Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Comicdom Con Athens 2011 / 8-9-10 Απριλίου


  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 February 2011 - 22:03

8, 9 και 10 Απριλίου θα διεξαχθεί το φετινό Comicdom, στη γνωστή πλέον Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ακολουθεί Copy / Paste από τους συντελεστές της εκδήλωσης, από το GreekComics.gr


COMICDOM CON ATHENS 2011

Διοργάνωση: Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση


Για έκτη συνεχή χρονιά, διεθνείς προσκεκλημένοι, έλληνες καλλιτέχνες, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, workshops, events, νέες κυκλοφορίες, fanzines και χιλιάδες comics, θα βρίσκονται στη γιορτή των comics, που είναι πλέον θεσμός για τους φίλους και τους θαυμαστές της 9ης Τέχνης. Το Comicdom Con Athens 2011 θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Απριλίου, όπως πάντα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22).

Στη φετινή εκδήλωση έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους:

ο Chris Ware, πολυβραβευμένος δημιουργός των comics ACME NOVELTY LIBRARY και JIMMY CORRIGAN: THE SMARTEST KID ON EARTH (επιλέχθηκε από τους London Times, μεταξύ των 100 καλύτερων βιβλίων της προηγούμενης δεκαετίας)…

η Shaenon K. Garrity, σεναριογράφος, cartoonist, manga editor στην Viz Media και δημιουργός των webcomics NARBONIC (επιλέχθηκε από το Comics Journal ως ένα από τα καλύτερα comics του 2006) και SKIN HORSE (βραβεύτηκε στα Stumptown Trophy Awards του 2008, στην κατηγορία Outstanding Small Press)…

και ο Andrew Farago, curator του Cartoon Art Museum του San Francisco, σεναριογράφος και συγγραφέας του βιβλίου THE LOONEY TUNES TREASURY.

Το guest list του Comicdom Con Athens 2011 βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νέα ονόματα.

ΒΑΤΜΑΝ: YESTERDAY & TOMORROW

Η έκθεση που παρουσιάζεται φέτος στο Comicdom Con Athens, αποτελεί μέρος της έκθεσης με τίτλο “Batman: Yesterday and Tomorrow”, που φιλοξενήθηκε πέρσι στο Cartoon Art Museum του San Francisco. Τέσσερις διαφορετικοί δημιουργοί, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις στην ιστορική και αισθητική εξέλιξη του σκοτεινού ιππότη της Gotham City, ενός από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες ήρωες των comics!

Αυθεντικές σελίδες από τους Bob Kane, Neal Adams, Bob Brown και Joe Giella, αλλά και σπάνιες σελίδες από τα Bat-Manga του Ιάπωνα Jiro Kuwata, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’60, θα βρίσκονται στη γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που φέτος θα “δανειστεί” τη σκοτεινή αισθητική του Batman.


ΠΡΟΒΟΛΗ

Παράλληλα, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ GRANT MORRISON: TALKING WITH GODS, αφιερωμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς στο χώρο των comics. Η ταινία γυρίστηκε σε στενή συνεργασία των παραγωγών με τον Morrison, ενώ στο ντοκιμαντέρ μιλούν και μερικοί από τους στενότερους συνεργάτες και φίλους του, μεταξύ των οποίων είναι οι Frank Quitely, Douglas Rushkoff, Cameron Stewart, Phil Jimenez, Mark Waid, Geoff Johns, Jill Thompson και πολλοί άλλοι.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COSPLAY

Το Comicdom Con Athens διοργανώνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διαγωνισμό cosplay!

Αναγνωρίζοντας την ανάπτυξη και διάδοση του συγκεκριμένου χόμπι στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους πιό δημιουργικούς fans, να επιδείξουν τις ικανότητες, το πάθος, το ταλέντο και το μεράκι τους.

Ήρωες από comics, animation, manga, anime, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και videogames, θα πάρουν σάρκα και οστά στη σκηνή του θεάτρου της Ελληνοαμερικανής Ένωσης και οι καλύτεροι θα βραβευθούν!

