Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Persona 4 The Animation
Posted 07 October 2011 - 05:44
Posted 07 October 2011 - 07:47

Ευτυχώς κοντεύω να τερματήσω και το παιχνίδι για να έχω καλύτερη άποψη. Η μόνη μου απορεία/ανησυχία πάντως είναι για τον αριθμό των επεισοδίων. Ελπίζω να είναι πολλά για να καλυψεί όσο καλύτερα μπορεί το παιχνίδι.
Posted 07 October 2011 - 07:58
Οther than that το πρώτο επεισόδιο ήταν πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα έκανε δυναμική αρχή. Μυστήριο ουρανοκατέβατα πτώματα, ο χαμένος αδερφός του Yoda, και τηλεόραση που ρουφάει κόσμο (δεν υπήρχε ένα thriller με αυτό το theme back in the 80s?). Υπήρχαν κάποια σημεία που μου φάνηκαν κάπως ξένα ως προς την ατμόσφαιρα που ήθελε να περάσει αλλά δεν με πείραξε πάρα πολύ. Θα μπορούσα να το λάβω ως μέρος της γοητείας της σειράς αν αξιοποιηθεί σωστά. Περιμένω το επόμενο επεισόδιο με ενδιαφέρον.
Ο ήχος ήταν αρκετά καλός αλλά δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και με το στόμα ανοιχτό όπως διαβάζω σε άλλα post. Δεν θεωρώ κακό ότι χρησιμοποιήθηκαν τα κομμάτια του παιχνιδιού είναι απλά ότι η γενικότερη σκηνοθεσία και επιλογή του ήχου θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο επιβλητική. Αν κάτι με ξένισε ήταν το άσχημο CG που φαινόταν ώρες ώρες και τα backgrounds που σε κάποιες φάσεις φαίνονταν εντελώς άψυχα. Το character design όμως το λατρεύω.
ΥΓ: Tα shadows μου θύμισαν έντονα Howl's Moving Castle.(όχι ότι έχει κάποια σημασία απλά σκεφτηκα να παρατηρίσω την ομοιότητα)
Posted 07 October 2011 - 11:05
Ειδικά όταν μπήκε το "reach out to the truth".All of my fucking yen
μάλλον δε κατάλαβες καλά πια ατμόσφαιρα θέλει να περάσει xdΥπήρχαν κάποια σημεία που μου φάνηκαν κάπως ξένα ως προς την ατμόσφαιρα που ήθελε να περάσει αλλά δεν με πείραξε πάρα πολύ.
Τα persona games πάντα επιχειρούσαν να συνδυάσουν μια pop-ξέγνιαστη-χαρούμενη ατμόσφαιρα με μια πιο σκοτεινή και μελαγχοκή, και Imo είναι και ο κύριος λόγος που διαφέρουν από τα υπόλοια jrpg με καλό story (μαζί με τις επιλογές που σου δίνει το game για το πως θα περάσεις τις non dungeon crawling στιγμές πχ social link, stat raising κλπ). Δε το κατάφερναν πάντα βέβαια, πάντα το θεωρούσα πολύ δύσκολο θέμα.
Στο p1 απλά απέτυχαν
Το innocent sin το έκαναν πολύ μελαγχολικό/mindfuck
Στο Eternal Punishment παράτησαν την ιδέα
Στο 3 πάλι τα κατάφεραν τέλεια. Από chilling out/fun moments σε πήγαινε σε επιβλητηκές σκηνές, σκοτεινές ατμόσφαιρες κλπ πολύ επιδέξια. Και φαντάζομαι το ίδιο θα γίνεται και στο 4.
Δε το έχω παίξει αλλά στο εγγυόμαι, δε θα ακούσεις jpop στο τελικό boss και η επιβλητική μουσική θα πέσει όταν είναι να πέσει xd
Δε με νοιάζει αν θα βάλλουν νέα songs, αρκεί να τα έχει γράψει ο shouji meguro
Τώρα αν θεωρώ κάτι επικίνδυνο, είναι η απόδοση του πρωταγωνιστή, που είναι silent στο game. Ελπίζω να τον κάνουν decent τουλάχιστον.
