Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Anime φακοί επαφής:yay or nay?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Haruka_Tenoh

Haruka_Tenoh

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 12 January 2011 - 17:45

Konnichiwa και Καλή Χρονιά σε όλους!

Έχω ήδη ξεκινήσει να φτιάχνω τη seifuku της Enma Ai (ή τουλάχιστον προσπαθώ xD), ή αλλιώς της Hell Girl( Jigoku Shoujo).
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχει ποτέ κανείς από εσάς δοκιμάσει φακούς επαφής με anime effect; Θεωρείτε ότι αξίζει να τους αποκτήσει κάποιος cosplayer;
Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω μυωπία :oo:, και δε νομίζω ότι υπάρχουν τέτοιου είδους φακοί που να με καλύπτουν σε αυτό...Αλλά από την άλλη, επειδή είχα ξαναδοκιμάσει το cosplay, με άλλον χαρακτήρα όμως, και είχα απογοητευτεί οικτρά γιατί όλα μου πήγαν στραβά και ανάποδα, αυτή τη φορά θέλω πολύ να έχω ένα τουλάχιστον ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και τα κόκκινα αλλοπρόσαλλα μάτια είναι κύριο χαρακτηριστικό της Enma...Εσείς πιστεύετε ότι είναι τα μάτια που μπορούν να κάνουν τη διαφορά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Posted Image
Don't compromise yourself.You're all you've got.

#2 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 14 January 2011 - 05:40

"Αν αξίζει να τους αποκτήσει καποιος..."

Υποκειμενικό ειναι αυτο. Ανάλλογα τις περιπτώσεις. Άλλος δε μπορει να τους ανεχτει, γιατι τον ενοχλούν. Για αλλους ειναι θεμα κοστους ή δε μπορουν να τους βρουν ευκολα.
Το κόστος ανεβαινει, όταν ενα ζευγαρι φακών με χρώμα πρεπει να εχει επάνω του και βαθμούς μυωπίας.

Στη δική μου Enma Ai, τότε, δεν ειχα βαλει καθολου φακούς. Το δικο μου θέμα ήταν το κόστος, γιατι ειχα και 6 βαθμους μυωπία (!)
Ομως επικεντρωθηκα στο κοστούμι, το μακιγιαζ, την κατασκευή της "κουκλας" απο σπάγγο και την πόζα. Και τα μάτια τα χρωματισα στο τελος, στο photoshop.

Ειναι ομως σιγουρο, πως καποιος που δεν ειναι συνηθισμενος να φορά φακούς, αν ειναι να βάλει πρώτη φορά για καποιο cosplay να προσεξει τις οδηγίες. Να ειναι όσο σχολαστικός χρειάζεται, ωστε να μην εχει μπελά.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να δωσεις όλη σου την προσοχή στο κοστουμι, την εκφραση, το μακιγιάζ και την πόζα. Αν δεν μπορεσεις να εχεις φακους δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Κάνε εσυ τη σωστή εκφραση και το σωστο βλέμμα κι επειτα μια μικρή επεξεργασια στη φωτογραφια με λιγο κοκκινο στα μάτια κι όλα ΟΚ!

#3 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 14 January 2011 - 08:44

Πιστεύω όπως λέει η tomo πως θα πρέπει να επικεντρωθείς σε όλα τα επιμέρους στοιχεία του cosplay και να αφήσεις τους φακούς για το τέλος.

Κρίνοντας όμως από το τελευταίο cosplay Itachi που έκανα με sharingan (και όταν βάλαμε τους φακούς είχα πάθει πλάκα) οι φακοί επαφής, όπως ακριβώς και το μαλλί, είναι από τα κομμάτια ενός cosplay που μπορούν να κάνουν τη διαφορά από το καλό στο τέλειο.

Ειναι ομως σιγουρο, πως καποιος που δεν ειναι συνηθισμενος να φορά φακούς, αν ειναι να βάλει πρώτη φορά για καποιο cosplay να προσεξει τις οδηγίες. Να ειναι όσο σχολαστικός χρειάζεται, ωστε να μην εχει μπελά.

Εγώ έβαλα φίλους μου (που ήξεραν) να μου βάλουνε τους φακούς και όλα πήγαν μια χαρά. Απλά επειδή το μάτι τους θεωρεί ξένο σώμα πιθανό είναι να ρίξεις κανένα δάκρυ ;p (προσπάθησε να κρατήσεις το μάτι σου ανοιχτό)

Oρίστε και το site που θα πρότεινα:
http://www.colorlens4less.com/blood-red-1pair-2lenses-p-13.html

Να θυμάσαι πάντως πως οι φακοί σε περίπτωση που δεν μπορείς να τους αγοράσεις, δεν είναι απαραίτητοι. Ένα cosplay όπως είπα και παραπάνω μπορεί να αναδειχθεί και από άλλα στοιχεία αν αυτά είναι καλά προσεγμένα όπως το σουλούπι+μαλλί και κυρίως για την περίπτωση της Ai, η έκφραση (role-playing stuff, αν είσαι διαθετημένη).

#4 Haruka_Tenoh

Haruka_Tenoh

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 21 January 2011 - 04:30

Φοράω φακούς επαφής εδώ και 3 χρόνια περίπου, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα στην τοποθέτηση!
Μάλλον θα τους δοκιμάσω!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις!
Don't compromise yourself.You're all you've got.

#5 VaciaMonroe

VaciaMonroe

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 23 February 2011 - 12:20

re paidia menw thessaloniki..xreiazome oposdipote anime fakus!!k dn 3erw pu 9a vrw :S exw psa3ei mexri k oli tn navarinu gt pisteua pws ekei 9a vrw..alla tipota!!kai ta xreiazome mexri aurio tn tsknopempti :/ aa 3erete mipos poso kanun peripu?

#6 Doomsayer

Doomsayer

Starting...

• Members
  • 17 posts
  • LocationΑμπελόκηποι

Posted 26 July 2013 - 20:43

Δεν βρίσκω τους φακούς απαραίτητους. Ίσα ίσα που αν δεν βλέπεις καλά, είναι απίθανο νομίζω να βρεις άνιμε φακούς και για πρακτικούς, εκτός από διακοσμητικούς, λόγους. Πάντως, με το εφέ των κόκκινων ματιών κατά την φωτογράφηση, μπορείς άνετα να απαθανατιστείς ως ούτσιχα με σαρίνγκαν, για παράδειγμα.

Today's friend is tomorrow's enemy