Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Dorohedoro


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2012 - 17:44

~Dorohedoro~
What did the guy inside me say?


Posted Image
Kuy Hayashida
Seinen, Supernatural, Mystery
16 volumes, ongoing




Caiman is a person who has lost all of his memories after being transformed into a lizard-headed man by a sorcerer. Living in a grim urban region called Hole, he now hunts magic users in search of the one responsible for his metamorphosis in an attempt to recover his past and his face. Extremely strong and immune to magic, he has the help of his best friend, Nikaido. She is an agile fighter who runs a small restaurant at Hole. Their continuous slaughter of magicians calls the attention of a powerful sorcerer named En. He has his two best hitman, Shin and Noi, target the lizard-man and his ally. As Caiman delves deep into the search for his former identity, he starts acquiring odd clues that lead him into the bizarre magic world.


Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο search for my past, καθώς ντύνεται με αρκετά splatter στοιχεία, και μυστήριο που καλύπτει όλλους τους χαρακτήρες και όχι μόνο τον protagonist και μια σάπια ατμόσφαιρα.
Αυτό που δεν αναφέρει η περιγραφεί είναι η μέθοδος αναζήτησης του Kaiman. Αφού πιάσει έναν magic user, δαγκώνει το κεφάλι του και τον ρωτάει τι είπε ο άντρας που είδε μέσα.
Κάπως ανορθόδοξη μέθοδος, ε?

Οι χαρακτήρες του manga είναι και οι ίδιοι το ίδιο περίεργοι με αυτό. Από τη μία στιγμή θα σου φανούν το συνιθισμένο -i kill everything because i want to- και λίγα λεπτά αργότερα θα γυρίζουν σε απλές φιγούρες που συζητάνε καθημερινά προβλήματα, όπως το τι θα φορέσουν στη δεξίοση. Χαρακτηρίστικη εικόνα, ο αρχικακός να περιφέρεται με τις πιτζάμες και ένα κατσίκι στο χέρι στην έπαυλη του που είναι στολισμένη παντού με πορτέτα του τα μεσάνυχτα και άλλα παρόμοια.
Λίγο καμμένο.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του είναι ο πολύ καλός ρυθμός του. Σε κάθε volume θα βρίσκεται όλλο και περισσότερες ερωτήσεις για τους χαρακτήρες και τον κόσμο και φυσικά από κοντά έρχονται και οι απαντήσεις ,ωστε να μην χανόμαστε τελείως, αλλά να παραμένει το μυστήριο στην ιστόρια. Στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα έχουν δωθεί ήδη οι περισσότερες απαντήσεις και περιμένουμε την κατάληξη της ιστοριάς φαντάζομε σε μερικά volumes.

Το manga έχει πολύ splatter μέσα, όσσοι δεν αισθάνεστε καλά με διαμελισμούς, ξεντεριασμούς και λοιπούς αρκετά βίαιους θανάτους ίσως θα ήταν καλύτερα να το αποφύγετε.
A επίσης μη περιμένεται να δείτε μαγίες του στυλ fireball, blizzard, death beam etc. Είναι κάπως πιο.....περίεργα τα πράγματα.

Posted Image




download form here

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mad_Hatter: 10 Φεβρουάριος 2012 - 17:50

qzMHWHd.png


#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2012 - 18:04

Βρε, κακό χρόνο να 'χεις... χθες ξεκίνησα να γράφω thread, δεν πρόλαβα να το τελειώσω, και σήμερα μου το 'φαγες! :hahaha:

Hunter x Hunter subforum ήθελες, είπαμε; :hiding_something:

Τεσπά, δικό σου. Εγώ απλά να προσθέσω ότι οι επιρροές από Tsutomu Nihei είναι εμφανείς, και δεν είναι τυχαίο. Η Hayashida Q δούλεψε για αρκετά χρόνια σαν assistant στο πλευρό του μεγάλου ζουρλομανδύα των post-apocalyptic cyberpunk manga and it shows, τόσο στο design των κτηρίων όσο και στο defy-all-expectations χαρακτήρα της πλοκής.