ασήμαντη ερώτηση για όσους έχουν παίξει το game
Posted 07 October 2011 - 12:07
Ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Για όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι, προσέξτε τις λεπτομέρειες, στο τέλος αυτές θα έχουν σημασία.
Το γεγονός ότι κράτησαν το original soundtrack μου άρεσε, όπως και το calendar και τα stats. Θέλω να δω πως θα κάνουν τα social links, αφού είναι πολλά και ίσως δεν θα τα προλάβουν όλα. Και το γεγονός ότι έδωσαν μία νότα psycho στον πρωταγωνιστή είναι αρκετά θετικό, μιας και από silent σε happy-go-lucky θα ήταν κάπως... Αλλά πιστεύω στην πορεία θα μαλακώσει λίγο.
Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο. Μέχρι τότε θα κάτσω να γελάω σατανικά επειδή ξέρω τι θα γίνει αλλά δεν πρέπει να αποκαλύψω τίποτα (είμαι καλό παιδάκι, θα κρατηθώ

Bonus για την omfg-what's-this-creepy-thing to ultimate cute εμφάνιση του Kuma/Teddie. It's gonna be an un-bear-able bear of a battle~
Και απάντηση στην από πάνω ερώτηση
Posted 07 October 2011 - 12:14
Όπως είπα πριν, λάτρεψα τη μουσική του, χαίρομαι που κράτησαν τα τραγούδια απο το παιχνίδι, το op-en τα λάτρεψα και ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Σε λίγο που θα αρχίσουν να βάζουν τα boss fights theme songs θα γίνει awesome το anime.
Όπως είπε η Stefi-chan, μου άρεσε που κράτησαν τα calendar & stats και μακάρι να βάλουν και τα social links.
Το πρώτο επεισόδιο το ευχαριστήθηκα, μου άρεσε πολύ αλλά το περίμενα καλύτερο.
Posted 07 October 2011 - 13:57
Όπως και σε άλλους,ετσι και σε μένα, μου άρεσε που κράτησαν τα κομμάτια του παιχνιδιού και ειδικά που χρησιμοποίησαν το opening song του παιχνιδιού ως opening του anime.
Μ'άρεσε επίσης πάρα πολύ που κράτησαν το ημερολόγιο,όπως είναι και στο παιχνίδι, και δείχνουν και τα stats τα οποία θα βλέπουμε να αυξάνονται.
Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη και το animation επίσης καλό (δεν υπήρξε κάτι που να με ενόχλησε)
Περιμένω με αγωνία τη στιγμή που θα έχουν και οι άλλοι personas και θα γίνεται χαμός σε κάθε μάχη.
Μακάρι να μην κάνουν καμία βλακεία στη συνέχεια γιατί η αρχή ήταν πολύ καλή,παρόλο που δεν δείχνει κάτι το τρομερό (συγκριτικά με αυτά που έρχονται).
Posted 07 October 2011 - 14:18
Από το animation μόνο ένα παράπονο έχω στη σκηνή που μεταφέρει ο άλλος το ποδήλατό του. Πολύ «ψεύτικη» η κίνηση του ποδηλάτου, σαν έλκηθρο ήταν που το έσερνε πάνω στο χιόνι. Τα cg δεν με ενόχλησαν καθόλου, γιατί σε αντίθεση με άλλες σειρές εδώ φαίνεται να έχει γίνει προσπάθεια για να μην ξεχωρίζουν χρωματικά από τις δισδιάστατες σκηνές.
