Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Περί ορέξεως κολοκυθοπιτούλα, κι όσο κι αν το βρίσκεις απίστευτο, αυτού του είδους τα κω*γκουχ*καλόπαιδα, έχουν μεγάλη πέραση στο γυναικείο κοινό, επειδή είναι hard to get. Δες Sasuke από Naruto και να μην αρχίσω τώρα ν' αναφέρω παραδείγματα, γιατί θα είχαι σχεδόν ένας σε καθε anime. Όπως η σειρά αυτή ήταν ένα απέραντο fanservice, έτσι ήταν και η συμπεριφορά του Nezumi, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά ανάπτυξη του χαρακτήρα του για να δούμε καλύτερα την ψυχολογία και τα συναισθήματά του. Μια ξεπέτα ήταν για να χαρούν λίγο τα ματάκια εμάς των fujoshi και μετά να μας γειώσουν μ' ένα τέλος σαν κι αυτό...
Για να μη χαλάσω τη θαυμάσια ατμόσφαιρα αυτού του θρεντ, καλύτερα να μη σχολιάσω αυτά που διαβάζω και απλά να τα δεχτώ ως μια άποψη... Το μόνο που θα πω είναι οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Nezumi δεν ήταν οτι ήταν κωλοπαιδο, "hard to get", (as if you could ever "get" an anime character in the first place) ή κάτι τετοιο, αλλά το οτι ήταν ένας μεγάλος φλώρος με αδύναμα συναισθήματα και γελοία συμπεριφορά. Βασικά το είπες και μόνη σου, μόνο που τον συγκρίνεις με το Sasuke καταλαβαίνει κανείς περι τίνος πρόκειται... Μόνο που ο Nezumi είναι πολύ χειρότερος...
Για να μη χαλάσω τη θαυμάσια ατμόσφαιρα αυτού του θρεντ, καλύτερα να μη σχολιάσω αυτά που διαβάζω και απλά να τα δεχτώ ως μια άποψη...
Eμ... ναι την αποψή μου είπα, συγνώμη που δεν σου άρεσε. Ζήτησες ένα λόγο για το πώς γίνεται ο Nezumi να είναι αγαπητός στο γυναικείο κοινό, εγώ στον έδωσα. Δεν ξέρω τι περίμενες να σε ικανοποιήσει, but facts remain facts, and it's a fact το ότι τέτοιοι χαρακτήρες έχουν μεγάλο fanbase. Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για τον Nezumi, αλλά παραδέχομαι ότι έχει ένα συγκεκριμένο στυλάκι που αρέσει. Λυπάμαι πολύ που δε γίνεται να αρέσουν σε όλους μας τα ίδια.
Βασικά ο Sasuke όσο αντιπαθητικός και να είναι,μέσα στη σειρά έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ καλά (με βάση το manga και το genre στο οποίο αυτό βρίσκεται) και ο χαρακτήρας και οι αντιδράσεις του βγάζουν μια χαρά νοημα. Πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε για τον Nezumi ο οποίος έχει τις πιο άκυρες αντιδράσεις χωρίς κανέναν απολύτως λόγο με αποτέλεσμα σε όλη την σειρά να αναρωτιέμαι :'' Ποιό είναι το πρόβλημά σου?". Ο μόνος τρόπος να βγάλεις νόημα από τον Nezumi είναι να δεχτείς ότι είναι διπολικός σχιζοφρενής. Ή να δεχτείς ότι ουσιαστικά δεν έχει χαρακτήρα και οπως ο Shion είναι ένα μάτσο τυχαία κλισέ και αντιδρασεις κολλημένα μαζί ανάλογα με το πως το απαιτεί η "πλοκη".
Tωρα πέρα από αυτό δεν νομίζω οτι αυτό και το Togainu no chi καθορίζουν το BL genre. Όχι ότι στα yaoi έχουμε κανέναν υψηλό προβληματισμό (ειδικά στα anime) ή ότι δεν υπάρχουν φολες αλλά υπάρχουν και decent και διασκεδαστικές σειρές (και ovas) με γλυκιά ιστορία. Ή τουλάχιστον υπάρχουν τέτοια καίδια που δεν θα αφήσουν νεφρό και εγκεφαλικό κύτταρο όρθιο. Anw my point is ότι όσο το No.6 αντιπροσωπεύει το BL άλλο τόσο το ΠΑΣΟΚ τον σοσιαλισμό στη χώρα μας.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 17 Σεπτέμβριος 2011 - 15:59
Tωρα πέρα από αυτό δεν νομίζω οτι αυτό και το Togainu no chi καθορίζουν το BL genre.
Καλα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχα προ πολλού πηδηχτεί απ' το παράθυρο. (αιώνια hardcore fan of the genre) Υπάρχουν υπέροχες σειρές ΒL, που όμως κατά τη γνώμη μου είναι πολύ λίγες. Με το No.6 θα έπρεπε να ήταν απ' την αρχή ειλικρινής και να έλεγαν "shonen ai". Μπορεί και να του έδιναν καλύτερο τέλος. Και το ότι ο χαρακτήρας του Nezumi δεν αναπτύχθηκε, my point exactly. Ακόμα κι έτσι, σ' όποιαν αρέσει, γούστο της καπέλο της!
Καλα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχα προ πολλού πηδηχτεί απ' το παράθυρο. (αιώνια hardcore fan of the genre) Υπάρχουν υπέροχες σειρές ΒL, που όμως κατά τη γνώμη μου είναι πολύ λίγες. Με το No.6 θα έπρεπε να ήταν απ' την αρχή ειλικρινής και να έλεγαν "shonen ai". Μπορεί και να του έδιναν καλύτερο τέλος. Και το ότι ο χαρακτήρας του Nezumi δεν αναπτύχθηκε, my point exactly. Ακόμα κι έτσι, σ' όποιαν αρέσει, γούστο της καπέλο της!
Ποιος να το πει αυτο ακριβώς; Δεν υπάρχει επισημα στην ιαπωνια τετοιος ορος. BL υπαρχει και τα χουνε ολα μαζι σουμα αυτα που λεμε εμεις οι fan yaoi και shounen ai(αν και πολλα που λεμε shounen ai δεν ηταν BL ποτε και τα βαφτίσαμε εμεις...). Όμως αυτο δεν το χουν καταταξει ως κατι τετοιο τουλαχιστον στο μαγαζι που εχω κοιταξει κι ουτε πιστευω ότι θα πρεπε γιατι δεν πιστευω οτι αποσκοπουσε εκει ως βιβλιο. Ασχετα αν το anime με το στυλ, την σκηνοθεσια κτλ το πηγαινε εκει για δικους του λογους. Αλλα ενταξει δεν μπορουμε να λεμε ακομα κι εμεις που χρησιμοποιουμε τον ορο "shounen ai" σε όποιο anime βλεπουμε να έχει ενδειξεις ομοφυλοφιλίας. Το προβλημα του anime δεν ηταν εκει πάντως αλλα στο ότι βιαστηκε να χωρεσει την υποθεση ποσων βιβλιων σε 11 επ με 15000 τρυπες και διαλογους του αερα. Η υποθεση παρουσιαστηκε εντελως γελοια. Δηλαδη σορυ αλλα η πιο αριστουργηματικη ιδεα να παρουσιαστει με ηλιθιο τροπο, γελοιο θα είναι το αποτελεσμα. Μεχρι το 7-8 δε, δεν ειχε καν στοιχεια ομοφυλοφιλίας(πλην της σκηνοθεσιας). Και για μετα παλι αμφιβαλλω αν εκει το πηγαινε στα βιβλια. Δεν ειδα σαν βαση να είχε ασχημη πλοκη, απλα την πηραν την συνεπτυξαν και της αλλαξαν τα φωτα, οπως ειπωθηκε και απο καποιους ειδικα για τις filler σκηνες του τελους. Φυσικα και οι χαρακτηρες δεν πηγαν πισω. Κανεις δεν ανεφερε τον λογο
Spoiler:
στην αλλαγη του χαρακτηρα του ασπρομαλλη σε συγκεκριμενες σκηνες και ότι ειχε υπερανθρωπες δυναμεις, πχ εκει που του αγγιξε την καρωτιδα του αλλου και ειχε μεινει. Και ετσι οπως το δειξαν εμοιαζε σαν να τον ερωτευτηκε ενα πραγμα. Για αλλο λογο ειχε σοκαριστει κι οχι που του αγγιξε τον λαιμο...
Οποτε παιζει να υπάρχει κατι απο πισω οπως και για το "ακουω φωνες" ορισμενων εκει μεσα.
Συνεπως ως βιβλιο δεν ξερω τι εκανε, σαν πλοκη πιστευω οτι θα ειχε ενδιαφερον αν δουλευτηκε σωστα, αλλα σαν anime δεν προτεινεται, ειδικα σε αντρες, γιατι θα ξενερωσουν τη ζωη τους. Οι γυναικες μπορει να την βγαλουν πιο ευκολα καθαρη, αλλα οχι αν περιμενουν να δουν yaoi, γιατι δεν παιζει κατι τετοιο...
Edit Και μη ξεχασω: Τι επικα ποστ γραφτηκαν εδω μεσα; :hahaha: Το γελιο που εριξα διαβαζοντας σας... Δεν υπαρχει.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 21 Σεπτέμβριος 2011 - 11:37
Δεν ξέρω πως είναι τα βιβλία αλλά αυτό που είδα εγώ σαν σειρά ήταν απαράδεκτο και ένιωσα ότι υποτιμάει την νοημοσύνη μου.Πέρα από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές που όπως έχω ξανα αναφέρει είναι copy-paste από d-gray man,η σειρά μπάζει από παντού.Σαν σύνολο μου έδωσε την αίσθηση μιας μίξης άσχετων στοιχείων σε ένα αποτέλεσμα που μόνο το animation άξιζε.Είναι απλό,δεν μπορεί να προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν σοβαρή sci-fi σειρά και μια να μου πετάει ηλίθιους διαλόγους,την άλλη πόρνες,την άλλη μηχανικά ποντίκια που τρώνε;σκύλους σόμπες κ.τ.λ Εκτός από αυτά,η εξέλιξη της ιστορίας ήταν παντελώς αδιάφορη και το character development μηδαμινό.Όσο για το τέλος,θα το θυμάμαι για πολύ καιρό ως μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες που έχω δει για προφανείς λόγους.Τώρα αν πω ότι δεν το διασκέδασα καθ όλη την διάρκεια της σειράς,θα πω ψέματα.Mehhh.mehhh 5/10<<