Ρε Erudinam ποια αυστηρή κυβέρνηση, ο κόσμος στο 1ο κύμα υπάκουσε τυφλά και θα συνέχιζε αν μπορούσαν να πουλήσουν ότι ξέρουν τι κάνουν.
Ε μετά πήγαν και άνοιξαν τον τουρισμό.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι φταίει ο κόσμος, ούτε οι πλατείες, ούτε οι μαζώξεις στα σπίτια.
Όταν αφήνεις τον κόσμο να κάνει κάθε μέρα μία ώρα διαδρομή με το λεωφορείο, όταν ανοίγεις τα σχολεία έτσι μόνο για τον τσαμπουκά, όταν δεν κάνεις δια ροπάλου υποχρεωτικό το remote working τότε είναι σαφές ότι στην πραγματικότητα δεν νοιάζεσαι, ο κόσμος το καταλαβαίνει και σου λέει yolo θα πάω στην πλατεία για μπύρες.
Τώρα σχετικά με αυτά που λέει ο Kamui στην 1η του δημοσίευση, καλά όλα αυτά που λες αλλά γιατί, γιατί να τα κάνουν όλα αυτά; Γιατί να βάλουν σε κίνδυνο τόσα εκκατομύρια κόσμου, ε και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι νεκροί δεν υπάρχουν όπως λέει το link που έβαλε ο Erudinam.
Το σύστημα δεν έχει ανάγκη να προκαλέσει μία υγειονομική κρίση για να μας βάλει σε κουτάκια, ειδικά μία τέτοια κρίση που μπορεί να προκαλέσει disruption που λένε και στο χωριό στην παραγωγή.
Καλά τα computers και τα χαιλίκια στο internet που κάθε μπαρούφα που παίζει στα tech trends είναι επαναστατική τεχνολογία αλλά αν δεν πάει ο μλκς ο μπαγκλαντεσιανός στο φακτορι λόγο covid να φτιάξει παπουτσια ναικι για το δυτικό μαλκηστηρι από το γουεστ βιρτζινια δεν κάνουμε δουλειά.
Δεν το έχει ανάγκη γιατί έχει πατρίδα, θρησκεία, κόμμα, φύλο, αθλητική ομάδα, εγκληματικότητα, απολιτικ lifestyle, άγχος, hobbies να σε τεμαχήσει μέχρι εκεί που δεν πάει ώστε να γίνεις μια ασήμαντη και διαχειρίσιμη μοναδούλα.
Το ότι παίχτηκαν παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας ναι μαζί σου π.χ. οι συμφωνίες/ασυμφωνίες τύπου πρόεδρος Δοξας Δράμας με την astra zeneka που αναφέρεις. Δεν μου κάνουν έκπληξη, ήταν άκρως αναμενόμενες και ναι εδώ κολλάει το big pharma thingy του angel.tze.
Τέλος για τις πολιτικές που λες ότι βρήκαν ευκαιρία. Ναι, όντως βρήκαν ευκαιρία αλλά πες για την ψαροκώσταινα, αν δεν είχαμε τον ιό, θα άλλαζε κάτι δραματικά. Ψαφνικά θα έβλεπε λαοθάλασσα κόσμου έξω από τη βουλή να ζητάει 7ωρο.
Φυσικά και όχι, άντε μπορεί να ήταν περισσότεροι αλλά πάλι θα περνούσαν ότι ήθελαν κι αυτό επειδή η πολιτική μετά από 35+ χρόνια μεταπολίτευσης έχει εξευτελιστεί. Βάλε και δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης με την κατάρευση στα μάτια του κόσμου του πολιτιακού συστήματος το παιχνίδι στο κεφάλι τους έχει τελειώσει.
Ολοκληρώνοντας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην δυστοπία ήδη ζούμε δεν χρειαζόνταν ο κορονα να την φέρει απλά ας πούμε την υπερτονίζει όποτε μου φαίνεται κάπως moot το να βάλουμε και σπέκουλες μέσα για matrix και big pharming (xo xo xo pun intended).
Για τα εμβόλια ναι έχω και εγώ τις ενστάσεις αλλά πάω δουλειά οπότε ο κίνδυνος του κορόνα είναι εκεί, κι αν σου κάτσει η αναπνευστική ανεπαρκειούλα και έχεις τρυπούλες στα πνευμονάκια σου. Τουλάχιστον σκεφτείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα εβερ πειράματα, κάτι δεν είναι κι αυτό, τι όχι.

--εδιτ--
Εδώ όλη η Ελλάδα, σε μία στιγμή