Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 votes [33.33%] - View)

Percentage of vote: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 votes [66.67%] - View)

Percentage of vote: 66.67%

Vote Guests cannot vote

#61 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 20 July 2008 - 19:54

Pokemon
Έλεος! Άκου RPG! Σενάριο για 5χρονα και επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Να τα βράσω τα τερατάκια και τους συνδυασμούς τους! Δε παίζω RPG για να κάνω συλλογή, ούτε για να κερδίζω σε πρωταθλήματα.

Το σενάριο σίγουρα δεν είναι για πεντάχρονα. Για την ακρίβεια, τολμώ να πω ότι έχει ένα από τα πιο developed σενάρια που μπορείς να βρεις σε παιχνίδι. Μπορεί να μην φαίνεται παίζοντας επιφανειακά, αλλά η σύνδεση των γεγονότων, οι χαρακτήρες, και γενικότερα η απειρότητα του όλου παιχνιδιού δεν περιορίζεται στην μάχη, τη συλλογή ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο ενδείκνυται αυτή η σειρά. Αν σκεφτείς λιγότερο προδιαθετιμένα, αρκετά πιο ώριμα, και αν κρίνεις γνωρίζοντας και όχι πιστεύοντας, θα το δεις και μόνος σου. Μπορείς να περάσεις ΜΕΡΕΣ συνδέοντας γεγονότα του σεναρίου, και καταλήγοντας σε συμπεράσματα. Μέσα από το παιχνίδι μπορούν να αντλυθούν τόσα πράγματα που δεν μπορείς καν να φανταστείς απλώς παίζοντάς το επιφανειακά.

Το μοτίβο του δεν είναι επαναλαμβανόμενο. Κάθε άλλο, βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Και βασικά, η πλοκή είναι πολύ διαφορετική από ό,τι στα περισσότερα RPG. Δεν χρειάζεται όλα τα παιχνίδια να έχουν το στυλ του Final Fantasy για να θεωρηθούν καλά.
Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από μία ευπλαστία, πράγμα που το καθηστά ανανεώσημο και με προοπτικές προς βελτίωση. Ο χαρακτήρας του παιχνιδιού όσον αφορά την ιστορία, σήμερα μπορεί να είναι Χ, αύριο μπορεί να γίνει Ψ. Προσωπικά, το θεωρώ θέμα χρόνου μέχρι να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι Pokemon με σενάριο στο στυλ του Final Fantasy ή οτιδήποτε άλλο, ιδιαίτερα τώρα που έχει (σχεδόν; ) τελειωποιηθεί το σύστημα μάχης. Σίγουρα θα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό! Πάντως εώς τώρα δεν είμαι καθόλου αρνητικός όσον αφορά το σενάριο του.

Δεν θα επεκταθώ καν στα πράγματα εκτός πλοκής, μιας και δεν φαντάζομαι ότι τολμάς να τα
αμφυσβιτήσεις. Όσον αφορά τους μηχανισμούς συλλογής, εκπαίδευσης, μάχης, είναι το μακράν ανώτατο RPG που υπάρχει, και να φτιαχτεί κάτι βαθύτερο ή έστω και ελάχιστα καλύτερο το βρίσκω από δύσκολο εώς και αδύνατον. Απλώς εθιστηκό, με την καλή έννοια. Δεν μιλάμε για εθισμό χαρακτήρα MMORPG.

Απεριόριστο, άπειρο.
Είναι κάτι το διαφορετικό, το μοναδικό. Είναι ένα παιχνίδι που αν όχι να σου αρέσει, οφείλεις τουλάχιστον να αναγνωρίσεις για την αξία του.

Αυτά. :burningbe3:

oR4yYRl.gif

#62 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 20 July 2008 - 20:26

Ash αυτά μεταξύ μας μη τα πεις παραέξω και σε πάρουν με τις πέτρες:bleh:

Και όσον αφορά το ερώτημα του thread θα έλεγα both.

Posted Image

#63 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 20 July 2008 - 20:29

Ash αυτά μεταξύ μας μη τα πεις παραέξω και σε πάρουν με τις πέτρες:bleh:

Και όσον αφορά το ερώτημα του thread θα έλεγα both.

