Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Άνιμε και μηνύματα

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#16 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2008 - 23:38

Οκ:)
το αλλο point μου ηταν οτι, στα ανιμε του studio Ghibli π.χ. συνηθως ο/η προταγωνιστης/τρια ειναι ενα πλασμα πληρους αθωοτητας, το οποιο δεν εχει κακο το μυαλο του. μου φαινεται αποκοσμο. Μου αρεσει π.χ. η Lucy απ' το Elfen Lied, επειδη ζει στην πραγματικοτητα καιεχει πραγματικα αισθηματα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#17 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2008 - 23:45

Και είπα κι εγώ να αφήσω το στίγμα μου εδώ. Έχουν ήδη αναφερθεί τόσα πολλά σωστά πράγματα που δεν μπορώ να τα θυμηθώ όλα.....

Ας τα πάρω με τη σειρά λοιπόν. Τα anime όντως από το χειρότερο στο καλύτερο(πάντα με υποκειμενικά κριτίρια) έχουν κάποιο μήνυμα να προβάλλουν και όχι να περάσουν. Και όπως πολύ σωστά ανέφερε ο somnium αυτά δεν είναι ηθικά διδάγματα(καλό-κακό κλπ.) αλλά προβληματισμοί για θέματα που ίσως πολλές φορές να ξεφεύγουν λίγο(π.χ. Serial Experiment Lain το οποίο θέλει να δείξει τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας)

Όσο για το NGE μέτα από τοση κουβέντα δε θα μπορούσα να μην πω κι εγώ τη γνώμη μου(ως καλός evangelιστής κι εγώ). Τα θρησκευτικά πατήματα/συμβολισμοί όπως πολύ καλά είπε και o Ayu-mania δεν αποτελούν μηνύματα αλλά μέσα. Το βασικό μήνυμα κατά την δική μου άποψη είναι ο εύθραυστος ψυχισμός του ανθρώπου και η δύναμη της θέλησης(περισσότερο επιθυμίας ίσως) αλλά και η ίδια η έννοια της ζωής. Τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι δευτερεύοντα(όχι ως προς τη σημασία αλλά στην έμφαση)

Το ergo Proxy όντως αποτελεί μία σειρά που "ψάχνεται" με την επιθυμία του ανθρώπου για εξουσία και δύναμη(originally said by EXORISTOS) αλλά και για την ανάγκη του ανθρώπου να ξεπεράσει τον δημιουργό του δηλαδή με λίγα λόγια να γίνει θεός(με τον τρόπο που πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να γίνει)

Αλλά δε βλέπω πουθενά να αναφέρετε κάτι σειρές που φαινομενικά ίσως να φανούν σε μερικούς απλές ίσως ακόμα και ρηχές. Π.χ κάποιος που δεν έχει δει κάποιο anime το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ψαγμένο βλέπωντας τι Haruhi Suzumiya θα νομίζει ότι βλέπει απλά μία ιστορία ενός κοριτσιού με τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο και ένα ματσο weirdos γύρω της. Η αλήθεια είναι όμως ότι κρύβει μία πολύ βαθύτερη βάση. η όλη σειρά βασίζεται στην "ευθραυστότητα" της υποκειμενικής πραγματικότητας, στο πως η πραγματικότητα του ενός διαφέρει από του άλλου αλλά και πως το ποιο ασήμαντο γεγονός μπορεί να αποφέρει τρομερές συνέπειες.

