Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#811 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 22 August 2008 - 18:02

Κάθε γλώσσα έχει τα δύσκολα και εύκολα σημεία της, αλλά όλες είναι φτιαγμένες για να τις μαθαίνουν άνθρωποι.
Δεν έχει νόημα να ψάχνετε αν τα ιαπωνικά έιναι εύκολη ή δύσκολη γλώσσα. Δοκιμάστε να μάθετε και αποφασίζετε στην πορεία. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές κλίσεις και δυνατότητες, αλλά για να την μιλούν - γράφουν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι, δεν μπορεί η εκάθησή της να είναι και το κατόρθωμα του αιώνα! Δε μιλάμε για θαύματα εδω, ούτε για προϋποθέσεις ιδιαίτερης ευφύιας ή ικανοτήτων για απλή κατάκτηση γνώσης μιλάμε.

οφ τοπικ
Τα ελληνικά είναι απ' τις πιο δύσκολες γλώσσες του πλανήτη. Είναι η πιο πλούσια σε τύπους και έχει πολύπλοκη ορθογραφία και αυτό την καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη για τους ξένους. Για να μη μιλήσουμε για την προφορά μας, που είναι άπιαστη απ' τους περισσότερους.

#812 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 22 August 2008 - 18:09

the only greek word I know is Gyros .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#813 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 posts

Posted 22 August 2008 - 22:55

δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο topic για να το πω αλλα εχω απορια.
δεν ξερω γενικα τι γινεται
αλλα ολα τα συγκροτηματα που βλεπω εγω δεν ξερουν / δυσκολευονται πολυ με τα
αγγλικα. δεν καταλαβαινω πως γινεται να εισαι διασημος και να μην ξερεις
αγγλικα - ειδικα οταν στην ευρωπη εισαι αναγκασμενος να μαθεις.
να μου πεις δεν ειναι ευρωπη. αλλα παλι τοσο δυσκολο τους ειναι?
τοσο απομονωμενοι ειναι απο τις αλλες χωρες. ?

αλλα ειναι so cute οταν μιλανε συνηθως i lmfao xDDDD :hahaha:

Atanashiosu εσυ που μενεις εκει αν θυμαμαι καλα.
γενικα ο κοσμος μιλαει αγγλικα?

Edited by iloveL, 22 August 2008 - 23:36.

#814 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 23 August 2008 - 00:55

Νομίζω πως το έχω πει πολλές φορές. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να μιλάνε αγγλικά. Αν και στο σχολείο υπάρχει μάθημα αγγλικών για έξι χρόνια, εστιάζεται κυρίως στη γραμματική και στην απομνημόνευση, γίνεται στα Ιαπωνικά με προφορά engrish οπότε δε βοηθάει. Έχω γνωρίσει μερικά παιδιά που μιλάνε αρκετά καλά, αλλά συνήθως είναι άτομα που ενδιαφέρονται για γλώσσες. Ο απλός Ιάπωνας ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ.

Στην Ιαπωνία τα αγγλικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητα για να βρεις δουλειά, εκτός εάν σκοπεύεις να κάνεις δουλειά σχετική με αγγλικά. Βασικά δεν τα χρειάζονται. Μπορείς να βρεις σχεδόν ότι θέλεις στα Ιαπωνικά. Π.χ. οι γονείς δε γράφουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια αγγλικών όπως στην Ελλάδα.

Επίσης να πω ότι γενικά οι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα στην ομιλία, ακόμα και στα Ιαπωνικά. Όχι τόσο από πλευράς γραμματικής, αλλά λόγο έλλειψης γενικής παιδείας. Γενικά ο μέσος Ιάπωνας δε σκέφτεται, εκτός από τα προσωπικά του προβλήμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερος κοινωνικός προβληματισμός.

Τέλος να πω ότι οι Ιάπωνες είναι συνήθως τελειομανείς μέχρι αηδίας για αυτό και ντρέπονται να μιλήσουν αν δεν είναι 100% σίγουροι πως είναι σωστοί.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#815 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 posts

Posted 23 August 2008 - 12:13

oh thank u 4 the anwser! ^-^

και εγω αυτο σκεφτομουν πως μαλλον αν εισαι διασημος αναγκαζεσαι καπως να μαθεις
αλλα δεν σε μαθαινουν απο μικρο στο σχολειο αναγκαστικα οπως εδω.

ο.Ο αυτο με την τελειομανια στανταρ βαζω στοιχημα πως δεν μπορει κατι θα ξερουν
αλλα γι αυτο δεν μιλανε. δεν γινεται ρε παιδι μου να εχεις συνεχεια μεταφραστη.
κανεις ευρωπαιος δεν το κανει αυτο.