Η πληθώρα των επιχειρημάτων, το υπέρτατο λεξιλόγιο, η τέλεια παρουσίαση των πιστεύω σου, με έκανε να αλλάξω γνώμη, Ηλία. Τώρα σίγουρα έπισες εμένα και τα άλλα μέλη ότι εσύ έχεις δίκιο και εγώ όχι. :yawn2:

oR4yYRl.gif

#64 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 20 July 2008 - 20:32

Δε χρειάζεται να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη γιατί δε πρόκειται οπότε έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να προσπαθώ:knock-knock:

Posted Image

#65 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 20 July 2008 - 20:36

Δε χρειάζεται να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη γιατί δε πρόκειται οπότε έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να προσπαθώ:knock-knock:

Φυσικά και δεν πρόκειται, αφού έχω δίκιο. :P Νομίζω ότι και εσύ ο ίδιος ξέρεις άλλωστε τα περι των μηχανισμών τουλάχιστον.
Πάντως λίγο υποτιμητικό να γράφει ο άλλος ολόκληρη έκθεση και να προσπαθείς να απαντήσεις με μία φράση. :wis:

oR4yYRl.gif

#66 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 20 July 2008 - 20:36

Ωραία είναι τα Pokemon για Gameboy. Αλλά μη μας τα βγάζεις και άπατα. Σιγά το βάθος και το σενάριο. Τι να πει και το Silent Hill δηλαδή.

Διαλεγώ ιαπωνικά RPG καθώς πολλά δυτικά (Icewind Dale, Baldur's Gate κ.ο.κ) τα βαριέμαι στο μέγιστο βαθμό. Έχουν κι αυτά τη γοητεία τους βέβαια και μπορώ να κατανοήσω γιατί κάποιος τα θα επιλέξει.

#67 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 20 July 2008 - 21:06

Οταν λεμε western rpg να έχουμε στο μυαλό μας και Deus Ex, fallout, oblivion/daggerfall/morrowind, might and magic (όχι heroes of mnm) wizardry, τα παλια dnd rpg της SSI κλπ.

Για να είμεθα δίκαιοι.

Αν και οι περισσότεροι εδω μέσα δε θα ξέρουν καν τα παιχνίδια που λέω καθότι είναι κυρίως παλιά.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#68 YaTa

YaTa

Αρχαιολάτρης

• Retired Staff
  • 1,939 posts

Posted 21 July 2008 - 18:36

Δυτικά RPGs με τα χίλια for me, αλλά το εν λόγω δίλημμα είναι μάλλον θέμα γούστου, αφού υπάρχουν άξιοι εκπρόσωποι και για τις δύο πλευρές. :nod:

Κάνω και εξαιρέσεις, βέβαια, όπως στην περίπτωση του Pokemon. Ρε συ, Ash, όμως, τί λες; Η ελευθερία κινήσεων, ο μηχανισμός εκπαίδευσης και μάχης, ο απέραντος κόσμος και gameplay του είναι όντως μοναδικά, αλλά από σενάριο...0. Ολοστρόγγυλο. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, είναι ακριβώς το ίδιο τροπάριο. Έχω χάσει κανένα plot twist; Δεν μπορείς να περιμένεις τα παντα από ένα παιχνίδι, βέβαια, γι'αυτό και η έλλειψη σεναρίου ανώτερου επιπέδου δεν μας εμποδίζει από το να το θεωρούμε σπουδαία σειρά. :tensai:
1

#69 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 21 July 2008 - 20:52

Τώρα που το θυμήθηκα, το FF12 δεν ήταν αίσχος επειδή πήγε να περάσει για Δυτικού τύπου σε μια σειρά που κατεξοχίν είναι ανατολικού; Ξενέρωσα άγρια με αυτό το Lineage μετεμφιεσμένο σε FF. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνετε τι σημαίνει Ιαπωνικό και τι Ευρωπαϊκό παίζοντας το.

