Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 votes [33.33%] - View)

Percentage of vote: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 votes [66.67%] - View)

Percentage of vote: 66.67%

Vote Guests cannot vote

#46 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 May 2008 - 12:33

Όπως υποσχέθηκα, να τα σχόλια μου για τα παιχνίδια που αναφέρει ο/η Namida. (σιγά μη το ξεχνούσα!)

Grandia
Πολύ σωστά τα λες Namida. Πράγματι, έχει από τα καλύτερα στυλ μάχης που υπάρχουν σε Ιαπωνικά RPG και αξίζει όλοι να του ρίξουν μια ματιά. Δυστυχώς, έχουμε το σύνηθες φαινόμενο των sequel. Όλο και καλύτερα γραφικά και στυλ μάχης, όλο και χειρότερο story και castofcharacters. Μακάρι δηλαδή να κάνανε remake το πρώτο με το στυλ μάχης και τα γραφικά του τρίτου. Επί τη ευκαιρία, υπάρχει και το GrandiaExtreme, το οποίο έγινε μεταξύ του 2 και του 3. Ουσιαστικά, τα παιχνίδια Grandia είναι 4! Πάντως, τα Grandia δεν μπήκανε στα τοπ μου γιατί το κεντρικό story είναι πάντα υπερβολικά παιδαριώδες και προσωπικά είμαι ψείρας στα σενάρια.

FinalFantasy 7
Εντάξει, τα σχόλια περιττεύουν. Παραμένει ο βασιλιάς των Ιαπωνικών RPG με κόσμο που ακόμα επεκτείνεται με νέα παιχνίδια. Καίγομαι για το remake του αρχικού για PS3!

Shadow Hearts 3: from the new world
Δεν θα το έλεγα εύκολο. Πράγματι, είναι με αρκετά έξτρα και με αξιόλογο σύστημα μάχης. Αλλά είναι και το χειρότερο της σειράς! Τα δυο προηγούμενα είχανε αλληλένδετο σενάριο, πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και πολύ καλύτερο cast. Αν δεν τα έχεις παίξει, χάνεις πολλά. Τούτο δω είναι αίσχος μπροστά τους. Αμ, τι περιμένεις, στην Αμερική διεξάγεται! Παρατήσανε το φοβερό setting στην Ευρώπη και την Ασία γι’ αυτήν την μούφα!

Shining The Holy Ark & Shining Force IIIΜιας που ποτέ μου δεν έπαιξα τίποτα σε κονσόλα της Sega, δεν έχω ιδέα πόσο καλά είναι αυτά τα παιχνίδια. Αν και από ότι ακούω, το αλληλένδετο story των παιχνιδιών Shining, το ενσωματώσανε με καλύτερο τρόπο στα παιχνίδια Suikoden.

Pokemon
Έλεος! Άκου RPG! Σενάριο για 5χρονα και επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Να τα βράσω τα τερατάκια και τους συνδυασμούς τους! Δε παίζω RPG για να κάνω συλλογή, ούτε για να κερδίζω σε πρωταθλήματα.

Super Mario RPG
Εντάξει, για τους φαν του Μάριο χαριτωμένα είναι. Εμένα μια φορά, δεν μου κάνανε «κλικ».

#47 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 07 May 2008 - 16:20

Grandia
Πολύ σωστά τα λες Namida. Πράγματι, έχει από τα καλύτερα στυλ μάχης που υπάρχουν σε Ιαπωνικά RPG και αξίζει όλοι να του ρίξουν μια ματιά. Δυστυχώς, έχουμε το σύνηθες φαινόμενο των sequel. Όλο και καλύτερα γραφικά και στυλ μάχης, όλο και χειρότερο story και castofcharacters. Μακάρι δηλαδή να κάνανε remake το πρώτο με το στυλ μάχης και τα γραφικά του τρίτου. Επί τη ευκαιρία, υπάρχει και το GrandiaExtreme, το οποίο έγινε μεταξύ του 2 και του 3. Ουσιαστικά, τα παιχνίδια Grandia είναι 4! Πάντως, τα Grandia δεν μπήκανε στα τοπ μου γιατί το κεντρικό story είναι πάντα υπερβολικά παιδαριώδες και προσωπικά είμαι ψείρας στα σενάρια.

Παιδαριωδες το σεναριο του Grandia II :fromabove:?
Κατα την ταπεινη μου γνωμη το καλυτερο σεναριο παιχνιδιου της σειρας με μια απο τις μεγαλυτερες σεναριακες ανατροπες που εχω δει σε rpg.
Spoiler:
Κατα τα αλλα δεν το ευχαριστηθηκα οσο επρεπε λογο της ευκολιας του και της διαρκειας του.Στις παραπανω κατηγοριες αναπληρωνε το Grandia Xtreme που αν και χωρις ουσιαστικο σεναριο (περα απο κατι το υποτυπωδες) ειχε πολυ καλο,πρωτοτυπο αλλα και εθιστικο συστημα μαχης.Pure win battlewise.Τωρα για το τριτο μερος της σειρας,τι να πω?Senario wise ηταν fail και οι χαρακτηρες του ψιλοαδιαφοροι(κατι σαν αποτελεσμα γραμμικης παρεμβολης των προηγουμενων grandia μου φανηκε στους παραπανω τομεις...) και απο αποψη διαρκειας και δυσκολιας....Ας πουμε οτι περιμενα κατι καλυτερο απο ενα παιχνιδι των 2 dvd...

Pokemon
Έλεος! Άκου RPG! Σενάριο για 5χρονα και επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Που το ειδες το σεναριο:hahaha:?

#48 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,108 posts

Posted 08 May 2008 - 10:23

Δεν ήξερα ότι υπάρχει το Xtreme, και έχει και πολύ ωραία Limited edition
Buy Grandia Xtreme [Limited Edition] (PS2) - Order Now!
Θα κοιτάξω να το βρω να το πάρω. Το Grandia II δεν το έχω τερματήσει ακόμα, και έτσι απέφυγα να κοιτάξω στο spoiler. To pokemon δεν έχει σενάριο, συμφωνώ, αλλά είναι εθιστικό. Δεν μπορείς να το αφήσεις μόλις ξεκινήσεις.
@roriconfan Είμαι ο Namida (σε ξενέρωσα τώρα,ε ;). Δοκίμασε να παίξεις κάποιο RPG της SEGA. Ειδικά Panzer Dragoon Saga και Shining Force, ή Skies of Arcadia στο Gamecube ή Dc

#49 Turgon

Turgon

Anime Amateur

• Members
  • 107 posts

Posted 08 May 2008 - 11:49

Δυτικά RPGs χωρίς πολλή σκέψη. Έχω παίξει αρκετά JRPGs και μερικά από αυτά μου άρεσαν πολύ αλλά τις ώρες που έχω ρίξει σε κλασσικά δυτικά RPGs δεν τις έχω ρίξει σε άλλα games.
Είτε σε κλασικά RPGs τύπου Baldur's Gate [Black Isle ftw], είτε σε Hack n' Slash όπως τα Lionheart και Sacred [το Diablo δεν με τράβηξε ιδιαίτερα]. Το γεγονός και μόνο ότι μπορείς να φτιάξεις τον χαρακτήρα σου από το μηδέν, διαλέγοντας class αλλά και το ποια skills θα ανεβάσεις στη συγκεκριμένη class [πχ σε ποιό element θα εστιάσεις τον mage], στέλνει το replayability στα ύψη ακόμα και με την ίδια class.

Αντίθετα, τα σενάρια στα JRPGs μπορεί να είναι ευφάνταστα [αν και σχεδόν όλα στο ίδιο μοτίβο] αλλά δυστυχώς είναι πολύ γραμικά. 2-3 JRPGs τα έχω λατρέψει αλλά βαριέμαι να τα ξαναρχίσω γιατί ξέρω πως θα κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Αγαπημένο RPG [και game γενικότερα] για μένα είναι το Might & Magic VI. Δεν έχω βρει ακόμα ατμόσφαιρα που να μου αρέσει περισσότερο.
Posted Image

#50 Mercurius

Mercurius

The Geek

• Members
  • 14 posts
  • LocationAthens

Posted 08 May 2008 - 12:44

Ωραία είναι και τα Ιαπωνικά, που είναι σαν να βλέπεις anime, αλλά όταν θες ο χαρακτήρας να είναι πιο πολύ όπως τον θες εσύ τότε τα Ιαπωνικά χωλαίνουν κατά τι σε αυτόν τον τομέα.

Προσωπικά μου αρέσουν πιο πολύ τα "δυτικά" και το κορυφαίο σε ελευθερία κινήσεων RPG που έχω παίξει ποτέ ήταν είναι και πολύ φοβάμαι πως θα είναι για αρκετό καιρό ακόμη το Planscape Torment. Τρομερά ΜΗ γραμμικό. Το παιχνίδι είναι απλά αλλού.

Τέλος θα ήθελα να κάνω το παράπονό μου, γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε σε ένα από τα κορυφαία από άποψη διάδρασης και υπόθεσης παιχνίδι, το υβριδικό RPG/FPS DeusEx. Ίσως το RPG με την καλύτερα δομημένη ιστορία που έχω παίξει.

