Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#796 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2008 - 13:27

Εγώ κάνω ιδιαίτερο με την κυρία Suzuki εδώ και 1 χρόνο αλλά τη γλώσσα την ξεκίνησα πριν από 5 χρόνια. Φέτος δηλαδή κλείνω 5 χρόνια. Η αλήθεια είναι οτι έχω μια αφύσικη αγάπη για τα ιαπωνικά ως γλώσσα. Άνιμε να σκεφτείς ξεκίνησα να βλέπω γιατί σκόπευα να πάω να μάθω ιαπωνικά και ήθελα να τα συνηθίσω.
-------
και όσο για τα R και L, οι Ιάπωνες για να είμαστε ακριβείς έχουν ένα ιδιαίτερο R που είναι κάτι ανάμεσα στα R και L. Γι' αυτό και σε άλλους ακούγεται ως R ενώ σε άλλους ως L. Με λίγη ακουστική εξάσκηση το ξεχωρίζεις άνετα. Το ίδιο ισχύει και για το G τους. Η σωστή προφορά του είναι κάτι ανάμεσα σε G και Γ. Η ιαπωνική προφορά δεν είναι τόσο εύκολη όπως νομίζει πολύς κόσμος. Το αντίθετο θα έλεγα. Έχω συναντήσει μερικά παιδιά που έχουν τρομερή προφορά και νομίζεις ότι ακούς Ιάπωνες.

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από a2a: 19 Αύγουστος 2008 - 13:35

#797 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2008 - 14:30

ναι αλλα ποσο καιρο χρειαζεται περιπου για να μπορεις να καταλαβεις τι λενε?
κατι λιγα τουλαχιστον..
εσυ καταλαβαινεις τωρα μετα απο 5 χρονια καλα??

#798 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2008 - 14:44

Νομίζω πως ο βαθμός κατανόησης εξαρτάται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εγώ ήμουν σε θέση να καταλαβαίνω τα μισά απ' όσα έλεγαν στις εκπομπές μετά από 1-1.5 χρόνο. Η αδερφή μου, κάνει 2 χρόνια και δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Ίσως επειδή δεν έχει τόση επαφή σε σχέση με εμένα.
Τώρα, μετά από χρόνια, μπορώ να πω ότι βλέπω σειρές χωρίς υπότιτλους και καταλαβαίνω γύρω στο 95% από αυτά που λέγονται. Το ίδιο ισχύει και για τα τραγούδια. Και πάλι αυτό εξαρτάται από το είδος των λέξεων που χρησιμοποιούνται. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω καλά ιατρικές και bussiness σειρές, χωρίς να ανατρέξω κάποιες λέξεις στο λεξικό. Όλα είναι θέμα συνήθειας πάντως. Όποιος μαθαίνει ιαπωνικά και εξασκείται συνέχεια 100% θα είναι σε θέση να κατανοήσει έναν καθημερινό, απλό διάλογο μετά από 2 χρόνια.

#799 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2008 - 15:03

oh thank you 4 the answser ^_^
i was afraid of what i was going to hear
αλλα 2 χρονια λογικο μου φαινεται αν σ'αρεσει! ^^

πιστευω πως οσο πιο πολυ αγαπας μια γλωσσα τοσο πιο γρηγoρα την μαθαινεις
εχει σχεση και με το αν βλεπεις ταινιες , μουσικη,συνεντευξεις κτλ
ο λογος που οι περισσοτεροι ξερουν καλυτερα τα αγγλικα ειναι
επειδη τα ακουνε συνεχεια παντου

you're lucky ! :)

#800 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3.707 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2008 - 15:07

Και πάλι αυτό εξαρτάται από το είδος των λέξεων που χρησιμοποιούνται.

so true..*pats dictionary*
after a couple of years of light self study..I can finally watch raws and understand a 40-60% depending on the content.. thank you arashi :P
οταν επιτελους θα παω να μαθω σαν ανθρωπος :frozen: ελπιζω να μου ερθουν σχετικα ευκολα~
japanese is definitely not a hard language to learn if you understand how it works~ :3

#801 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2008 - 15:30

so true..*pats dictionary*
after a couple of years of light self study..I can finally watch raws and understand a 40-60% depending on the content.. thank you arashi :P
οταν επιτελους θα παω να μαθω σαν ανθρωπος :frozen: ελπιζω να μου ερθουν σχετικα ευκολα~
japanese is definitely not a hard language to learn if you understand how it works~ :3

Κοπελιά εσύ αν πας...
Θα πας κατευθείαν στο 2kyuu! No kidding! If the only thing you've done is self-study you're hella good at it!!!

#802 Yagami L-ght

Yagami L-ght

The God of the New World

• Members
  • 66 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 08:15

τα san , kun , chan κλπ τι σημαίνουν ; ξέρω ότι τα χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες μετά από κάποιο όνομα κάποιες φορές .

#803 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 09:22

read the thread and you will find out.

