Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* - - - - 1 votes

Manga στα ελληνικά από την Anubis

• Please log in to reply
873 replies to this topic

#526 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 15 February 2009 - 14:56

Κι εδώ έρχεται η ερώτηση. Τι αναφορά είχε το Naruto για το Fist Of The North Star ? Και πως αποδόθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος ? Φιστ Οφ Δε Νορθ Σταρ, Χόκουτο Νο Κεν ή Γροθιά του Πολικού Αστέρα ?

E5VV38U.jpg

#527 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 16 February 2009 - 16:59

Βασικά αποδόθηκε ως Γροθιά της Μεγάλης Άρκτου κάτι που και λάθος μετάφραση είναι αλλά και ανούσια εφόσον ποτέ δεν προβλήθηκε Ελλάδα για να έχει ελληνικό όνομα. Και πιστεύω ότι στην ιαπωνική εκδοχή σίγουρα έλεγε Hokuto no Ken,αλλά εδώ πρόκειται για μετάφραση από την αγγλική εκδοχή έτσι δεν είναι;Οπότε και πέρνουν τις αλλαγμένες αμερικάνικες σημειώσεις.Αλλιώς δεν έχει επίσης νόημα το Kinnikuman να το αναφέρει σαν Απόλυτος Μυς, εφόσον Ultimate Muscle το αποκαλούν μόνο στις ΗΠΑ και πιστεύω αυτή την παρένθεση την πρόσθεσαν πάλι οι αμερικάνοι στις σημειώσεις του Mangaka.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#528 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 17 February 2009 - 20:53

Είναι κανείς απο Θεσ/νίκη που έχει αγοράσει τον 6ο τόμο Rurouni Kenshin?Πήγα σε δύο καταστήματα και είπαν οτι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.
Και επειδή τσατίστηκα ήθελα να πάρω τον 1ο τόμο απο κάνα άλλο μάνγκα αλλά ούτε του Naruto ούτε το Blade of the immortal ούτε το Love Hina βρήκα.Όλη η γκαντεμιά πάνω μου έπεσε.Τελικά πήρα το Dramacon και αποδείχτηκε καλή επιλογή.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#529 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 17 February 2009 - 21:32

Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη αλλά αγόρασα τον 6ο τόμο του Rurouni Kenshin από Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή το πρωί από το Comicon. Αλλά νομίζω ότι έπαιρνα το τελευταίο αντίτυπο, όπως και από το πιο πρόσφατο του Naruto και Blade of the Immortal. Τουλάχιστον το μάτι μου μόνο παλιότερα τεύχη είδε στα πεταχτά.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#530 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 18 February 2009 - 00:09

Είναι κανείς απο Θεσ/νίκη που έχει αγοράσει τον 6ο τόμο Rurouni Kenshin?Πήγα σε δύο καταστήματα και είπαν οτι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.
Και επειδή τσατίστηκα ήθελα να πάρω τον 1ο τόμο απο κάνα άλλο μάνγκα αλλά ούτε του Naruto ούτε το Blade of the immortal ούτε το Love Hina βρήκα.Όλη η γκαντεμιά πάνω μου έπεσε.Τελικά πήρα το Dramacon και αποδείχτηκε καλή επιλογή.

ναι εγώ από το Comicon στην Ικτίνου τα έχει όλα
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#531 animeotaku07

animeotaku07

Major Otaku Fangirl >3

• Members
  • 50 posts

Posted 18 February 2009 - 00:37

so eventually anime shows like bleach and naruto will become greek dubbed? [sorry for the english --pc not functioning correctly =.=""" ]
Otakus~<3
Gotta love yaoi, fangirling, cosplay, and jrock!
www.animeninja07.deviantart.com
www.youtube.com/pockyteaproductions

#532 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

a man of mystery

• Members
  • 97 posts

Posted 18 February 2009 - 16:02

Δεν νομίζω πως σε καταλαβαίνω...
Για manga της anubis δεν είναι το topic; Αυτά μεταφράζουν όχι τις σειρές anime.
:hero:

#533 Alpasar

Alpasar

Anime Newbie

• Members
  • 157 posts

Posted 19 February 2009 - 18:59

Δημοσιευμένη  εικόναΜόλις κυκλοφόρησε!:bike:

Edited by alpasar, 19 February 2009 - 19:24.

