Το να κάνει κάτι τέτοιο μετά από όλα αυτά τον κάνει ίσως χειρότερο από ότι ήταν πριν.Πάντα ήταν αδίστακτος αλλά πάντα έπραττε με κίνητρο να προστατέψει τη σχέση του με τη σέρσει και την(ολίγον διεστραμμένη) αίσθηση ιπποτισμού που έχει.Σκότωσε ένα βασιλιά αλλά το έκανε για να σώσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους.Πέταξε ένα παιδί από το παράθυρο αλλά το έκανε για να σώσει τον εαυτό του και τη σέρσει από βέβαιο θάνατο.Σκότωσε ένα ξάδερφο του αλλά το έκανε μετά από ένα χρόνο απάνθρωπη φυλάκιση και εξάντληση με την ελπίδα να ξαναδεί τη σέρσει.Όλες οι πράξεις του,παρότι ηθικά αμφισβυτήσιμες ταίριαζαν με το ποιος είναι.Το να βιάσει τη σέρσει είναι τελείως αντίθετο με το χαρακτήρα του και ακόμη περισότερο τώρα που υποτείθεται πως έχει βελτιωθεί ως άνθρωπος.Αν τον βλέπαμε να σκοτώνει κάποιον με τρόπου που ο ίδιος το θεωρεί σωστό τότε θα συμφωνούσα ότι είναι μία σκηνή που τον κάνει πιο "γκρι" και διδάσκει πως δεν γίνεται να αλλάξεις τελείως.Αυτό που είδαμε όμως απλά δεν ήταν ο τζέιμι.
Ωστόσο αφού αποτελεί απλώς λάθος της σκηνοθεσίας υποθέτω απλά θα γκρινιάξουμε τώρα και για χάρη της αφήγησης θα το αγνοήσουμε στη συνέχεια.Εγώ λέω ένα μεγάλο whatever και προχοράω.
EDIT:σχετικα με wildlings
Πιο πάνω, οι αγριάνθρωποι σκοτώνουν για πλάκα αγρότες. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι θέλουν να βγάλουν από το κάστρο τη night watch αλλά ξέρω ότι το διασκεδάζουν. Πραγματικά τα wildlings είναι σαν τους ανώνυμους κακούς από το power rangers. Εμφανίζονται, καταστρέφουν και μετά ξανά τα ίδια.
Δεν το διασκεδάζουν όλοι.Τα wildlings είναι ένα σωρό διαφορετικές φυλές με άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες.Κάποιοι,όπως οι κανίβαλοι,όντως το απολαμβάνουν ενώ άλλοι όπως η ύγκριτ και ο τόρμουντ απλά το κάνουν γιατί πρέπει.Είναι κάπως άδικο να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί.Την παρομοίωση με τους κακούς από τα power rangers δεν την πολυκαταλαβαίνω.Αν αναφέρεσαι στον τρόπο που λειτουργούν στην ιστορία μου φαίνεται περίεργο γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επιδρομή από τους wildlings και αυτή υπηρετούσε ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό.Αν εννοείς γενικά πως οι επιδρομές θυμίζουν τον τρόπο που λειτουργούν οι κακοί των power rangers...well τυπικά δεν μπορώ να πω πως έχεις άδικο αλλά αυτή η παρομοίωση μοιάζει να υπονοεί πως φέρονται άσκοπα και χαζά που δεν είναι και τόσο εύστοχο
Edited by Kalamaris, 23 April 2014 - 16:51.