Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#361 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2007 - 15:57

Μην απογοητεύεσαι έτσι εύκολα. Ναι είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά να δείς τι χαρά που θα πάρεις όταν θα βλέπεις ανιμε και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις λέξεις και φράσεις. Όταν θα βλέπεις hiragana/katakana και kanji και θα μπορείς να τα αναγνωρίσεις.

Στην αρχή μερικές λέξεις και απλές φράσεις. Π.χ. Matte kudasai, που σημαίνει περιμένετε παρακαλώ. Όταν πήγα Ιαπωνία μου τύχαινε συνέχεια το εξής:

Ήμουν σε κάποιο μαγαζί και ρωτούσα για τιμές σε κάτι ή πλήρωνα στο ταμείο, και μιλούσα με απλές φράσεις (πόσο κάνει, ευχαριστώ και τέτοια), και αρχίζανε να μου μιλάνε Ιαπωνικά τελείως !!! Βέβαια δεν καταλάβαινα και πολύ οπότε τους έλεγα ακριβώς ότι απλώς ακόμα είμαι μαθήτρια Ιαπωνικών και ξέρω ελάχιστα....

Και φυσικά έχω φέρει και ένα όμορφο κιμονό, όχι από τις φτηνάντζες αλλά κανονικό κιμονό με ζώνη και ξυλοπάπουτσα. Βέβαια η τιμή ήταν αρκετά τσουχτερή, αλλά πότε θα μπορέσω να ξανακάνω ένα ταξίδι προς Ιαπωνία μεριά πάλι;

kala to matte kudasai και εγω το καταλαβαινω οπως και αλλες εκφρασεις που ειναι μικρες.απο τα ανιμε τετοιες φρασουλες σου αποτυπονονται ευκολα.

#362 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2007 - 16:15

Το ίδιο δεν είναι;

Δεν ξερω. Απλως ρωτησα απο περιεργεια...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#363 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2007 - 16:22

Το "JPLT" είναι το JLPT by any chance?

#364 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 00:06

Το "JPLT" είναι το JLPT by any chance?

Εγώ JLPT διάβασα, δεν πολυπρόσεξα τον αναγραμματισμό :Ρ

Japanese Language Proficiency Test.

Ένα πρέπει να υπάρχει...
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#365 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 09:56

Nαι αυτο ειναι... τα εγραψα λαθος εκ παραδρομης...
Και ξερω οτι ειναι 4 βαθμιδες. Ξεκινωντας απο το 4 πηγαινεις στο 1 που θεωρειται το ανωτερο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#366 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 11:19

Hmm, μόλις έστειλα τα στοιχεία μου για να με «φακελώσει» η πρεσβεία ως καθηγητή ιαπωνικών...Απ'το τηλέφωνο δεν κάνανε καμία ερώτηση σχετικά με την ικανότητά μου να διδάσκω, απλά μου ζητήσανε να τους στείλω τα στοιχεία μου.:oo:
Αυτό ίσως να εξηγεί κάποια πράγματα...

#367 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 15:37

Hmm, μόλις έστειλα τα στοιχεία μου για να με «φακελώσει» η πρεσβεία ως καθηγητή ιαπωνικών...Απ'το τηλέφωνο δεν κάνανε καμία ερώτηση σχετικά με την ικανότητά μου να διδάσκω, απλά μου ζητήσανε να τους στείλω τα στοιχεία μου.:oo:

Όπως το γιατί ανησυχούν οι μαθητές; σου?

#368 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 16:07

Επόμενη n00b ερώτηση. Όταν μαθαίνει ένας μαθητής να γράφει kanas και kanji, τα γράφει με τον "standard" τρόπο (όπως τυπώνονται), ή σε ελεύθερη handwriting μορφή; Το λέω γιατί μερικά handwritten kanji διαφέρουν πολύ οπτικά από τα αντίστοιχα τυπωμένα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#369 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 16:56

ουσιαστικα υπαρχει το λεγομενο ελληνιστι stroke order που σημαινει οτι καθε γραμμη στο ιδεογραμμα γραφεται με συγκεκριμενη σειρα. γενικα αρχιζεις απο πανω και οριζοντιως για να φτασεις κατω καθετως. ολα αυτα γινονται συνηθεια πολυ γρηγορα, δεν ειναι κατι το τρομερο, μιας που πολλα ιδεογραμματα ειναι συνθετα απλουστερων. τα (πολυ) παλια τα χρονια δεν υπηρχαν pc και ολα γραφονταν στο χερι με πινελα καλλιγραφιας. αν παρατηρησεις σε μερικες γραμματοσειρες φαινονται οι "πινελιες" αλλα οι περισσοτερες ειναι ακομψες και τετραγωνισμενες.

#370 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 17:08

Όπως το γιατί ανησυχούν οι μαθητές; σου?

:borednn9:
Εννοώ τους «καθηγητές» ιαπωνικών που δουλεύουν κανονικά(και με τις δύο έννοιες) και όταν τους ρωτάς «πόσο καιρό μαθαίνετε ιαπωνικά;»(στα ιαπωνικά)...δεν καταλαβαίνουν την ερώτηση. Τα φροντιστήρια προσλαμβάνουν όποιον τους πασάρει η πρεσβεία, και οι σπουδαστές εμπιστεύονται το φροντιστήριο(που σκοπός του είναι να γεμίσει την άδεια αίθουσα 20:30-22:30).

#371 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 19:53

:borednn9:
Εννοώ τους «καθηγητές» ιαπωνικών που δουλεύουν κανονικά(και με τις δύο έννοιες) και όταν τους ρωτάς «πόσο καιρό μαθαίνετε ιαπωνικά;»(στα ιαπωνικά)...δεν καταλαβαίνουν την ερώτηση. Τα φροντιστήρια προσλαμβάνουν όποιον τους πασάρει η πρεσβεία, και οι σπουδαστές εμπιστεύονται το φροντιστήριο(που σκοπός του είναι να γεμίσει την άδεια αίθουσα 20:30-22:30).

δεν νομίζω να συμβαίνει στην θεσσαλονικη αυτό αφου και τις δυο σχολές τις έχουν ιαπωνέζες.

#372 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 20:28

Χμμ, γι αυτό στη Θεσσαλονίκη παίρνουν 40€/hr στα ιδιαίτερα. :P Μάλλον θα πρέπει να κάνω ένα relocation προς τα βόρεια. XD

#373 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 21:43

Χμμ, γι αυτό στη Θεσσαλονίκη παίρνουν 40€/hr στα ιδιαίτερα. :P Μάλλον θα πρέπει να κάνω ένα relocation προς τα βόρεια. XD

βασικά υπάρχουν άτομα που κάνουν ιδιαίτερα εδώ πάνω??? ξέρεις κανέναν;; μπορείς να δώσεις contacts? εγώ τόσο καιρό δεν αρχίζω επειδή δεν εχω χρόνο. αν είναι όμως ιδιαίτερα θα μπορώ να παρακολουθώ.

#374 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 21:44

Σε όλες τις γλώσσες το ίδιο είναι, αν έχεις το ανώτατο δίπλωμα έχεις δικαίωμα και με το νόμο να διδάξεις, έτσι απλά.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#375 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2007 - 21:50

δεν νομίζω να συμβαίνει στην θεσσαλονικη αυτό αφου και τις δυο σχολές τις έχουν ιαπωνέζες.

Eνα γνωστο μεγαλο φροντιστηριο παντως εχει Ελληνιδα...
Δημοσιευμένη  εικόνα