#70 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 21 July 2008 - 22:00

Κάνω και εξαιρέσεις, βέβαια, όπως στην περίπτωση του Pokemon. Ρε συ, Ash, όμως, τί λες; Η ελευθερία κινήσεων, ο μηχανισμός εκπαίδευσης και μάχης, ο απέραντος κόσμος και gameplay του είναι όντως μοναδικά, αλλά από σενάριο...0. Ολοστρόγγυλο. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, είναι ακριβώς το ίδιο τροπάριο. Έχω χάσει κανένα plot twist; Δεν μπορείς να περιμένεις τα παντα από ένα παιχνίδι, βέβαια, γι'αυτό και η έλλειψη σεναρίου ανώτερου επιπέδου δεν μας εμποδίζει από το να το θεωρούμε σπουδαία σειρά. :tensai:

Όταν λέω σενάριο, δεν εννοώ το βασικό quest. Το Pokemon ποτέ δεν στόχευε στην πλοκή αυτή καθαυτή. Αντίθετα, χωρίς να προσπαθεί να δώσει κάτι το πολύ συγκεκριμένο, σε αφήνει να εξερευνήσεις τον κόσμο του. Μέσα στον κόσμο του λοιπόν, το υλικό που μπορεί κανείς να βρει φτάνει να είναι αρκετά μεγάλο. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεται τι λέω. :wis:

Εννοώ ότι γενικώς, περιέχει τα άπειρα στοιχεία. Δεν κάνει κάποιο plot twist, ούτε κάτι σουρεαλιστικό. Βρίσκεται σε ένα λογικό επίπεδο. Στην ουσία δίνει κάποια στοιχεία και με αυτά σχοιματίζει διάφορα γεγονότα. Είναι κάτι σαν τον πραγματικό κόσμο, απλώς με Pokemon. :hahaha:

Και να τονίσω ότι σε αυτό βοηθάνε και τα "απλά", αλλά φυσικά ταιριαστά, γραφικά του. :drink:

oR4yYRl.gif

#71 Nerethil

Nerethil

Lvl 1 Inhuman

• Members
  • 139 posts

Posted 22 July 2008 - 09:32

Παιδιά δυτικά rpgs για τη νίκη (ftw). Όχι οτι τα ιαπωνικά δεν είναι ωραία, αλλα το πρόβλημα τους είναι το gameplay που είναι επαναλαμβανόμενο και κατα την γνώμη μου βαρετο. Βεβαία, η αλήθεια είναι πως στα ιαπωνικά τουλάχιστον βλέπεις την εξέλιξη του χαρακτήρα σου, αλλά στα δυτικά, βλέπεις και κάτι παράπανω απο 1 μενού Magic, Items, Fight, Run. Τώρα κατα τ'αλλά ειναι καθαρά θέμα γούστου ή του τι θες να παίξεις την κάθε στιγμή. Πχ, καθώς μιλάμε, έχω βάλει σκοπό να ξανατερματίσω το Final Fantasy 9 καθώς και το Diablo 2 (αν και δεν είναι καθαρό δείγμα δυτικού rpg).

Όσο για τα pokemon... Οκ, ωραίο παιχνίδι, αλλά μην το παρατραβάμε. Σενάριο δεν έχει, και δεν διαδραματίζεται σε καμμία περιπτωση σε έναν νορμαλ κόσμο απλά με pokemon μέσα. Γιατι με αυτή τη λογική, θα έπρεπε κάθε πρωί που πήγαινα σχολέιο, να σταματάω μια τρομερή συμμορία απο το να κλέψει το τοπικό κοσμηματοπολείο και όταν με έβλεπαν, να έπαιρναν ηλίθιες πόζες και να άρχιζαν να μου λένε ποιήματα. Όχι, το pokemon είναι τόσο περίεργο που ο χαρακτήρας δεν έχει καν προσωπικότητα (σε αντίθεση με τα περισσότερα γιαπωνέζικα rpg). Όλα αυτά δεν το χαρακτηρίζουν ως κακό, απλά σίγουρα του στερρούν την θέση του στο top 10 ας πούμε (αν και προσωπικά θα το έβγαζα και απο το Top 25. κάπου στο top 50)

#72 Shikamaru

Shikamaru

So Troublesome

• Members
  • 912 posts

Posted 22 July 2008 - 09:51

ρε ενα μονο ονομα θα πω final fantasy :tensai:

