Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#271 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 26 October 2009 - 23:20

Οσο για τα McDonalds αγαπητη NightEyes, η έλλειψη κρεατος ειναι αυτη που γίνεται εντονη, και τα McDonalds που δεν τα πλησιαζω στην Ευρωπη, ηταν τόσο δελεαστικά μετα από 3 εβδομάδες...

Ήταν εμφανές αυτό από το ποστ σου. Για ποιον άλλο λόγο να ήθελες να φας burger.:nosey: Είναι όμως και όπως συνηθίσεις. Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αφού έχω περιορίσει το κόκκινο κρέας σε 2-3 φορές το μήνα. Γούστα είναι αυτά.
Αυτό όμως + αυτό που είπες για το χάσιμο βάρους (αν και μπορεί να έπαιξε ρόλο σ' αυτό και το sightseeing υποθέτω) είναι ένας ακόμη λόγος που θα ήθελα να τρώω Ιαπωνικά φαγητά(αλλά δεν μπορώ:emptyonexg1:).

Posted Image

Posted Image

#272 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 26 October 2009 - 23:49

Αυτό με το χάσιμο βάρους μπορώ και εγώ να το επιβεβαιώσω!! 15 μέρες στην Ιαπωνία έχασα ΠΟΛΛΑ κιλά!!! :) (πρέπει να ξαναπάω :))

#273 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 October 2009 - 00:08

ναι φυσικά βοήθησε και ότι έτρεχες όλη ημέρα για να προλάβεις να τα δεις όλα..
πάντως η ξαδέρφη μου έχασε αρκετά κιλα επειδή ήπιε ένα χυμό και για τις επόμενες
πέντε ημέρες έχεζε ασύστολα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ιαπωνίας...
μετά απο αυτές τις πεντες ημέρες δεν ξαναέφαγε για να μη τη πιάσει πάλι χέσιμο.

#274 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 27 October 2009 - 00:18

Έλα μωρέεεεε.... είναι αλήθεια ότι έλιωσα... όμως και σε άλλες χώρες λιώνω, αλλά δε χάνω κιλά με αυτά που τρώνε (Βόρεια Ευρώπη π.χ. με όλα τα λιπαρά).

#275 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 05 January 2010 - 03:11

Σήμερα το βράδυ έφαγα με έναν φίλο στο Dosirak (Βουλής 33, Σύνταγμα).
Πολύ ωραίο φαγητό είχε, εγώ πήρα ένα απο τα μενού που είχε tempura, ενα είδος σουπίτσας(που δεν έχω ηδέα τι ήταν), και λίγο sushi. Το clue της βραδιάς όμως ήταν που έφαγα για πρώτη φορά στην ζωή μου Tofu το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν λίγο άγευστο όπως είναι π.χ. τα φύκια όμως είχε την φάση του. :congrats:

Posted Image

#276 Aeria_Gloris

Aeria_Gloris

Safe in a dream

• Members
  • 94 posts

Posted 11 January 2010 - 17:51

Σήμερα το βράδυ έφαγα με έναν φίλο στο Dosirak (Βουλής 33, Σύνταγμα).

Το συγκεκριμενο νομιζω ειναι σχετικα πιο παλιο σε σχεση με αλλα στην περιοχη ε;
Πηγα και εγω τις προαλλες για πρωτη φορα να φαω Ιαπωνεζικο εξω στο Furin Kazan αλλα ηταν πηχτρα.Θα παω σιγουρα καποια αλλη φαση και νωρις.Αναλωθηκαμε με την παρεα μου στο Noodle bar λιγο παρακατω,που οκ τουλαχιστον δοκιμασα σακε.

Και η φαση ειναι ρε γαμωτο,οτι εκει διπλα στο Soya στην Ηπιτου,πηγαινα σχολειο και καθε φορα που περναγα απο διπλα τους τα σνομπαρα καθως η πρωτη γνωριμια με τα ανιμε ηρθε οντας πρωτοετης...Αμαθης και αβγαλτος:uhh:

me welcomes me back(το εχω συνηθειο να σας διαβαζω αλλα δεν σας γραφω συχνα:P)

Stray Dogs Howling in the Dark

Τρελαμενη Πυξιδα
MyAnimeList

#277 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 12 February 2010 - 13:14

Τέλειο thread!!!!!!!

Επιτέλους θα μοιραστώ με κάποιον το φανταστικό μου δημιούργημααααα:

Onigiriiiiiiii!!!!

[media]http://img269.imageshack.us/img269/2769/img6911w.jpg[/media]

Λοιπόν είναι μπάλες ρυζιού. Οι τέσσερις είναι γεμισμένες με ένα μείγμα από τόνο, shoyu, τζίντζερ και ζάχαρης και από πάνω έχουν nori (το φύκι, το οποίο δεν έχει γεύση ούτε ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά, μην το φοβάστε).
Οι άλλες έχουν umeboshi, το οποίο είναι το φρούτο ume τουρσί, ας πούμε (κάνει και ομοιοκαταληξία). Μου το έφερε η μικρή μου αδελφούλα από το μαγαζάκι Soya στην Αθήνα και ήταν λίγο ακριβά. 8 ευρώ για μερικά ume που είχε μέσα η συσκευασία. Η γεύση του ήταν υπέρξινη, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ! Λένε ότι κάνει και καλό στην υγεία. Δείτε κι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Umeboshi

Λοιπόν, τις οδηγίες τις πήρα από την Harumi Kurihara που είναι γιαπωνέζα Βέφα, αλλά φυσικά πολύ γλυκούλα και ευγενική, όχι σαν την δικιά μας.
Beginner's edition: "Onigiri" Rice balls (encore): http://www.nhk.or.jp/nhkworld/english/tv/kitchen/archives2009.html

The verdict: Μόνο σε μένα άρεσαν :uhh:
1 στα 4 :sigh2:
Αλλά δεν ξέρουν αυτές οι κακιές που τα δοκίμασαν!

