Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 April 2014 - 22:25

Posted Image


Posted Image

Ξέρω ότι αυτήν την κατηγορία την περιμένατε πολύ σαν λαχταριστό ψωμάκι. Ποιά άνιμε θα προταθούν; Με ποιά κριτήρια; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας αν βγει το SAO καλύτερο anime της διετίας; Κοιτάξτε θα είμαι ειλικρινής. Εγώ το κρίμα στο λαιμό μου δεν το θέλω. Oύτε να σας περιορίσω θέλω, ούτε να δω κανά μανιασμένο μέλος το οποίο θα μου την έχει στήσει σε καμιά γωνία με κανά ψαροντούφεκο. Οπότε σας αφήνω ελεύθερους να συζητήσετε χωρίς κανέναν περιορισμό ποιο anime ήταν για εσάς, το καλύτερο της διετίας 2012-2013. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε ένα ωραιότατο consensus και πασχαλινό θαύμα που θα αναγνωρίζει ότι το Aku no Hana έφερε το φως, στην καλυτερότερη ακόμη περίπτωση θα ξεμαλλιαστούμε ομαδικώς. Win win η κατάσταση όπως βλέπετε οπότε εφοδιαστείτε κατάλληλα και βούρ στον αγώνα.

Το πιο περίτεχνα κεντημένο σεντόνι κερδίζει κοκορέτσι από τα χεράκια μου.



#2 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 15 April 2014 - 02:48

Δεν έχω δει όλους τους τίτλους δυστυχώς, αλλά αν ήταν να διαλέξω την σειρά εκείνη που νιώθω ότι μου προσέφερε περισσότερα θα επέλεγα άνετα το kyousogiga.

Πέρα από την πανέμορφη δουλειά που έχει γίνει σε ότι αφορά ήχο και εικόνα, το βρίσκω αξιοπρεπές και σε επίπεδα story-telling & character development. Το enjoyment fact (για ΄μενα τουλάχιστον) ήταν μεγάλο λόγο του τρόπο της παρουσίασης καθώς και του θέματος που αντιμετώπιζε (οικογένεια). I mean, δεν έχω ξαναδεί family drama σε τέτοιο setting. Oι χαρακτήρες αν και κάπως ακραίοι, κατάφεραν να με κάνουν να νιώσω συμπόνια επειδή αντιμετωπίστηκαν από την σειρά με την ευαισθησία που τους άρμοζε. Και είχε και 5-6 συμβολισμούς γαρνιρισμένους μέσα, αν και είμαι υπερβολικά ούγκαλη για να αναφερθώ σε αυτά.
Σε γενικές γραμμές δεν είχε τίποτα που να με κάνει να ενοχληθώ (γεγονός σχετικά σπάνιο), και παρά την σχετική απλότητα της ιστορίας του κατάφερε να με κρατήσει με την όμορφη παρουσίαση του. Δηλαδή τι να με κρατήσει, υπήρχαν επεισόδια στα οποία δάκρυσα. Must για την λίστα.

Άλλες σειρές τις οποίες τα συμπεριλάμβανα άμα έφτιαχνα λίστα με τα καλύτερα anime του 2012-2013 θα ήταν τα
Hyouka
Little Witch Academia
Chouyaku Hyakunin Ishhu: Uta Koi
Inferno Cop (half-serious but still)
Saint onii-san
Thermae romae
και ίσως Watamote
 


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 April 2014 - 09:35

Δεν βλέπω να ψηνεται κανεις για το κοκορέτσι και νιωθω πληγωμένη. Είτε η νηστεία καλά κρατεί στην κοινότητα είτε δεν έχετε εμπιστοσύνη στις μαγειρικές μου ικανότητες. Στο δεύτερο ενδεχόμενο θα παρεξηγηθώ.

Αναπάντεχο το γεγονός ότι δεν υπάρχει κίνημα για SAO best anime of the century.

Τώρα εγώ έχω πολλές επιλογές και πραγματικά δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Κάτι το Hyouka κάτι το Tatsumi κάτι το Aku no Hana και το Tsuritama είμαι προβληματισμένη. Εγώ τα έκανα τα βραβεία αλλά κατι μου λεει ότι θα ψηφίσω λίγο πριν τη λήξη εν τέλει.

ΥΓ: H Vagelio θα κερδίσει γλυκό επειδή τράβηξε πρώτο αίμα στο post. Το θάρρος ανταμείβεται πάντα.