Τέλος, προσωπικά θα πρόσθετα και τα romance & comedy στα genres του manga. Δεν είναι μονόχνωτο splatter ανάγνωσμα, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το κάνει ξεχωριστό και έχει μια special θέση στα αγαπημένα μου. Κρατάει μια πολύ ωραία ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα στοιχεία που το αποτελούν.

Διαβάστε το. :riiight:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#3 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2012 - 23:25

Δίκιο έχεις για το romance/comedy ίσως το έκανα να φανεί κάπως κενό από χαρακτήρες, έχει αρκετές "ζεστες στιγμές" και pairings και ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Οι crosseyes top "officers" ειδικά έγιναν οι αγαπημένοι μου.
Bros 4 life.

qzMHWHd.png


#4 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2012 - 04:20

Η σειρά που με έκανε να δοκιμάσω τα μανιτάρια.:hahaha:

Λατρεύω το υπέροχο πλούσιο sketchy artwork (η mangaka αν δεν κάνω λάθος είναι απόφοιτη σχολής καλών τεχνών και όχι σχολής manga) και κόβω φλέβα για τις καλλιτεχνικότατα χρωματισμένες σελίδες.
Το σενάριο πάλι είναι άλλο κομμάτι του οποίου δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, τόσο σκοτεινό και βίαιο στην δράση, τόσο φωτεινό και χαρούμενο στο slice of life. Όσο μελαγχολικός μου φαίνεται ο σάπιος κόσμος του, τόσο μελαγχολική μου φαίνεται και η ξενάγησή του χάρης στο περίεργο pace (συνησφέρει στο μαγευτικό του).
Και το αγαπημένο μου: η Hayashida μοιράζει την αγάπη της σε όλους τους χαρακτήρες. Πρωταγωνιστές, ανταγωνιστές, κομπάρσους... κανέναν δεν έχει αφήσει έξω. Ακόμα και η κατσαρίδα μασκότ έχει screetime!

Θα το συνεχίσω από τον 14ο τόμο που το άφησα όταν προχωρήσει. Μου κράτησε συντροφιά όλο το καλοκαίρι.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#5 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2012 - 04:35

Ήθελα να το πιάσω πριν λίγο καιρό αλλά το ξέχασα. Καλά που κάνατε το thread και το θυμήθηκα.

Είχα καιρό να διαβάσω 2 τόμους σε μια μέρα, είναι πώρωση κι έχει πολύ ευρύ ρεπερτόριο. Ελπίζω η slice of life πλευρά να μην εμποδίσει την εξέλιξη της πλοκής.

Οι αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων μου θυμίζουν κάπως το Gintama, δεν έχω ιδέα γιατί.

#6 kon1991

kon1991

    Spoiling Spammer

  • Members
  • 84 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2012 - 13:12

Ειχα διαβασει κανα δυο τομους και το ειχα παρατησει. Μεγα λαθος και thanks σ'αυτον που εκανε το thread και με εκανε να το ξαναρχισω, ειναι ενα απο τα καλυτερα manga που εχω διαβασει.
Ενωνει το μυστηριο, την κωμωδια, την δραση και τον τρομο αψογα, τοσο καλα που πολλες φορες ολα αυτα γινονται ταυτοχρονα. Ισως το καλυτερο του στοιχειο ομως ειναι το τεραστιο καστ του και η προσοχη που δινεται σε ολους. Ακομα και οι πιο δευτερευοντες χαρακτηρες εχουν την δικια τους προσωπικοτητα και σημασια στην ιστορια.
Shin και Noi το πιο γαματο ντουετο ever, οι Crosseyes οι πιο bro συμμορια που υπηρξε ποτε, οι ακυροι διαβολοι, ο Kaiman και η Nikaido, ο Risu και ο Aikawa, and on and on....
Ολοι τελειοι ειναι (εκτος απο τον En και τον Boss που δεν τους συμπαθω και τοσο)

By the way, εχουν βγει chapters μετα απο τον 16ο τομο? Εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι

Tεσπα, ειναι γαματο manga και αξιζει να εχει παραπανω απο 5 ποστ αυτο το thread. READ IT :roar:

#7 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 21:47

By the way, εχουν βγει chapters μετα απο τον 16ο τομο? Εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι


Nope δεν έχουν βγει μετεφρασμένα, στην ιαπωνία έχουν όμως βγει κανονικά.

