kala to matte kudasai και εγω το καταλαβαινω οπως και αλλες εκφρασεις που ειναι μικρες.απο τα ανιμε τετοιες φρασουλες σου αποτυπονονται ευκολα.Μην απογοητεύεσαι έτσι εύκολα. Ναι είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά να δείς τι χαρά που θα πάρεις όταν θα βλέπεις ανιμε και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις λέξεις και φράσεις. Όταν θα βλέπεις hiragana/katakana και kanji και θα μπορείς να τα αναγνωρίσεις.
Στην αρχή μερικές λέξεις και απλές φράσεις. Π.χ. Matte kudasai, που σημαίνει περιμένετε παρακαλώ. Όταν πήγα Ιαπωνία μου τύχαινε συνέχεια το εξής:
Ήμουν σε κάποιο μαγαζί και ρωτούσα για τιμές σε κάτι ή πλήρωνα στο ταμείο, και μιλούσα με απλές φράσεις (πόσο κάνει, ευχαριστώ και τέτοια), και αρχίζανε να μου μιλάνε Ιαπωνικά τελείως !!! Βέβαια δεν καταλάβαινα και πολύ οπότε τους έλεγα ακριβώς ότι απλώς ακόμα είμαι μαθήτρια Ιαπωνικών και ξέρω ελάχιστα....
Και φυσικά έχω φέρει και ένα όμορφο κιμονό, όχι από τις φτηνάντζες αλλά κανονικό κιμονό με ζώνη και ξυλοπάπουτσα. Βέβαια η τιμή ήταν αρκετά τσουχτερή, αλλά πότε θα μπορέσω να ξανακάνω ένα ταξίδι προς Ιαπωνία μεριά πάλι;
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 02 September 2007 - 15:57
Posted 02 September 2007 - 16:15
Το ίδιο δεν είναι;
Δεν ξερω. Απλως ρωτησα απο περιεργεια...

Posted 02 September 2007 - 16:22
Posted 03 September 2007 - 00:06
Το "JPLT" είναι το JLPT by any chance?
Εγώ JLPT διάβασα, δεν πολυπρόσεξα τον αναγραμματισμό :Ρ
Japanese Language Proficiency Test.
Ένα πρέπει να υπάρχει...
- Shigeru Miyamoto
Posted 03 September 2007 - 09:56
Και ξερω οτι ειναι 4 βαθμιδες. Ξεκινωντας απο το 4 πηγαινεις στο 1 που θεωρειται το ανωτερο.

Posted 03 September 2007 - 11:19

Αυτό ίσως να εξηγεί κάποια πράγματα...
Posted 03 September 2007 - 15:37
Hmm, μόλις έστειλα τα στοιχεία μου για να με «φακελώσει» η πρεσβεία ως καθηγητή ιαπωνικών...Απ'το τηλέφωνο δεν κάνανε καμία ερώτηση σχετικά με την ικανότητά μου να διδάσκω, απλά μου ζητήσανε να τους στείλω τα στοιχεία μου.
Όπως το γιατί ανησυχούν οι μαθητές; σου?
Posted 03 September 2007 - 16:07
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 03 September 2007 - 16:56
Posted 03 September 2007 - 17:08
Όπως το γιατί ανησυχούν οι μαθητές; σου?

Εννοώ τους «καθηγητές» ιαπωνικών που δουλεύουν κανονικά(και με τις δύο έννοιες) και όταν τους ρωτάς «πόσο καιρό μαθαίνετε ιαπωνικά;»(στα ιαπωνικά)...δεν καταλαβαίνουν την ερώτηση. Τα φροντιστήρια προσλαμβάνουν όποιον τους πασάρει η πρεσβεία, και οι σπουδαστές εμπιστεύονται το φροντιστήριο(που σκοπός του είναι να γεμίσει την άδεια αίθουσα 20:30-22:30).
Posted 03 September 2007 - 19:53
Εννοώ τους «καθηγητές» ιαπωνικών που δουλεύουν κανονικά(και με τις δύο έννοιες) και όταν τους ρωτάς «πόσο καιρό μαθαίνετε ιαπωνικά;»(στα ιαπωνικά)...δεν καταλαβαίνουν την ερώτηση. Τα φροντιστήρια προσλαμβάνουν όποιον τους πασάρει η πρεσβεία, και οι σπουδαστές εμπιστεύονται το φροντιστήριο(που σκοπός του είναι να γεμίσει την άδεια αίθουσα 20:30-22:30).
δεν νομίζω να συμβαίνει στην θεσσαλονικη αυτό αφου και τις δυο σχολές τις έχουν ιαπωνέζες.
Posted 03 September 2007 - 20:28

Posted 03 September 2007 - 21:43
Χμμ, γι αυτό στη Θεσσαλονίκη παίρνουν 40€/hr στα ιδιαίτερα.
Μάλλον θα πρέπει να κάνω ένα relocation προς τα βόρεια. XD
βασικά υπάρχουν άτομα που κάνουν ιδιαίτερα εδώ πάνω??? ξέρεις κανέναν;; μπορείς να δώσεις contacts? εγώ τόσο καιρό δεν αρχίζω επειδή δεν εχω χρόνο. αν είναι όμως ιδιαίτερα θα μπορώ να παρακολουθώ.
Posted 03 September 2007 - 21:44
Hmm, μόλις έστειλα τα στοιχεία μου για να με «φακελώσει» η πρεσβεία ως καθηγητή ιαπωνικών...Απ'το τηλέφωνο δεν κάνανε καμία ερώτηση σχετικά με την ικανότητά μου να διδάσκω, απλά μου ζητήσανε να τους στείλω τα στοιχεία μου.
Σε όλες τις γλώσσες το ίδιο είναι, αν έχεις το ανώτατο δίπλωμα έχεις δικαίωμα και με το νόμο να διδάξεις, έτσι απλά.
- Shigeru Miyamoto
Posted 03 September 2007 - 21:50
δεν νομίζω να συμβαίνει στην θεσσαλονικη αυτό αφου και τις δυο σχολές τις έχουν ιαπωνέζες.
Eνα γνωστο μεγαλο φροντιστηριο παντως εχει Ελληνιδα...