Οι προσωπικότητες των χαρακτήρων σαν καρικατούρες είναι αλλά κρατάω μια πισινή μέχρι να δω περισσότερα επεισόδια. Ο Ίγκορ τί είναι; Ξωτικό;
Μόνο οι μάχες μπορώ να πω ότι με απογοήτευσαν. Αλήθεια τα υπόλοιπα παιδιά θα μάχονται και αυτά ως summoners ή θα υπάρξουν και warriors;
Posted 07 October 2011 - 14:24
Μόνο οι μάχες μπορώ να πω ότι με απογοήτευσαν. Αλήθεια τα υπόλοιπα παιδιά θα μάχονται και αυτά ως summoners ή θα υπάρξουν και warriors;
Posted 07 October 2011 - 17:10
Και εκτός από το summoning έχουν όπλα (ο καθένας χρησιμοποιεί κάτι διαφορετικό) αλλά δεν τα χρησιμοποιούν και τόσο, περισσότερο παλεύουν με Persona
Posted 07 October 2011 - 17:33
Posted 07 October 2011 - 18:06
Αυτό η αλήθεια είναι το σκέφτηκα κι εγώ ενώ έβλεπα το επεισόδιο. Αλλά έχω ακούσει αυτή τη μουσική τόσες φορές, και εντός του παιχνίδιου και από τα OST, που δε με έβγαζε καθόλου από το ρυθμό.Η μουσική ήταν εντελώς, μα εντελώς out of place και άκυρη. Δε με νοιάζει αν είναι η ορίτζιναλ από το παιχνίδι και δεν ξέρω πόσο καλά ή όχι ταίριαζε εκεί αλλά στο anime την κότσαραν τόσο ατσούμπαλα, που ούτε να γελάσω δεν μπόρεσα.
Νομίζω μια καλή λύση θα ήταν κανούριες ενορχηστρώσεις των παλιών κομματιών ειδικά για να ταιριάζουν με το κλίμα του anime. Έτσι θα είχαμε και καινούριο υλικό από Shouji Meguro να ακούμε.
Συμφωνώ σε αυτό. Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερη δουλειά. Από τη στιγμή που μιλάει έπρεπε να του δώσουν εμφανή προσωπικότητα. Αλλά αυτό έχει αρκετή δουλειά και ίσως να δυσαρεστούσε αρκετούς.Ο πρωταγωνιστής είναι ίδιος με την πρωταγωνίστρια του UtaPri. Μιας και είναι και οι 2 από παιχνίδια δεν έχουν προσωπικότητα, και περιφέρονται τριγύρω και απλά τους συμβαίνουν πράγματα και όλοι τους συμπαθούν. Καταλαβαίνω πώς κάτι τέτοιο βοηθάει στο μηχανισμό ενός παιχνιδιού, αλλά δε δουλεύει σε ένα anime, ή τουλάχιστον όχι με αυτό τον τρόπο, που tbh φαίνεται πολύ πρόχειρος.
Το θέμα είναι το εξής. Όσα δουλεύουν σε ένα παιχνίδι δε δουλεύουν απαραίτητα και σε ένα anime. Τα stats και το ημερολόγιο μας θυμίζουν την προέλευση της σειράς και είναι ευπρόσδεκτα, αλλά στην πλοκή χρειάζονται αλλαγές για να βγει κάτι πραγματικά καλό. Δε φαίνονται διατεθειμένοι να της κάνουν οπότε το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όσους έπαιξαν τα παιχνίδια και θέλουν να τα ξαναζήσουν με έναν εναλλακτικό τρόπο, αλλά πολύ πιθανό να χαλάσει αρκετούς που το anime αποτελεί την πρώτη τους επαφή.
Posted 07 October 2011 - 18:27
Όσον αφορά το OST, το βρήκα πολύ καλό το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται τα κομμάτια από το παιχνίδι, αν και θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια revised versions για να ταιριάξουν καλύτερα με το ρυθμό του anime.
Τώρα σχετικά με το artwork και τους χρωματισμούς, πραγματικά δεν πρόσεξα τίποτα. Απλά δεν μ'ενδιέφερε. Αυτό που μ'ενδιαφέρει να γίνει στο παρόν anime είναι να αναπτυχθεί η προσωπικότητα του πρωταγωνιστή, έστω μια προσπάθεια για την τιμή των όπλων! Μου άρεσε πολύ το psychotic touch που του έκαναν στην τελευταία σκηνή, μακάρι να συνεχίσει έτσι!

Posted 07 October 2011 - 19:12