Θέλετε να συμμετάσχετε στο Cosplay Event του Comicdom Con Athens 2011; Διαβάστε εδώ τους αναλυτικούς κανόνες συμμετοχής!


Μάθετε περισσότερα, και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης, στο http://www.comicdom-con.gr


Από σχεδιαστές όπως πάντα δεν υπάρχει κανένας του γούστου μου μιας και ασχολούμαι κυρίως με Disney, αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλα ονόματα. Τουλάχιστον όσο σε άλλες διοργανώσεις. Περιμένω εναγωνίως για ανακοίνωση εργαστηρίων και panels. Όσο για την έκθεση, ο πήχης έχει τεθεί στα ύψη από την προηγούμενη φορά και ελπίζω να είναι το ίδιο καλή, αν όχι καλύτερη. Θυμάμαι πέρσι καθόμουν και χάζευα με τις ώρες ένα original strip του Floyd Gottfredson, ένα σχέδιο του Carl Barks και ένα με Mighty Mouse.

Άντε, σχεδόν 2 μηνάκια μείναν για το γεγονός. Πού θα πάει, θα περάσουν. Εκτός απροόπτου θα είμαι παρών και τις 3 ημέρες όλη μέρα, φαντάζομαι (και ελπίζω) να συναντήσω τους γνωστούς υπόπτους από το forum :bike:.



Για το θέμα του Cosplay μπορεί να γίνει αναλυτική συζήτηση σε ξεχωριστό thread, μιας και είναι της θεματολογίας μας.

E5VV38U.jpg


#2 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 05 February 2011 - 16:49

Καλά & εγώ όλο το τριήμερο εκεί θα το περάσω πάλι! :himitsu:

Αλλά ναι, θα συμφωνήσω για τους guests. Οι 2 minor guests είναι πιο minor ακόμη & από αυτούς που έρχονται συνήθως (που έχουν μία τάση να είναι artists που τουλάχιστον κάτι που έχουν κάνει θα έχεις ακούσει) & ο major guest είναι μεν ο Chris Ware, που είναι πολύ καλός δημιουργός (& η Anelis πρέπει να λιποθύμησε όταν το άκουσε :)), αλλά ταυτόχρονα αμφιβάλλω αν αποτελεί & ιδιαίτερα γνωστό όνομα στο πιο ευρύ κοινό (από τους comic-readers let alone το πιο mainstream κοινό), όντα πολύ indie (αν & αναλογικά μεγάλο indie όνομα). Χωρίς κάποιον big name creator, ειδικά artist, να αποτελεί draw...

Κρίμα πάντως για τον Alan Davis. Πολύ γκαντέμηδες με αυτούς τους Βρετανούς: πέρυσι με το ηφαίστειο & τον Mike Carey & φέτος με το Davis, & τους 2 που μου αρέσουν πολύ. :( *κοιτάει τα Lucifer #1 & Excalibur #1 του*
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#3 Shevliaskovic

Shevliaskovic

    Smoke two joints.

  • Members
  • 204 posts

Posted 05 February 2011 - 19:13

με βλέπω και εμένα να είμαι εκεί όλο το τριήμερο και φυσικά θα πάρω μέρος στον διαγωνισμό cosplay!

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on



#4 SkullKaizer

SkullKaizer

    artist

  • Members
  • 750 posts

Posted 05 February 2011 - 23:40

θα ειμαι εκει ... :bike:
ισως και με cosplay οπως ανεφερα στο καταληλο thread :P
Imagination is the only limit!

#5 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 February 2011 - 01:13

Από σχεδιαστές όπως πάντα δεν υπάρχει κανένας του γούστου μου μιας και ασχολούμαι κυρίως με Disney, αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλα ονόματα. Τουλάχιστον όσο σε άλλες διοργανώσεις.


ΑΑΑΑΑαααααγκ!!! Τώρα μου έρχεται το εγκεφαλικό το βλέπω!!


Τι να πω, έχω κωλοχαρεί με τον Chris Ware. Θα πάω να τον απαγάγω πριν τον δείρει ο Zade και θα τον "φιλοξενήσω" για πάντα στο υπόγειό μου... <3
Έχω να χαρώ τόσο από το 1ο Comicdom και τον Linsner.

