Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ 9 ΡΙΧΤΕΡ - ΤΣΟΥΝΑΜΙ

• Please log in to reply
616 replies to this topic

#466 Regina

Regina

Paladin

• Members
  • 54 posts

Posted 17 March 2011 - 00:54

Χαχ.Gbak,πραγματικά την προτιμώ αυτή την προοπτική, από το ενδεχόμενο να γίνουμε στάχτη και μπούρμπερη και να μην μείνει φυλλαράκι για φυλλαράκι :Ρ Ούτως η άλλως δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που τα ΜΜΕ υπερβάλουν με σκοπό να εξαπλώσουν τον φόβο για να μας χειραγωγήσουν καλύτερα ή που λένε άλλα ντι άλλων για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να καλύψουν τις βρομοδουλειές άλλων. Δεν είμαι σε θέση να σου πω τι ισχύει και τι όχι, πάντως αν όλα έχουν έτσι όπως ακούγονται δεν θα έπρεπε να παίρνεις έτσι αψήφιστα το γεγονός.

Iristella, ναι δίκιο έχεις. Βασικά σοκαρίστηκα τόσο πολύ με το ποστ σου που μου ρθε να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο, αλλά οκ τον λυπήθηκα.Βασικά θα έλεγα ότι δεν έγκειται θέμα ηλιθιότητας.Μια χαρά ξέρουν τι κάνουν άπαντες ''ηλίθιοι'' Το κοτεύειν εστί φιλοσοφείν το έχεις ακουστά?Αποδίδουμε τις αιτίες σε ανώτερες δυνάμεις για να αποποιηθούμε κάθε ευθύνη και να χουμε τη ποδιά μας καθαρή. Μα το θεό (ε όχι μην το πάρεις στραβά δεν το εννοούσα έτσι :P) τους λυπάμαι. Μας λυπάμαι βασικά.

Πάντως κι εδώ τα πράγματα είναι λίαν απογοητευτικά. Δεν ξέρω για τον δικό σας κόσμο, πάντος στο δικό μου ζήτημα είναι μια συμφοιτήτρια μου να μου έπιασε κουβέντα για το θέμα. Οι υπόλοιποι φαίνεται να έχουν με σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν, όπως με το τι χρώμα να βάψουνε τα νύχια τους και πως να ρίξουνε το ωραίο γκομενάκι στο κλαμπ.

Mirrors_Edge_Signature_by_aose.jpg

We don't exactly fit in. Anywhere. And we've made that our greatest strength

#467 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 17 March 2011 - 00:57

Για να βλεπετε οτιι προσπαθουν να ψυξουν τους αντιδραστηρες με τα αεροπλανα που σβηνουμε τις φωτιες, μαλλον ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.......
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#468 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 17 March 2011 - 01:00

Και εδώ εγώ επιμένω να αναρωτιεμαι: με το να ανησυχείτε, με το να 'προσευχεστε', με το να στελνεται επιπλέον βοήθειες, με το να το συζητάμε και να το φιλοσοφούμε, ο αντιδραστήρας ή θα σκάσει ή όχι (δεν ξέρω καν αν είναι στα χέρια των μηχανικών). Ας υποθέσουμε ότι σκάει, και είμαι γεναιόδωρος και λέω ότι έχεις τις ίδιες διαστάσεις με το Τσερνομπιλ, και τι; Και πάω παραπέρα, αν χαθεί η ανθρωπότητα, και τι; Προς τι ο φόβος προς την αφανισή μας; Το θεωρώ ακρως εγωιστικό, άκρως εγωκεντρικό απο την στιγμή που ξέρουμε ότι η φυση θα καταφέρει να συνεχίσει γιατί ο ανθρωπος επιμένει να νομίζει ότι αποτελεί βασικό συστατικό μέρος της;

Δεν μπορώ να κατανοήσω τέτοιες φοβίες, αν εξαφανιστεί ο ανθρωπος δεν θα αλλάξει τίποτα στη γη... Πρέπει πια να απομυθοποιήσουμε το πόσο σημαντικοί είμαστε.