#4 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 15 April 2014 - 09:41

Αφού ξέρεις πως το SAO νικάει όποτε θέλει, απλώς οι πιστοί θα περιμένουμε να φτάσει κάποιο άλλο κοντά στην πηγή και τσουπ (!) θα πιούμε το νεράκι. Λές και δε καταλάβαμε ότι η αναμονή σου έως το τέλος είναι για να διασφαλίσεις την νίκη του.

 

Κατά τα άλλα για την δεύτερη θέση, δηλαδή πρώτη χωρίς να μετράμε την φυσική σταθερά της πρωτιάς το SAO, και εγώ δυσκολεύομαι, Mάλλον Hyouka αλλά και το Τatsumi προσπαθεί επίσης. Θα επανέλθω δριμύτερος.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#5 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 15 April 2014 - 16:25

Εγώ επιλέγω Hyouka το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά.Τώρα τα υπόλοιπα(από αυτά που είδα γιατί ομολογώ κάποια διαμαντάκια ακόμα τα έχω στην wishlist) κάπου κάπως με ξίνισαν...


Edited by zennith666, 15 April 2014 - 16:26.

Posted Image


#6 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 15 April 2014 - 16:51

ΥΓ: H Vagelio θα κερδίσει μιλφέι επειδή τράβηξε πρώτο αίμα στο post. Το θάρρος ανταμείβεται πάντα.

 

fxd



#7 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 15 April 2014 - 17:07

Δύσκολη επιλογή....προσωπικά θα διάλεγα καποιο ανάμεσα στα Hyouka - Little witch academia - Uta Koi - Kill la KIll - Gatchaman - Kyousogiga - Tsuritama....αν και δεν μπορώ να αποφασίσω ένα....όλα μου άρεσαν και τα θεωρώ εξίσου καλά Τ_Τ

Πιθανόν να πάω για Hyouka κιεγώ, όχι τίποτα άλο, αλλά το καταευχαριστήθηκα περισσότερο απ'όλα, ειδικά όταν είχε βγει.


フカフカ

#8 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 19 April 2014 - 19:49

Γαμώτο όσο binge watching της τελευταίας στιγμής και να κάνω δε νομίζω να δω όλα όσα συναγωνίζονται αλλά για 'μένα δε νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορεί να ξεπεράσει το Aku no Hana. Πραγματικά ήταν ένα διαμάντι από εκεί που δεν το περιμέναμε και θα το θυμάμαι για χρόνια. Από τα λίγα που μπορώ να συστήσω ανεπιφύλακτα.

 

Ειδική μνεία για Hyouka (για 'μένα είναι μόνο νικητής του 2012), Tsuritama και ίσως Watamote, αλλά πραγματικά δεν φτάνουν το έπος του angst του Aku.


Posted Image


#9 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 21 April 2014 - 15:37

Γαμώτο όσο binge watching της τελευταίας στιγμής και να κάνω δε νομίζω να δω όλα όσα συναγωνίζονται αλλά για 'μένα δε νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορεί να ξεπεράσει το Aku no Hana. Πραγματικά ήταν ένα διαμάντι από εκεί που δεν το περιμέναμε και θα το θυμάμαι για χρόνια. Από τα λίγα που μπορώ να συστήσω ανεπιφύλακτα.

 

Προσυπογράφει τα λεγόμενα της προλαλήσαντα :riiight:  Βγήκαν αρκετά αξιόλογα anime αλλά το Aku no Hana (overall) ξεχωρίζει εύκολα μέσα από τον υπόλοιπο σωρό!



#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 April 2014 - 17:03

Και εγώ κατά πάσα πιθανότητα στο Aku no Hana καταλήγω ακολουθούμενο από Hyouka Και Uta Koi σε απόσταση αναπνοής. Το anime έκανε πραγματικά την υπερβαση σε πολλαπλά επίπεδα και η δημιουργική πρωτοβουλία του Studio ήταν κάτι παραπάνω από αξιέπαινη. Πήρε ένα υλικό το οποίο προσωπικά σιχαίνομαι και το μεταμόρφωσε σε κάτι το οποίο με καθήλωσε κυριολεκτικά αφαιρώντας όλα τα ενοχλητικά και objectifying στοιχεία.

Aπό την άλλη το Uta Koi είχε τόση δύναμη σε ορισμένα σημεία η οποία πραγματικά με ξεπερνούσε. Απίστευτοι γυναικείοι χαρακτήρες που παρά τους περιορισμούς τους έδειχναν δύναμη και ακεραιότητα.

