Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Persona 4 The Animation

• Please log in to reply
239 replies to this topic

#91 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2011 - 20:34

Δεν έχει μόνο ο πρωταγωνιστής ελλιπή προσωπικότητα. Και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι το ίδιο ρηχοί. Και το να συμπαθούν όλοι οι npcs τον/την πρωταγωνιστή/ίστρια δεν είναι στοιχείο όλων των παιχνιδιών. Ένα playthrough του Gothic ή του Witcher μπορεί να το αποδείξει.

Δεν έπαιξα ποτέ κανένα Persona κι ούτε σκοπεύω να το κάνω, όμως και πάλι αυτή η σειρά μου άρεσε.

#92 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2011 - 21:07

Δεν έχει μόνο ο πρωταγωνιστής ελλιπή προσωπικότητα. Και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι το ίδιο ρηχοί. Και το να συμπαθούν όλοι οι npcs τον/την πρωταγωνιστή/ίστρια δεν είναι στοιχείο όλων των παιχνιδιών. Ένα playthrough του Gothic ή του Witcher μπορεί να το αποδείξει.

Δεν έπαιξα ποτέ κανένα Persona κι ούτε σκοπεύω να το κάνω, όμως και πάλι αυτή η σειρά μου άρεσε.

To P4 είναι αρκετά μεγάλο παιχνίδι. Διαρκεί περίπου 80 ώρες, και αρκετός από αυτόν τον χρόνο αφιερώνεται στην εξέλιξη των χαρακτήρων. Δε θα πω ότι πρόκειται για αριστούργημα σε αυτόν τον τομέα, αλλά οι χαρακτήρες είναι με συγκεκριμένο τρόπο ορισμένοι και τους γνωρίζουμε και μέσα από καθημερινές καταστάσεις, αρκετές από τις οποίες σίγουρα θα παραλειφθούν.
Το theme του είναι η αλήθεια, οπότε η πραγματικότητα του βαθύτερου ψυχισμού των ηρώων εξετάζεται - και μάλιστα με τρόπο που συνδέεται με σημαντικούς τομείς του gameplay.

Επίσης, στο παιχνίδι δεν τον συμπαθούνε αμέσως, ακριβώς. Υπάρχουν τα social links, που μοιάζουν με dating sims: κάνεις επιλογές και όσο πιο σωστές σύμφωνα με την προσωπικότητα του npc και την κατάσταση είναι, τόσο πιο γρήγορα ανεβάζεις επίπεδο το social link, το οποίο βοηθάει παρά πολύ στις μάχες.
Και στο το anime πρέπει να δείξουν ένα μέρος αυτής της εξέλιξης των σχέσεων για να κυλήσει πιο φυσικά η ιστορία.

#93 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2011 - 21:30

Nikos νομίζω έδειξαν γεγονότα ~2 ωρών στο πρώτο επισόδιο, που να προλάβουν να σου αναπτύξουν τους χαρακτήρες?
Επίσης το ότι οι χαρακτήρες πέφτουν στα κλασσικά στερότυπα σχολικών anime δε σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι είναι ρηχοί.
Δηλαδή και στα προηγούμενα persona games έτσι άρχιζε και εγώ τα έβλεπα χωρίς προσδοκίες, και μετά από λίγες ώρες φάνηκε ότι οι χαρακτήρες ήταν πολύ πιο fucked up από όσο φαινόταν αρχικά.

Τη σύγκριση με το witcher δε την έπιασα, στο ένα είσαι ένας μεταλαγμένος κυνηγός τεράτων σε ένα μεσαιωνικό περιβάλλον με bandits Και όλλα τα παρεμφερή και στο άλλο είσαι lol μαθητής σε ένα λύκειο xd

qzMHWHd.png

#94 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2011 - 22:13

Bifteki~
Ωραίο προσωπάκι ο narukami (ακόμα πιο ωραίο με τα γυαλιά), ωραίο το summon του, χαριτωμένο και το αρκουδάκι. Οι κοπέλα με το πράσινο μπουφαν και ο γιος του καταστηματάρχη μου φάνηκαν ok (αρχή είμαστε, οπότε δεν περιμένω developments things από τώρα) και μου άρεσε το design του κόσμου της τηλεόρασης.
Από την άλλη περίμενα πιο καλό animation, ειδικά στην κίνηση των χαρακτήρων, και ίσως μεγαλύτερες αντιθέσεις στα χρώματα (όταν χώνεις τόσα gradient μέσα πρέπει να υπάρχει contrast). I also want quicker action, το όλο σκηνικό με το τρέξιμο και την μετέπειτα μάχη μου φάνηκε πως πήγαινε πάρα πολύ αργά.