#469 Regina

Regina

Paladin

• Members
  • 54 posts

Posted 17 March 2011 - 01:10

Τα θέτεις όλα τόσο απλά λες και και είμαστε διαχωρισμένοι από τη γη or something. Ενώ ξεχνάς πως είμαστε προϊόν της. Αν είμαστε τόσο άχρηστοι, ας πάρουμε το δίκαννο και έχετε για βρυσούλες μια ώρα αρχύτερα.

Mirrors_Edge_Signature_by_aose.jpg

We don't exactly fit in. Anywhere. And we've made that our greatest strength

#470 Hisahito85

Hisahito85

Red Pineapple

• Members
  • 63 posts

Posted 17 March 2011 - 01:51

λοιπόν έχει πέσει υστερία στην Καλιφόρνια και αγοράζουν κάτι χάπια επειδή φοβούνται ότι τα ραδιενεργά αέρια θα φτάσουν μέχρι εκεί...και άκουσα στην τω οτι αποκλείεται να φτάσουν και ότι καλύτερα οι αμερικανοί να ανησυχούν για τα δικά τους πυρινικά εργοστάσια που είναι μέσα σε κατοικημένες περιοχές...τώρα όσο για την εκδίκηση της φύσης δε ξέρω κατά πόσο ένας σεισμός ή ένα τσουνάμι εξαρτάται απο την ανθρώπινη δραστηριότητα ..εγώ νομίζω πως δεν έχει να κάνει..δείτε αυτό έχει ενδιαφέρον όμως http://www.blue-planet.gr/index.php?ID=hLEQckWCf0DYT5WN&Rec_ID=1515
είναι λίγο άσχετο με αυτή την καταστροφή αλλά θεωρώ οτι οι γιαπωνέζοι είναι μεγάλοι εγκληματίες όσον αφορά την προστασία του οικοσυστήματος...α ανεβάστε καμιά φοτο απο το μωράκι που γεννήθηκε στην κατεστραμμένη πόλη χτες :D

pic.jpg

#471 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 17 March 2011 - 02:36

Oι 2,3,4 βγάζουν ατμούς.
http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv

Edit
Kαι αρχισαν να τους ρίχνουν νερό.

Edited by Nighteyes, 17 March 2011 - 03:26.

Posted Image

Posted Image

#472 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 17 March 2011 - 04:59

Και εδώ εγώ επιμένω να αναρωτιεμαι: με το να ανησυχείτε, με το να 'προσευχεστε', με το να στελνεται επιπλέον βοήθειες, με το να το συζητάμε και να το φιλοσοφούμε, ο αντιδραστήρας ή θα σκάσει ή όχι (δεν ξέρω καν αν είναι στα χέρια των μηχανικών). Ας υποθέσουμε ότι σκάει, και είμαι γεναιόδωρος και λέω ότι έχεις τις ίδιες διαστάσεις με το Τσερνομπιλ, και τι; Και πάω παραπέρα, αν χαθεί η ανθρωπότητα, και τι; Προς τι ο φόβος προς την αφανισή μας; Το θεωρώ ακρως εγωιστικό, άκρως εγωκεντρικό απο την στιγμή που ξέρουμε ότι η φυση θα καταφέρει να συνεχίσει γιατί ο ανθρωπος επιμένει να νομίζει ότι αποτελεί βασικό συστατικό μέρος της;

Δεν μπορώ να κατανοήσω τέτοιες φοβίες, αν εξαφανιστεί ο ανθρωπος δεν θα αλλάξει τίποτα στη γη... Πρέπει πια να απομυθοποιήσουμε το πόσο σημαντικοί είμαστε.

Συμφωνώ ως ένα βαθμό με αρκετά από όσα λες.

Αλλά έτσι συνηθίζεται. Συζητάμε και μοιραζόμαστε με άλλα άτομα κάτι που μας απασχολεί. Ναι οκ υπάρχει ένας πανικός που φυσικά πάντα δημιουργούν θελημένα ή άθελά τους τα κανάλια όταν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Πράγμα που γενικά δεν βοηθά τα άτομα να επεξεργαστούν τις πληροφορίες ψύχραιμα και να μπουν στην διαδικασία να εκτιμήσουν τα γεγονότα και να δημιουργήσουν μια κριτική εικόνα σχετικά με αυτά. Όμως αυτός είναι και ένας λόγος που τέτοιες συζητήσεις είναι εν δυνάμει ιδιαίτερα χρήσιμες και οφέλιμες, καθώς μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να μοιραστούμε, να επεξεργαστούμε και να οργανώσουμε αυτές τις πληροφορίες σε μια συνολικότερη εικόνα μέσα από την επαφή μας με διαφορετικές οπτικές και απόψεις πάνω στα γεγονότα.

