Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ 9 ΡΙΧΤΕΡ - ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:26
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:31
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 16 Μάρτιος 2011 - 00:40
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:35
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:38

Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:40
μπορουμε να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε και θα προτεινα
να ανοιχτει αλλο τοπικ για τα πυρινικα αν θελουμε να το συνεχισουμε,
για να διατηρησει αυτο το τοπικ το χαρακτηρα ενημερωσης για το συμβαν.
i aku the shape-shifting master of darkness...
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:42
http://www.smh.com.au/environment/fresh-fire-breaks-out-at-japan-reactor-20110316-1bw9e.html
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:51

Αλλα να το ισχυροτερο κρατος, ζητησε βοηθεια απο την Αμερικα
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:52
--Εκανα edit στο προηγ--Και επιμένω, υπάρχουν περιοχές στις οποίες ο κίνδυνος είναι μηδαμινός, όχι η Ιαπωνία προφανώς, προσωπικά τα ποσά ενέργειας που μας δίδει η διασπαση είναι ουτοπικά, τσάμπα ενέργεια κυριολεκτικά. Δεν με αφορά η ανθρωπότητα αλλα αυτό είναι αλλο θέμα.
Το κατα πόσο είναι μηδαμινός, εμείς το λέμε. Σήμερα μια περιοχή είναι ασφαλής, αυριο δεν είναι. Δεν έχουμε κάνει κανενα συμβόλαιο ότι αύριο οι τεκτονικές πλάκες θα είναι έτσι όπως είναι και ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στον φλοιό του πλανήτη. Από εσωτερικούς ή εξωτερικούς παραγοντες. Και να σου πω; Οπου ανακατεύεται ο ανθρωπος, εγώ ανησυχώ πολύ περισσότερο απ' ότι μου λένε. Εδώ στην Ιαπωνία, το εργοστασιο το έχει ιδιωτική εταιρεία. Δύσκολο είναι καμια ομαδα βαρεμένων να παει να καταλάβει ένα σε όλον το κόσμο και να κάνουν ομαδική αυτοκτονία με ένα μεγαλο μπαμ;
Ναι, όντως ξεφύγαμε και σταματαω εδώ. Εχουμε τίποτα καινούργιο από Ιαπωνία;
Edit
Tι ήθελα και ρώτησα...
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 00:53
Καταρχας ξεκαθαρισα οτι δε μου αρεσει τιποτα απο τα δυο. Το συστημα ολο ειναι σαπιο, και το να ελπιζεις σε καλυτερη διαχειριση πορων, σε λενε και ουτοπιστη. Και ισως εχουν δικιο.
Απο εκει και περα, περα απο συναισθηματισμους, ειναι απλα μαθηματικα. Αν μπειτε π.χ. στην RAE να δειτε την καταναλωση σε σχεση μετα αποθεματα fossil fuel θα δειτε μια γραφικη παρασταση που ξεκιναει απο γωνια 30-40 μοιρων και καταληγει να γινει σχεδον καθετη γραμμη. Λογοι πολλοι. Τα air condition, η βιομηχανικη αναπτυξη της ινδιας και της κινας, ο υπερκαταναλωτισμος μας κτλ.
(υποσημειωση: αν καποιος το δει, που αμφιβαλλω, η μοναδα μετρησης ειναι το toe "ton per oil equivalent" για αυτο ειναι τοσο μικρα τα νουμερα μην ψαρωσετε

Οποτε.
ΑΝ αυτοι οι τονοι ραδιενεργων μεταφραστουν π.χ. σε πετρελαιο, γινονται ΜΕΓΑτονοι, ισως και παραπανω. Υπαρχουν; ναι. μεχρι το 2020 και πολυ αισιοδοξος ειμαι.
Καθε χρονος που περναει, ξεπερναει τις προβλεψεις του προηγουμενου.
Θα μπορουσε να καλυφθει αυτη η ζητηση, αμεσα, με ανεμογενητριες κτλ;
Δεδομενου το πως ειναι κατανεμημενες οι κατοικημενες περιοχες, πως λειτουργουν τα συστηματα διανομης, οχι, δεν προλαβαιναμε με τιποτα. Αμα βαλεις μεσα και τα καρτελ πετρελαιου, το καπιταλιστικο συστημα και τα συμπαραμαρτουντα, το *μπιπ* και ψοφησε. Ουτε σε πενηντα χρονια.
Οποτε πρακτικα γλιτωνουμε τον κινδυνο ραδιενεργειας σταματωντα τα πυρηνικα εργοστασια, αλλα συνεχιζουμε να δηλητηριαζομαστε με ενα καρο αλλους τροπους, και πιο γρηγορα κιολας καθε χρονο που περναει, και σε λιγα χρονακια μας στεγνωνει και το λαδακι.
