Είναι χρέος της κυβέρνησης να παίρνει την κάτασταση στα χέρια της για όλους αυτούς τους παραβάτες. Προσωπικά δεν θα με χάλαγε αν υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο PLAN A, PLAN B, PLAN C αλλά στηριγμένο με στοιχεία και προβλέψεις.
Το μόνο που βλέπεις από την κυβέρνηση είναι ημίμετρα και ένα μπάχαλο και ειδήσεις να τρομάζει ο κόσμος.
Παντού βλέπεις "συναγερμος, κώδων κινδύνου" κλπ κλπ αλλά σχεδόν πουθενά δεν βλέπεις ότι στην Βρετανία αν και 10-20πλασίασητκαν τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι μεθ δεν αυξήθηκαν. Θεωρούν καλύτερο να απειλήσουν με lockdown και χωρίς αποζημιώσεις από το να λένε την κατάσταση με το όνομά τους.
Προσωπικά δεν θα με χάλαγε κάποια πρόστιμα να ήταν πιο τσουχτερά και παρπάνω ελέγχοι. Όταν δεν έχεις μια αυστηρή κυβέρνηση που να λέει τα πράματα με το όνομά τους και να παίρνει σοβαρά μέτρα αντί να παίρνει ημίμετρα και την μια να λέει αισιόδοξα σενάρια και την άλλη να απειλεί, τότε χάνεται η εμπιστοσύνη. Και οι πλειοψηφία των παραβατών είναι εξαιτίας της κυβέρνησης.
Για τους παραβάτες, ποιός έχει ευθύνη εγώ ή η κυβέρνηση? Άμα η διασπορά που επηρεάζει την ζωή μου, οφείλεται στους παραβάτες, τότε η κυβέρνηση φταίει που δεν κάνει κάτι για αυτούς. Ας ήταν τα πρόστιμα διπλάσια και τριπλάσια και ας ήταν 3πλάσιοι και οι έλεγχοι των αστυνόμων. Βέβαια όταν ο Μητσοτάκης αύξησε τα πρόστιμα, αμέσως έπεσαν να τον φάνε
Δεν είμαι κορόιδο να τηρώ τα μέτρα και οι άλλοι να την γλυτώνουν με 300άρια που ίσως να μην τα πληρώνουν κιόλας και παράλληλα εξαιτίας τους να επηρεάζεται και η δικιά μου ζωή.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erudinam: 30 Ιούνιος 2021 - 20:14