Κατά τα άλλα, ειδικός πάνω στο θέμα δεν είμαι, πάντως το να πεις από οικολογικής άποψης ότι η καταστροφή είναι σε μέγεθος Τσέρνομπιλ ίσως αποδειχθεί πως δεν είναι και τόσο υπερβολικό. Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε βέβαια.

Όσο για τα περι οικολογίας και περιβάλλοντος και αφανισμού της ανθρωπότητας (omg πως έφτασε εκεί η κουβέντα χαχα), εννοείται ότι όταν μιλάμε γι αυτά αναφερόμαστε κυρίως στην διατήρηση των συνθηκών του περιβάλλοντος που είναι βιώσιμες για μας και όχι γενικότερα στη "φύση". Και εννοείται πως η φύση θα συνεχίσει χωρίς εμάς.
Τώρα αν κάποια πράγματα είναι ή θεωρούμε ότι είναι πιθανό να επιρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας, μου φαίνεται πολύ λογικό να μας ενδιαφέρουν. Δεν ξέρω αν το θεωρείς εγωιστικό αυτό.
Προφανώς κάποτε θα συμβεί και ο αφανισμός μας, αλλά γενικότερα σε θεωρητικό επίπεδο το να το ξέρει κάποιος δεν νομίζω ότι μας "φοβίζει" ιδιαίτερα (εγώ θα σου έλεγα ότι σε πολλές περιπτώσεις ίσως "υποσυνείδητα" μας "εξιτάρει" και λίγο η ιδέα).

Edited by Gilmaru, 17 March 2011 - 05:15.

#473 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 17 March 2011 - 05:09

Σχετικά με την ραδιενέργεια:«Θα περιοριστεί στην Ιαπωνία»

Spoiler:

από εδώ http://www.tovima.gr/world/article/?aid=390257

#474 Hitorinai Kokoro

Hitorinai Kokoro

大倉が心をうばっ

• Members
  • 350 posts

Posted 17 March 2011 - 09:05

h ekeino to moraki 4 mhnon pou paresyre to tsunami to spiti tou, emeine sta ereipia 3 meres sxedon k to vrhkan oi rescuers kyriakh proi k to phgan stous goneis tou *sniff*

nighteyes Mono o mikros mou filos apo thn Osaka dn einai kala. Indeed ennoo to xeirotero. Ton plakose ena ktirio >< Oloi oi ypoloipoi omos einai 'kala', oso kala mporoun na einai...
Posted Image
~ ~
Fanfics and original stories @ my writing LJ
http://fuyunogekkouka.livejournal.com/

#475 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 17 March 2011 - 09:47

http://www.ustwrap.info/multi/7259756::2902209

H γυναίκα στο αριστερό παραθυρο είναι η Chihiro Kamisawa από το Citizens' Nuclear Information Center (CNIC)

Σε επαναληψη εδώ.

Edited by Nighteyes, 17 March 2011 - 11:20.

Posted Image

Posted Image

#476 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 17 March 2011 - 11:47

Απο λεπτό σε λεπτό θα ξεκινησει συνεντευξη τύπου. Θα τη δείξει εδώ. Αν δεν την μεταφράσουν στο thk world κοιτάξτε στο yokoso.

Posted Image

Posted Image

#477 monesias

monesias

Get the Varisteis ready..

• Members
  • 56 posts

Posted 17 March 2011 - 12:45

καλα αν ποτε γινονταν τετοιος σεισμος εδω, θα γινομασταν καυσοξυλα για καμμια αλβανια, ιταλια, τουρκια κ τα λοιπα... Και καλητερα που η Ελλαδα δεν εχει πυρηνικο εργοστασιο, οχι απο θεμα μονο οικολογικης κ υγειας πλευρα αλλα πφφφφτ ειμαστε εμεις αξιοι για κατι τετοιο? :hahaha::hahaha: τσιμα τσιμα που γλυτωνουμε απο την πρωχευση.