Γουστάρω πολύ με την προβολή του ντοκιμαντέρ, στο οποίο συμμετέχουν μερικοί από τους all time αγαπημένους μου δημιουργούς.
Ελπίζω φέτος να προλάβω κανα workshop. Τόσα χρόνια δεν έχω πάει σε κανένα Τ-Τ

Καλά & εγώ όλο το τριήμερο εκεί θα το περάσω πάλι! :himitsu:

Αλλά ναι, θα συμφωνήσω για τους guests. Οι 2 minor guests είναι πιο minor ακόμη & από αυτούς που έρχονται συνήθως (που έχουν μία τάση να είναι artists που τουλάχιστον κάτι που έχουν κάνει θα έχεις ακούσει) & ο major guest είναι μεν ο Chris Ware, που είναι πολύ καλός δημιουργός (& η Anelis πρέπει να λιποθύμησε όταν το άκουσε :)), αλλά ταυτόχρονα αμφιβάλλω αν αποτελεί & ιδιαίτερα γνωστό όνομα στο πιο ευρύ κοινό (από τους comic-readers let alone το πιο mainstream κοινό), όντα πολύ indie (αν & αναλογικά μεγάλο indie όνομα). Χωρίς κάποιον big name creator, ειδικά artist, να αποτελεί draw...

Κρίμα πάντως για τον Alan Davis. Πολύ γκαντέμηδες με αυτούς τους Βρετανούς: πέρυσι με το ηφαίστειο & τον Mike Carey & φέτος με το Davis, & τους 2 που μου αρέσουν πολύ.


So true...!! xD
Το ευρύ κοινό έχει μεσάνυχτα από Ware (μην πω και fantagraphics γενικότερα...).
Και όντως, πολύ κρίμα για πέρσυ και φέτος, έχασαν πολύ καλά ονόματα.

Χάρηκα που άνοιξε θρεντ, γιατί το άλλο ήταν επικεντρωμένο στο cosplay και δεν μπορούσα να φανγκερλιάσω.

Posted Image


#6 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 10 February 2011 - 21:21

Ανακοινώθηκαν τα workshops, οπότε προλάβετε αν σας ενδιαφέρουν.

Περίεργο πάντως που η Sonia Leong (ποια?) είναι σε ένα από αυτά, αλλά δεν αναφέρετε ακόμη στους guests, και το ανάποδο: κανείς από τους (άλλους) guests δεν έχει workshop...
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#7 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 February 2011 - 21:27

Δεν είναι όλα τα workshops βρε, είναι τα 2-3 πρώτα (το είπανε στο blog του Comicdom σήμερα). Οπότε υποθέτω ότι θα δούμε και workshops από τους guests.

Βασικά το λέει και δίπλα "Τα τρία πρώτα workshops". :)

Posted Image


#8 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 13 February 2011 - 20:31



Σπύρος Δερβενιώτης: “Συγκάτοικοι Από Χαρτί”

Ο comic ήρωας που δεν περιορίζεται στα ασφαλή όρια ενός αυτοτελούς άλμπουμ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός “συγκάτοικου” στη ζωή του δημιουργού του. Ο Σπύρος Δερβενιώτης (Μάνα Ρέιβερ, Φανούρης Άπλας, Καλού-Κακού κ.α.) εξηγεί τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και της συνύπαρξης με ongoing ήρωες, που μπορεί να σε συνοδεύουν για χρόνια.
(Κυριακή, 10 Απριλίου, 14:00)

Θάνος Τσίλης: “The Art Of Concept Art”

Ο εικονογράφος Θάνος Τσίλης μιλά για την Τέχνη του concept art. Τί σημαίνει concept art στα video games; Ποιά είναι η δουλειά ενός concept artist; Πώς συνδέεται με τα comics και το storytelling τους; Και τελικά, τί εφόδια χρειάζεται κάποιος για να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, στη βιομηχανία των video games;
Το workshop πραγματοποιείται σε συνεργασία με το The Philosophy of Computer Games 2011 (International conference, Αθήνα, 6-9 Απριλίου)
(Σάββατο, 9 Απριλίου, 14:00)