Κάτι ακόμα: ο πρωταγωνιστής λέει "that's my power". Που κολάει αυτό; Υπονοήθηκε κάπου πιο πριν ή το είπε έτσι στο ντούκου για να κολήσει μια ατάκα στο τέλος;

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#95 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2011 - 22:19

Δεν έχω παίξει το παιχνίδι και δεν πρόκειται να το παίξω και ποτέ γιατί δεν παίζω παιχνίδια :P Επομένως κρίνω αποκλειστικά από το 20λεπτο επεισόδιο που είδα. Και δεν μου άρεσε. Καθόλου.

Στα του character design συμφωνώ με την Anelis αλλά εκεί που με κάλυψε πλήρως είναι η μουσική...Δεν με νιάζει και αν την έχει συνθέσει...ο Φοίβος, κατεμέ δεν ταίριαζε καθόλου με αυτά που έβλεπα στην οθόνη. Κάποια στιγμή λέω βρε μπας και έρχεται από τους δίπλα η μουσική?

Κατά τάλλα βαρετό, αδιάφορο και για να είμαι ειλικρινής κάπου πρέπει να κοιμήθηκα γιατί όταν τελείωσε δεν θυμόμουν τίποτα.

Βέβαια θα συνεχίσω να το βλέπω γιατί δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει καλύτερο. Χειρότερο δεν γίνεται να γίνει έτσι κι αλλιώς.

xbJ3b2w.jpeg

#96 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 00:05

Μα δεν ισχυρίστηκα ότι όλοι τον συμπάθησαν αμέσως. Απλά θεώρησα ανακριβές το σχόλιο που έλεγε ότι στα παιχνίδια όλοι οι npcs συμπαθούν τον κεντρικό χαρακτήρα και έφερα δυο παραδείγματα.

Δεν συνέκρινα λοιπόν τα παιχνίδια, απλά έδειξα ότι υπάρχουν παιχνίδια στα οποία αρκετοί npcs αντιπαθούν έντονα και παθιασμένα τον χαρακτήρα που ελέγχει ο παίκτης.

#97 Jcenawl

Jcenawl

Anime Amateur

• Members
  • 141 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 00:56

Κάτι ακόμα: ο πρωταγωνιστής λέει "that's my power". Που κολάει αυτό; Υπονοήθηκε κάπου πιο πριν ή το είπε έτσι στο ντούκου για να κολήσει μια ατάκα στο τέλος;

Shounen quotes sell well :riiight:. Αυτό πάει στο καλό, άλλα πράγματα μην μείνουνε στο ντούκου...
Δημοσιευμένη  εικόνα

"Sehen Sie mich! Sehen Sie mich! Das Monstrum in meinem Selbst ist so groß geworden!"

#98 Stefi-chan

Stefi-chan

Ultra Director

• Members
  • 389 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 01:50

Να σημειώσω ότι οι npcs γίνετε να μην συμπαθήσουν τον πρωταγωνιστή, από τη στιγμή που ο παίκτης κάνει τις επιλογές. Απλά μετά no max arcana persona for you. Too bad

Από την άλλη περίμενα πιο καλό animation, ειδικά στην κίνηση των χαρακτήρων, και ίσως μεγαλύτερες αντιθέσεις στα χρώματα (όταν χώνεις τόσα gradient μέσα πρέπει να υπάρχει contrast). I also want quicker action, το όλο σκηνικό με το τρέξιμο και την μετέπειτα μάχη μου φάνηκε πως πήγαινε πάρα πολύ αργά.

Η έλλειψη contrast μου άρεσε, tbh, δίνει μία πιο... foggy (?) αίσθηση που ταιριάζει στην ιστορία.