νομιζω πως αυτο που δεν τους μαθαινουν να σκεφτονται και δεν αντιδρανε ειναι τραγικο/το σημαντικοτερο μειονεκτημα της χωρας (δημοκρατικες ιδεες). αλλα ειναι για αλλο threat αυτο nevermind..

#816 Steiner_Zidane

Steiner_Zidane

Anime Freak

• Members
  • 319 posts

Posted 28 August 2008 - 12:27

Ρε παιδιά ξέρει κανείς πότε αρχίζουν οι εγγραφές στο διδασκαλείο για το καινούριο έτος; Το http://www.didaskaleio.uoa.gr δε λειτουργεί, κάτι παλιά τηλέφωνα που έχω (2103613261/2103638021) παίρνω και δεν απαντάει κανείς και δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο έχουν σκοπό να μας ενημερώσουν...
Posted Image

#817 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 28 August 2008 - 14:42

Πήγα εγώ χθες να ρωτήσω, καθώς λόγω οικονομικής στενότητας (άδεια η τσέπη, άδεια!) τελικά δεν θα μπορέσω να κάνω ιδιαίτερα...:bahhh:

Λοιπόν, ειδικά για τα ιαπωνικά έχει κατατακτήριες στις 12 Σεπτέμβρη, ώρα 17:00-20:00 (προσέλευση 16:30). Η εγγραφή για τη συμμετοχή στις εξετάσεις αυτές γίνεται στις 3/09/08-10/09/08, ώρες 10:00-19:00 και κοστίζει 20 ευρώ. Στη συνέχεια η εγγραφή στις τάξεις Β-Γ-Δ κλπ γίνεται στις 17/9/08. Για την Α τάξη δεν θυμάμαι καλά, γιατί δεν με ενδιέφερε και δεν το σημείωσα, αλλά νομίζω είναι κάπου στις 23;

Τα τηλέφωνα μάλλον δεν τα απαντάνε γιατί δεν είναι κανείς ακόμη εκεί. :wis:
Μου είπαν δίπλα από τη Λέσχη ότι από εβδομάδα θα βρούμε κάποιον για απορίες. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να βρω κάποιον από τους καθηγητές ιαπωνικών για να συζητήσω λίγο σε ποιο τμήμα θα μου ταίριαζε να μπω (πέρα από τις κατατακτήριες). Νομίζω βρίσκομαι κάπου ανάμεσα στη Β και Γ τάξη. Έχω κάνει κάτι τεστ JPLT 4 που βρήκα στο ίντερνετ και γενικά πετυχαίνω γύρω στο 80% σωστά, αλλά φοβάμαι μήπως έχω κενά στη γραμματική. Άρα να πάω Γ τάξη και να παλέψω κατευθείαν για το JPLT 3 ή να κάνω τη Β και να καλύψω ό,τι κενά έχω; Decisions, decisions...

Παρεπιπτόντως, από βδομάδα θα ξαναπεράσω για τους παραπάνω λόγους, οπότε αν θέλει κάποιος μπορώ να ρωτήσω και για ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει. Θα φροντίσω να σημειώσω και την ημερομηνία εγγραφών για τους πρωτοετείς.

Α, και μήπως ξέρει κανείς αν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θεωρούνται και πάλι φοιτητές; Δηλαδή αν εγώ κάνω το διδακτορικό μου στο ΕΚΠΑ, μπορώ με τα κατάλληλα δικαιολογητικά να γραφτώ σαν φοιτήτρια;

*Προς τους παλιούς: καταφτάνει φρέσκο κρέας :tensai:
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#818 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 August 2008 - 15:51

στο ισογειο της λεσχης στην ιπποκρατους τα εχει αναλυτικα.οι εγγραφες για πρωτο ετος ειναι 25+26/09 και νομιζω οι μεταπτυχιακοι του εκπα θεωρουνται φοιτητες απλα πρεπει να φερεις μια βεβαιωση οτι εισαι μεταπτυχιακος...απο κει και περα καταθετεις αν εισαι φοιτητης(για τους αλλους δεν θυμαμαι)315 εουρα σε λογαριασμο της εμπορικης(δεν εχω κρατησει τον αριθμο αλλα θα επανελθω) και μαζι με την αποδειξη,2 φωτοτυπιες εις διπλουν,2 φωτογραφιες αν εισαι καινουριος στο διδασκαλειο και το τριπτυχο πας και γραφεσαι.την προηγουμενη των εγγραφων πας σε καθορισμενη ωρα να δεις τι τμηματα λειτουργουν και τι ωρες και παιρνεις αριθμο προτεραιοτητας για να γραφτεις την αλλη μερα.αυτα προς το παρον...σημερα που θα παω για διαβασμα θα τα κοιταξω πιο αναλυτικα και οποιος θελει ας ποσταρει ερωτησεις και με χαρα θα απαντησω το βραδυ.