Η ιαπωνια ειναι ετη φωτος μπροστα. Ευχομαι να το ξεπερασει οσο πιο γρηγορα μπορει, παρολο που η κατασταση ολο παει κ χειροτερευει. Οι μετασεισμοι ειναι τοσο πολυ που απορω πως κοιμουνται τα βραδυα αυτοι οι ανθρωποι http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Quakes/quakes_big.php

εγω οχι απλα θα ειχα χεστει πανω μου αλλα θα ειχα κλασει και μεντολες!!

οικολογικα η πυρινικη δεν ειναι τοοσο βλαβερη για το περιβαλλον

#478 Monad

Monad

Anime Amateur

• Members
  • 99 posts

Posted 17 March 2011 - 13:39

:nanteee::nanteee:

Νταξει παιδια κουλ, ειπα να μην μιλησω αλλο, αλλα αν ισχυαν ολα αυτα μονο απο τις δοκιμες των αμερικανων στη νεβαδα θα μας ειχε φυτρωσει τριτο χερι στην πλατη να ξυνομαστε καλυτερα.

Για μένα όταν δεν έχω πλήρες πληροφορίες η αλήθεια είναι πάντα στην μέση. Ραδιενεργά νέφη κτλπ μπορεί να μην ξεφύγουν απ'την Ιαπωνία και σίγουρα δεν φτάνουν Ευρώπη, ούτε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να βγάζουμε τρίτα χέρια, ούτε εμείς αλλά ούτε κι Ιάπωνες αλλά ας είμαστε και λίγο πιο σκεπτικοί σε μερικά πράγματα.

Πόσο σίγουροι είμαστε ότι όλη αυτή η ραδιενέργεια από ατυχήματα, δοκιμές κτλπ δεν έχει στο τέλος καμία επιρροή? Στη σημερινή εποχή ο νούμερο ένα δολοφόνος δεν είναι κάποιο σούπερ μικρόβιο αλλά ο καρκίνος ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από τα κύτταρα μας να αποτυγχάνουν να κάνουν σωστή διαίρεση κατά την ανανέωση τους. Δηλαδή κάτι που είναι το πιο πιθανό να επηρεάσει η ραδιενέργεια, τα χημικά κτλπ.
Μπορεί οι Αμερικανοί να μην βγάζουν τρίτα χέρια απ'τις δοκιμές και τα χημικά που χρησιμοποιούν αλλά ο καρκίνος κάνει πανηγύρια. Κάθε μέρα ακούς και κάποιον που έχει καρκίνο.
Δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστώ άμεσα από ότι γίνεται τώρα, αλλά αν πιάσω καρκίνο δε 15 χρόνια πόσο σίγουρος μπορεί να είμαι ότι έστω και ένα 10% δεν είχε να κάνει με εκείνα τα ψαράκια κονσέρβα πού είχα φάει απ'τον Ειρηνικό Ωκεανό;
Επίσης μπορεί η συγκεκριμένη ραδιενέργεια να μην είναι τίποτα από μόνη της και να μην μπορεί να κάνει το περιβάλλον για τους ανθρώπους βλαβερό αλλά μαζί με όλα τα άλλα που γίνονται να είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην δημιουργία ενός καρκινογόνου περιβάλλοντος στον πλανήτη.

Με λίγο λόγια σίγουρα πανικός και τρόμος δεν χρειάζεται αλλά λίγο σκεπτικοί θεωρώ ότι δεν πειράζει να είμαστε.
Για μένα αυτοί που λένε ότι θα επηρεαστούμε όλοι γενικός και ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε ραδιενεργό τρόμο μάλλον είναι τρομολάγνοι, αλλά κι αυτοί που λένε ότι δεν είναι τίποτα και τίποτα δεν θα επηρεαστεί μάλλον μας πατρονάρουν.
Συμφωνώ όμως ότι γίνονται και χειρότερα σε δοκιμές που ούτε γνωρίζουμε, αλλά επειδή δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να κριτικάρουμε.

