγώ δε θα ήθελα νέο PC λες; Και νέο PC θα ήθελα και φορητό θα ήθελα και... και... Τουλάχιστον όμως με υπηρετεί ακόμα καλά το καημένο.)
Όσο για το αρνητικό που δεν αναγνωρίζω, ποιός σου είπε οτι δε το αναγνωρίζω; Δεν είμαι ΤΟΣΟ λαλακισμένη.
Εκεί "να στην πω" ήθελα, αποκλειστικά για λόγους ρητορικού ύφους και
έμφασης!

Ελπίζω, ειλικρινά, να μη μου προσβλήθηκες.
Απλά έχω δει άλλους ανθρώπους, με οικονομική άνεση, να θέλουν να κάνουν τα πάντα με μηχανήματα
πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων (περισσότερο περιορισμένων από αυτό που συζητάμε), απλά και μόνο λόγω άγνοιας του θέματος. Εσύ κατά πάσα πιθανότητα ξέρεις περισσότερα για τους υπολογιστές από όσα είχα αρχικά υποθέσει (κάτι που δε μπορώ να γνωρίζω εξ αποστάσεως). Και πάλι, συγγνώμη αν σε προσέβαλα.
Με ρωτάς όμως αν έχω πάνω απο 150 ευρώ να σκάσω σε οθόνη; Ο μόνος λόγος που θα αγοράσω και οθόνη είναι γιατί (εκτος του οτι ευτυχώς την έχει ο υπολογιστής που θέλω να πάρω μαζί) κοντεύω να τυφλωθώ με αυτή που έχω τώρα.
Ίσως να μην έπαιρνες καν οθόνη και να το άφηνες για αργότερα;
(Αυτό με την προϋπόθεση η CRT που έχεις να πιάνει τα 100Hz, για να μη σε κουράζει πολύ. Εν ανάγκη να τα πιάνει σε μικρότερη ανάλυση. Κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη καλύτερη χρωματική απόδοση από οποιαδήποτε προσιτή TFT, με λίγο καλιμπράρισμα.)
Οι τιμές πέφτουν συνέχεια και όλο βγαίνουν νέα, βελτιωμένα μοντέλα. Αν το άφηνες για 1 ακόμα χρόνο, μαζεύοντας ωστόσο άλλα 100€, ίσως να μπορούσες να πάρεις κάτι πραγματικά αξιοπρεπές με 150+100=250€ (ίσως πάλι είμαι υπεραισιόδοξος). Just a thought, αν και σίγουρα θα το έχεις ήδη σκεφτεί και ζυγίσει.

Απο όσα έχουν ειπωθεί (πολύ χρήσιμα όλα και θα τα σώσω και σε αρχείο κειμένου για να μαθαίνω), πάλι στο ίδιο συμπέρασμα βγαίνω. Οτι για τα λεφτά που έχω, μια χαρά είναι αυτός.
Έκατσα και είδα πιο προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου.
Για την ισχύ του επεξεργαστή δεν έχω άποψη, καθώς δεν παρακολουθώ τις τιμές της αγοράς επεξεργαστών τελευταία. Το ότι είναι AMD μη σε προβληματίσει (προσωπικά τους προτιμώ). Ακόμα κι αν είναι αδύναμος (που
είναι) η ισχύς είναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει σε αυτήν την κατηγορία τιμής, η ποσότητα μνήμης και η ποιότητα της κατασκευής (π.χ. τροφοδοτικό, μητρική) είναι πιο σημαντικά IMO. Δυστυχώς η μάρκα της τελευταίας δεν αναφέρεται (αναμενόμενο), αλλά αν δίνουν καλή εγγύηση είσαι αρκετά OK.
Αυτός εδώ
έχει gigabit ethernet (OK, ψιλοασήμαντο)!

