Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1036 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 11 February 2009 - 02:03

all his life...languages are something that you learn with experience.

#1037 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 posts

Posted 11 February 2009 - 02:52

Στα ιαπωνικά με λένε~
Hanako Kanagaki

#1038 KabaMaroudis

KabaMaroudis

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 11 February 2009 - 09:31

Μια ερωτηση:Βαση ποιων σπουδων θα διδαξεις ιαπωνικα?

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο διδασκαλίας αλλά στην Αθήνα μόνο 2 άτομα έχουν απ'όσο ξέρω (ονόματα δεν θα πω) και τουλάχιστον το ένα δεν αγαπάει καθόλου (δηλωμένο) το επάγγελμά του = κακός δάσκαλος κατ'εμέ. Οπότε διδάσκω όπως και οι υπόλοιποι, βάση καθαρής εμπειρίας και αγάπης για την γλώσσα, όπως ακριβώς διδάχθηκα κι εγώ :)
Posted Image
Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?

#1039 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 11 February 2009 - 11:56

Δεν εχεις ας πουμε 2κyu η κατι τετοιο?
Intelligence is nothing without wisdom...

#1040 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 11 February 2009 - 13:58

Έχω μια ερώτηση: πότε λέμε στα Ιαπωνικά ρ ή λ;
Το ότι το μπερδεύουνε είναι εξ' ολοκλήρου επειδή δεν μπορούνε να τα πούνε; Έχουν τέτοιους φθόγγους και στις δικές τους λέξεις αρα... δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος. τους ακούγεται πιο ωραίο;
Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#1041 ahireasu

ahireasu

Anime Amateur

• Members
  • 82 posts

Posted 11 February 2009 - 15:32

Δεν εχουν Λ οι ιαπωνες ,απλα το ρ οταν το προφερουν σε πολλες περιοχες ακουγεται σαν Λ , παιζει ρολο η προφορα νομιζω.

#1042 KabaMaroudis

KabaMaroudis

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 11 February 2009 - 16:32

Ακριβώς. Ανάλογα με την προφορά της περιοχής (ο οποία μπορεί να διαφέρει ακόμα και μεταξύ αντρών/γυναικών οι και ηλικιών) το πάγιο ρ μπορεί να ακουστεί και σαν λ.

@DeathGuard: Πήρα το 3-kyuu με άνεση πριν 2 χρόνια (πάνω απο 90% score) και δεν πήρα παραλίγο το 2-kyuu αλλά φέτος πιστεύω θα το έχω κι αυτό.
Posted Image
Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?

#1043 Kris

Kris

Anime Amateur

• Members
  • 88 posts

Posted 11 February 2009 - 17:28

καλά όταν είδα το πρώτο επεισόδιο στο fullmetal alchemist πέθανα στο γέλιο που φώναζε τον Αλφόνσο ->Αρόνσο
ήξερα για αυτή ιδιομορφία της ιαπωνικής γλώσσας αλλά πρώτη φορά το παρατήρησα τόσο έντονα μάλλον γιατί ήταν ευρωπαϊκό όνομα.
Posted Image

#1044 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 11 February 2009 - 20:44

narohodo!!:orly:

Η προφορα του ρ σαν λ τί εμπνέει\έμπνεε έναν Ιάπωνα; Πολλές φορές που βλέπω ανθρώπους που μιλάνε όπως όριζε το δικό τους 'savoir vivre' παλιά, με ένα μονότονο χρώμα στο λόγο τους, ακούω πολλά λ. Συνήθως ή είναι γκέισες ή γενικότερα ανθρωποι ηψυλής κοινωνικής θέσης κυρίως γυναίκες. Το έχω παρατηρήσει και σε Noh παραστάσεις αλλα εκεί πιθανών το χρησιμοποιούν σκέτα ως διάλεκτο.
Μήπως δίνει\έδινε μια ασίσθηση καλής ανατροφής; Ευγενούς καταγωγής; Αν μιλούσε κανεις με περισσότερα λ από ότι θα έπρεπε στο Τόκιο τί εντύπωση θα έδινε; Αυτή του χωριατη ή κατί άλλο;
Βέβαια αυτά που ρωτάω μπλέκουν λίγο ιστορία και πολιτιστικά στοιχεία αλλά και πάλι εχει να κάνει με την Ιαπωνική γλώσσα nee;!:hi:

