Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


 • Please log in to reply
37 replies to this topic

#31 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 278 posts
 • Location札幌

Posted 18 April 2020 - 05:38

https://www.youtube.com/watch?v=eyX5VWzeKPM
 

Ορίστε, ο σωστός τρόπος να μάθεις Κορεατικά!

 

Αυτά της Νότιας Κορέας είναι για φλούφλιδες. (Να μην μπορούν να προφέρουν το Ri και να το λένε απλά I...)

 

Η προφορά της Βόρειας Κορέας είναι πιο συντηριτική.

 

Από πλευράς λεξιλογίου, οι Βορειοκορεάτες είναι πιο δημιουργικοί, δεν αντιγράφουν απλά τις λέξεις από τα αγγλικά...


Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία είναι μόνο μια μουσταρδοκρατία.

#32 SpeedFreak

SpeedFreak

  bored of harem

 • Members
 • 200 posts
 • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 03 August 2020 - 20:02

Βασικά πέρσι, είχα πάει Σουηδία και είχα πορωθεί, τα άκουγα πολύ κοντινά αλλά δεν καταλάβαινα μία. Από προφορά βράστα, έχουν την δικιά τους και με αρκετά silent σύμφωνα που κάνουν την λέξη να μοιάζει σιδηρόδρομο.

Γενικά επειδή δεν παίζει να πάω φροντιστήριο πως ασχολείσαι με όλες αυτές τις γλώσσες, πατροπαράδοτα με βιβλία ή με κάνα site π.χ. italki που μιλάς με άλλους;

Όταν είχα πάει Σουηδία,τις πρώτες δύο βδομάδες τουλάχιστον ήταν σαν να άκουγα Κινέζικα, αλλά τα Κινέζικα τώρα που το σκέφτομαι πιο οικεία μου ήταν στον ακουστικό πόρο σε σύγκριση με τα Σουηδικά.. Έχουν πολύ κοφτή προφορά όταν μιλάνε, ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Επίσης, ακούω συχνά ότι μοιάζουν με τα Γερμανικά, ωστόσο αυτό δε διαπιστώνεται στον προφορικό λόγο (πέρα από κάποια κλασσικά όπως Ja, Nein-Nej κλπ.), αλλά στο διάβασμα (εκεί πράγματι υπάρχουν τόσες πολλές ομοιότητες ή λέξεις που είναι σχεδόν ίδιες με την παράλειψη/προσθήκη ενός γράμματος)...

 

Το πιο πατροπαράδοτο βιβλίο έβερ που σου προτείνω (δεν υπάρχουν και πάρα πολλά με μια γρήγορη ματιά) και είναι δοκιμασμένο είναι το Rivstart, το οποίο συμπυκνώνει την ύλη Α1 και Α2, αλλά και παραθέτει κατά τη γνώμη μου σημαντικό και χρήσιμο λεξιλόγιο και κατάλληλο για ενήλικες. Έχει και φαινόμενα Γραμματικής μέσα, βασιζόμενα στο κείμενο, αλλά δεν τα παραθέτει επεξηγηματικά, πρέπει δηλαδή να ψάξεις περαιτέρω κανόνες Γραμματικής σε άλλο επιπρόσθετο βιβλίο ή στο Ίντερνετ, αν δεν καταλαβαίνεις. Σε θέματα σύνταξης οι Σουηδοί είναι απλοί και συγκεκριμένοι, δε θα δυσκολευτείς. Φαντάσου επειδή ήξερα ήδη Γερμανικά, μπερδευόμουν και έβαζα στα Σουηδικά στη δευτερευουσα το ρήμα στο τέλος!  :laugh:

Όσον αφορά τις εφαρμογές εκμάθησης για smartphone, οι περισσότερες σε προχωράνε αργά, με λάθη ή άκαιρο λεξιλόγιο ή πρέπει να πληρώσεις. Το Duo Lingo βοηθάει, αλλά έχει μια μονοκόμματη μέθοδο και είναι της υπομονής....

 

Γενικά με βοήθησαν άπειρα οι σουηδικές εκπομπές και το να ακούω αγγλόφωνες ταινίες υποτιτλισμένες στα Σουηδικά + η επαφή με το λαό, σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ την κατανόηση του ακουστικού λόγου δύσκολη.

 

ΥΓ: Θα ψάξω και άλλο υλικό που έχω σπίτι και θα επανέλθω... 


Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#33 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 278 posts
 • Location札幌

Posted 13 October 2020 - 11:00

Ξεκίνησα στο χαλαρό Αρμενικά. Πέρα από το ότι είναι φιλικός λαός σε μας, έχουν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία το σκάκι.

Το αλφάβητό τους διαθέτει αρκετά γράμματα και καλύπτει ευρύ φάσμα ήχων. Π.χ. έχουν αντίστοιχο του ελληνικού γ, απαλό ρ και σκληρό ρ (σε φάση ισπανικών)

Δεν έχω συναντήσει άλλη γλώσσα που να κάνει τόσο λεπτομερή διάκριση. Από οπτικής άποψης είναι αρκετά καλλιγραφικό, όμως κάποια γράμματα μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

Ξέχασα να πω ότι είναι ινδοευρωπαϊκή γλώσσα άρα κάποια σημεία με τα ελληνικά υπάρχουν.

 

Αν κάποιος ξέρει/κάνει Αρμενικά ή έχει κανένα φίλο/γνωστό Αρμένιο, ας μου κάνει πάσα.


Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία είναι μόνο μια μουσταρδοκρατία.

#34 Petran79

Petran79

  YOU GET TO BURNING!

 • Review Team
 • 3,207 posts
 • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 14 October 2020 - 15:07

Θυμάμαι ένας Αρμενης με σταμάτησε στο δρόμο και μου ζήτησε λεφτά. Τι να κάνω, του δωσα και τον ρώτησα αν ήξερε τον Πετροσιαν που φυσικά τον ήξερε μιας και ήταν ο θρύλος τους. Αρμένιους δεν ξέρω δυστηχως. Γεωργιανους όμως μπόλικους αλλά από εργατική ταξη. Και αυτοί έχουν τη δική τους ιδιαίτερη γλώσσα.#35 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 278 posts
 • Location札幌

Posted 17 October 2020 - 05:37

Το να ρωτάς έναν Αρμένη αν ξέρει τον Πετροσιάν, είναι σα να ρωτάς έναν Έλληνα αν ξέρει τον Πύρρο Δήμα. Για να μην πω Λεωνίδα ή Κολοκοτρώνη.

Το αρμενικό χαρτονόμισμα των 2000 δραμ (κοινή ρίζα με τη δραχμή) απεικονίζει στη μία πλευρά τον Πετροσιάν και στην άλλη τον Οίκο του Σκακιού στο Γιερεβάν.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_dram#/media/File:2000_dram_2018_Obverse.jpg

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_dram#/media/File:2000_dram_2018_Reverse.jpg

 
 
Τα Γεωργιανά είναι χοντρά παλούκια, δεν είναι καν ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. :blurah5:
Βέβαια, δεν ξεχνάω ότι η Γεωργία έχει παράδοση στο γυναικείο σκάκι (Νόνα Γκαπριντασβίλι, Μάγια Τσιμπουρντανίτζε και πάει λέγοντας...) οπότε έχουμε έναν σοβαρό λόγο για να δείξουμε ενδιαφέρον...  :tensai:

Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία είναι μόνο μια μουσταρδοκρατία.

#36 Petran79

Petran79

  YOU GET TO BURNING!

 • Review Team
 • 3,207 posts
 • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 October 2020 - 21:14

Θα θελα να επισκεπτομουν το μουσειο γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γιερεβαν. Το ίδιο σημαντικο με αυτό των Εβραίων. Κάθε Τούρκος για την ακρίβεια οφείλει μια επίσκεψη εκει

#37 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 278 posts
 • Location札幌

Posted 21 October 2020 - 14:02

Θα έλεγα ίσως πιο σημαντικό. Γιατί, ενώ το ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι αδιαμφισβήτητο (ορθώς φυσικά), αυτό των Αρμενίων δυστυχώς δεν είναι.

Πολλές χώρες δεν το αναγνωρίζουν για να μην "εκνευρίσουν" την Τουρκία.

 

Μια τουρκική μειοψηφία καλεί να γίνει αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά οι Τούρκοι εθνιστικές δεν πρόκειται να το παραδεχθούν ποτέ.


Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία είναι μόνο μια μουσταρδοκρατία.

#38 Petran79

Petran79

  YOU GET TO BURNING!

 • Review Team
 • 3,207 posts
 • LocationΘεσσαλονίκη

Posted Yesterday, 21:08

Τι να πουν και οι Ασσύριοι δηλαδη.