Για να τελειώνω με το θέμα σειρών(μου φαίνεται το ψιλοκούρασα) να αναφέρω και το pet shop of horrors το οποίο επικεντρώνεται στην αδυναμία του ανθρώπου να αντισταθεί στις επιθυμίες και τα συναισθήματα του

Γενικά τα anime/manga είναι γεμάτα με triggers για να πυροδοτήσουν τον μηχανισμό μέσα μας που λέγεται σκέψη και προσωπική αναζήτηση. Και αυτό αποτελεί βασικό λόγο που είμαι ο otaku που είμαι σήμερα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#18 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2008 - 23:49

Γενικα, το NGE με τις "χριστιανικες" αναφορες που λετε αναφερεται σε προχρηστιανικες θρησκειες της μεσης ανατολης, βλ. OP. Αυτου του ειδους οι θρησκειες εχουν αλλη υφη σαν οντολογια, και οταν κανεις κανει μια αναζητηση στον κοσμο τους μεσω ατομων που τις μελετησαν, θα καταλαβει που το παει ο κος Anno....

Δημοσιευμένη  εικόνα

#19 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 00:15

Ο καθε δημιουργος ( καλιτεχνικου εργου ) γενικα περναει μηνυματα μεσω της δουλειας του , θελοντας αλλα και μη , αυτο εξαρταται πως το βλεπουμε .
Νομιζω πως πρεπει να χωριζονται σε 3 κατηγοριες 1. σε αυτα που εκφραζει ο εκαστοτε κοινωνικος περιγυρος και ''αναγκαστηκα'' ή παγια εκφραζονται και απο το δημιουργο ( πχ τα περι φιλιας ) , 2. σε αυτα που ειναι επιθυμητα απο το κοινο ( δηλαδη ο δημιουργος για να ''πουλησει'' βαζει αυτο που το κοινο θελει ) και 3. σε αυτα που ο δημιουργος επιθυμει να περασει .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#20 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 08:58

[I think Iam funny mode on]
Spoiler:
[mode off]

#21 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάιος 2008 - 12:38

Εντάξει ρε παιδιά, πως γίνεται να φτιάξεις μια ιστορία ΧΩΡΙΣ να περιέχει μηνύματα;

Θυμάμαι ακόμα που όταν πήγαινα με κάτι ερασιτέχνες να γράψουμε ένα σενάριο για κόμιξ, όλο το διδακτικό μήνυμα πεταγότανε στο τέλος ενώ προσπαθούσαμε να το αποφύγουμε. ΘΕΛΑΜΕ να είναι χωρίς ολοφάνερο μήνυμα αλλά η πλύση εγκεφάλου του διδακτικού συστήματος έβγαινε συνέχεια στην φόρα.

Ή βλέπω συνέχεια όταν διαβάζω ένα Αμερικάνικο κόμιξ να είναι ένα μάτσο μπρατσαράδες υπερήρωες και υπερκακοί να πλακώνονται στο ξύλο για την δικαιοσύνη ή την αγάπη. Υποτίθεται ότι όλος ο χαμός γίνεται για τα ιδανικά αλλά η όλη φάση είναι εντελώς ψεύτικη και επιπόλαια που πρόσεχα μόνο τα οπτικά εφέ. Μα τι σκατά ταΐζουνε τα Αμερικανάκια για να τους αρέσουνε αυτά τα σκουπίδια;

Εδώ τα Στρουμφάκια υποτίθεται ότι έχουνε παιδικό διδακτικό ύφος και όμως αν δεις πως ζούνε στο Στρουμφοχωριό, θα σου έρθει στο μυαλό η ιδανική Κομουνιστική κοινωνία.

Οπότε στα μηνύματα των Ανιμέ σκαλώσατε; «Ο καλλιτέχνης είναι ο φάρος της εποχής του», όπως λένε. Όλα στην τελική είναι αποτέλεσμα ψυχοσύνθεσης και ελευθερίας έκφρασης, από την ψεύτικη δημοκρατική δικαιοσύνη των Αμερικάνων μέχρι την σεξουαλική ανικανότητα των αγοριών που τα δέρνουνε συνέχεια κορίτσια στα Ανιμέ.

Και κάνοντας αυτοπροβολή, για περισσότερες πληροφορίες τσεκάρετε όσοι δεν το έχετε κάνει, την μελέτη μου για τα Ανιμέ στο θέμα ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΙΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

Ω, τι σύμπτωση! Να και το λινκ!!!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΙΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

#22 Dr4k0n

Dr4k0n

Starting...

• Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2008 - 11:47

Κλασικα παραδειγματα ειναι τα anime με Mecha
αν και 2008, δεν υπαρχουν ρομποτ τοσο ''εξελιγμενα'' οσο μας δειχνουν τα anime
Οποτε τα συγκεκριμενα anime περνουν μηνυματα για το μελλον, νομιζω....
Δημοσιευμένη  εικόναGundam Rulez

#23 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάιος 2008 - 09:50

* :tensai: Tι μας έχουνε διδάξει μερικά anime:

*Haibane Renmei: Να είμαστε επιεικείς με τον εαυτό μας και να ζητάμε και καμιά βοήθεια απ τους άλλους. Επίσης να βρίσκουμε χαρά σε μικρά πράγματα που τα μοιραζόμαστε με άλλους...

*Honey & Clover: H Hagu-chan μας εδειξε τι σημαίνει να διαλέγεις με την καρδιά και όχι με το συναίσθημα. Επίσης, ιστορία γράφουν οι παρέες...

*Candy-Candy: Τι σημαίνει να μη μοιάζεις με όλους τους άλλους, όταν ο κοσμος είναι ένα πράμα ίδιο με όλους τους άλλους....

*Mugen no Ryvious: Ποια είναι η γοητεία του να παραμένεις μαλάκας απ την αρχή ως το τέλος της περιπέτειας. Όταν φέρεις ένα concept, να το σέβεσαι κιόλας (διδαγμα εκ του πρωταγωνιστή της σειράς)...

#24 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 13 Μάιος 2008 - 11:16

για τα αμερικανικα κομικς διαβαστε και αυτο το άρθρο. Λεει πως ξεκινησε ο διαχωρισμος των φυλων ηδη απο τη δεκαετια του 1920

Gender Differences in Comics by Trina Robbins

και οπως λεει, στα ανεξαρτητα κομικς, μιας και εκει οι γυναικες σχεδιαστριες κομικς ειναι καπως περισσοτερες απο τα mainstream (γυναικα σχεδιαστρια σε κομικς με σουπερ-ηρωες δεν προκειται να βρειτε), τα φυλα εκπροσωπουνται καλυτερα

τωρα για βαθυτερα νοηματα κλπ μπαινουμε στο χωρο της σημειωτικής και της σημειολογιας.
Οσοι διαβασατε το manga Maison Ikkoku, αν εχετε κουραγιο διαβαστε και αυτο το αρθρο για να δειτε τι μυνηματα αποκωδικοποιουνται σε ολους τους τομεις και τι χανεται στη μεταφραση.

Maison Ikkoku by Simonetta Ceglia and Valerio Caldesi Valeri

Ειναι λιγο δυσκολο αλλα μπορειται να καταλαβετε καλυτερα τι συμβαινει οταν διαβαζετε ενα μανγκα. Αλλιως καλυτερα ας μεινουμε στο επιπεδο "μου αρεσε, ωραιο ηταν, να το δεις" ή "δε μου αρεσε, μη το δεις".

#25 auron12

auron12

Starting...

• Members
  • 29 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 00:11

Ε ενταξει υπαρχουν anime που παιρνούν αρκετα μηνυματα και οχι μονο τα προφανη...Σειρες οπως το fullmetal alchemist αλλα και το πολυ καλο claymore εχουν θεωρητικο υποβαθρο και το δειχνουν.Επισης δινουν μεγαλο βαρος στην προσωπικη αναπτυξη του χαρακτηρα μεσα απο τις δυσκολιες και τα γεγονοτα (ασχετα αν το εμπλουτιζουν με διαφορα mecha η αλλα φανταστικα ευρηματα).Σιγουρα ο καθε δημιουργος εχει καποια πραγματα να πει ακομα και αν ειναι ρηχα ή τετρημενα.Βεβαια υπαρχουν και σειρες που δεν εχουν να πουν απολυτως τιποτα,αλλα αυτες τις καταλαβαινεις σχεδον αμεσως.