Posted Image

#479 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 17 March 2011 - 13:51

Για μένα όταν δεν έχω πλήρες πληροφορίες η αλήθεια είναι πάντα στην μέση. Ραδιενεργά νέφη κτλπ μπορεί να μην ξεφύγουν απ'την Ιαπωνία και σίγουρα δεν φτάνουν Ευρώπη, ούτε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να βγάζουμε τρίτα χέρια, ούτε εμείς αλλά ούτε κι Ιάπωνες αλλά ας είμαστε και λίγο πιο σκεπτικοί σε μερικά πράγματα.

Πόσο σίγουροι είμαστε ότι όλη αυτή η ραδιενέργεια από ατυχήματα, δοκιμές κτλπ δεν έχει στο τέλος καμία επιρροή? Στη σημερινή εποχή ο νούμερο ένα δολοφόνος δεν είναι κάποιο σούπερ μικρόβιο αλλά ο καρκίνος ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από τα κύτταρα μας να αποτυγχάνουν να κάνουν σωστή διαίρεση κατά την ανανέωση τους. Δηλαδή κάτι που είναι το πιο πιθανό να επηρεάσει η ραδιενέργεια, τα χημικά κτλπ.
Μπορεί οι Αμερικανοί να μην βγάζουν τρίτα χέρια απ'τις δοκιμές και τα χημικά που χρησιμοποιούν αλλά ο καρκίνος κάνει πανηγύρια. Κάθε μέρα ακούς και κάποιον που έχει καρκίνο.
Δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστώ άμεσα από ότι γίνεται τώρα, αλλά αν πιάσω καρκίνο δε 15 χρόνια πόσο σίγουρος μπορεί να είμαι ότι έστω και ένα 10% δεν είχε να κάνει με εκείνα τα ψαράκια κονσέρβα πού είχα φάει απ'τον Ειρηνικό Ωκεανό;
Επίσης μπορεί η συγκεκριμένη ραδιενέργεια να μην είναι τίποτα από μόνη της και να μην μπορεί να κάνει το περιβάλλον για τους ανθρώπους βλαβερό αλλά μαζί με όλα τα άλλα που γίνονται να είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην δημιουργία ενός καρκινογόνου περιβάλλοντος στον πλανήτη.

Με λίγο λόγια σίγουρα πανικός και τρόμος δεν χρειάζεται αλλά λίγο σκεπτικοί θεωρώ ότι δεν πειράζει να είμαστε.
Για μένα αυτοί που λένε ότι θα επηρεαστούμε όλοι γενικός και ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε ραδιενεργό τρόμο μάλλον είναι τρομολάγνοι, αλλά κι αυτοί που λένε ότι δεν είναι τίποτα και τίποτα δεν θα επηρεαστεί μάλλον μας πατρονάρουν.
Συμφωνώ όμως ότι γίνονται και χειρότερα σε δοκιμές που ούτε γνωρίζουμε, αλλά επειδή δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να κριτικάρουμε.

Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια για το αν θα φτάσει τίποτα ως εδώ, παίζει. Θα δείξει αναλογα με το πως θα πάει το πραγμα τις επόμενες μέρες. Αλλά γνωρίζοντας ότι έχουμε δίπλα μας ένα σωρό άλλα ασφαλή εργοστασια, δεν με κάνει να νιώθω και πολύ ασφαλής. Να ελπίζω ότι αυτό το ατύχημα θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε αλλες πηγές ενέργειας; Μπα, ε;(απαντώ στον εαυτό μου)

Συνέδεσαν καλώδια ρεύματος στους αντιδραστήρες 1 και 2. Μια ελπίδα γεννιέται μέσα μου.

Posted Image

Posted Image

#480 eyl

eyl

Elite Yuri Lover

• Members
  • 312 posts

Posted 17 March 2011 - 14:51

μια χαζή ερώτηση. λέμε ότι ο ένας κάνει έκρηξη οκ? αυτό θα επηρεάσεικ τους άλλους δίπλα σε φάση να τους κάνει ζημία στο κέλυφος? σαν αλυσιδωτή αντίδραση ένα πράμα?

γιαυτό κ ίσως λένε για έκρηξη κ στους 6 η κ ότι άλλο λέχθηκε σχετικά?
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!