Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 votes [33.33%] - View)

Percentage of vote: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 votes [66.67%] - View)

Percentage of vote: 66.67%

Vote Guests cannot vote

#76 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 22 July 2008 - 10:32

Πρακτικά χαρακτήρισα το Pokemon ως μια μπούρδα και μισή, άρα... όχι. :sleepy:

Επίσης, δεν είναι καθόλου ιεροσυλία να σε αφήνει αδιάφορο η εμπορική επιτυχία ενός παιχνιδιού.

Μα το Pokemon δεν είναι περίπλοκο, καλογραμμένο και λοιπά.
Απλώς φυσιολογικό.

Τέλος πάντων, για να επιτύχει κάτι εμπορικά, είναι πολλές φορές και καλό. Βέβαια εντάξει, μπορείς να απαρνηθείς κάτι εμπορικό, απλώς επειδή είναι εμπορικό. Κανένα πρόβλημα. :yawn2:

oR4yYRl.gif

#77 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 22 July 2008 - 10:52

Επίσης μπορείς να απαρνηθείς κάτι εμπορικό... επειδή δε σ'αρέσει.
Just saying.

#78 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 22 July 2008 - 10:54

Λέω πολλές φορές.

oR4yYRl.gif

#79 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 22 July 2008 - 21:25

Αμάν πια με τα Pokemon! Παίζω RPG για την ιστορία και τους χαρακτήρες. Αυτά τα δήθεν μου σεναριακά και πολυεπίπεδα που νομίζει ότι βλέπει ο Ash Pokemaster οδηγούνε μόνο στο ίδιο πάντα πράμα.

Πίκατσου, βγες από την μπάλα, πλάκωσε το αντίπαλο τερατάκι, ώστε να το αιχμαλωτίσω κι αυτό σε μπάλα και να το βάλω να πολεμάει άλλα τερατάκια. Άντε, γιατί τόσα πλαστικά μετάλλια έχω να κερδίσω γυρίζοντας τον κόσμο. Τι είπες; Να βρω δουλειά; Και κορίτσι; Τι να τα κάνω όλα αυτά; Τερατάκια να συλλέγω, μετάλλια να μαζεύω και μια ιστορία στα ανίψια να λέω και αρκεί.

Και πως δεν υπάρχει ιστορία. Τόσοι κομπάρσοι που θέλουνε να τα βάλουνε μαζί μου υπάρχουν. Και είναι και εκείνες οι οργανώσεις που θέλουνε να κατακτήσουνε τον κόσμο.

Και πως δεν υπάρχουνε και συναισθήματα. Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να φτάνεις το Mew στο 100ο επίπεδο; Υπάρχει μεγαλύτερη λύπη από το να νικάς και ξαφνικά να πέφτει ένα sword dance και να σε στέλνει να χάνεις χρόνο γυρίζοντας στο νοσοκομείο;

#80 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 22 July 2008 - 21:54

Pokemon FTW !! Ένα από τα καλύτερα RPG , όλων των εποχών που καταφέρνει να συνδυάσει τα προτερήματα και των eastern και των western rpg. Λογικό, αφού όλα άρχισαν από ένα από τα σημαντικότερα anime όλων των εποχών. Και δε χρειάζεται να συνεχίσω να μιλάω εγώ , μιλάνε οι πωλήσεις...

#81 TotalOblivion

TotalOblivion

Anime Amateur

• Members
  • 106 posts

Posted 22 July 2008 - 22:33

Προτιμώ τα Ιπαωνικά. Έχουν ποιο καλό gameplay και προφανώς η εξέλιξη της ιστορίας και η ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων είναι απλά άφταστα. Στο θέμα gamplay και πάλι είναι καλύτερα τα ιαπωνικά. Είναι ποιό εθιστικό και ενδεχοένως ποιο "απλό".
Το μόνο ίσως πλεονέκτημα που έχουνα τα δυτικά είναι ότι φτιάχνεις ένα χαρακτήρα με βάση τα δικά σου πρότυπα... Το οποίο είναι πολύ καλό.

P.S. Το Pokemon κάποτε μου άρεσε πάρα πολύ. Και για RPG ήταν καλό. Αλλά είχε ελλείψεις στο θέμα σενάριο. Σοβαρές ελλείψεις!!!
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#82 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 22 July 2008 - 22:52

Βασικά δεν είμαι τόσο φανατικός των RPG αλλά από εκεί και πέρα σαν δυτικό έχω ν προτίνω το torment όσο για τα ανατολικά καλά δεν λέω άλλα όταν κάποτε έπαιξα το final fantasy το gameplay του μου γ@μησε τα νεύρα έλεως ποια
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#83 Nerethil

Nerethil

Lvl 1 Inhuman

• Members
  • 139 posts

Posted 22 July 2008 - 23:00

Και δε χρειάζεται να συνεχίσω να μιλάω εγώ , μιλάνε οι πωλήσεις...