και αν έχει κανείς όρεξη, τώρα που το ανοίξαμε το θέμα βρε αδελφέ, θα μπορούσατε να μου πείτε για τους διάφορους τρόπους που μπορεί να μιλησει κανείς Ιαπωνικά; Πολλές φορές μετα από κάποιες λέξεις ακούω να λένε ένα ja, ένα yo [συνηθως μετά από το desu] κλπ.
Τί αισθηση δίνουν οι διάφοροι αυτοι τύποι; Και πως θα μιλούσε ένας ευγενούς καταγωγής;
Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#1045 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 11 February 2009 - 22:04

και αν έχει κανείς όρεξη, τώρα που το ανοίξαμε το θέμα βρε αδελφέ, θα μπορούσατε να μου πείτε για τους διάφορους τρόπους που μπορεί να μιλησει κανείς Ιαπωνικά; Πολλές φορές μετα από κάποιες λέξεις ακούω να λένε ένα ja, ένα yo [συνηθως μετά από το desu] κλπ.
Τί αισθηση δίνουν οι διάφοροι αυτοι τύποι; Και πως θα μιλούσε ένας ευγενούς καταγωγής;

Δεν είναι τόσο απλές οι διαφορές...
"Dialects typically differ in terms of pitch accent, inflectional morphology, vocabulary, and particle usage. Some even differ in vowel and consonant inventories, although this is uncommon."

Δεν νομίζω να μπορεί να σου απαντήσει κάποιος απλά με ένα post... υπάρχουνε βιβλία ολόκληρα για την προφορική ιαπωνική γλώσσα και τις δεκάδες διαλέκτους της.
Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:
Copula (linguistics) - Wikipedia, the free encyclopedia
Japanese language - Wikipedia, the free encyclopedia
Japanese dialects - Wikipedia, the free encyclopedia
Θα σε πιάσει πονοκέφαλος πραγματικά... :hahaha:
Posted Image
Posted Image

#1046 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 11 February 2009 - 23:38

final fantasy...χαλάρωσε λίγο με αυτά που ρωτάς
είπαμε να λυθούν κάποιες απορίες όχι να μάθουμε τη γλώσσα απο εδώ μέσα.
οι απαντήσεις που χρειάζεσαι είναι τόσο τεράστιες που όλη μέρα να γράφουμε δεν θα μας φτάσει.

#1047 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 February 2009 - 00:54

στα περισσοτερα πανεπιστημια στο εξωτερικο οι φοιτητες μπορουν να διαλεξουν και Ιαπωνικα ως ξενη γλωσσα σε ολα τα επιπεδα. Στην Αγγλια ειχα διαλεξει Ιαπωνικα για ενα εξαμηνο απο ενδιαφερον αλλα τα παρατησα. Καιρος να τα εισαγουν και στα ελληνικα πανεπιστημια.

Η' να κανουν τμημα μεταφρασης οπως στα Κινεζικα.

Διδασκαλία Ξένων ΓλωσσΟΞ½ ΞΌΞµ MεταφΟΞ±ΟƒΟ„ΞΉΞΊΟ Ξ ΟΞΏΟƒΞ±Ξ½Ξ±Ο„ΞΏΞ»ΞΉΟƒΞΌΟ | HAU

#1048 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 12 February 2009 - 01:45

Καιρος να τα εισαγουν και στα ελληνικα πανεπιστημια.

:hahaha: μου έφτιαξες τη μέρα.

Εδώ δε κάθονται να λύσουν άλλα πολύ πιο σημαντικά θέματα,με τα Ιαπωνικά θα ασχολούνται;

Posted Image

#1049 マノス

マノス

はじめまして よ

• Members
  • 22 posts

Posted 12 February 2009 - 21:06

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο διδασκαλίας αλλά στην Αθήνα μόνο 2 άτομα έχουν απ'όσο ξέρω (ονόματα δεν θα πω) και τουλάχιστον το ένα δεν αγαπάει καθόλου (δηλωμένο) το επάγγελμά του = κακός δάσκαλος κατ'εμέ. Οπότε διδάσκω όπως και οι υπόλοιποι, βάση καθαρής εμπειρίας και αγάπης για την γλώσσα, όπως ακριβώς διδάχθηκα κι εγώ :)

あのひとたちはだれですか? この しつもん は 日本語 の こたえります ください。 私 の こうきしん は 大きい です よ。。。有り難う ございます!
Posted Image

#1050 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,137 posts

Posted 12 February 2009 - 21:15

私のおちんぽは大きいですよ!
ムラムラする?

LfNX0dh.png