Sonia Leong: “Making Manga”

Σε αυτό το workshop, η βραβευμένη δημιουργός Sonia Leong θα παρουσιάσει την τέχνη και τεχνική των manga, θα παραθέσει πληροφορίες για την προέλευση και την εμφάνισή τους, θα αναλύσει τη δημιουργία δυναμικών σελίδων και θα αποκαλύψει μυστικά σχετικά με τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες.
(Σάββατο, 9 Απριλίου, 13:00)

Συμμετοχή: workshops@comicdom-con.gr


Δήλωσα συμμετοχή στο Making Manga. Όχι πως έχω ιδέα για το αντικείμενο, απλά από ενδιαφέρον. See you there.

E5VV38U.jpg


#9 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 02 March 2011 - 19:35

Δηλωνω fangirl της Μανα Ρέιβερ οποτε δε προκειται να χασω το σεμιναριο του Σπυρου Δερβενιωτη.:if: Στα αλλα δυο εχω το προβλημα διοτι θελω πολυ να παω στο concept art παρολο που μου φαινεται ωραιο και το making manga.... μηπως γνωριζετε ποσο διαρκουν? Γιατι αμα οι ωρες τους συμπηπτουν θα χασω το ενα αναγκαστικα. :unlucky:

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#10 SkullKaizer

SkullKaizer

    artist

  • Members
  • 750 posts

Posted 02 March 2011 - 19:46

Γιατι αμα οι ωρες τους συμπηπτουν θα χασω το ενα αναγκαστικα. :unlucky:


τις τελευτεες φορες τα workshops ηταν ενα μετα το αλλο.. δηλαδη αν πας σε σε ενα δεν θα χασεις καποιο αλλο "Workshop" :wis:
διαρκια περιπου μια ωρα αλλα δεν ειμαι 100%:stubborn:
Imagination is the only limit!

#11 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 02 March 2011 - 21:01

Oποτε προκειμενου να ειμαι 100% σιγουρη μαλλον θα αφησω το making manga :(

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 March 2011 - 22:37

Καλά δεν θα χάσεις και πολλά, προσωπικά αυτή η Sonia Leong ποτέ δε μου γέμισε το μάτι.
Αλλά αν θες να πας μην το αφήσεις. Κρίμα είναι, και αφού είναι και δωρεάν καλύτερα να μην το χάσεις και να το μετανιώσεις μετά.

Posted Image


#13 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 02 March 2011 - 23:23

Καλά δεν θα χάσεις και πολλά, προσωπικά αυτή η Sonia Leong ποτέ δε μου γέμισε το μάτι.
Αλλά αν θες να πας μην το αφήσεις. Κρίμα είναι, και αφού είναι και δωρεάν καλύτερα να μην το χάσεις και να το μετανιώσεις μετά.

That's good to hear.
Απλως θεωρω πως το concept art workshop θα με ωφελησει περισσοτερο, γι' αυτο το βαζω σαν πρωτη επιλογη :). Manga tutorials εχω δει αρκετα, οποτε δεν νομιζω να το μετανιωσω.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#14 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 03 March 2011 - 11:48

Σε γενικές γραμμές δεν είναι ότι το Comicdom Con έχει πλέον & τόσα πολλά events που να μη ξέρει ο κόσμος που να πρωτοπάει. ;)
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#15 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 08 March 2011 - 01:16

Κατι τελευταιο:

Θάνος Τσίλης: "The Art Of Concept Art"
(Σάββατο, 9 Απριλίου, 14:00)

Σπύρος Δερβενιώτης: «Συγκάτοικοι Από Χαρτί»
(Κυριακή, 10 Απριλίου, 14:00)

9 με 10 Απλριλιου ειναι τεταρτη και πεμπτη ενω στο mail που εκανα κοπι-παστα γραφει σαββατοκυριακο. Τελικα ποια μερα ειναι? Εχω μπερδευτει :(

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.