Ήταν πολύ χορταστικά πάντως!

#278 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 12 February 2010 - 14:16

Ενα ειναι το υπερτατο ιαπωνικο φαγητο ........ natto:hahaha:οποιος το εχει δοκιμασει ξερει....http://en.wikipedia.org/wiki/Natt%C5%8D

:cry5::cry5::cry5::cry5::cry5:

Όσο για τα onigiri πρέπει να ήταν πολύ κακιές για να μην τους αρέσουν! Είναι τόσο ωραία! προσωπικά, επειδή έχω αδυναμία στα φύκια (και διαφωνώ με τη γενική άποψη πως δεν έχουν γεύση) τα καλύπτω ολόκληρα!

#279 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 12 February 2010 - 15:14

Και εύκολα!
Τα θεωρώ το πρώτο βήμα για να φτιάξεις sushi!!
Κάποτε θα το κάνω κι αυτό... σύντομα... να είχα κάποιον να τα τρώμε μαζί :if:!

#280 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 12 February 2010 - 15:50

Και εύκολα!

Kαλά, μαγείρεψε εσύ και πες το μας, κι αν δεν σου ρθουμε καμιά 50αριά άτομα να τα φάμε παρέα...:P

Posted Image

Posted Image

#281 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 12 February 2010 - 16:49

Και εύκολα!

Ναι, γιατί μαθαίνεις να χειρίζεσαι το ρύζι! Αυτό που βρίσκω μέχρι στιγμής δύσκολο στο να φτιάχνεις σούσι είναι το ξύδι. Τα έτοιμα μίγματα για syari δεν μου αρέσουν καθόλου καθότι συνήθως έχουν πολύ ζάχαρη. Από την άλλη εμένα μου αρέσει το πολύ ξύδι. Τα φτιάχνω δηλαδή με πολύ ξύδι και ενώ εμένα μ'αρέσουν, it's an unhappy tale για όλους τους άλλους. Κάποτε όμως θα αφήσω την αγάπη μου για τον συνδιασμό ρυζιού με ξίδι στην άκρη και θα ακολουθήσω τις αναλογίες!!

Προς το παρόν πάω να φτιάξω να yakisoba μου!! :joyful:

#282 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 12 February 2010 - 17:03

Εμένα η επόμενη αγορά μου θα είναι ψηστιέρα takoyaki πάντως. Τα δοκίμασα και σε μαγαζί, μου έχει κάνει brainwash και το Gokusen και κοντεύω να λολαθώ. :kakaka:

Επίσης, αν και οχι γιαπωνέζικο, να δοκιμάσετε kalguksu. Πολύ ωραίο κορεάτικο πιάτο. Τα έκανα μεν με "ετοιματζίδικα" υλικά και αντικατέστησα με δυτικές βερζιόν (αντί για homemade stock έβαλα κύβο maggi κτλ), αλλά βγήκε πολύυυυυ ωραίο μιλάμε!

Εδώ έχει και φωτό του πιάτου απο το μαγαζί που ειδικεύεται σε αυτό στη Seoul.

#283 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 12 February 2010 - 17:22

Ψηστιέρα takoyaki? Σε βλέπω σε κανένα meeting να στήνεις περίπτερο και να τα πουλάς! Το τερπνόν (cosplay) μετά του ωφελίμου (cashflow)!

Η κορεάτικη κουζίνα είναι κάτι που τώρα αρχίζω να εξερευνώ σιγά σιγά, κυρίως γιατί το αγαπημένο μου ιαπωνικό εστιατόριο το πήραν Κορεάτες και έχουν βάλει αρκετά κορεάτικα πιάτα στο μενού. Το συγκεκριμένο δεν το έχω δει αλλά φαίνεται τόσο ωραίο και ζεστό! Και μην έχεις τύψεις για το stock. Ναι, οι κύβοι έχουν κάτι inherently απαίσιο στην ύπαρξή τους και πάντα κάνουν το πιάτο που φτιάχνεις λίγο περίεργο αλλά είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο το να φτιάχνεις δικό σου ζωμό που δικαιολογείται. Δεν φιάχνουμε και ποσότητες εστιατορίου άλλωστε... Προσωπικά αν έχω το χρόνο&διάθεση φτιάχνω ζωμό, τον συμπυκνώνω και τον κρατάω στην κατάψυξη για τις δύσκολες ώρες.

#284 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 12 February 2010 - 18:15

Απο Φινλανδία δε με βλέπω να έρχομαι ποτέ σε meeting, αλλά και να ερχόμουν, σιγά μη δώσω τις λιχουδιές μου. :kakaka: Εδώ ειδικά που τραβάμε κρύο το χειμώνα, τίποτα καλύτερο απο ένα πιάτο ζεστά και ζουμερά takoyaki. *τρέχουν τα σάλια*

Όσο για το kalguksu, ο κιμάς μέσα και τα dumplings το ανυψώνουν. Μη ξεχάσετε και το κολοκύθι που δίνει πολύ ωραία γεύση. Προσωπικά, δε το δοκίμασα με πατάτα γιατί θα παραέπεφτε, αλλά λέω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Έχω βρεί και ωραία συνταγή για teriyaki σάλτσα και έχω ξεσκιστεί στους σολωμούς (εδώ βέβαια είναι πολύ φθηνοί). Πω πω... Πεινάω τώρα... :deadga6:

#285 UchihaSasuke152

UchihaSasuke152

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 12 February 2010 - 19:13

Looks delicious :blingeye2: