Posted 06 June 2011 - 15:30
Kαθως καταφερα να φτασω up to date, υποθετω πως τωρα μπορω να σχολιαζω κι εγω πανω σ' αυτο το αριστουργημα.(τελικα η χαρη μου σας καταδιωκει σε καθε θρεντ)
Πολυ ωραιο κλπ, i'll skip the meaningless stuff, and proceed with the cast.
Ned Stark:Δεν τον συμπαθω, αλλα συνηθως καταλαβαινω τη δυσκολη θεση του.
Απλως μου τη σπαει η σταση του σε συνδιασμο με τις ανουσιες ιδεολογιες του περι τιμης και καθηκοντος.Ειμαι υπερ του νομου και της δικαιωσυνης, αλλα καθε περισταση ειναι καλυτερο να κρινεται απο τον ανθρωπινο νου και οχι απο το σπαθι.Με το να εκτελεις δικαιωμενους deserters μονο και μονο επειδη ειναι γραμμενο καπου χανεις την ανθρωπινη κριση σου.
Viserys III Targaryen: "I would let his hole tribe fuck you, all 40.000 men, and their horses too, if that will work".Απο τις καλυτερες ατακες που εχω ακουσει σε σειρα.
Επειτα βεβαια, ξεφτιλισαν εντελως τον χαρακτηρα, καταληγοντας τον στον comic relief villain με το "my plan", που ολοι για καποιο λογο ξερουμε οτι δεν προκειται να πιασει ποτε.
Robert Baratheon: Δεν μπορω να πω πως τον συμπαθησα ιδιαιτερα, αλλα τουλαχιστον ειναι ειλικρινης για το ποσο κακος βασιλιας ειναι και δεν κανει καταχρηση εξουσιας.
Cecei Lanister:Με διαφορα η πιο αντιπαθητικη χαρακτηρας στη σειρα.
Μετα απο τη συμπεριφορα και τη λογικη της, πως να μη γινει ο γιος της τοσο νιανιαρο?
Littlefinger:"Distrusting me was the wisest thing you have done so far."
The epitomy of honesty through cunningness.
Ο τυπος ειναι απλα τοσο φανερα πονηρος, που δεν μπορεις να τον χαρακτηρησεις ως ψεφτη.
Απο τους καλυτερους just as planned της σειρας, μαζι με τον Tyrion the imp.
Jon Snow:Πολυ συμπαθης, οπως και ο υπερβαρος φιλος του.
Απο τους λιγους που βγαζουν απλη λογικη και ορθο συναισθημα.
Κhal' Dorgo: Αποκλειστικα ο μονος που συμπαθω απο τη φυλη του.
Despite his looks, ειναι αρκετα εξυπνος και λογικος, και απο την αρχη φανηκε να φερεται στη γυναικα του με σχετικη τρυφεροτητα, συγκριτικα με τους καφρους της φυλης του.
Επεισης μου αρεσε πολυ ο εκπεδευτης της Αrya.
Πολυ cool χαρακτηρας και χαρακτηριστικο στυλ δασκαλου πολεμικων τεχνων.
Αnd finally... Lord Varys:Νταξει, διεφθαρμενο βασιλειο χωρις τον ευνουχο του δε γινεται!
Απαραιτητο asset για καθε ιντριγκοκατασταση.
Οσο για τα Houses γενικα, δε συμπαθω ιδιαιτερα κανενα απο αυτα που εχουμε δει μεχρι στιγμης.Το αποκορυφωμα του αισχους ομως ηταν το House Tully.
Πιο πολυ House of Cthully θα το χαρακτηριζα. (ναι, Anelis, ειμαι ετυμος να νιωσω την οργη σου)
H μητερα ειναι ακρως εμετικη και το παιδι τρομακτικα προβληματικο.
Anyway, λεπτομεριες επεισοδιων δε χρειαζεται να αναφερω επειδη εχουν ηδη συζητηθει, οποτε αναμενουμε τα επομενα...
More wine, your grace?