Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 25 January 2009 - 13:34
Posted 25 January 2009 - 23:25
Posted 26 January 2009 - 00:40
γι αυτό και δεν πήγα έκει.
αν και βασικά όταν ήταν να πάω τα μαθήματα γινόταν απο Ινδή
ενδεχομένως τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί να μπορούν να απαντήσουν καλύτερα.
νομίζω ο zabimaru πάει εκεί.
επίσης υπάρχει και η επιλογή της AXon όπου και εκεί είναι Ιαπωνέζα η καθηγήτρια.
Posted 30 January 2009 - 06:43
shasharide te mo minohodo shiru
sore ja boku wa dou surya ii no??
akarasama hitei teki boku wa tada miteru dake
Posted 09 February 2009 - 22:58

Posted 09 February 2009 - 23:23
οσο για το wa χωρις να ξερω πολλα(απο ανιμε ολες οι γνωσεις) προφερεται σαν βα αλλα ακουγεται σαν γουα. απλα τα ιαπωνικα εχουν παραξενη προφορα. αν εχω λαθος, ας επιληφθει του θεματος καποιος γνωστης για να λυθει η απορια της φιλτατης maya-chan
Posted 09 February 2009 - 23:30
επίσης και το ha μπορεί να διαβαστεί έτσι
εξού και το Watashiha διαβάζετε γουατασιγουά.
wakarimasu - γουακαριμάσου
va οι ιάπωνες δεν έχουν.
Posted 10 February 2009 - 08:57

Έχουμε καιρό να τα πούμε ε;
Λοιπόν! Γνωρίζοντας οτί ο μέσος anifan πάντα ήθελε να μάθει έστω βασικά ιαπωνικά,
σας ανακοινώνω οτί διδάσκω ιαπωνικά για αρχάριους (Για το πτυχίο 4-kyuu). Όσοι ενδιαφέρεστε ή έχετε οποιαδήποτε ερώτηση στείλτε ένα PM ή ένα email sto kabamaroudis@hotmail.com και ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.
Πράγματα / ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζετε:
-Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές για Ιαπωνικά (15Ε / ώρα για ιδιαίτερο, 10Ε / ώρα για 2 άτομα, 7,5Ε / ώρα για 3 και 6Ε / ώρα για 4 άτομα = φτηνότερα και από αγγλικά

-Εκτός αν έχετε κάποια άλλη προτήμιση θα χρησιμοποιηθεί η σειρά βιβλίων Kanzen Master και μερικά έξτρα.
-Θα υπάρχει έμφαση στην σωστή γραφή και στην ομιλία: μετά τους πρώτους μήνες ευελπιστώ να μιλάμε όσο γίνεται ιαπωνικά στο μάθημα ή και εκτός άν θελετε.
-Τα μαθήματα γίνονται στα Άνω Πετράλωνα σχετικά κοντά στον σταθμό, τώρα άν θέλετε μαθήματα στον δικό σας χώρο μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και ο χρόνος πιέζει.
-Μπορείται να έρθετε ως group ή να μου ζητήσετε να σας εντάξω εγώ σε υπάρχον group.
-Η βιβλιογραφία είναι στα αγγλικά άρα καλό θα ήταν ένα τουλάχιστον μέτριο επίπεδο αγγλικών
-Bonus: Japanese Cooking! Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε ιαπωνική κουζίνα απλά πείτε το - free of charge of course. Επίσης συχνά μαγειρεύω ιαπωνικό οπότε μπορείται να δοκιμάσετε πριν/μετά το μάθημα

Αυτά προς το παρόν. これからもよろしくお願いします。

Γιώργος KabaΜαρούδης
Edited by KabaMaroudis, 10 February 2009 - 09:29.

Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?
Posted 10 February 2009 - 15:03
φτού σου !!!
καλώς ήρθες καμπαμαρούδι ευχαριστούμε για το info και ελπίζω να σε τιμήσουν
τα μέλη του φόρουμ μας.
Posted 10 February 2009 - 15:25
Kabamaroudis...
γιατί το κάνεις αυτοοοοοοο;

Αχ, πόσο θα θελα Kyaaaaaaaaaa!!!
Αλλά εδώ στο Αγρίνιο, που να σε βρω;

Και κατι ακόμα, καλέ kabamaroudi, απάντησε στο κορίτσι αφου διδάσκεις Ιαπωνικά!!! τσ τσ τσ!!!
Posted 10 February 2009 - 17:08

Η αλήθεια είναι πως έχω χαθεί αρκετά από το anime community (Αλλά τελείωσα στρατό, έκανα μια πτυχιακή που πήρε 10 και άλλα άξια deeds

Anyhoo ελπίζω να ανακάμψω τώρα (ίσως να κάνω και κανένα extra emanga για όσους το θυμούνται).

Όσο για το wa προφέρεται πιό πολύ ουά παρά γουά. Γενικά τα σύμφωνα στην γενική ιαπωνική διάλεκτο (πχ Τόκυο κλπ) είναι λίγο υποτονισμένα, ειδικά οι "σκληροί" φθόγγοι τύπου "γκ", "μπ" κλπ και όταν τονίζονται γίνεται για να δηλώσει έμφαση και συχνά κάτι το υπερβολικό/αρνητικό.
Πχ kira-kira suru mono = κάτι που λαμπιρίζει, πχ ένα κόσμημα
Gira-gira suru mono = κάτι που γυαλίζει υπερβολικά / βγάζει μάτι.
Αυτάαα...

Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?
Posted 10 February 2009 - 19:51
Posted 10 February 2009 - 20:12
Χαίρετε οτάκου του ντουνιά!
Έχουμε καιρό να τα πούμε ε;
Λοιπόν! Γνωρίζοντας οτί ο μέσος anifan πάντα ήθελε να μάθει έστω βασικά ιαπωνικά,
σας ανακοινώνω οτί διδάσκω ιαπωνικά για αρχάριους (Για το πτυχίο 4-kyuu). Όσοι ενδιαφέρεστε ή έχετε οποιαδήποτε ερώτηση στείλτε ένα PM ή ένα email sto kabamaroudis@hotmail.com και ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.
Πράγματα / ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζετε:
-Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές για Ιαπωνικά (15Ε / ώρα για ιδιαίτερο, 10Ε / ώρα για 2 άτομα, 7,5Ε / ώρα για 3 και 6Ε / ώρα για 4 άτομα = φτηνότερα και από αγγλικά)
-Εκτός αν έχετε κάποια άλλη προτήμιση θα χρησιμοποιηθεί η σειρά βιβλίων Kanzen Master και μερικά έξτρα.
-Θα υπάρχει έμφαση στην σωστή γραφή και στην ομιλία: μετά τους πρώτους μήνες ευελπιστώ να μιλάμε όσο γίνεται ιαπωνικά στο μάθημα ή και εκτός άν θελετε.
-Τα μαθήματα γίνονται στα Άνω Πετράλωνα σχετικά κοντά στον σταθμό, τώρα άν θέλετε μαθήματα στον δικό σας χώρο μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και ο χρόνος πιέζει.
-Μπορείται να έρθετε ως group ή να μου ζητήσετε να σας εντάξω εγώ σε υπάρχον group.
-Η βιβλιογραφία είναι στα αγγλικά άρα καλό θα ήταν ένα τουλάχιστον μέτριο επίπεδο αγγλικών
-Bonus: Japanese Cooking! Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε ιαπωνική κουζίνα απλά πείτε το - free of charge of course. Επίσης συχνά μαγειρεύω ιαπωνικό οπότε μπορείται να δοκιμάσετε πριν/μετά το μάθημα
Αυτά προς το παρόν. これからもよろしくお願いします。
Γιώργος KabaΜαρούδης

Καλά, πέρα από το self pitying που μένω σε άλλη πόλη, έχω μια ερώτηση. Πόσο καιρό πρέπει να κάνει κάποιος μαθήματα (σε μέσο όρο) για να μάθει καλά ιαπωνικά?