[off topic] Κι η Barbie πουλάει σαν τρελή, δεν σε βλέπω να την εκθειάζεις...:sigh2:[/off topic]

Στο θέμα gamplay και πάλι είναι καλύτερα τα ιαπωνικά. Είναι ποιό εθιστικό και ενδεχοένως ποιο "απλό".

Δεν είναι καλύτερα τα ιαπωνικά... Τα θεωρείς καλύτερα, βάση της προσωπικής σου εμπειρίας. Γιατι, σχετικά αντικειμενικά(σχετικά πάντα), τα ιαπωνικά rpg έχουν τρομερά επαναλαμβανόμενο gameplay πράγμα που τα κάνει μάλλον βαρετά παρά καλα... (δεν λέω πως δεν είναι ωραία, προς θεού, απλά τονίζω κάποια στοιχεία που θεωρω δεδομένα)

#84 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 22 July 2008 - 23:52

Nerethil failed at a sarcasm check... :wooi2:

#85 Nerethil

Nerethil

Lvl 1 Inhuman

• Members
  • 139 posts

Posted 22 July 2008 - 23:56

Nerethil failed at a sarcasm check... :wooi2:

Είπε το παιδί που θεωρεί τα pokemon ένα απο τα καλυτερα rpg όλων των εποχών...:tensai:

Edit : Nerethil failed at an intelligence check. Don't blame his low intelligence score, blame the weather. Yes, that's what caused it... :hahaha: The weather!!! Νομίζω απο εδώ και πέρα θα στέλνω pm στον Kenny πριν κάνω κάποιο post γιατί δεν πάει άλλο... Έχω πραγματικά χτυπήσει κόκκινο στη βλακεία εδω μέσα... Παιδιά ορκίζομαι, δεν είμαι πάντα έτσι. Πρώτη φορά κάνω τόσες βλακείες μαζεμένες σε 1 forum. Θα μου περάσει. Btw, thx Kenny. Είναι η πολοστή φορά που με σώζεις...

Edited by Nerethil, 23 July 2008 - 01:49.

#86 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 23 July 2008 - 00:18

Βρε αυτό που εννοεί ο ghostdog είναι ότι ειρωνευόταν κι εσύ την πάτησες. :hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#87 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 23 July 2008 - 03:49

Μην αγχώνεσαι nerethil , σιγά το πράγμα... έτσι κι αλλιώς στα internets είμαστε που ο καθένας lλεεί το μακρύ του και το κοντό του...

Τέσπα, ας κόψουμε τα off-topic γιατί το έχουμε σκίσει το thread...:uhh:

#88 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 23 July 2008 - 17:27

Αυτά τα δήθεν μου σεναριακά και πολυεπίπεδα που νομίζει ότι βλέπει ο Ash Pokemaster οδηγούνε μόνο στο ίδιο πάντα πράμα.

Μη μου βάζεις λόγια ρε γαμώτο. Δεν μίλησα για τέτοια πράγματα, ο Kenny τα είπε. Ίσα ίσα απέρρηψα και την πιθανότητα να τα πιστεύω. Τέλος πάντων, δεν το συζητώ άλλο, αφού προφανώς επαναλαμβάνεις όσα έχεις ήδη πει, και δεν θέλω να επαναληφθώ και εγώ. Αλλά βέβαια! Ίσως εσύ είσαι ο μέγυστος των RPG και μπορείς να κρίνεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την κάθε σειρά ο καθένας, ώστε να μπορείς να μας πεις αν είναι στο Top 23 ή Top 69.