Βασικά problem is, το group που έχει αναλάβει το dorohedoro βγάζει release μόνο full volumes, και όχι μηνιαία chapters. Με λίγα λόγια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το vol 17, για να το δούμε scanlated, δηλαδή κάτι μήνες :(

qzMHWHd.png


#8 kon1991

kon1991

    Spoiling Spammer

  • Members
  • 84 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 22:46

well shit

πανω που πορωθηκα:if:

#9 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2012 - 20:45

Έφτασα αισίως μέχρι τον τόμο 13. Τρελή πλοκή, αν και πιάνω συχνά τον εαυτό μου να ξεχνάει μεγάλα κομμάτια, που σπάνια παθαίνω.

Edit. Ζήταγα ένα σπόιλερ αλλά δεν χρειάζεται να ρωτάω πλέον.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από OdyMonaxos: 12 Νοέμβριος 2012 - 18:54


#10 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2012 - 02:49

Double post και συγγνώμη, αλλά νιώθω πως πρέπει να το κάνω. Αν χρειάζεται, να σβηστεί το από πάνω πόστ.

Όταν είδα πως βγήκε το 17 αποφάσισα να κάνω πρώτα ένα προσεκτικό re-read τα 1-16, και ειδικά τα πρώτα κεφάλαια. Μόλις τέλειωσα τον τρίτο τόμο. Είναι απίστευτο πόσες λεπτομέρειες που πρωτοεμφανίζονται τότε παίζουν βασικό ρόλο στο μυστήριο (χωρίς να ξέρω ακόμα τι γίνεται στον 17). Δεν είναι απλά το ό,τι όλα τα είχε σχηματίσει σε αδρές γραμμές η Q, αλλά πραγματικά είναι όλα!!!

#11 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιανουάριος 2018 - 20:29

Χμ δεν έχω ποστάρει εδώ ποτέ αν και το παρακολουθώ χρόνια το μάνγκα περιττό να πω ότι είναι ένα αριστούργημα αλλά η μεγάλη πλάκα είναι ότι τα τελευταία χρόνια λίγο το hiatus λόγω αλλαγής περιοδικού λίγο ότι το μάνγκα δεν είναι για monthly reading είχε πέσει το ενδιαφέρον είχε κάνει και λίγο κοιλιά η ιστορία, κι όμως τα τελευταία chapter είναι καταπληκτικά και μη πω καλύτερα απο την αρχή και πάει για grand finale το μόνο μάνγκα που το έχει κάνει αυτό όσα χρονια που διαβάζω.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#12 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2018 - 14:10

Μπράβο Πασχαλέα μ' έκανες να τσεκάρω αν έχουμε νέο κεφάλαιο κι απογοητεύτηκα :( 

 

Το μάνγκα αυτό είναι τρομερό, κι από άποψη -πανκ ατμόσφαιρας, αισθητικής, κι από χαρακτήρες και συναισθηματικό τόνο, αλλά και μυστήριο, και το φινάλε του όσο πάει και μεγαλώνει, μεγαλώνει κι αυξάνει το μεγαλείο καθώς το μυστήριο προχωράει προς τη λύση χωρίς να είναι τίποτα προφανές.



#13 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2018 - 16:34

?

Όταν πόσταρα βγήκαν το 157 και το 158.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#14 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Νοέμβριος 2018 - 17:20

Τελικά όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή

 

https://twitter.com/pkjd818/status/1060813241146781696


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#15 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2019 - 17:42

Spoiler:

 

Director: Yuichiro Hayashi

Series Composition: Hiroshi Seko

Character Design: Tomohiro Kishi

Music Producer: (K)NoW_NAME

Studio: MAPPA


                                                                                                                                                09pntFA.png?1