Για το Hyouka τα έχω πει παρα πολλές φορές δεν χρειάζεται να επαναληφθώ.

Επειδή τα δύο πρώτα δεν έχουν πάρει την αγάπη που τους αξίζει Imo πραγματικά δείτε τα πριν τελειώσουν τα βραβεία. Ενδεχομένως να αλλάξουν πολλά στις ψήφους σας.



#11 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 21 April 2014 - 17:16

Κάνω την καρδιά μου πέτρα και δεν το δίνω στο SAO καθώς θα το κάνουν οι "άλλοι" που λέγαν και στο LOST και η τελική ψήφος πάει στο Hyouka.

 

Ακριβώς έτσι όπως εγώ το ήθελα με ορισμένους από τους πιο καλογραμμένους διαλόγους που έχω διαβάσει. Στα συν επίσης ο ρυθμός, οι διαφορετικές και καλοδουλεμένες μικροιστορίες, το φινάλε που λάτρεψα και τα 2 παλικάρια του cast. Και φυσικά τα 25λέπτα καθαρά επισόδεια με μέσο ώρο ποιότητας σε animation πάνω από όλα τα άλλα μαζί, OMG THE SHOWS!!!

 

Δε ξέρω ρε παιδιά τι βρίσκετια στο aku no hana παραπάνω από μία διαφορεική και αρκετά καλοδουλεμένη προσπάθεια, δυνατό αλλά όχι πρώτο... Ο καθένας την άποψη του όμως και από εμένα έχει ένα μπράβο και την πρέπουσα εκτίμηση.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#12 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 21 April 2014 - 23:22

αν και το hyuka ειναι το καλυτερο στο animation και με διαφορα, καλυτερη σειρα ειναι η From the New World

 

με το που ειδα ποιοι ειναι οι συντελεστες της σειρας και την προυπηρεσια τους, καταλαβα γιατι ειχε τετοια ποιοτητα και σοβαροτητα.

με ειχε συγκλονισει τοτε θυμαμαι.

 

θα την ξαναδω οταν βγει ολη σε Blueray



#13 RnGZeus

RnGZeus

    Starting...

  • Members
  • 25 posts

Posted 22 May 2014 - 16:02

Από όσα έχω δει πάντα ίσως να έλεγα Inferno Cop,SNK,Watamote.

Αλλά απλά για να χαρώ χάος και  τα ουρλιαχτά γυναικόπαιδων θα πώ SAO best anime ever made!


 

"But you've finally come to realize it now,haven't you?Only one thing is equal for all, and that is Death."
Johan Liebert.

 

"King of the ants, Meruem. You don´t understand a thing about the limitless malice of mankind!"
Isaac Netero.


#14 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 May 2014 - 02:00

Ξεσηκώνεις τα πλήθη. FOr better or for worse δεν είχαμε πολύ ουρλιαχτό για το SAO ούτε στις υποψηφιότητες ούτε στα ίδια τα βραβεία.Νιώθω ότι έχω αδικήσει πολύ το Shinsekai Yori το οποίο δεν βρίσκω χρόνο να δω όσο και αν προσπαθώ. Ακούω καλά λόγια και μου κινεί την περιέργεια.



#15 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 posts

Posted 23 May 2014 - 02:16

Η σειρά που πραγματικά με καθήλωσε από 2012-2013 ήταν το Fate/Zero. Τι να πω, για τους δυνατούς χαρακτήρες και το bonding που υπήρχε (ή έλειπε, ανάλογα την περίπτωση) μεταξύ τους? Το soundtrack? Οι ανατριχιαστικές ερμηνείες από μεριάς seiyuu? Το γεγονός ότι δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ Fate/Stay Night (και το λέω με την ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ)??? Σαν το Fate/Zero λίγα με συγκίνησαν από αυτές τις σεζόν. Κέρδισε την ψήφο μου.
 

Σχεδόν ισοφάρισε το Kotonoha no Niwa. Υπέροχο σχέδιο και ιστορία που με συνεπήρε.

 

Ίσως να έβαζα ελάχιστα πιο κάτω το PSYCHO-PASS. Αν δεν ήταν το γεγονός ότι το τελευταίο επεισόδιο δε μου 'δωσε το "απόλυτο" που ήθελα, ίσως και να του 'χα δώσει την πρωτιά.


Edited by LuluChan92, 23 May 2014 - 02:16.