#804 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 19:22

Πιστεύω πως η εκμάθηση μιας γλώσσας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό πάντος που είμαι σίγουρος είναι πως είναι καλύτερο να γίνεται εκμάθηση με "φυσικό τρόπο" και όχι μόνο με διδακτικά εγχειρίδια. (Αφύσικος τρόπος)

Γενικά τα Ιαπωνικά παρουσιάζουν καμπύλη στη δυσκολία. Στην αρχή είναι μάλλον δύσκολα μέχρι να συνηθίσεις. Μετά τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα στα μέσα και ανώτερα επίπεδα. Το πρόβλημα είναι όταν πας να ασχοληθείς με ιστορία ή λογοτεχνία, όπου τα ιδεογράμματα αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Εκμάθηση της γλώσσας δεν ταυτίζεται με την κατοχή πτυχίου. Ειδικά στα Ιαπωνικά που στις εξετάσεις δεν έχει συνέντευξη και έκθεση. Έχω αρκετούς γνωστούς που έχουν το ανώτερο επίπεδο, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν ή να γράψουν.

Όπως σε κάθε γλώσσα, διαφέρει το ακαδημαϊκό γλωσσικό επίπεδο με το καθημερινό. Το "ξέρω" μπορεί να σημαίνει καταλαβαίνω καθημερινό διάλογο, όχι όμως πολιτικό λόγο ή ποίηση. Έχει διαφορά.

Αν τα πτυχία Ιαπωνικών δεν ήταν τόσο εύκολα λίγοι ξένοι θα μάθαιναν Ιαπωνικά.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#805 pointman-aka-thenewguy

pointman-aka-thenewguy

*Don't be like me*

• Banned
  • 62 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 22:14

..........................

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pointman-aka-thenewguy: 09 Δεκέμβριος 2008 - 03:01

#806 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Αύγουστος 2008 - 17:55

τα san , kun , chan κλπ τι σημαίνουν ; ξέρω ότι τα χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες μετά από κάποιο όνομα κάποιες φορές .

Japanese honorifics - Wikipedia, the free encyclopedia
Wiki sometimes is your dearest friend. :nod2:

@Pointman
Όταν ερχεσαι σε επαφη με τη γλωσσα,συνηθίζεις.Δεν έχω πάει να μάθω ακόμα αλλά τόση ώρα ο Atanashiosu εξηγει τι παιζει.Στην τελική υπάρχει γλώσσα που αντικειμενικά να μην είναι δύσκολη?
Δημοσιευμένη  εικόνα

#807 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Αύγουστος 2008 - 10:41

yeap english

#808 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Αύγουστος 2008 - 11:07

yeap english

Seconded! Τα αγγλικά είναι γελοιωδώς εύκολη γλώσσα, ειδικά για εμάς τους Έλληνες! Δε θέλω να φανώ υπερβολική σε αυτό αλλά οι Έλληνες έχουμε πολύ δύσκολη γλώσσα οπότε μαθαίνουμε πιο εύκολα άλλες γλώσσες και δη ευρωπαϊκές.

#809 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Αύγουστος 2008 - 14:34

Mπα δεν είναι ακριβώς το ζήτημα της ευκολίας αλλά η έκθεση στη γλώσσα.Άμα από μικρός/η σε tv και λοιπά εκτίθεσαι σχεδόν εξισου σε ελληνικά και αγγλικά πως να μην τα μάθεις πια?Άσχετο αλλά έχω ακούσει ότι πχ τα ιταλικά παίρνουν πάρα πολύ λίγο χρόνο για να τα μάθεις σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και ότι είναι πολύ εύκολα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#810 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 22 Αύγουστος 2008 - 17:45

Εκτός από το γελοίο σύστημα γραφής και τα phrasal verbs τα αγγλικά είναι όντως απλά. Ούτε πτώσεις, ούτε σημαντική κλίση στα ρήματα, ούτε γένη στα ουσιαστικά και τα επίθετα.

Τα Ιταλικά για τους Έλληνες είναι αρκετά απλά, γιατί μοιάζουν πολύ, αν και πιστεύω πως τα Αγγλικά είναι πιο απλά.

Τα Ελληνικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα εκτός από την κλίση.

Συμφωνώ ότι είναι σημαντικό η εξοικίωση με μια γλώσσα από μικρή ηλικία. Και μάλιστα όχι μόνο με τη γλώσσα αλλά γενικά με τον πολιτισμό. Π.χ. ακόμα και να βλέπεις με υποτίτλους μια ξένη ταινία, είναι κέρδος, γιατί μαθαίνεις για τον πολιτισμό.

Η εκμάθηση της γλώσσα συνδιάζεται με την εκμάθηση του ξένου πολιτισμού. Ο Ιαπωνικός πολιτισμός είναι πιο "ξένος" για το μέσο Έλληνα από ότι π.χ. ο Αμερικανικός.

Νομίζω ότι η κάθε γλώσσα έχει τη δυσκολία της, και στην τελική σημαντικό είναι η εξοικίωση με την κουλτούρα της γλώσσα.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.