#73 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 22 July 2008 - 10:09

Το σενάριο σίγουρα δεν είναι για πεντάχρονα. Για την ακρίβεια, τολμώ να πω ότι έχει ένα από τα πιο developed σενάρια που μπορείς να βρεις σε παιχνίδι. Μπορεί να μην φαίνεται παίζοντας επιφανειακά, αλλά η σύνδεση των γεγονότων, οι χαρακτήρες, και γενικότερα η απειρότητα του όλου παιχνιδιού δεν περιορίζεται στην μάχη, τη συλλογή ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο ενδείκνυται αυτή η σειρά. Αν σκεφτείς λιγότερο προδιαθετιμένα, αρκετά πιο ώριμα, και αν κρίνεις γνωρίζοντας και όχι πιστεύοντας, θα το δεις και μόνος σου. Μπορείς να περάσεις ΜΕΡΕΣ συνδέοντας γεγονότα του σεναρίου, και καταλήγοντας σε συμπεράσματα. Μέσα από το παιχνίδι μπορούν να αντλυθούν τόσα πράγματα που δεν μπορείς καν να φανταστείς απλώς παίζοντάς το επιφανειακά.

Ένα σενάριο μπορεί να είναι πολυσέλιδο, καλογραμμένο, σφιχτοδεμένο, και πάλι να είναι μια μπούρδα και μισή.

Beauty is not always in the complexity. :tensai:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#74 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 22 July 2008 - 10:11

Όσο για τα pokemon... Οκ, ωραίο παιχνίδι, αλλά μην το παρατραβάμε. Σενάριο δεν έχει, και δεν διαδραματίζεται σε καμμία περιπτωση σε έναν νορμαλ κόσμο απλά με pokemon μέσα. Γιατι με αυτή τη λογική, θα έπρεπε κάθε πρωί που πήγαινα σχολέιο, να σταματάω μια τρομερή συμμορία απο το να κλέψει το τοπικό κοσμηματοπολείο και όταν με έβλεπαν, να έπαιρναν ηλίθιες πόζες και να άρχιζαν να μου λένε ποιήματα.

Μπορείς να αμφυσβητήσεις το αν είναι τεράστιος ο κόσμος του, όμως δεν το αποφασίζεις εσύ ή εγώ αυτό. Είναι γεγονός ότι είναι τεράστιος. Ασχολίαστο δε το επιχείρημα περί σχολείου...

Όχι, το pokemon είναι τόσο περίεργο που ο χαρακτήρας δεν έχει καν προσωπικότητα (σε αντίθεση με τα περισσότερα γιαπωνέζικα rpg).

Owned to freakin' death. :deadga6:
(και εκτός αυτού, όπως υποννοείται, ο χαρακτήρας στα βασικά παιχνίδια Pokemon, είσαι εσύ)

Θα σεβαστώ την άποψή σου να μην το θεωρείς καλό, αλλά ιεροσυλία να πεις ότι δεν είναι όντως ένα από τα καλύτερα RPG των εποχών, και ιδιαίτερα με τόση σιγουριά. Το ότι είναι, είναι. Βάλ' το και στο Top 50 και στο Top 73 εσύ αν θες. Εγώ ξέρω ότι όντως είναι ένα από τα πιο επιτυχιμένα και active παιχνίδια παγκοσμίως. Ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ένα σενάριο μπορεί να είναι πολυσέλιδο, καλογραμμένο, σφιχτοδεμένο, και πάλι να είναι μια μπούρδα και μισή.

Beauty is not always in the complexity. :tensai:

Πρακτικά το ίδιο πράγμα λέμε. :kakaka:

oR4yYRl.gif

#75 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 22 July 2008 - 10:25

Πρακτικά το ίδιο πράγμα λέμε. :kakaka:

Πρακτικά χαρακτήρισα το Pokemon ως μια μπούρδα και μισή, άρα... όχι. :sleepy:

Επίσης, δεν είναι καθόλου ιεροσυλία να σε αφήνει αδιάφορο η εμπορική επιτυχία ενός παιχνιδιού.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||