Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ 9 ΡΙΧΤΕΡ - ΤΣΟΥΝΑΜΙ

• Please log in to reply
616 replies to this topic

#556 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2011 - 22:11

το θεμα ειναι οτι αμα κανεις τη συγκριση βλεπεις οτι η ελλαδα απεκτησε χρεος υψους οσο η καταστροφη στην ιαπωνια, φαντασου, ουτε τσουναμι να μας ειχε χτυπησει..

Μονο αυτο μπορει να μας κανει χειροτερα, κλαψ:sadist:

sc5bab.jpg

#557 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2011 - 23:38

http://news247.gr/kosmos/news/seismos_tsounami_iaponia/pyrhniko_thriler_iapwnia_foykoysima.817299.html
Πριν λίγο το διάβασα. Λέει πως ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων νεκρών βρίσκεται στους 10.489, ενώ 16.621 πολίτες παραμένουν αγνοούμενοι και αλλα πολλά για τον πυρινικό εφιάλτη. Πραγματικά αυτό του τσουνάμι μου έκοψε τα φτερά καθώς ήταν απο τα όνειρα μου να παω για μεταπτυχιακό στην ιαπωνία. Ακόμα και μετα από 5-6 χρόνια θα έχει πολύ ραδιενέργια.

Με τα στοιχεια που υπαρχουν μεχρι τωρα, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα... Καμμια σχεση με Τσερνομπιλ, και δεν θα παθεις και τιποτα αμα πας για κανα δεκαημερο.. Τι να πουν αυτοι που ζουνε εκει καθε μερα..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#558 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 00:40

Με τα στοιχεια που υπαρχουν μεχρι τωρα, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα... Καμμια σχεση με Τσερνομπιλ, και δεν θα παθεις και τιποτα αμα πας για κανα δεκαημερο.. Τι να πουν αυτοι που ζουνε εκει καθε μερα..

Δεν θέλει να πάει διακοπές ο άνθρωπος, μεταπτυχιακό σκεφτόταν να κάνει είπε.

On topic, ακόμα δεν ξέρουμε πως θα πάει το πράγμα. Οι ίδιοι δεν ξέρω αν ξέρουν. Αυτό που φαίνεται τις τελευταίες 2 μέρες είναι ότι άρχισαν να ζορίζονται και οι ίδιοι. Περιμέναν να έχουν ξεμπερδέψει με την όλη ιστορία κι όχι δεν έχουν σταθεροποιήσει καν τους αντιδραστήρες, αλλά υπάρχει διαρροή και δεν ξέρουν πως και γιατί.

Μια εξήγηση του τι μπορεί να συμβαίνει και ποιες θα ναι οι επιπτώσεις δίνουν εδω το CNIC. Υπάρχει διερμηνέας που μεταφραζει στα αγγλικά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#559 Ryuji

Ryuji

• Members
  • 181 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 00:51

Just wanted to say thankies to Nighteyes, ειδικά για όσους δεν έχουμε χρόνο για καλό ψάξιμο μας δίνεις πληροφορίες-μασημένη τροφή :wis:

Ontopic, από ό,τι είχα ακούσει μέχρι τώρα μιλούσαν για σχετικά τοπική καταστροφή, τώρα φοβούνται σε επίπεδο χώρας; Γιατί σας βλέπω και σας να ανησυχείτε για σπουδές και τέτοια, μου φαίνεται υπερβολικό με αυτά που ξέρω.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#560 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 00:58

επειδη το ανεφερε ο αγιου και επειδη πολοι επιμενουν να κανουν συγκρισεις με το τσερνομπιλ ξαναποσταρω το λινκ που εβαλα πριν μερικες μερες...

Why Fukushima Daiichi won't be another Chernobyl

#561 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 01:04

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=206199&-V=articles
Χμ... δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος πλέον.

#562 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 04:59

επειδη το ανεφερε ο αγιου και επειδη πολοι επιμενουν να κανουν συγκρισεις με το τσερνομπιλ ξαναποσταρω το λινκ που εβαλα πριν μερικες μερες...

Καλά αυτό δεν λέει και πολλά, το ότι δεν θα είναι Τσερνομπίλ δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κανένα αντίκτυπο στις γύρω περιοχές. Εγώ αυτό που παρατηρώ και με ανησυχεί σε ένα βαθμό είναι ότι ξαφνικά όλα τα μέσα σώπασαν για το θέμα, την πυρηνική του διάσταση, και ξαναπιαστήκαν με τα Οικονομικά θέματα της Ευρωζώνης. Και μιας και έτυχε τις ανησυχίες μου να της εκφράζει και ΕΝΑΣ δημοσιογράφος πάρτε ένα αρθράκι για το θέμα.

