Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 11 February 2009 - 02:03
Posted 11 February 2009 - 02:52
Hanako Kanagaki
Posted 11 February 2009 - 09:31
Μια ερωτηση:Βαση ποιων σπουδων θα διδαξεις ιαπωνικα?
Δυστυχώς δεν έχω κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο διδασκαλίας αλλά στην Αθήνα μόνο 2 άτομα έχουν απ'όσο ξέρω (ονόματα δεν θα πω) και τουλάχιστον το ένα δεν αγαπάει καθόλου (δηλωμένο) το επάγγελμά του = κακός δάσκαλος κατ'εμέ. Οπότε διδάσκω όπως και οι υπόλοιποι, βάση καθαρής εμπειρίας και αγάπης για την γλώσσα, όπως ακριβώς διδάχθηκα κι εγώ

Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?
Posted 11 February 2009 - 11:56
Posted 11 February 2009 - 13:58
Το ότι το μπερδεύουνε είναι εξ' ολοκλήρου επειδή δεν μπορούνε να τα πούνε; Έχουν τέτοιους φθόγγους και στις δικές τους λέξεις αρα... δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος. τους ακούγεται πιο ωραίο;
Posted 11 February 2009 - 15:32
Posted 11 February 2009 - 16:32
@DeathGuard: Πήρα το 3-kyuu με άνεση πριν 2 χρόνια (πάνω απο 90% score) και δεν πήρα παραλίγο το 2-kyuu αλλά φέτος πιστεύω θα το έχω κι αυτό.

Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?
Posted 11 February 2009 - 17:28
ήξερα για αυτή ιδιομορφία της ιαπωνικής γλώσσας αλλά πρώτη φορά το παρατήρησα τόσο έντονα μάλλον γιατί ήταν ευρωπαϊκό όνομα.

Posted 11 February 2009 - 20:44

Η προφορα του ρ σαν λ τί εμπνέει\έμπνεε έναν Ιάπωνα; Πολλές φορές που βλέπω ανθρώπους που μιλάνε όπως όριζε το δικό τους 'savoir vivre' παλιά, με ένα μονότονο χρώμα στο λόγο τους, ακούω πολλά λ. Συνήθως ή είναι γκέισες ή γενικότερα ανθρωποι ηψυλής κοινωνικής θέσης κυρίως γυναίκες. Το έχω παρατηρήσει και σε Noh παραστάσεις αλλα εκεί πιθανών το χρησιμοποιούν σκέτα ως διάλεκτο.
Μήπως δίνει\έδινε μια ασίσθηση καλής ανατροφής; Ευγενούς καταγωγής; Αν μιλούσε κανεις με περισσότερα λ από ότι θα έπρεπε στο Τόκιο τί εντύπωση θα έδινε; Αυτή του χωριατη ή κατί άλλο;
Βέβαια αυτά που ρωτάω μπλέκουν λίγο ιστορία και πολιτιστικά στοιχεία αλλά και πάλι εχει να κάνει με την Ιαπωνική γλώσσα nee;!

και αν έχει κανείς όρεξη, τώρα που το ανοίξαμε το θέμα βρε αδελφέ, θα μπορούσατε να μου πείτε για τους διάφορους τρόπους που μπορεί να μιλησει κανείς Ιαπωνικά; Πολλές φορές μετα από κάποιες λέξεις ακούω να λένε ένα ja, ένα yo [συνηθως μετά από το desu] κλπ.
Τί αισθηση δίνουν οι διάφοροι αυτοι τύποι; Και πως θα μιλούσε ένας ευγενούς καταγωγής;
Posted 11 February 2009 - 22:04
και αν έχει κανείς όρεξη, τώρα που το ανοίξαμε το θέμα βρε αδελφέ, θα μπορούσατε να μου πείτε για τους διάφορους τρόπους που μπορεί να μιλησει κανείς Ιαπωνικά; Πολλές φορές μετα από κάποιες λέξεις ακούω να λένε ένα ja, ένα yo [συνηθως μετά από το desu] κλπ.
Τί αισθηση δίνουν οι διάφοροι αυτοι τύποι; Και πως θα μιλούσε ένας ευγενούς καταγωγής;
Δεν είναι τόσο απλές οι διαφορές...
"Dialects typically differ in terms of pitch accent, inflectional morphology, vocabulary, and particle usage. Some even differ in vowel and consonant inventories, although this is uncommon."
Δεν νομίζω να μπορεί να σου απαντήσει κάποιος απλά με ένα post... υπάρχουνε βιβλία ολόκληρα για την προφορική ιαπωνική γλώσσα και τις δεκάδες διαλέκτους της.
Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:
Copula (linguistics) - Wikipedia, the free encyclopedia
Japanese language - Wikipedia, the free encyclopedia
Japanese dialects - Wikipedia, the free encyclopedia
Θα σε πιάσει πονοκέφαλος πραγματικά...

Posted 11 February 2009 - 23:38
είπαμε να λυθούν κάποιες απορίες όχι να μάθουμε τη γλώσσα απο εδώ μέσα.
οι απαντήσεις που χρειάζεσαι είναι τόσο τεράστιες που όλη μέρα να γράφουμε δεν θα μας φτάσει.
Posted 12 February 2009 - 00:54
Η' να κανουν τμημα μεταφρασης οπως στα Κινεζικα.
Διδασκαλία ΞΞνων ΓλωσσΟΞ½ ΞΌΞµ MεταφΟΞ±ΟƒΟ„ΞΉΞΊΟ Ξ ΟΞΏΟƒΞ±Ξ½Ξ±Ο„ΞΏΞ»ΞΉΟƒΞΌΟ | HAU
Posted 12 February 2009 - 01:45
Καιρος να τα εισαγουν και στα ελληνικα πανεπιστημια.

Εδώ δε κάθονται να λύσουν άλλα πολύ πιο σημαντικά θέματα,με τα Ιαπωνικά θα ασχολούνται;
Posted 12 February 2009 - 21:06
あのひとたちはだれですか? この しつもん は 日本語 の こたえります ください。 私 の こうきしん は 大きい です よ。。。有り難う ございます!Δυστυχώς δεν έχω κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο διδασκαλίας αλλά στην Αθήνα μόνο 2 άτομα έχουν απ'όσο ξέρω (ονόματα δεν θα πω) και τουλάχιστον το ένα δεν αγαπάει καθόλου (δηλωμένο) το επάγγελμά του = κακός δάσκαλος κατ'εμέ. Οπότε διδάσκω όπως και οι υπόλοιποι, βάση καθαρής εμπειρίας και αγάπης για την γλώσσα, όπως ακριβώς διδάχθηκα κι εγώ

Posted 12 February 2009 - 21:15
ムラムラする?