Για την οθόνη δε βρήκα πολλές πληροφορίες (ούτε αν είναι γυαλιστερή, μακάρι όχι), πέρα από το ότι είναι φτηνή για την ανάλυση που προσφέρει.
Δεν είμαι fan της Acer, αλλά η οθόνη φαίνεται τίμια πρόταση. Αν ξεχάσεις την χρωματική απόδοση (που για τα 2/3 όσων τη θες όσο μαθαίνεις δεν παίζει και πολύ ρόλο, μόνο στο Photoshop μετράει πραγματικά) θα είσαι OK. Δες μόνο μη σου έρθει με κανένα καμμένο pixel (ζήτα να τη δεις αν είναι δυνατόν από κοντά).
Για gaming δεν κάνει, αλλά αυτό θα το ξέρεις ήδη (μελλοντικά αναβαθμίζεται εύκολα αυτό). Πάντως η κάρτα γραφικών φαίνεται να υποστηρίζει επιτάχυνση της αποκωδικοποίησης h.264 video, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να βλέπεις FullHD σε υψηλά bitrate (θα ήταν ακόμα κι αν είχες πολύ δυνατό επεξεργαστή). Αλλά αυτό πλέον το κάνουν όλες.
Γενικά είναι από αυτές τις ετοιματζίδικες συνθέσεις όπου δεν αναγράφεται η μάρκα/υλοποίηση κανενός εξαρτήματος/δυνατότητας. Αυτό το κάνουν γιατί, απλούστατα, κάθε φορά που παραγγέλνει κάποιος βάζουν ό,τι έχουν πρόχειρο στο stock ή ό,τι τους είναι φτηνότερο εκείνη τη στιγμή (π.χ. ούτε μάρκα σκληρού δίσκου αναφέρει, και πάλι αναμενόμενο). Αυτή είναι η βασική μου ένσταση. Με αντίστοιχα χρήματα ίσως φτιάχνεις
αντίστοιχη ή και πολύ καλύτερη κατά παραγγελία σύνθεση, αλλά ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση θα ξέρεις τι βάζεις. Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό δε θα είναι εύκολο εκεί (ίσως αν στο έστελνε κάποιος συγγενής/φίλος από Ελλάδα; ).
Αν το κατάστημα έχει καλή φήμη (ψάξε τυχόν site με reviews πελατών, να δεις χρόνους επισκευής, παράπονα κ.ο.κ) και δίνει καλή εγγύηση (2 χρόνια τουλάχιστον) ίσως είναι καλή ιδέα να τον πάρεις.
(Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα της αξιοπιστίας ή μη του μηχανήματος, κρατάμε τακτικά backup!
)Για τα 64, χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα που με βολεύουν για αυτά που κάνω που δεν είναι για 64. Πιο παλιά ίσως ή πιο της ..φούστας, αλλά τι να κάνουμε.
Αυτό που εννοούσα, από το πρώτο μου ακόμα post, είναι ότι
όλες οι 32bit εφαρμογές τρέχουν στα 64bit Windows (τουλάχιστον θεωρητικά). Εξαιρούνται οι drivers, οι οποίοι πρέπει να είναι 64bit, αλλά δε νομίζω να υπάρχει πλέον κατασκευαστής υλικού που να μην παρέχει τέτοιους. Επίσης δεν τρέχουν τυχόν πανάρχαια 16bit προγράμματα (π.χ. εφαρμογές DOS, δε νομίζω να τρέχεις τέτοιες!). Πάντως κατά 99% δε θα έχεις πρόβλημα για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς.
Δυστυχώς έχω εγκατεστημένα 64bit Linux και 32bit Windows (XP), άρα δεν έχω εμπειρία προσωπική με τα Vista x64. Προσωπικά μισώ τα Vista. Τα XP x64 λένε ότι είναι πολύ καλά, αλλά δυστυχώς "δεν περπάτησαν" εμπορικά (επίτηδες IMO) και ίσως η υποστήριξη να είναι περιορισμένη. Αν στο μαγαζί δέχονται να σου βάλουν τα τελευταία (αναλαμβάνοντας εκείνοι την ευθύνη της συμβατότητας) ίσως πρέπει να τα σκεφτείς.
Τα Vista x64 πάντως είναι η "σίγουρη" λύση, όσο κι αν αντιπαθώ το interface τους.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι 64bit για να "δεις" και τα 8GB RAM, αλλιώς είσαι περιορισμένη στα 3.5 GB περίπου. Επίσης το Photoshop και άλλα προγράμματα έχουν ειδικές (optimized) 64bit εκδόσεις, που είναι σημαντικά ταχύτερες από τις 32bit, ενώ τα καθαρά 32bit προγράμματα τρέχουν χωρίς απώλειες ταχύτητας.
Με άλλα λόγια η μετάβαση στα 64bit είναι "win-win situation". (Υπάρχουν κάποια ασήμαντα μειονεκτηματάκια, αλλά μη μπούμε σε λεπτομέρειες.) Για να ξε-αγχωθείς και μόνο, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τρέξεις τις εφαρμογές που θες σε κάποιον υπολογιστή με 64bit Windows (π.χ. κάποιου φίλου).
Αυτά!
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο! Το θέμα είναι μπερδεμένο από μόνο του...

Υ.Γ. Jiraiya, you perv!