#563 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 17:10

Λοιπόν για να ανακεφαλαιώσουμε. Όσον αφορά το Τσερνομπιλ, το οποιο γιατί το πιάσαμε πάλι δεν καταλαβα, όντως είναι άλλη περίπτωση. Αλλά το "αλλη περίπτωση" δεν σημαίνει ότι ήταν πιο επικίνδυνο απαραίτητα. Τι εννοώ; Στην Ελλάδα ακόμα υπάρχει ένα στοιχείο που έπεσε τότε με την βροχή, με ημιζωή 30 χρόνων. Το τρώμε ακόμα δηλαδή. Η αύξηση του καρκίνου του γαστρεντερολογικού τα τελευταία χρόνια μάλλον σ' αυτό οφείλεται. Και μιλάμε για εδώ. Στην περίπτωση της Φουκουσίμα και να μην φτάσει κάτι τέτοιο πάλι εδώ, δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην Ιαπωνία(και τις γύρω περιοχές). Οπότε αυτό που ρώτησε ο άνθρωπος παραπάνω για το τι θα γίνεται εκεί μετα απο 5 χρόνια δεν είναι καθόλου φάουλ. Εξαρτάται απο το τι ημιζωή έχουν τα ραδιενεργα στοιχεία που θα ελευθερωθούν εκεί. Για την ώρα "μας λένε" ότι έχουν 1 βδομαδα ημιζωής(το ραδιενεργο ιωδιο που βρέθηκε στις τροφές και το νερο στο τοκυο, δεν ξέρω αν υπάρχει μαζί και τίποτα αλλο που δεν μας λενε), αλλά στην επαρχία της Φουκουσίμα γύρω απο το εργοστάσιο βγαίνουν κι άλλα στοιχεία με μεγαλύτερο χρόνο ημιζωής. Και από εκεί με την τροφική αλυσίδα, αλλού. Γιατί σ' αυτή την περίπτωση βρίσκεται το εργοστασιο δίπλα στον ωκεανό και τα ψάρια δεν κάθονται σε ένα μέρος. Και επίσης το 86, η Ρωσία δεν είχε εμπορικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο πλην των κομμουνιστικών χωρών. Οπότε και να υπήρχαν ραδιενεργες τροφές ήταν "κλεισμένες" στο ανατολικό μπλοκ. Να κάτι καινούργιο που μου στείλανε.
High-level radiation in trench water may have come from reactor core

Και όντως στα Δυτικά μέσα δεν ασχολούνται πια ιδιαίτερα με το θέμα, δεν είμαι σίγουρη τι φταίει. Είναι κατευθυνόμενο; Θεωρείται βαρετό ως θέμα; Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει γι αυτό; Γιατί η αλήθεια είναι ότι την πρώτη βδομάδα όπως φαίνεται και απο τον αριθμό των post εδώ μέσα, κι εμείς ανησυχούσαμε πιο πολύ. Κι εγώ την πρώτη βδομάδα το είχα ρίξει στην αναζήτηση νέων και ούτε anime δεν μπορούσα να δω. Αλλά μια η καθησύχαση των Ιαπωνικών μέσων ότι είναι υπο έλεγχο τα πράγματα μια η ψυχολογική κούραση που άρχισα να νιώθω από το θέμα με έκαναν να μην ασχολούμαι τόσο πια.

Από την αρχή υπήρχαν 2 απόψεις για το ατύχημα στο εργοστάσιο. Από την μία η κυβερνητική άποψη απο επιστήμονες που προωθούσαν το αισιόδοξο σενάριο και από την άλλη η άποψη επιστημόνων του CNIT που είναι μια οργάνωση στην Ιαπωνία που είναι ενάντια στα πυρηνικά όπως έχω ξανα αναφέρει. Από τις τελευταίες 2 βδομάδες και την ανικανότητα να μπορέσουν να αλλάξουν την κατασταση στο εργοστάσιο, παρα τις καθησυχάσεις, το χειρότερο σενάριο μου φαίνεται όλο και πιο κοντα στην πραγματικότητα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 28 Μάρτιος 2011 - 17:21

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#564 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 17:47

Εγώ μέσες άκρες θα συμφωνήσω με την Nighteyes, το χειρότερο σενάριο και'μενα μου φαίνεται όλο και πιο κοντα στην πραγματικότητα. Προσωπικά τις πρώτες μέρες ημουν σχετικά αισιόδοξος για την όλη κατάσταση, σχετικά πάντα με αυτά που διάβαζα στις εφημερίδες κλπ, γιατί απ'τις λίγες μέρες που είχα την ευτυχία να είμαι στην Ιαπωνία πριν μερικά χρόνια είδα πόσο προετοιμασμένοι είναι όσων αφορά τους σεισμούς, και παρατήρησα γενικότερα πως οι άνθρωποι εκεί είναι υπεύθυνοι, και πίστευα πως είναι σχετικά έτοιμοι, και θα κάνουν το καλύτερο.

Απ'οτι φαίνεται όμως δεν έχουν ιδέα τι γίνεται μέσα στους αντιδραστήρες, αλλά απλά από μερικές μετρήσεις που κάνουν περιστασιακά υποθέτουν τι μπορεί να γίνεται, και όσο περνάει ο χρόνος τόσο περισσότερα ραδιενεργά στοιχεία ελευθερώνονται στο περιβάλλον. Το κυρίως θέμα αυτή τη στιγμή είναι πως λίγοι εμπιστεύονται (απ'οτι φαίνεται ούτε καν η Ιαπωνική κυβέρνηση!) πλέον την εταιρία TEPCO, και τους απασχολεί πάρα πολύ που δεν υπάρχει κάποια ανεξάρτητη πηγή για να κάνει μετρήσεις στην περιοχή ώστε να είναι σίγουροι πως η πραγματικότητα είναι αυτή που τους παρουσιάζουν.

