Nομιζω οτι για να κανει κανονικο resurection και οχι zombies όπως έκανε ο orochimaru με τους hokage, πρέπει να μην έχει περασει πολύ ώρα και τα σωματα να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση - και όχι βίδες. Άρα αυτόδεν έπαιζε με τους αλλους ακατσουκι (π.χ. deidara. καποια κοματακια του φτασαν στην αυστραλία...)
Το λέει αυτό σε κάνα databook; Δεν έχω κοιτάξει, αλλά αν όντως είναι έτσι τότε πάσο στο θέμα.
Ωστόσο την ίδια στιγμή μου φέρνει αλλού μια άλλη απορία: τον κολλητό του τον Yahiko, ο θάνατος του οποίου ήταν σχεδόν όλος ο λόγος για την γέννηση του Pain και που απ' όσο βλέπουμε είχε τόσο καλά διατηρημένο σώμα που το χρησιμοποίησε στην μάχη (ο Nagato), γιατί δεν τον ανέστησε πρώτο πρώτο;
Ο δάσκαλος τζιραγια μπορεί να μην έπεισε τον ναγκατο, αλλα με ναρουτο, οταν εχει σκοτωσει τους αγαπημένους του (και χινατα μπροστά στα μάτια του) κι αυτός γινει ο πρωτος που σε κερδίζει (και μάλιστα στα 16 του), και παρόλα αυτά σου λέει στη χαρίζω, ε, μπορώ να το δεχτώ ότι έχει επιχειρήματα που πείθουν. Για άνιμε τουλάχιστον 
OK για anime να πω εντάξει, αλλά γενικά την στιγμή που ο δάσκαλος, το άτομο που σε έσωσε όταν ήσουν ακόμα ένα τίποτα και σου δίδαξε ninjutsu, το οποίο εσύ τώρα χρησιμοποιείς για να τον σκοτώσεις, μου φαίνεται μιλάμε για άτομο που δεν θα αλλάξει τα πιστεύω στα οποία βάσισε τα πάντα τόσο γρήγορα. Αλλά ξαναλέω ότι έχεις ένα δίκιο, δεδομένου ότι και ο Naruto πέρασε αρκετά και τον συγχώρεσε.
Ωστόσο δεν δικαιολογώ την στάση του Nagato να χάσει την ζωή του και να πασάρει το όνειρο στον Naruto, όπως έκαναν τόσοι άλλοι πιο πριν. Ο Nagato με τον τρόπο του ονειρεύονταν την παγκόσμια ειρήνη και σίγουρα ήταν ένα όνειρο που ήθελε να δει να γίνεται πραγματικότητα. Οπότε το πως από αυτό πέρασε στο να δώσει την ζωή του για να αναστήσει τους Κονοχίτες που σκότωσε πιο πριν, ενώ μπορούσε στην χειρότερη να ξεκουραστεί/θεραπευτεί για να έχει τα απαραίτητα chakra levels, ώστε να αναστήσει πάντες χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του μου φαίνεται υπερβολικό. Σίγουρα ακόμα και να άλλαζε στάση δεν θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλον την πραγματοποίηση του ονείρου του και αυτός να πεθάνει.
Α, δεν νομίζω να έλεγε για εντολές από μανταρα. Οτι τον χρησιμοποιούσε έλεγε. Δεν είναι ακριβως το ίδιο.
Όταν όμως συζητούσαν για το kyuubi jinchuuriki αυτόν είδα ο Madara να στέλνει να το πιάσει, δεν το αποφάσισε αυτός.