Τέλος, μία παρατήρηση. Στην "Δύση" έχουμε και πολύ ανεπτυγμένα τα "Pen and PaperRPG" πράγμα που δεν συμβαίνει στην Ιαπωνία τόσο. Αυτό μας κάνει να περιμένουμε άλλα πράγματα από τα RPG από τους Ιάπωνες.
If you do not like the answers you are getting, then perhaps you are asking the wrong questions.

#51 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 08 May 2008 - 23:05

Για μένα υπάρχουν καταρχήν 3 παιχνίδια, το Fallout , το Baldur's gate 2 και το Planescape Torment που είναι πάνω από όλα τα άλλα δυτικά και ασιατικά RPG.

Mετά έρχονται οι άλλοι τρομεροί τίτλοι όπως το Chrono Trigger, Final Fantasy , Dragon Warrior , Star Ocean , KOTOR , Bloodlines , Arcanum , Gothic. H αλήθεια είναι πως τα δυτικά RPG πλησιάζουν περισσότερο την ουσία του RPG που είναι να έχεις μια κάποια ελευθεριά κινήσεων και να μπορείς να κάνεις επιλογές που θα έχουν ουσία στην συνέχεια. Το Θλιβερό όμως είναι πως τελευταία όλο και λιγότερα καλά pc-rpg βγαίνουν, ενώ αντίθετα τα jrpg's καλά κρατούν. Ευτυχώς που βγήκαν τα mask of the betrayer και Witcher και θολώσανε λίγο τα νερά.

#52 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 09 May 2008 - 03:14

Might and magic, Ravenloft, Pools of Darkness/Radiance, EOB, Lands of Lore, Obitus, Menzoberrazan, Ultima, Ultima underworld, Bards' quest, Dungeon Master, Albion, Wizardry κτλ κτλ....με αυτά μεγαλώσαμε, αυτά υποστηρίζουμε...:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#53 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 09 May 2008 - 12:42

LeBijoux: Παιδαριωδες το σεναριο του Grandia II? Κατα την ταπεινη μου γνωμη το καλυτερο σεναριο παιχνιδιου της σειρας με μια απο τις μεγαλυτερες σεναριακες ανατροπες που εχω δει σε rpg.

Roriconfan: Συγνώμη που θα σου το χαλάσω φίλε μου αλλά τα Lunar είχανε ακριβώς την ίδια σεναριακή ανατροπή και μάλιστα δοσμένη με πολύ πιο όμορφο και συναισθηματικό τρόπο.Και ναι, τα Grandia έχουνε παιδαριώδες σενάριο. Και ναι, το δεύτερο είχε καλύτερο σενάριο από το πρώτο αλλά λιγότερο ευχάριστους χαρακτήρες και μαγευτική ατμόσφαιρα.Συμφωνώ με τα σχόλια σου για το Extreme και το τρίτο Grandia.

Namida: roriconfan Είμαι ο Namida

Roriconfan: Noooo! Why God, whyyyyyyyy???????????

Namida: Δοκίμασε να παίξεις κάποιο RPG της SEGA. Ειδικά Panzer Dragoon Saga και Shining Force, ή Skies of Arcadia στο Gamecube ή Dc

Roriconfan: Μωρέ θέλω αλλά που να τις βρω τις κονσόλες; Το να τις αγοράσω για να παίξω δυο παιχνίδια, δεν είναι καν συζητήσιμο. Κανένα καλό παλικάρι – κορίτσι από Θεσσαλονίκη που να έχει τις παραπάνω κονσόλες και παιχνίδια και δε κωλώνει να κάνει προσωρινή ανταλλαγή με PS2, υπάρχει;

#54 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 10 May 2008 - 12:56

Εγω απο RPG εχω παιξει μονο τα FF απο το 7 μεχρι και το 12(οχι το 11 γτ ειναι Online) και kingdom hearts. Επειδη μονο μ'αυτα εχω ασχολιθει, ιαπωνικα ftw^^

#55 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 10 May 2008 - 16:43

Dante , λέγοντας Bard's Quest προφανώς εννοείς τα Bard's Tale και Quest for Glory πακέτο , έτσι?