#565 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 17:51

Γύρισα μόλις από δουλειά και τι να δω...
Ας το αφήσω εδώ...
http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/81589.html (αναμενόμενο βεβαια για όσους ήξεραν από πριν τι παίζει, αν και πάλι ήλπιζα στο να μην συμβεί)

ΘΑ αποφύγω τον περαιτέρω σχολιασμό, δεν έχω την όρεξη πραγματικά...

PS : Επίσης σήμερα πρωί βάρεσε 6.5 ρίχτερ, και είχαν ακόμα και tsunami warning... Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί αν χτυπήσει καπάκι κι άλλο tsunami, στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα...

Updated :
http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/81603.html

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 28 Μάρτιος 2011 - 18:03

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#566 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 21:29

Eνα αρκετα εμπεριστατομενο αρθρο :

http://techiechan.com/?p=903#

#567 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 23:23

Eνα αρκετα εμπεριστατομενο αρθρο :

http://techiechan.com/?p=903#

Α κι αυτός παρακολουθεί τα βίντεο του CNIC.:ureshii: Και κάθησε και τα μετεφρασε στα Ελληνικά όσα λένε από τις πρώτες μερες μετα τον σεισμό οι επιστήμονες εκεί.

Edit
Thanks sgouver. Θα το παρακολουθώ καθημερινά.

Σημαίνει επίσης πως παράγονται και νέα ραδιενεργά κατάλοιπα της σχάσης, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κακό. Υπάρχουν τόσοι τόνοι ραδιενεργών σωματιδίων στο εργοστάσιο που μερικά ακόμα δεν θα βλάψουν κανέναν παραπάνω παλιο υστερικές γρίες που ζείτε στον μεσαίωνα. (νιώθω υπέροχα όταν μπορώ να είμαι αισιόδοξος).
Κατά τ’ άλλα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, το μόνο που χρειάζεται είναι βουλώσουμε 3 τσιμούχες και να φτιάξουμε δύο αυτόματες ακόμα βαλβίδες και όλα τα πυρηνικά εργοστάσια θα είναι ασφαλή. Άλλωστε το 2012 ο κόσμος θα τελειώσει οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί είστε τόσο γκρινιάριδες.

:hahaha::hahaha::hahaha:
Είναι τρομερός ο τύπος!!! I think i' m in love.:blush2:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 28 Μάρτιος 2011 - 23:35

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#568 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 23:34

All of this talking about the radiation has left me in despair!!!:zetsubou::zetsubou::zetsubou:

#569 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Απρίλιος 2011 - 18:31

Υπήρξε μια μικρή εξέλιξη στο θέμα fukushima, οι άνθρωποι της TEPCO ανέφεραν πως βρήκαν ένα μέρος απ'το οποίο ραδιενεργά νερά έφευγαν προς την θάλασσα.

Radioactive water leak confirmed
Tokyo Electric Power Company says it has identified for the first time a place where high-level radioactive water is leaking into the ocean from the No. 2 reactor at the Fukushima Daiichi nuclear plant.

The power company said on Saturday that water has been seeping from a crack in the wall of a 2-meter deep pit that contains power cables near the reactor's water intake.

Water measuring between 10 and 20 centimeters deep was found in the pit. The radiation level has been measured at over 1,000 milisieverts per hour.

The company says it is preparing to pour concrete into the cracked pit to stop the radioactive water leak.

A senior Nuclear Safety Agency official says the crack could be one of the sources of radioactivity found in the seawater near the water outlet.

He says the agency has ordered TEPCO to test samples of seawater at more locations near the plant and analyze them for different radioactive materials.

In the past week, the radiation detected in water in the basement of the turbine building at the No. 2 reactor was about 100,000 times higher than the normal level.

High-levels of radiation were also found in puddles in a utility tunnel outside the turbine building.
Saturday, April 02, 2011 17:33 +0900 (JST)

Πηγή

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα άσχημα νέα... Μερικά καλά νέα για'μας, τους μελλοντικούς τουρίστες, και για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας, στις οποίες η οικονομία τους είναι βασισμένη: Tο γιεν την προηγούμενη βδομάδα έπεσε αρκετά σε σχέση με το euro (τώρα: 1 Euro = 119.7 yen), και πολλοί πιστεύουν πως θα πέσει ακόμα περισσότερο, πως θα φτάσει στα επίπεδα που ήταν το 2009, όπου δηλαδή 1 euro = ~130 yen. Εγώ ελπίζω να φτάσει στα επίπεδα του 2007, αλλά μάλλον μόνο στα όνειρα μου θα γίνει κάτι τέτοιο.

#570 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 02 Απρίλιος 2011 - 18:43

Kαι κάπως έτσι θα γίνουμε ζωντανό Resident Evil.

Δεν απέχουμε πολύ :/

Tiger-stock-blog-header.jpg