Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

The book of five rings-Το βιβλίο των πέντε κύκλων(δαχτυλιδιών)


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 BlasoN

BlasoN

    Greed is good...

  • Members
  • 55 posts

Posted 29 December 2010 - 18:47

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του anime.gr και όχι μόνο.Είναι η πρώτη φορά που ανοίγω thread και γενικά μία από τις ελάχιστες φορές που γράφω στο forum οπότε θα ζητούσα επιείκεια από όλους σας. :nosey: Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα(το βιβλίο των πέντε κύκλων δλδ) μιας και σήμερα μου το έφεραν(έχω σπασμένο πόδι και δεν μπορώ να βγω από το σπίτι κάνα 2μηνο..). Επειδή υπάρχουν πολλά βιβλία τα οποία αναφέρονται ή είναι βασισμένα στο πρωτότυπο(το οποίο και αγόρασα αλλά δεν μου έχει αποσταλεί ακόμα) αποφάσισα να πάρω επίσης και ένα ακόμα που θεωρητικά επεξηγεί το τι εννοεί ο συγγραφέας(Miyamoto Musashi http://en.wikipedia.org/wiki/Miyamoto_Musashi ) και πως επηρέασε διάφορους ανθρώπους ανά τους αιώνες.Ορίστε και μια σύντομη περιγραφή
Ένα από τα πιο διάσημα βιβλία της ιαπωνικής πολεμικής παράδοσης, το εγχειρίδιο του θρυλικού ξιφομάχου Μουσάσι Μιγιαμότο, σε μια νέα έκδοση, η πρώτη αυθεντική στην ελληνική γλώσσα, βασισμένη στην καλύτερη μετάφραση που κυκλοφορεί παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή, αυτήν του Ουίλιαμ Σκοτ Ουίλσον. Δείτε γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος θεωρεί το Βιβλίο των Πέντε Κύκλων ένα απολύτως αναγκαίο κείμενο για κάθε σύγχρονο άνθρωπο.
Επειδή όμως για ακόμη μία εβδομάδα θα έχω μόνο αυτό και επειδή δεν αναφέρει πουθενά αν έχει μέσα όλο το πρωτότυπο η κάποια σημεία μόνο δεν θα ήθελα να το ξεκινήσω.Οπότε σκέφτηκα να ανοίξω ένα thread μιας και είναι ένα πολύ σημαντικό βιβλίο και θεωρείται "σύμμαχος" για πολλά είδη επαγγελμάτων και όχι μόνο.Οποιοσδήποτε θέλει να συμμετέχει,με οποιονδήποτε τρόπο είναι ευπρόσδεκτος προφανώς :bike:

Ορίστε και κάποιες βασικές πληροφορίες για το βιβλίο που αμέλησα να ποστάρω παραπάνω: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_Five_Rings

(Αν για κάποιο λόγο το thread θεωρείται ανούσιο θα παρακαλούσα να ενεργήσετε όπως κρίνετε σκόπιμο)
Ευχαριστώ για όλα εκ των προτέρων. :awww:

Attached Files

  • Attached File  555.jpg   7.73KB   25 downloads

Quis custodiet ipsos custodes?

#2 MangaRebel

MangaRebel

    Διαδρομή για Δαφνί...

  • Members
  • 61 posts

Posted 07 January 2011 - 14:46

Πρώτη φορά το ακούω... απ' ότι φαίνεται αξίζει μια ματιά.
Όταν τελειώσω τα βιβλία του σχολείου θα αρχίσω αυτό αν το βρω.
Από πού το πήρες? Είναι ακριβό? Ρίξε ένα ΡΜ.

Don't look back... :tensai:


#3 Flameking1

Flameking1

    Ikkaku Rapeface

  • Members
  • 181 posts

Posted 02 March 2011 - 16:01

το έχω διαβάσει στα αγγλικά, είναι όντως πολύ καλό.

#4 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 02 March 2011 - 17:16

Στο μέλλον πρόκειται να το διαβάσω αυτό το βιβλίο. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Επίσης μπορεί όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά στην ταινία OVA, που εξηγεί κάποια πράγματα περαιτέρω για τον Mushashi και το βιβλίο του.

Είναι εκπαιδευτική και παράλληλα κωμική.

~Here is the Torrent~

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#5 Jooji-san

Jooji-san

    Lieutenant

  • Members
  • 437 posts

Posted 06 July 2012 - 00:15

Blason το ποστ σου με εσωσε. Εχθες πηρε το ματι μου στο youtube ενα ντοκιμαντερ που εχει κανει ο Mark Dacascos για τον Musashi και επειδη ανεφερε το συγκεκριμμενο βιβλιο εψαχνα να βρω ποια ειναι η καλυτερη εκδοση.

#6 nikolhs

nikolhs

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 21 February 2014 - 05:04

Απο που το πηρες το βιβλιων?



#7 BlasoN

BlasoN

    Greed is good...

  • Members
  • 55 posts

Posted 21 February 2014 - 13:48

Το παράγγειλα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου.Αυτή την έκδοση έχω και είμαι πλήρως ικανοποιημένος http://www.alkimachon.gr/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,49/category_id,17/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,70/vmcchk,1/  .


Quis custodiet ipsos custodes?