Και τοτε τι; θα δεχοταν κανεις να στερηθει για να ζησει ο γειτονας; ή θα γινοταν ο 3ος παγκοσμιος; η θα ψοφαγαμε απο την πεινα και τις αρρωστιες; γιατι μια φορα να προλαβαιναν να καλυψουν τη ζητηση με ΑΠΕ σε τοσο λιγο χρονο δεν παιζει!
Για ολους αυτους τους λογους Η πυρηνικη ειναι ενα αναγκαιο κακο, αρκει να χρησιμοποιηθει ετσι ωστε η παραταση ζωης που δινει, να δωθει για να βρεθουν λυσεις. Και αισιως να εγκαταληφθει και αυτη καποια στιγμη.
Καταλαβαινω και την αγωνια του Babba και του καθε Babba, υπαρκτοι ειναι οι κινδυνοι που αναφερει, πανω σε τρεις πλακες καθομαστε και το ξερουμε, δεχομαι και το σκεπτικισμο, αλλα υπαρχει ενα οριο.
Τον αφανισμο μας τον προκαλουμε οι ιδιοι με τη συμπεριφορα μας, αλλα απο οτι φαινεται οταν το κανουμε σιγα σιγα δε μας πειραζει τοσο.
Οποτε για εμενα αφελης (αφου αρχισαμε και τους χαρακτηρισμους) ειναι οποιος λεει "οχι αυτο δεν το θελω, φοβαμαι μη γινει κανα μπουμ και μας παρει ο διαολος το ταμτιριριμ" αλλα δεν εχει τιποτα το ρεαλιστικο να προτεινει, αντι για αυτο, ωστε να αποφευχθουν οι συνεπειες.
Παρολαυτα αν εγω κανω λαθος, και υπαρχει καποια ρεαλιστικη και πραγματοποιησιμη, και αμεσα εφαρμοσιμη εναλλακτικη για τα ποσα ενεργειας που καταναλωνουμε ειμαι ολος αυτια και ματια.
Οσο για τη γη μην ανησυχειτε, δεν θα παθει τιποτα. Ενας οργανισμος ειναι που θα ξεφορτωθει τον καρκινο του και θα παει παρακατω. Και το πετρελαιο που τωρα καιμε και χαιρομαστε, απο τα κοκκαλα των προηγουμενων που νομιζαν οτι ειναι θεοι προερχεται. Και χιλιετιες ζυμωσεων απο το χωμα που τους σκεπασε.
Edit: και εγω απο τη μερια μου το ληγω, αρκετο οφτοπικ.
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 08:53
Leaving this here giati ftanei me ta offtopic
Ap'oti exo mazepsei apo tis files mou ekei k apo tous jrockades pou exoun kanei ano kato to twitter me proeidopoihseis, kati ilithioi arrosthmenoi iapones to paizoun astynomikoi k officials me politika, plhsiazoun strangers kai kyrios gynaikes k me th dikaiologia oti tha tous voithisoun h tha tous odigisoun se pio asfales meros, tous klevoun/viazoun ktl ktl. Mia apo tis files mou epese thyma viasmou thn Kyriakh to proi, k opos proanaferthike, osoi jrockades parakoloutho to twitter tous systhnoun 1)se osa zeugaria htan sta maxairia na ta ksexasoun, 2)sta kainouria na einai oso ginetai pio enomena 3)se oles tis kopeles na mhn phgainoun oute toualeta mones tous ktl ktl. Enas apo autous malista eide ena peristatiko k espeuse pros voitheia 2 schoolgirl pou tous eixe epitethei enas typas, plhgothike sthn palh giati o allos eixe maxairi, alla tis esose k to trauma tou dn htan para ena kopsimo sto mpratso.
To teleutaio pragma pou xreiazontan htan oi makakes like that... Ide anymore. IDE.
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 10:11

Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 11:28
Aυτό το είχα ακούσει μερικές ώρες μετά το 9άρι. Αν και από τη μια πλευρά μου είχε φανεί τραβηγμένο από την άλλη με την εικόνα που έχω σχηματίσει για τους Ιαπωνες δεν το βρίσκω απίθανο κάποιοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Σε ένα visual kei blog έλεγε και τις προειδοποιήσεις που ανέφερες. Ήθελα να σε ρωτήσω όμως:Αυτά τα περιστατικά γίναν σε μέρη που τα χτύπησε εντονα ο σεισμός ή σε κανενα Τοkyo(είχα την εντύπωση ότι αναφέρονταν στην πρώτη νύχτα που δεν λειτουργούσαν τα τραίνα και ο κόσμος ξέμεινε στο τοκυο μετα από τις δουλειές τους); Κι επίσης συνεχίζουν και τώρα ή ήταν μόνο τις πρώτες ώρες; Γιατί μου φαίνεται απίθανο σε πληγείσα περιοχή που φοβάσαι για την ζωή σου, να σκέφτεσαι το πουλί σου. Και αν είναι ασφαλής η περιοχή μου φαίνεται περίεργο να μην τους έχει πιάσει ακόμη η αστυνομία αφού εκεί όλα λειτουργούν κανονικά. Πάντως ακόμα κι αν ήταν ένα δύο περιστατικά δεν είναι κακό να έχουν το νου τους.[sorry gia ta greeklish, eimai malaysia]
Leaving this here giati ftanei me ta offtopic
Ap'oti exo mazepsei apo tis files mou ekei k apo tous jrockades pou exoun kanei ano kato to twitter me proeidopoihseis, kati ilithioi arrosthmenoi iapones to paizoun astynomikoi k officials me politika, plhsiazoun strangers kai kyrios gynaikes k me th dikaiologia oti tha tous voithisoun h tha tous odigisoun se pio asfales meros, tous klevoun/viazoun ktl ktl. Mia apo tis files mou epese thyma viasmou thn Kyriakh to proi, k opos proanaferthike, osoi jrockades parakoloutho to twitter tous systhnoun 1)se osa zeugaria htan sta maxairia na ta ksexasoun, 2)sta kainouria na einai oso ginetai pio enomena 3)se oles tis kopeles na mhn phgainoun oute toualeta mones tous ktl ktl. Enas apo autous malista eide ena peristatiko k espeuse pros voitheia 2 schoolgirl pou tous eixe epitethei enas typas, plhgothike sthn palh giati o allos eixe maxairi, alla tis esose k to trauma tou dn htan para ena kopsimo sto mpratso.