#56 grrflyff

grrflyff

ディアルガ

• Members
  • 7 posts

Posted 14 May 2008 - 16:17

Η γνώμη μου είναι πως ένα rpg δεν πρέπει να καλά γραφικά αλλα καλό σενάριο , οπότε ψηφίζω Ιαπωνικά:wooi2:
Posted Image

#57 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 18 May 2008 - 11:03

Λεω Ιαπωνικα γιατι τα rpg ειναι συναισθημα...ειναι σεναριο....ειναι χαρακτηρες....Αναφερατε τα περισσοτερα απο αυτα.Θα ξεχωρισω τις σειρες Suikoden,Final Fantasy και Breath of Fire....επισης εξαρετικα απο καθε αποψη j-rpg to Star Ocean,Xenosaga/Xenogears,Valkyrie Profile,Chrono Trigger,Atelier Iris(απιστευτα....)μεχρι και το Disgaia.......(μπορει να παρελλειψα καποια).......αλλα ρε παιδια....ΑΥΤΑ ειναι εμπειριες....θυμαμαι καθε στιγμη τους ρε....πραγματικα σαν να παρακολουθεις animated ταινια....δεν πα οι χαρακτηρες να φαινονται στην οθονη σαν κατι μικρα παιδακια με στρογγυλα χερακια και με τεραστια ματακια....ε οταν ανοιγαν το στομα τους ομως αποκαλυπταν ολοκληρωμενους απο καθε αποψη χαρακτηρες,με παθη,ονειρα,ιδιοτροπιες και συναισθηματα.Και γιαυτο οσο καιρος και αν περασει,οσο και αν προχωρησει η τεχνολογια(χραφικα κλπ)αυτα τα games θα μεινουν αθανατα....γιατι κακα τα ψεμματα στα δυτικα rpg παει καπως ετσι:βγαινει καινουργιο game μιας σειρας με καλυτερα γραφικα,περισσοτερα αντικειμενα,character classes,spells klp και αμεσως το παλιο φαινεται ενα τπτ.....αφου οτι ειχε να δωσει τα χει το καινουργιο επι 10......(αν ειμαι λαθος διορθωστε με απλα αυτη η εντυπωση μου εχει δωθει παρακολουθωντας λιγο τα περισσοτερα franchises δυτικων RPG)

Και σας ρωταω τωρα...Ποιος απο σας αφου πηρε στα χερια του και δοκιμασε μια σειρα Final Fantasy διεγραψε απο το μυαλο του ολα τα προηγουμενα της σειρας και ειπε ΑΥΤΟ ειναι καλυτερο οποτε τη νοημα εχουν τα αλλα.Τυχαινει παντως να ξερω πολλους που αφου επαιξαν και τερματισαν τα πιο συγχρονα gameς της σειρας(απο VII και μετα) και παθαν πλακα να μου ζητανε σαν τρελοι και τα παλιοτερα (FF III,IV,V).Ξερετε πολλους που αφου τους αρεσε το καινουργιο Εlder Scrolls px να θελουν να δοκιμασουν και τα παλιοτερα της σειρας???μπορει καποιοι ναι.....εγω παντως δεν το χω δει ποτε μου αυτο.....

για να μην με πειτε μονοπλευρο παντως ημουν καποτε ερωτευμενος με το diablo και ακομα δεν εχει περασει απολυτα....πολλοι το χαρακτηρισαν γραμμικο συμφωνα με τα δυτικα δεδομενα και μονοτονο/χωρις βαθος...αλλα οταν ελιωνα πραγματικα σε αυτο(πρεπει να ειμουν 13-14)δεν με πολυενοιαζαν αυτα.....απλα ηταν πωρωση γιατι.... ετσι....αξεχαστες θα μεινουν οι ατακες "Ι am overburdened....I can't carry anymore.......Ack this place....reeks of evil..."

αυτα τα ολιγα....
Posted Image

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#58 Scorpion

Scorpion

Anime Professional

• Members
  • 629 posts

Posted 20 July 2008 - 18:14

Συμφωνω μαζι σου Hanzo , σε ολα οσα ειπες πιο πανω.Και εγω με το που επαιξα το ff:XII ηθελα να παιξω και αλλα παιχνιδια της σειρας.:wooi2::wooi2::wooi2:

#59 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 20 July 2008 - 18:20

Τώρα που το ξανάδα αυτό το thread ήθελα να ρωτήσω,για pc υπάρχει κανένα σχετικά σύγχρονο j-rpg?Ή έστω ποιό είναι το πιο πρόσφατο που έχει βγει?Έχω πολύ καιρό που έχω σταματήσει τα παιχνίδια αλλά θα ήθελα να έχω τπτ να παίζω...Και ειδικά σε φάση FF!
Posted Image

#60 denCorg

denCorg

Anime Fan

• Members
  • 211 posts

Posted 20 July 2008 - 18:35

PC και jap rpgs απλά δε συμβαδίζουν...:tongue:
Srsly, τα rpgs από ιαπωνία που έχουν εκδόσεις για pc (και οχι μέσω emulators) είναι πολύ λίγα.Παρόλα αυτα θα σου πρότεινα το grandia 2 που αναφέρθηκε παραπάνω το οποίο έχει βγει για pc εδω και κάποια χρόνια... Δε μου ρχεται κανα άλλο στο μυαλό...
Go figure...
Posted Image