Το να κατηγοριοποιείς όλα τα RPG σε ένα τύπο, για να είμαι ευγενικός, θα το χαρακτηρίσω απλώς λάθος. Υπάρχουν 1002 είδη RPG. Όλα, συμπεριλαμβανομένου και του Pokemon, έχουν μία κοινή φιλοσοφία. Το πώς υλοποιείται το καθένα δεν είναι στάνταρντ. Άλλο μπορεί να προσφέρει μία τρομερή πλοκή, χωρίς να δίνει ανάλογη σημασία στο gameplay. Σε άλλο μπορεί να γίνεται και το αντίστροφο. Όλα μπορεί να είναι άξια, ανεξαρτήτως τύπου. Είναι θέμα προτιμήσεων, και δουλειάς. Το Pokemon μπορεί να μην έχει μία συγκεκριμένη, πολυεπίπεδη πλοκή, παρόλ' αυτά δημιουργείς την δικιά σου ιστορία, εξευνώντας τον κόσμο του. Σίγουρα δεν είναι ανύπαρκτη. Απλώς, η φιλοσοφία του είναι διαφορετική. Διαδραματίζεται σε έναν τεράστιο κόσμο, με άπειρα, απλά στοιχεία. Εγώ κάτι τέτοιο το βρίσκω γεμάτο και ενδιαφέρον. Τολμώ να πω ότι το βλέπω μάλιστα να υλοποιείται με βαθύτητα και ενδιαφέρον και μέσω του αντίστοιχου Manga που βασίζεται στο παιχνίδι. Το θεωρώ μοναδικό.

Μου αρέσουν πολλά RPG, είναι το αγαπημένο μου είδος. Παρόλ' αυτα, η ευπλαστότητα του Pokemon, και η ξεχωριστή φιλοσοφία του, μου δίνει το δικαίωμα, να το θεωρήσω το ανώτατο ανάμεσά τους. Κοινώς το αγαπημένο μου. Είναι η δική μου ******** άποψη, και δεν είναι καν αβάσιμη. Καμία ειρωνία του ghostdog, και καμία μισή αλήθεια του rorikonfan δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αντικειμενικά εντάσσεται στην λίστα με τα παιχνίδια που επιρρέασαν και ακόμα επιρρεάζουν τον κόσμο των video games, ούτε πρόκεται να μειώσουν το επίπεδό του ως παιχνίδι.

Για να γίνω απλός, επειδή δεν αρέσει σε εσένα rorikonfan να κάνεις μάχες, να εκπαιδεύεις και να συλλέγεις, και γενικότερα η φιλοσοφία του Pokemon, με γειά σου! Χαίρομαι που υπάρχουν πολλές απόψεις, ο κόσμος δεν είναι βαρετός! Παρόλ' αυτά, πίστευα ότι όπως και εγώ αναγνωρίζω και σέβομαι παιχνίδια και πράγματα που είναι όντως καλά και απλώς δεν μου αρέσουν, οι άλλοι μπορούν να πράττουν αναλόγως. Δυστυχώς έσφαλα.

Και για να δώσω και το κύκλειο άσθμα μου, θα πω ότι όσοι κρίνουν μία σειρά από το επιφανειακό χαριτωμένο Pikachu ή τα αντίστοιχα, είναι ασχολίαστοι και ανάξιοι συζήτησης, αν και μέχρι τώρα δεν τους τιμώ αναλόγως με την σιωπή μου.

Αυτά.

oR4yYRl.gif

#89 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 July 2008 - 21:39

Όχου μωρέ Ash, είπες εσύ γιατί σου άρεσε, είπα εγώ γιατί δε μου άρεσε και το πήρες σαν να έβρισα την μανούλα σου.

Εντάξει, σου άρεσε, δεν μου άρεσε. Ας το αφήσουμε εκεί αφού έχουμε τόσο πια διαφορετικά γούστα.

Εδώ υπάρχουνε εκατομμύρια που θεωρούνε το Lineage ως την επιτομή των rpg, κι εμείς καθόμαστε να μαλώνουμε για τον Πίκατσου.

Εδώ μαμήθηκε η σειρά final fantasy που έγινε Lineage in disguise και μετά αναρωτιώμαστε μήπως έχει υπαρξιακά μυνήματα το Pokemon.

Κι αυτό ήταν το δικό μου κύκνειο (όχι κύκλειο) άσμα για τον Πίκατσου που είναι παραπάνω από ένα κίτρινο ποντίκι που κλάνει κεραυνούς.

Ας αφήσουμε την συζήτηση εδώ με την υπενθύμιση ότι ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΟΥ!

#90 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 27 July 2008 - 16:05

Το Fable τι είναι? Αμερικάνικο η ιαπωνικό?

Εμένα μου αρέσουν τα ιαπωνικά για την ιστορία, που μοιάζει λες και βλέπεις anime. Και εκτός από αυτό, όσα έχω παίξει δε μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου. ^^ Αμερικάνικα, δεν ξέρω γιατί δεν έχω παίξει πολλά.

Γενικά λατρεύω τα RPG αλλά όλα όσα θέλω σαν τρελή να παίξω, είτε δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη είτε δεν κυκλοφορούν για κάποια από τις κονσόλες που έχω (Fable 2, Final Fantasy, Fire Emblem, Blue Dragon etc.) :nanana:

15fkk04.jpg