To teleutaio pragma pou xreiazontan htan oi makakes like that... Ide anymore. IDE.
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 12:24
Aυτό το είχα ακούσει μερικές ώρες μετά το 9άρι. Αν και από τη μια πλευρά μου είχε φανεί τραβηγμένο από την άλλη με την εικόνα που έχω σχηματίσει για τους Ιαπωνες δεν το βρίσκω απίθανο κάποιοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Σε ένα visual kei blog έλεγε και τις προειδοποιήσεις που ανέφερες. Ήθελα να σε ρωτήσω όμως:Αυτά τα περιστατικά γίναν σε μέρη που τα χτύπησε εντονα ο σεισμός ή σε κανενα Τοkyo(είχα την εντύπωση ότι αναφέρονταν στην πρώτη νύχτα που δεν λειτουργούσαν τα τραίνα και ο κόσμος ξέμεινε στο τοκυο μετα από τις δουλειές τους); Κι επίσης συνεχίζουν και τώρα ή ήταν μόνο τις πρώτες ώρες; Γιατί μου φαίνεται απίθανο σε πληγείσα περιοχή που φοβάσαι για την ζωή σου, να σκέφτεσαι το πουλί σου. Και αν είναι ασφαλής η περιοχή μου φαίνεται περίεργο να μην τους έχει πιάσει ακόμη η αστυνομία αφού εκεί όλα λειτουργούν κανονικά. Πάντως ακόμα κι αν ήταν ένα δύο περιστατικά δεν είναι κακό να έχουν το νου τους.
Auta pou diavasa -tis proeidopoihseis- eginan sto tokyo logika, k htan ontos tis protes ores tou panikou. Omos auto me tis mathitries to diavasa deutera meshmeri, k eixe ginei kshmeromata Deuteras.. Ki edo pou eimai eimaste mono 1 ora piso apo thn iaponia, opote.. Logika sto tokyo, ef'oson den ksero kanenan artist pou einai h douleia tou ekei na menei allou... H filh mou htan sthn Akita, Tohoku. Mou eipe gia kyriakh proi, alla dn exo idea me ti moiazei h akita tora...
Sto Kansai pantos mia xara thn perasane. Mono kounithikan me to seismo. Alla tetoia atyxh eimai, pou o mikroteros mou filos pou htan ap'thn Osaka, molis eixe kleisei ta 16, eixe paei trihmerh diakopes me tous goneis tou sto Sendai na dei tous papoudes tou... K paei. Apo olous tous iapones filous mou oi monoi pou den exoun pathei kati einai mia omada apo daigakusei pou ekmetalleuthkan to haru yasumi gia na pane ekdromh sto kyoto kai mia pou einai thessalonikh atm... Ma dhladh -_____-
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 13:10
Υπήρχαν κι άλλα που ήταν πολύ πιο κοντά στον σεισμό αλλά δεν έπαθαν τίποτα.
Αναφέρθηκε πιο πάνω ότι τα πυρηνικά απόβλητα θάβονται και δεν τρέχει κάστανο.
Την μόλυνση του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα δεν τον υπολογίζετε;
Όπως και να 'χει, δεν διαφωνώ πως η πυρηνική ενέργεια είναι αποδοτική, όμως υπάρχουν πολλές άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, παλιρροϊκή, κυματική, ηλιακή, γεωθερμική)
που είναι 100% καθαρές και που αν χρησιμοποιηθούν σωστά είναι δυνατή η ανεξαρτητοποίηση μας από τους γαιάνθρακες και τα υποπροϊόντα του πετρελαίου.
Δυστυχώς όμως το χρηματικό κίνητρο αποτρέπει κάτι τέτοιο.