Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE


 • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 _GaARa_

_GaARa_

  stupidity isn't an excuse

 • Retired Staff
 • 809 posts

Posted 03 August 2006 - 19:59

Οι παρακάτω κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή να περιορίσουν τις δυνατότητες των χρηστών στην έκφραση των απόψεων τους. Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

To .aNiMe//GR δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται. Τα μηνύματα αντιπροσωπεύουν το αποστολέα τους και όχι απαραίτητα τη γνώμη των ανθρώπων και των συντελεστών του .aNiMe//GR ή άλλων χρηστών. Κάθε χρήστης που πιστεύει ότι θίγεται είτε προσωπικά είτε σε γενικότερο επίπεδο μπορεί να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές του .aNiMe//GR και να εκφράσει τα παράπονα του. Υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων, αν και η τακτική αυτή δεν υιοθετείται από το .aNiMe//GR και ακολουθείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου η διαγραφή του μηνύματος κρίνεται άκρως απαραίτητη.


Κανόνες

:arrow: Πριν ανοίξετε νέο θέμα, χρησιμοποιήστε το Search function του forum. Υπάρχει περίπτωση να υφίσταται ήδη συζήτηση για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

:arrow: Φροντίστε ώστε το θέμα σας να δημοσιευθεί στο κατάλληλο subforum!

:arrow: Τα μηνύματα σας θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι greeklish (γραφή ελληνικών με λατινικούς χαρακτήρες). Μηνύματα (και πολύ περισσότερο) θέματα σε greeklish θα τροποποιούνται χωρίς προειδοποίηση.

:arrow: Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που καλείται να διαβάσει το μήνυμα σας, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε με μέτρο έντονους (bold) χαρακτήρες.


:arrow: Το περιεχόμενο ενός μηνύματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες και σαφές, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του. Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός. Μηνύματα με τίτλους όπως "HELPPP", "Βοήθεια", "Πρόβλημα" κλπ θα τροποποιούνται χωρίς παραπάνω εξηγήσεις.

:arrow: Προσπαθήστε να αποφύγετε μηνύματα που είναι εκτός θέματος.

:arrow: Απαγορεύεται ρητά η αποστολή πορνογραφικού, τρομοκρατικού, απειλητικού περιεχομένου, υλικού που υπόκειται σε copyright , παράνομου λογισμικού, περιεχομένου που προωθεί θρησκευτικούς ή άλλους τρόπους προσηλυτισμού και γενικότερα περιεχόμενα που είναι ενάντια στα χρηστά ήθη.

:arrow: Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο
(ειδικότερα για ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα όπως η θρησκεία, η σεξουαλικότητα και η πολιτική), θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε γνώμη - όσο ακραία και αν είναι - έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων. Οι mods έχουν κάθε δικαίωμα να τροποποιούν ή και να αφαιρούν τέτοιες φράσεις για την διατήρησης της τάξης στο forum.

:arrow: Παρακαλείστε θερμά να χρησιμοποιείτε το spoiler tag για την διατύπωση μιας πληροφορίας που μπορεί να θεωρηθεί ως αποκάλυψη της πλοκής ενός επεισοδίου για παράδειγμα, για την αποφυγή απογοήτευσης μελών που η πληροφορία αυτή δεν τους είναι ακόμα γνωστή.

:arrow: Απαγορεύεται το spamming και η αποστολή μηνυμάτων με μόνο σκοπό τη διαφήμιση προϊόντων, υπηρεσιών, κλπ. Τέτοια posts ή θέματα θα διαγράφονται και λογαριασμοί χρηστών που δημιουργούνται με αποκλειστικό σκοπό τη διαφήμιση θα αποκλείονται από το forum (ban).

:arrow: Σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών και μην δημοσιοποιείτε ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, κ.α στοιχεία τρίτων χωρίς την άδεια τους. Μην δημοσιοποιείτε προσωπικές συζητήσεις που γίνονται μέσω του Private Message System του forum μας.

:arrow: Αν πιστεύετε πως κάποιο μήνυμα δεν τηρεί τους παραπάνω όρους, μπορείτε να το αναφέρετε στους διαχειριστές του .aNiMe//GR, ώστε να λάβουν τις απαραίτητες ενέργειες. Για να αναφέρετε κάποιο μήνυμα, πατήστε το σύνδεσμο Report/Αναφορά κάτω δεξιά στο εν λόγω μήνυμα.

:arrow: Κάθε μέλος του forum έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει και να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης. Σε περίπτωση που αυτός ο λογαριασμός πρόσβασης τιμωρηθεί με ban, το εν λόγω μέλος δεν δικαιούται να δημιουργήσει άλλο λογαριασμό.