#819 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 29 August 2008 - 07:48

Εγώ πήρα σε ένα φροντιστήριο στο Χαλάνδρι για να μάθω για τα ιαπωνικά... Και θα ξεκινήσω μάλλον τέλη Σεπτεμβρίου... Ξέρει κανείς την ύλη που διδάσκουν συνήθως τον πρώτο χρόνο για να ξέρω και τι να περιμένω?

15fkk04.jpg

#820 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 29 August 2008 - 08:42

... dont expect anything just go with an open mind and you will be fine.

#821 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 30 August 2008 - 10:40

Παιδιά σκέφτομαι πάλι (πιο σοβαρά όμως αυτή την φορά) να ξεκινήσω μια γλώσσα φέτος και είμαι μεταξύ Ιαπωνικών και Ισπανικών. Το πρόβλημα είναι πως θα κάνω ένα χρόνο μόνο μια από τις γλώσσες, όπως επίσης είναι άγνωστη η προοπτική να χρειαστεί στο μέλλον να μιλήσω την γλώσσα. Οι γονείς μου μου λένε να επιλέξω όποια από τις δυο θέλω.
Υπάρχει κάποιος που να ξέρει και τις δυο γλώσσες, για να μου πει την άποψη του?
Επίσης στο διδασκαλείο μπορεί να κάνει μαθήματα κάποιος που δεν φοιτητής σε δημόσιο πανεπιστήμιο?
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#822 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 30 August 2008 - 12:16

Ξέρω Ιαπωνικά αρκετά καλά, και Ισπανικά έχω ασχοληθεί λίγο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Προσωπικά μου αρέσουν και οι δύο γλώσσες. Επειδή έχω κάνει και γαλλικά και λατινικά, τα ισπανικά μου φάνηκαν πολύ εύκολα και η προφορά μοιάζει πολύ με τα Ελληνικά. Σε ένα χρόνο θα έχεις καλό επίπεδο. Από την άλλη τα Ιαπωνικά είναι δύσκολα στην αρχή, γιατί πρέπει να συνηθίσεις σε νέα γραφή, και παντελώς καινούριο λεξιλόγιο. Φυσικά, μαθαίνοντας Ιαπωνικά, κατανοείς καλύτερα τον πολιτισμό της Ασίας. Η προφορά όμως είναι πολύ απλή. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, μπορείς να δοκιμάσεις να μάθεις με romaji (δηλαδή Ιαπωνικά γραμμένα σε λατινικό αλφάβητο)

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#823 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 01 September 2008 - 02:00

@Matu-san ναι μπορει απλα πληρωνει παραπανω.νομιζω παει γυρω στα 400 και κατι ευρω...

#824 Tidus87

Tidus87

Kanzen Kankaku Dreamer

• Members
  • 65 posts

Posted 03 September 2008 - 01:32

Και εγω θα ήθελα να μάθω ιαπωνικά στην φάση που είμαι όμως είναι αδύνατον λόγο οικονομικού και τα ιδιαίτερα οπως ειπώθηκε κιόλας (παρόλο που δεν το έχω ψάξει) κοστίζουν.Για φροντιστήριο στα Γιαννενα με group (λίγο πιο οικονομικά) δεν το κόβω...
Οπότε να'ναι καλά τα anime και ενα ελλήνο-ιαπωνικό λεξικό που έχω(τουλάχιστον για τώρα).

#825 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 10 September 2008 - 03:09

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (JLPT)

●Οι εξετάσεις για το έτος 2008 θα διεξαχθούν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

●Οι εγγραφές για τις εξετάσεις γίνονται στον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο
(Ομήρου 32, τηλ:210 363 8966) από 15-26 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00-20.00.

Κόστος συμμετοχής
1 kyu: 47€
2 Kyu: 46€
3 Kyu: 45€
4 Kyu: 44€

Πληροφορίες :
Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος
Ομήρου 32, τηλ: 210-363 8966

2€ ακριβότερα τα εξέταστρα φέτος. Μην ξεχάσετε τις 2 φωτογραφίες... :tensai:

Καιρός να σπάσω το «έθιμο» να δίνω ιαπωνικά κάθε χρόνο γιατί θα με πάρουν οι συνεξεταζόμενοι με τα γιαούρτια. >__>;;;