#534 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 21 February 2009 - 01:21

Αυτο με τα ονοματα των τιτλων με μπερδευει λιγακι. Γιατι το "Shaman King" εγινε "Βασιλιας Σαμανος" ενω το "Rurouni Kenshin" και το "Blade of the Immortal" εμεινε ετσι; Αν επιμενουν να μεταφραζουν μεχρι και τον τιτλο ενος manga γιατι αυτο γινεται τοσο επιλεκτικα και σε λαθος περιπτωσεις (βλεπε παραπανω σχετικα με τις αναφορες στα σχολια του Naruto); Η εχει να κανει κατι με το κοινο στο οποιο απευθυνονται αυτα τα manga (π.χ. αν μετεφρασαν τον τιτλο του Shaman King γιατι απευθυνεται σε νεαροτερο κοινο απο το BotI);:hmmm:

Οχι πως εχει κανενα νοημα, απλα αναρωτιεμαι...:yawn2:

#535 Guest

Guest

Starting...

• Members
  • 21 posts

Posted 23 February 2009 - 16:02

Το Ναρούτο μην ξεχνάμε πως είναι το μόνο από τα manga που μεταφράζεται από τα αγγλικά στα ελληνικά και όχι κατευθείαν από τα ιαπωνικά, οπότε λογικά και τις σημειώσεις να τις πήραν από την αμερικανική έκδοση.
Την ηλικιακή υπόθεση την έκαναν και άλλα παιδιά στο forum παλιότερα, αλλά δεν ξέρω αν είχαν και πληροφορίες που να την επιβεβαίωναν.

Τώρα, άσχετο, αλλά αν έχει κανείς κανένα πιο αξιόπιστο τρόπο επικοινωνίας ή τα "κόνε" πέρα από απλό e-mail, μπορεί άραγε να ρωτήσει την Anubis αν πήραν και επιπλέον προσωπικό για τις καινούργιες σειρές που θα μεταφράσουν; Στην αρχή χάρηκα που θα φέρουν και άλλες σειρές, αλλά όσο το σκέφτομαι τόσο αγωνιώ ότι τους τόμους των ήδη υπάρχουσων σειρών θα τους βλέπουμε ακόμα πιο σπάνια.

#536 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 23 February 2009 - 16:27

Το Ναρούτο μην ξεχνάμε πως είναι το μόνο από τα manga που μεταφράζεται από τα αγγλικά στα ελληνικά και όχι κατευθείαν από τα ιαπωνικά, οπότε λογικά και τις σημειώσεις να τις πήραν από την αμερικανική έκδοση.
Την ηλικιακή υπόθεση την έκαναν και άλλα παιδιά στο forum παλιότερα, αλλά δεν ξέρω αν είχαν και πληροφορίες που να την επιβεβαίωναν.

Ναι αυτο ειναι που με ξενερωνει σε ολη την υποθεση :Ρ Που ακουστηκε ο μεταφραστης να εχει αποψη για το τι θα μεταφρασει ή οχι :Ρ Τεσπα... Τουλαχιστον οι σελιδες δεν ειναι οι λογοκριμενες απο την αμερικανικη εκδοση...

Για το αλλο που ρωτησες νομιζω δεν ειναι απλό να σου απαντηση καποιος. Το λογικο ειναι να εχουν παρει και αλλο προσωπικο...

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#537 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 23 February 2009 - 17:09

θελω τις γραμματοσειρες που χρησιμοποιουν. τωρα.:blingeye2:

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#538 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 23 February 2009 - 20:13

Τώρα, άσχετο, αλλά αν έχει κανείς κανένα πιο αξιόπιστο τρόπο επικοινωνίας ή τα "κόνε" πέρα από απλό e-mail, μπορεί άραγε να ρωτήσει την Anubis αν πήραν και επιπλέον προσωπικό για τις καινούργιες σειρές που θα μεταφράσουν; Στην αρχή χάρηκα που θα φέρουν και άλλες σειρές, αλλά όσο το σκέφτομαι τόσο αγωνιώ ότι τους τόμους των ήδη υπάρχουσων σειρών θα τους βλέπουμε ακόμα πιο σπάνια.

Εγώ πάντως που είχα στείλει ένα μήνυμα για να ρωτήσω για το κάθε πότε θα βγαίνει ο καινούριος τόμος του Kenshin μου απάντησαν και μάλιστα σε μια βδομάδα.Τώρα δεν ξέρω αν θα απαντήσουν στο συγκεκριμένο που ρωτάς.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#539 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

a man of mystery

• Members
  • 97 posts

Posted 25 February 2009 - 00:12

Μήπως έχουμε καμία πληροφορία για το πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το bersek;
:hero:

#540 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 02 March 2009 - 21:50

Είχανε πει τον Μάρτιο. Άρα το πολύ μέχρι το τέλος του μήνα θα τον έχουμε στα χέρια μας!:kill4u: