Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η Ελλάδα και τα anime
Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2008 - 03:36
Το πιο σημαντικό δεν απαντήσατε όμως...
"Γιατί;" να προχωρήσουν στην αγορά δικαιωμάτων καινούργιων άνιμε;
Τηλεοπτικό πρόγραμμα (πες με σαπουνόπερα Μαρία Μπαζόλα) = πολλές πολλές διαφημίσεις = πολλά πολλά λεφτά
Άνιμε = max 2000 θεατές (και καλά, για να μην πω 100-200) = που είναι οι διαφημίσεις οεο = που είναι τα λεφτά ΟΕΟ!!!
Σε όλα αυτά να προσθέσω ότι μετά το ανατρεπτικότατο βήμα της ΕΡΤ να προβάλει FMA έστω και στην ψηφιακή της (που είναι δωρεάν στην τελική) ευελπιστώ ότι σιγά σιγά θα προχωρήσουν και σε καινούργια σειρά χωρίς να περιμένουν εμάς να κάνουμε petitions (το οποίο δεν θα πάρουν και καθόλου στα σοβαρά)...
Χαλαρωωώστε, Έλληνες είμαστε αν θυμάστε όχι Τζαπανεζάκια! Φτιάξτε την φραπεδιαααά σας με τέσσερα παγάκια, απολαύστε το ηλιόλουστο τοπίο, γιατί σε αυτή την χώρα ο χρόνος περνάει αργααά - αργαααααααααά - αργααααααααααααααααααααααά.....
Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2008 - 04:08
1ον αμα δειξει καποτε (σε καποιο αλλο μακρινο γαλαξια) anime η ελληνικη τηλεοραση θα ειναι μονο τα εμπορικα στυλ ναρουτο. ( και τωρα πειτε μου θα καθεστε σαν οταν ειμασταν μικρα να περιμενετε ολοι την εβδομαδα για 2 20λεπτα καθε σαββατοκυριακο) ( καταραμενα χρονια προ internet:burningbe3:

2on akoma και αν δειξουν παραπανω επεισοδια θα ειναι οπως ειπα απο τα εμπορικα καρτοον οποτε πιος τωρα δεν εχει δει το naruto και μεχρι να φτασει στο shippuden στην ελληνικη θα εχει βγει το trippuden

3ον το μονο που μπορει να αξιζει ειναι η ελληνικη μεταγλωτιση η το sub που μπορει να αποβει ακρως διασκεδαστικο εως ακρως μοιραιο.
4ον μα καλα περιμενετε nge sthn ελληνικη τηλεοραση (καρτοουν με αγγελους και διαβολους(το τελευταιο δεν ξερω αν υπαρχει εφοσον δεν εχω δει nge (akoma:burningbe3:))το πρωτο πραγμα που θα γινει ειναι να βγουν οι παπαδες στην τηλεοραση και ο λιακοπουλος να διαφημιζει νεα περιοδικα με κρυφα μηνηματα σε τετοιου ειδους εργα οπως nge ( εδω ειχα ακουσει οτι κατι ειχε παει να πεχτει με τον angelmon στα digimon.
οταν τα παιδια της τωρινης γενιας μεγαλωνουν με bob σφουγγαρακι ( for god's sake:cry5:) kai tous αρεσει κιολας διχως να εχουν δει ποτε kabamaru και τον goku να γινεται super saiyan for first time (epic σκηνη) τι περιμενετε, τι μανες να βαζουν τα παιδια να βλεπουν τα "κινεζικα" ? γιατι ας μην ξεχναμε αν δεν υπαρχουν παιδια (γιατι αυτα ειναι που δεινουν την τηλεθεαση) οτι ανιμε και αν ανεβει θα πεσει αποτομα κατω.
Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2008 - 19:54
Παντως την ευχαριστηθηκα την ταινια παρα πολυ,ειναι κι απ'τις αγαποημενες μου.Δεν ειχε και διαφημιστηκα διαλειματα γιατι ετσι κι αλλιως τι διαφημισεις να δειξει η βουλη??
Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2008 - 19:59

Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2008 - 20:08

Καταχωρήθηκε 21 Αύγουστος 2008 - 15:27
Καταρχήν δεν συγκρίνεται το διάσημο και παγκοσμίου φήμης ποντίκι με τα ιαπωνικά anime:uhh:. Βεβαίως, σε αυτό συμβάλει και η άγνοια που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες περί του θέματος, γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει

Κανάλι σαν το Power δυστυχώς δεν προκεται να ξαναεμφανιστεί (είναι ανεπανάληπτο, και εγώ παρακολουθούσα kampararu σε αυτό ^^), το έχω δεχτεί με βαριά καρδιά εδώ και καιρό.
Θυμηθείτε τι έχετε ακούσει μέχρι στιγμής στο περιβάλλον σας περί του θέματος....

"When life gives you internetz, make memes."
Καταχωρήθηκε 21 Αύγουστος 2008 - 22:27
Για βάλε τον πατέρα σου να δει ένα άνιμε σα το Berserk όπου ξεκοιλιάζονται όλη την ώρα και δε νομίζω ότι θα λεει πλέον ότι είναι μωρουδίστικα. Πέτυχε με τη γιαγιά μου!
Ειλικρινά πάντως ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για το θέμα. Δεν αλλάζει η κατάσταση... Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, κάτι έχει αλλάξει. Το ποσοστό των Ελλήνων που βλέπουν άνιμε τα τελευταία χρόνια (έστω και αν ανήκουμε όλοι στη νεαρά ηλικία) έχει ανέβει κατά πολύ. Κάτι η εξάπλωση του Ίντερνετ, κάτι που τα άνιμε άρχισαν να έχουν μεγάλη απήχηση, η κατάσταση άλλαξε λίγο, δε νομίζετε; Πριν 5 χρόνια που άρχισα να βλέπω εγώ οι anime watchers ήμασταν κατά πολύ λιγότεροι. Τουλάχιστον στο σχολείο μου ήμουν η μόνη. Τώρα συναντώ παντού άτομα που βλέπουν. Δε θα είμαστε ποτέ πλειοψηφιά (για να φτιάξουμε δικό μας κόμμα :Ρ ) αλλά είμαστε αρκετοί! Ας χαρούμε μόνοι μας.
Αφήστε που πολλοί δε θα ήθελαν τα άνιμε να γίνουν trend!
Καταχωρήθηκε 22 Αύγουστος 2008 - 00:41
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pointman-aka-thenewguy: 09 Δεκέμβριος 2008 - 03:06
Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 12:12
Τι εννοώ?
Πήγα το 2 χρονών ανιψάκι μου σε έναν παιδότοπο μαζί με τους γονείς του εδώ στην Λαμία για να κάνει κούνια και τσουλίθρα. Κάποια στιγμή μου λένε να πάω να πάρω παγωτά από την καντίνα του χώρου. Εκεί δίπλα στα παγωτά βλέπω κάτι "δωροσακούλες" (δεν ξέρω τι είναι ακριβώς) οι οποίες είχαν artwork απο dragonball z (για τα αγοράκια) και άλλες με artwork απο το tokyo mew mew (για τα κοριτσάκια). Απο αυτό και μόνο καταλαβαίνω πως τα anime μάλλον πρέπει να είναι αναγνωρίσιμα έστω και αν απευθύνονται σε μικρά παιδιά..
Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 12:35
Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2008 - 12:27
@Ajairisu:
Για βάλε τον πατέρα σου να δει ένα άνιμε σα το Berserk όπου ξεκοιλιάζονται όλη την ώρα και δε νομίζω ότι θα λεει πλέον ότι είναι μωρουδίστικα. Πέτυχε με τη γιαγιά μου!
Ειλικρινά πάντως ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για το θέμα. Δεν αλλάζει η κατάσταση... Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, κάτι έχει αλλάξει. Το ποσοστό των Ελλήνων που βλέπουν άνιμε τα τελευταία χρόνια (έστω και αν ανήκουμε όλοι στη νεαρά ηλικία) έχει ανέβει κατά πολύ. Κάτι η εξάπλωση του Ίντερνετ, κάτι που τα άνιμε άρχισαν να έχουν μεγάλη απήχηση, η κατάσταση άλλαξε λίγο, δε νομίζετε; Πριν 5 χρόνια που άρχισα να βλέπω εγώ οι anime watchers ήμασταν κατά πολύ λιγότεροι. Τουλάχιστον στο σχολείο μου ήμουν η μόνη. Τώρα συναντώ παντού άτομα που βλέπουν. Δε θα είμαστε ποτέ πλειοψηφιά (για να φτιάξουμε δικό μας κόμμα :Ρ ) αλλά είμαστε αρκετοί! Ας χαρούμε μόνοι μας.
Αφήστε που πολλοί δε θα ήθελαν τα άνιμε να γίνουν trend!
Ελπίζω να μην τα ακούσω, αλλά το Berserk δεν το έχω πετύχει μέχρι στιγμής

Όσον αφορά το θέμα του trend των anime, δεν είχα καθίσει να το σκεφτώ, άλλα οι αλλαγές στο ανθρώπινο περιβάλλον τριγύρω μου είναι γεγονός, όσον αλλαγές τρόπου ψυχαγωγίας (λέγε με και-η-κουτσή-Μαρίκα-άρχισε-να-βλέπει-anime). Αργά ή γρήγορα μάλλον προς τα 'κει πάμε

Edit: Δεν το πιστεύω γνωστή εφημερίδα δίνει με προσφορά μαζί με το έντυπο της και το Howl's Moving Castle:oo:(!!). Είναι μεγάλη ευκαιρία, ειδικά για άτομα που δεν την έχουν δει ακόμη .
Pm me για το όνομα της εφημερίδας.
Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2008 - 13:35
Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2008 - 13:40
Με το καλό και την επόμενη βδομάδα να δούμε και και άλλη anime ταινία.
Edit: Δεν είχα προσέξει ότι είχε δημιουργηθεί σχετικό thread. Άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός
Καταχωρήθηκε 25 Σεπτέμβριος 2008 - 12:54
δε θυμα΄τε κανείς όταν έπαιζε CANDY-CANDY? όλοι ήμασταν σπιτι και περιμέναμε με αγωνία να αρχίσει.. και μιλάω ΟΛΟΙ ... οκ.. ασ φέρονυ για αρχή κάτι πιο mild ... ας μην είναι πολύ "παράξενο" ,,υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλες σειρές ... ας φέρουν και "παιδικές"... ΕΛΕΟΣ ομως... ασ έχουν κάτι....
Καταχωρήθηκε 25 Σεπτέμβριος 2008 - 13:58
εγώ είμαι "γεροντα΄κι" και παρόλα αυτά έχω μανία με μανγκα και ανιμε... ειλικρνά πιστεύω οτι υπάρχει τεράστιος κύκλος ατόμων που παρακολουθών ανιμε στην Ελλλάδα (πολύ περισσότερο απο 2000 που αναφέρθηκε κάπου)... δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αγοράζουν σειρές τα μεγάλα κανάλια.. στην τελική θα μπορούσαν να κάνουν ένα γκάλοπ πρίν μπούν στη διαδικασία...
δε θυμα΄τε κανείς όταν έπαιζε CANDY-CANDY? όλοι ήμασταν σπιτι και περιμέναμε με αγωνία να αρχίσει.. και μιλάω ΟΛΟΙ ... οκ.. ασ φέρονυ για αρχή κάτι πιο mild ... ας μην είναι πολύ "παράξενο" ,,υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλες σειρές ... ας φέρουν και "παιδικές"... ΕΛΕΟΣ ομως... ασ έχουν κάτι....
Το κρατικό ψηφιακό κανάλι δείχνει κάθε σαββατοκύριακο 2 άνιμε σειρές υποτιτλισμένες. Το ίδιο έκανε και πέρισυ. Και τα πρωινά έχουν παιχτεί από τα ιδιωτικά κανάλια πολλές άνιμε σειρές όπως Card Captor sakura, Sailor moon, Pokemon, Digimon, Yu-Gi-Oh και άλλα πολλά. Το θέμα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που βλεπουν άνιμε είναι μικρά παιδιά ή έφηβοι και όχι γεροντάκια σαν εμάς!