Posted Image

#26 josito

josito

Starting...

• Members
  • 18 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 13:50

Ενα απο τα anime που θεωρω πως μας εχει διδαξει πολλα ειναι η Candy Candy!
Βλεπεις πως ειναι η πραγματικη αγαπη και τι δυναμη σου δινει να ξεπερνας δυσκολιες!
Βλεπεις ποιος ειναι ο πραγματικος πλουτος στην ζωη,που σιγουρα δεν ειναι τα λεφτα!
Βλεπεις το ποσο σημαντικος ειναι ο ερωτας που ομορφαινει καθε στιγμη μας!
Βλεπεις πως οταν εχεις γυρω σου ανθρωπους που σε αγαπουν και ενδιαφεροντε πραγματικα για εσενα εισαι πραγματικα ευτιχισμενος!

#27 Dammonar

Dammonar

Crusnic 02

• Members
  • 194 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 15:58

ΝΑισ 8ρεντ! Σιγουρα μερικα ανιμε προβαλλουν καποια μηνυματα που ορισμενεσ φορεσ πιανουν τοπο, αλλα τισ περισσοτερεσ φορεσ οχι. Αυτο ισωσ να οφειλεται στισ τεραστιεσ διαφορεσ που εχει η κουλτουρα των ιαπωνων-ελληνων.

Τα μηνυματα για αγαπη,αφοσιωση,ηρωισμο,φιλια κτλπ Ναρουτο σταιλ τα 8εωρω τετριμμενα.

Προβλιματισμοι που πολλεσ φορεσ σε βαζουν διαφορα ανιμε οπωσ το Monster πχ για την αξια τησ ζωησ (εχει η ζωη ολων των αν8ροπων την ιδια α3ια?) Η για τον ορισμο τησ η8ικησ, α3ιζει να ασχολι8εισ και να προβλιματιστεισ.. Αυτη ειναι μια διαφορα των ανιμε απο τισ αμερικανιεσ.. και ειναι και ο λογοσ που μ αρεσει να βλεπω ανιμε. Βεβεα ανιμε που φτανουν στο βα8οσ του Μονστερ σπανια βλεπεισ.. Ιμο το μονστερ ειναι η απολυτη τελειωτητα. Τισ περισοτερεσ φορεσ τα μυνηματα ειναι κλισε,τετριμενα και ακολου8ουν ενα προτυπο η ειναι εξοπραγματικα, ακομα και η φαντασια πρεπει να εχει ορια.... αυτο ειναι βαρετο.

Εγω προσωπικα δεν πσαχνω ενα βα8υτερο νοημα απο τα ανιμε, ουτε ειμαι φαν του γιαπωνεζικου τροπου ζωησ. Εγω πσαχνω ανιμε με βα8ια πλοκη χωρισ τριπεσ, καλη αναλυση του η8ουσ των χαρακτηρων και μπολικο μακελιο kai οπωσδιποτε χωρισ ηλι8ια αστειακια. Δεν ξερω αν αντικατοπτριζουν το Ιαπωνικο χιουμορ αλλα σε καμια περιπτωση δε μου αρεσει.

To sin city το saw κτλπ δεν μπορουν να συγκρι8ουν με το berserk, to hellsing κτλπ.. Υπαρχει διαφορα ποιοτητασ.. Τι να κανουμε αλλο Steven Segal κ αλλο Bruce Willis.

Τα ανιμε προσφερουν καυτερη ποιωτητα δρασεισ τισ περισσοτερεσ φορεσ απο τισ ταινειεσ, πιο βα8υ σεναριο, καλυτερη ποιοτητα δραματοσ και πολυ πιο λεπτομερεισ αναλυση του η8ουσ των χαρακτηρων.

Π.Σ) Αχχ ποσο 8α 8ελα να βγει, Μονστερ uncensored που να δειχνει τισ επεμβασεισ..