:arrow: Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους.

:arrow: Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το
.aNiMe//GR για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Sign out). Το .aNiMe//GR δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

:arrow: Για τους φίλους που είναι οπτικοί~ακουστικοί χαρακτήρες, πιστεύουμε αυτό το video τα συνοψίζει όλα... :)

Οι χρήστες που δεν τηρούν τους παραπάνω κανόνες θα δέχονται σχετικές προειδοποιήσεις από τους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος ή e-mail. Η συνεχιζόμενη καταπάτηση των κανονισμών θα αποφέρει τις ανάλογες συνέπειες...

Η συμμετοχή στο
.aNiMe//GR προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων, οι οποίοι έχουν ως σκοπό να προφυλάξουν τους χρήστες που συμμετέχουν και να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι διαχειριστές του site είναι οι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των κανονισμών και σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείτε για ό,τι έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του site.

Σημεία προσοχής

:arrow: Αvatar

Τα Avatar θα πρέπει να έχουν μέγιστες διαστάσεις 150x150 pixels και μέγιστο μέγεθος αρχείου 150ΚΒ.

Posted Image


:arrow: Υπογραφές (Signatures)

--Το συνολικό πλάτος εικόνων στην υπογραφή σας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 700 pixels.

--Το συνολικό ύψος εικόνων στην υπογραφή σας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250 pixels. Αν η υπογραφή σας περιέχει και κείμενο κάτω από τις εικόνες, αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 pixels (σύνολο 300 pixels).

--Το συνολικό μέγεθος εικόνων στην υπογραφή σας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500 KB.

--Αν θέλετε να βάλετε στην υπογραφή σας μια εικόνα ή ένα κείμενο που ξεπερνά τις επιτρεπόμενες διαστάσεις (αλλά δεν ξεπερνά το επιτρεπόμενο μέγεθος), τότε μπορείτε να τα βάλετε κρύβοντάς τα μέσα σ' ένα spoiler tag.

--Animated υπογραφές επιτρέπονται.

-- Απαγορεύεται ρητά η διαφήμιση εμπορικών ή μη προϊόντων και υπηρεσιών μέσω links ή banners τοποθετημένα στην υπογραφή. Σε αυτή την περίπτωση οι υπογραφές θα αφαιρούνται με ταυτόχρονη ειδοποίηση του παραβάτη.


Οι υπογραφές που ξεπερνάνε το όριο και δεν τροποποιούνται παρά τις παραινέσεις/υποδείξεις των mods θα τροποποιούνται/διαγράφονται.

Χρήσιμα Links

Help & User's Guide - Εδώ θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το .aNiMe//GR και για τις λειτουργίες του forum. Διαβάστε πρώτα εδώ πριν κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση στο Forum Feedback.

Search function - Πριν δημιουργήσετε οποιοδήποτε θέμα, ψάξτε μήπως αυτό υπάρχει ήδη.

Το κυριότερο

Να περνάτε καλά και να θυμάστε πως "this is teh Internet". Αυτός ο χώρος έχει φτιαχτεί για την δικιά σας ψυχαγωγία, ενημέρωση και διασκέδαση. Μην χαλάτε τις καρδιές σας λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Τελικά, its all in the eye of the Beholder...

CU in the Forums...^^
Version: 2.0.1
Τhe .aNiMe//GR Team
Last Updated: 7/7/2012

Edited by Kenny, 07 July 2012 - 19:08.


#2 trynksssj2

trynksssj2

  Anime Elite

 • Retired Staff
 • 1,368 posts

Posted 25 April 2007 - 15:03

Συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία του ατόμου από την κατάχρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το .aNiMe//GR συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης / χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του, όταν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του και όταν επισκέπτεται τις σελίδες του.

Συγκεκριμένα συλλέγονται:
 • το Όνομα χρήστη (username)
 • ο Κωδικός πρόσβασης (password)
 • η Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email)
 • η IP Address για τεχνικούς λόγους και για θέματα που άπτονται της ασφαλείας των συστημάτων του .aNiMe//GR (server, database, δικτύου κ.α.), ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.
Επίσης, χρησιμοποιούνται cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και για στατιστικούς λόγους.Ως χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Η email διεύθυνση σας και τα προσωπικά σας στοιχεία μπορούν να παραμείνουν κρυφά από τα υπόλοιπα μέλη, αν το επιθυμείτε. Μπορείτε να καθορίσετε στις επιλογές του λογαριασμού σας αν θα φαίνονται δημόσια ή όχι.

Τα μέλη του .aNiMe//GR έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και να τα επικαιροποιήσουν.

