Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

CISPA(Ο διάδοχος των αγαπημένων SOPA,PIPA)


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 02 May 2012 - 23:40

Ενώ φάγαμε στην μάπα τα SOPA,PIPA,τα οποία εξαιτίας των μαζικών αντιδράσεων μπήκαν στο συρτάρι, και ενώ το ACTA ακόμη μας χαιρετά τώρα έρχεται μία νέα επίθεση ενάντια στην ελευθερία του διαδικτύου και τα ατομικά δικαιώματα.Το όνομά της Cyber Intelligence Sharing and Protection Act.


Μπορεί τα νομοσχέδια SOPA και PIPA να μπήκαν με συνοπτικές διαδικασίες στο συρτάρι μετά τις έντονες αντιδράσεις ωστόσο οι νομοθέτες είναι πάντα έτοιμοι για να μας... εντυπωσιάσουν.

Ένα νέο αυταρχικό σχέδιο νόμου ετοιμάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες που δίνει το δικαίωμα της «κατασκοπείας» στο όνομα της ασφάλειας του διαδικτύου.

Το «Cyber Intelligence Sharing and Protection Act» (CISPA) αφορά σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου και το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στο Κογκρέσο για ψήφιση.

Το νομοσχέδιο, το οποίο προωθείται στο όνομα του πολέμου ενάντια στο «έγκλημα στο διαδίκτυο», δίνει την δυνατότητα στις αρχές, αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείας να παρακολουθούν και να λογοκρίνουν τους χρήστες.

Επιπλέον θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «νομικό όπλο» στα χέρια των αρχών ώστε να κλείσουν σελίδες που δημοσιεύουν πληροφορίες ή αρχεία «υψίστης ασφαλείας».

Το CISPA θα παρέχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να καταστρατηγηθεί η ισχύουσα νομοθεσία προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Ωστόσο ο Μπάρακ Ομπάμα επέλεξε να κάνει την έκπληξη και λόγω φυσικά της προεκλογικής περιόδου εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει πως το νομοσχέδιο δεν προσφέρει εγγυήσεις προς τους πολίτες ότι δεν θα καταπατά τα δικαιώματά τους.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι το CISPA θα επιτρέψει την κυβέρνηση και την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών απρόσκοπτη πρόσβαση στους Αμερικανούς «προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα, θυσιάζοντας ατόμων ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών.

"Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι οι εταιρείες θα πρέπει να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνος για την αποτυχία για την προστασία προσωπικών δεδομένων επαρκώς", αναφέρει η δήλωση.

"Η ευρεία προστασία ευθύνη όχι μόνο αφαιρεί ένα ισχυρό κίνητρο για τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υπονομεύει επίσης ενδεχομένως την οικονομική, την εθνική ασφάλεια του έθνους μας, και το δημόσιο συμφέρον της ασφάλειας."

Ο Λευκός Οίκος αναγνωρίζει την ανάγκη για νομοθεσία στον κυβερνοχώρο αλλά επιμένει ότι με ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να «ενισχυθεί η ασφάλεια χωρίς να υπονομεύεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών."


mediagate.gr


Youtube Video

Posted Image

#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 03 May 2012 - 01:24

τίποτα άλο?? κα8ε 2μηνες εμφανίζονται και πιο άκιρα πραματα >.>
augh...δε μας βλεεπω καλαα :P
フカフカ

#3 Tenshi

Tenshi

    Murciélago

  • Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 03 May 2012 - 11:44

Έχω βαρεθεί. Ας κάνουν ότι θέλουν πλέον. Άσε που το SOPA and PIPA είχαν μπει σε εφαρμογή πολύ πριν τα ανακοινώσουν. ;)
Let us hope να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Tiger-stock-blog-header.jpg


#4 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 03 May 2012 - 23:30

Τι στο διάολο ρε γ@μώτο... Πραγματικά τώρα. Να πάει στο καλό το ότι απαγορεύτηκε το downloading αλλά αυτό είναι αδιανόητο.

Ο συγκεριμένος νόμος βασικά μου θυμίζει κάτι παλιότερα βιβλία φαντασίας, όταν δεν είχε εξελιχθεί τόσο το ιντερνετ, που παρουσιάζαν καταστάσεις σαν αυτόν τον νόμο που τα πάντα παρακολουθούνταν και δεν υπήρχε προστασία προσωπικών δεδομένων, και μας φαινόντουσαν απίθανα και τρελά.

Αυτό δεν λέγεται καταπολέμηση του εγκληματος στο διαδύκτιο αλλά φίμωμα και κατασκοπεία.

Πφφφ... που φτάσαμε...

Edited by Keito, 03 May 2012 - 23:32.


#5 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 04 May 2012 - 01:35

Τι θα γίνει, την κολοκυθιά θα παίξουμε; Αποσύρεται το ένα βγάζουν άλλο; Τελικά μου φαίνεται θα περάσει αυτό που θέλουν κι ας φωνάζουμε όσο θέλουμε. Όπως είπε και ο Tenshi άμα θέλουν είδη εφαρμόζονται αυτά και χωρίς να έχει ψηφιστεί κάποιος νόμος.
phmava.php

#6 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 04 May 2012 - 08:37

Τι θα γίνει, την κολοκυθιά θα παίξουμε; Αποσύρεται το ένα βγάζουν άλλο; Τελικά μου φαίνεται θα περάσει αυτό που θέλουν κι ας φωνάζουμε όσο θέλουμε. Όπως είπε και ο Tenshi άμα θέλουν είδη εφαρμόζονται αυτά και χωρίς να έχει ψηφιστεί κάποιος νόμος.


H sopa και η Pipa δεν λεγαν πως θα μας κλείναν μέσα όμως?

#7 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 18 May 2012 - 12:58

Κι αλλο ρε παιδια?Κι αλλο?Αυτο εχει αρχισει να κατανταει γελοιο πραγματικα...

sc5bab.jpg


#8 fotitsas

fotitsas

    Anime Amateur

  • Members
  • 232 posts

Posted 18 May 2012 - 14:16

Εχουν αρχισει να φοβουνται και ψαχνουν να βρουν τροπους να μας ελεγχουν, ειναι τοσο απλο. Αντε να δουμε τι θα γινει παλι...

Edited by fotitsas, 18 May 2012 - 14:17.

gVaaH5O.jpg