Και για την τελευταία ατάκα, ίσως το συνδύασε με αυτά που του είπε στην αρχή ο Igor (σε αυτόν τα έλεγε απλά δεν βλέπαμε εμείς τον πρωταγωνιστή). Ήταν και λίγο "Η τελευταία ατάκα για να φανώ γαμάτος" αλλά είχε νόημα.

Επίσης, κάτι που πρέπει να έχει αναφερθεί ήδη, αυτό το επεισόδιο κάλυπτε το πρώτο 2ωρο στο οποίο ο παίκτης απλά πατούσε Χ για να προχωράει ο διάλογος (α, ναι, και την επιλογή "Are you calling me a loser?"). Ελπίζω όταν αρχίσει η δράση να σας αρέσει περισσότερο (αν όχι, γούστα είναι αυτά, μπορεί να το καταστρέψουν μετά κιόλας)

Next up, Brosuke episode!

Spoiler:

PS. Χαλάστηκα που παρέλειψαν το Critical hit to the nads. Μία απλή τρικλοποδιά του έβαλε, τι είναι αυτά, ρίξε ξύλο Chie! :burningbe3:
Join the Patras otaku club or heads will roll ^^:Blissfull:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#99 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 07:26

Μα δεν ισχυρίστηκα ότι όλοι τον συμπάθησαν αμέσως. Απλά θεώρησα ανακριβές το σχόλιο που έλεγε ότι στα παιχνίδια όλοι οι npcs συμπαθούν τον κεντρικό χαρακτήρα και έφερα δυο παραδείγματα.

Όπα κάτσε, ποτέ δεν είπα ότι όλα τα παιχνίδια είναι έτσι. Αυτό είναι ένα μοτίβο που υπάρχει συχνά στα παιχνίδια και, καλή ώρα, φαίνεται ότι υπάρχει και εδώ. Πουθενά όμως δεν είπα ή υπονόησα ότι όλα τα παιχνίδια είναι έτσι. Δεν είναι δα ότι δεν έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου video games ώστε να χρειάζομαι παραδείγματα για το αυτονόητο. ;)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#100 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 09:16

ΟΚ συγγνώμη τότε, διότι παρενόησα.

#101 Stefi-chan

Stefi-chan

Ultra Director

• Members
  • 389 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 09:56

Also, μία παρατήρηση/έλλειψη (?) για όσους έχουν παίξει το παιχνίδι...

Spoiler:

Join the Patras otaku club or heads will roll ^^:Blissfull:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#102 GsP

GsP

The Merc With A Mouth

• Members
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 10:49

Also, μία παρατήρηση/έλλειψη (?) για όσους έχουν παίξει το παιχνίδι...

Spoiler:

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#103 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1.105 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 13:55

Στη μετάφραση των Doki είπε "This is...my power?". :P

#104 Sakura!!!

Sakura!!!

tu turuuuu!!

• Members
  • 226 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 16:05

Καλό το επεισόδιο μπορώ να πω! Δεν βαρέθηκα για τα 20 λεπτά μόνο.. αν και σκέφτηκα σε κάποια φάση " τραβάει πολύ!"
Ο πρωταγωνιστής στην αρχή δεν μου έκανε και πολύ μεγάλη εντύπωση πολύ "ήσυχος χαρακτήρας" φάνηκε. Σε αφήνει κάπως αδιάφορο
και το ίδιο συναίσθημα αδιαφορίας μου προκαλούσε μέχρι προς το τέλος βέβαια
που δόξα το θεό πήρε κάπως τα πάνω του..όταν έκανε summon τον Izanagi...
Ελπίζω να εξελιχθεί κάπως η προσωπικότητα του ή έστω να βγει προς τα έξω γιατί δεν παλεύεται :P με το ζόρι να πει 3 - 4 φράσεις..

Spoiler:

Originally Posted by Vagelio

Στη μετάφραση των Doki είπε "This is...my power?". :P

Εμένα έλεγε "This power belongs to me" πάνω κάτω την ίδια σημασία έχουν..
Μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος υπογραφής: 500 KB

The .aNiMe//GR Team.

#105 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 16:33

Εντάξει ρε παιδιά, είναι καινούριος στην περιοχή. Εσείς δηλαδή περιμένατε από τη πρώτη σκηνή να κάνει αστεία και να φλυαρεί μπροστά σε αγνώστους; Η οικειότητα αποκτάται σιγά σιγά.