Τα μέλη του .aNiMe//GR, που για δικούς τους λόγους επιθυμούν να διαγραφεί ο λογαριασμός τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές του .aNiMe//GR είτε με προσωπικό μήνυμα είτε μέσω της online φόρμας επικοινωνίας, με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση μέλους / λογαριασμού και να ζητήσουν την διαγραφή του λογαριασμού τους.

Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του .aNiMe//GR!


Πνευματικά δικαιώματα
 • Όλο το περιεχόμενο του .aNiMe//GR, το οποίο συμπεριλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται, σε κείμενα, περιεχόμενα, και γραφικά, προστατεύεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
 • Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μεταγλώττιση, φόρτωση (upload), διαμόρφωση, τροποποίηση, δημιουργία αντιγράφων site (mirroring) των σελίδων του .aNiMe//GR ή εκπομπή του .aNiMe//GR, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για προσωπική και όχι δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από το .aNiMe//GR, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Οι επισκέπτες / χρήστες διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας που εκφράζουν με τα μηνύματα, προσωπικά ή δημόσια, που δημοσιεύονται στα Forums, καθώς και τα άρθρα, τα σχόλια και οποιασδήποτε μορφής κείμενο, που δημοσιεύεται σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του .aNiMe//GR, της οποία όμως τη δημοσιευμένη υπόσταση παραχωρεί στο .aNiMe//GR και δεν μπορεί να αποσύρει σε καμία περίπτωση.
Δήλωση περιορισμού ευθύνης
 • Το .aNiMe//GR διατηρεί χώρο συνομιλιών στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτοί αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις.
 • Το .aNiMe//GR σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.
 • Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από το λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του Forum του .aNiMe//GR.
 • Το .aNiMe//GR και ο ιδιοκτήτης του δε φέρουν καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών / επισκεπτών.
 • Το .aNiMe//GR και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων και σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο Forum του.
 • Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες του .aNiMe//GR, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.
 • Το .aNiMe//GR δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση για την διαγραφή, φθορά η αποτυχία αποθήκευσης αρχείων ή άλλου περιεχομένου το οποίο διατηρείται ή διακινείται μέσω οποιασδήποτε σελίδας ή υπηρεσίας του δικτυακού του τόπου.
 • Το .aNiMe//GR και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άλλων sites για τα οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενό τους, καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού.
 • Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να αποσυρθούν άμεσα!
Version: 2.0.1
Τhe .aNiMe//GR Team
Last Updated: 24/08/2013

Edited by Kenny, 24 August 2013 - 00:11.


#3 Dante80

Dante80

  (╯°□°)╯︵ ┻━┻

 • Retired Staff
 • 5,516 posts
 • Location今、そこにいる僕

Posted 24 February 2009 - 10:06

Posted Image


Όπως είναι λογικό και επόμενο, το κανάλι μας στο IRC διέπεται (ή πρέπει να διέπεται, your mileage may vary) από το ίδιο κλίμα και τους ίδιους κανόνες συμπεριφοράς που ισχύουν και για το υπόλοιπο site. Και φυσικά, με το αναμενόμενο IRC twist λόγω των ιδιαιτεροτήτων του τεχνικού μέσου. Ορίστε λοιπόν οι κανόνες μας (οι οποίοι και θα κοινοποιούνται στα μέλη μέσα στο κανάλι, πατώντας το trigger: "!rules"
(χωρίς τα ")

Η είσοδος και συμμετοχή σας στο IRC κανάλι μας λοιπόν προϋποθέτει την άνευ όρων αποδοχή
των παρακάτω κανόνων. Η ίδια η είσοδος σας στο κανάλι αποδεικνύει το γεγονός πως δέχεστε τους αυτούς κανόνες όπως έχουν.


1> Απαγορεύεται να ζητάτε να σας δώσουν operator mode.
Αφενός γιατί δεν θέλουμε τα απλά μέλη να έχουν αυτή την δυνατότητα, και αφετέρου γιατί αντίθετα ίσως με τα φαινόμενα, το να είσαι OP στο κανάλι μας μάλλον δείχνει πως είσαι κορόιδο της τράπουλας παρά προύχων...XD

2> Aπαγορεύεται να παρενοχλείτε άλλους χρήστες.Δεν νομίζω πως χρειάζεται εξήγηση αυτό. Όλοι οι χρήστες μέσα στο κανάλι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, και σε περίπτωση που υπάρχει παραβατική συμπεριφορά ή παρενόχληση από μέλος σε μέλος, αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

3> Απαγορεύεται το channel flooding
Ως flooding ορίζουμε την περίπτωση στην οποία ο χρήστης χρησιμοποιεί συνέχεια το enter button και γεμίζει το κανάλι με πολλές γραμμές δικού του κειμένου κολλητά, ή σε μικρό χρονικό διάστημα. Ορίστε ένα παράδειγμα flooding, για να μάθετε να το αποφεύγετε:


Posted Image

O λόγος για τον οποίο το flooding δεν ενδείκνυται είναι γιατί αφενός δυσκολεύει την παρακολούθηση και συμμετοχή στο κανάλι, και αφετέρου γιατί στον κόσμο του IRC θεωρείται αγενές το να floodaρεις το κανάλι στο οποίο συμμετέχεις.

4>Απαγορεύεται να γράφετε συνέχεια με κεφαλαία γράμματα.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο forum μας, όταν γράφουμε με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζουμε, και αυτό είναι αγενές για τους συνομιλητές μας. Στο irc συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τα κεφαλαία για να δώσουμε έμφαση σε αυτό που λέμε, και καλό θα είναι να περιορίζουμε την χρήση των κεφαλαίων για τις περιπτώσεις που αυτή χρειάζεται.

5> Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε υβριστικό λεξιλόγιο.
Κάθε γνώμη - όσο ακραία και αν είναι - έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων.

6> Απαγορεύεται η προκλητική συμπεριφορά (trolling)
Ειδικότερα,απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο (ειδικότερα για ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα όπως η θρησκεία, η σεξουαλικότητα και η πολιτική), θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Επίσης, απαγορεύεται το trolling, δλδ οι προσωπικές επιθέσεις σε άλλους χρήστες, ασχέτως αν αυτοί βρίσκονται μέσα στο κανάλι, στο forum ή αλλού.


7> Απαγορεύεται να γράφετε plot spoilers μέσα στο κανάλι.
Όπως χρησιμοποιούμε τα spoiler tags για το forum μας, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιείται το μαύρο χρώμα κάλυψης για το IRC channel μας, για την διατύπωση μιας πληροφορίας που μπορεί να θεωρηθεί ως αποκάλυψη της πλοκής ενός επεισοδίου, και με σκοπό την αποφυγή απογοήτευσης μελών που η πληροφορία αυτή δεν τους είναι ακόμα γνωστή. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πως να καλύψετε ένα μήνυμά σας με χρώμα, ρίξτε μια ματιά στο IRC tutorial μας εδώ.

8> Με εξαίρεση περιπτώσεων που υπόκεινται στον κανόνα 7, απαγορεύεται να γράφετε μηνύματά σας με χρώμα δίαφορο του default.
Μηνύματα που χρησιμοποιούν πολλά χρώματα είναι υπο περιπτώσεις αρκετά δύσκολο να διαβαστούν από τα μέλη, και επιπρόσθετα μπορεί να αποπροσανατολίζουν. Αποφύγετε το eye cancer λοιπόν, με το να χρησιμοποιείτε το default client color, εκτός βέβαια οταν θα πρέπει να καλύψετε ένα μήνυμα για να προστατέψετε άλλα μέλη από plot spoilers.Σκοπός των παραπάνω κανόνων δεν είναι να γίνει το channel "εκκλησία", ούτε να αποθαρρυνθούν οι χρήστες από το να συμμετέχουν σε αυτό. Εξάλλου, η ίδια η φύση του μέσου επιτάσσει ένα πιο χαλαρό, παρεϊστικο ύφος για τις συζητήσεις στο IRC κανάλι μας. Απλά πρέπει να υπάρχουν οι παραπάνω κανόνες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των συζητήσεων, και γιαυτό θα κάνουμε ότι είναι στο χέρι μας για να τους εφαρμόσουμε στην πράξη.

Έχετε υπόψιν σας πως εκτός από τους OPs του καναλιού υπάρχουν και αυτόματα scripts που οδηγούν τον χρήστη σε αποκλεισμό από το κανάλι μας σε περίπτωση που αυτός παραβαίνει κάποιον από τους κανόνες μας. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα με την εφαρμογή των κανόνων, ή μοιραία των ποινών που η παραβίαση τους συνεπάγεται, παρακαλώ επικοινωνήστε με κάποιον από τους OPs μας για διευκρινίσεις.

Να θυμάστε, ο λόγος της ύπαρξης αυτού του καναλιού, είναι να μας φέρει πιο κοντά, και να μας δώσει την δυνατότητα να μοιραστούμε την τρέλα μας...μην χαλιέστε στα διαδικαστικά λοιπόν, απλά χαρείτε το...^^

teh .aNiMe//GR team


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.