Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

The Walking Dead (comic)


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 09 November 2010 - 14:15

The Walking Dead (comic)

Posted Image

[TABLE=head] General Info
Writer: Robert Kirkman
Artists:Tony Moore (#1-6),Charlie Adlard (#7-), Cliff Rathburn (#7-)
Creators: Robert Kirkman,Tony Moore
Genres: Post Apocalyptic, Zombies
Year: 2003
Status:Ongoing[/TABLE]


Πρόκειται για το μηνιαίο comic το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται το 2003 από την Image Comics πάνω στο οποιο βασίζεται και η αμερικανική τηλεοπτική σειρά η οποία ξεκίνησε φέτος να προβάλλεται από το δικτυο AMC . Δημιουργήθηκε από τους Robert Kirkman (σενάριο) και Τοny Moore (σχέδιο). Στο έβδομο τεύχος ο Tony Moore αντικαταστάθηκε από τους Charlie Adlard και Cliff Rathburn συνέχισε όμως να σχεδιάζει τα εξώφυλλα μέχρι το τεύχος 24. Μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει αισίως τα 78 τεύχη και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς ο ίδιος ο Kirkman έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ένα "ατελείωτο post apocalyptic δράμα με zombies ".

Posted Image


Η υπόθεση επικεντρώνεται γύρω από τον Rick Grimes, σερίφη μιας μικρής πόλης του Kentucky. Στην αρχή της ιστορίας ο Rick, προσπαθώντας με την βοήθεια του συνεργάτη του Shane να συλλάβουν κακοποιούς, πυροβολείται εν ώρα καθήκοντος και πέφτει σε κώμα. Ξυπνώντας αρκετό καιρό αργότερα στο νοσοκομείο βρίσκεται μπροστά σε ένα post apocalyptic τοπίο με τον ανθρώπινο πολιτισμό να έχει καταρρεύσει και τους νεκρούς να κατακλύζουν τους δρόμους. Αφού συνειδητοποιεί ότι αυτή είναι η νέα του πραγματικότητα αποφασίζει να εντοπίσει την γυναίκα του και τον γιό του, και έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι προς την Ατλάντα όπου συγκεντρώθηκαν οι επιζώντες. Αν και η κατάσταση που συναντά εκεί είναι αρκετά διαφορετική από ότι περίμενε καταφέρνει να επανενωθεί με την οικογένειά του, τον συνάδελφό του Shane - ο οποίος φαίνεται να μην χαίρεται και τόσο πολύ για την επιστροφή του - και μια μικρή ομάδα από επιζώντες. Και έτσι ξεκινά ένα μεγάλο και γεμάτο κινδύνους ταξίδι προς ένα ασφαλες καταφύγιο στο οποίο δεν θα κινδυνεύουν από τις επιθέσεις των ζωντανών νεκρών.


Posted ImagePosted Image


Mέχρι στιγμής έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένη από την σειρά. Oπτικά το σχέδιο είναι πάρα πολύ όμορφο και δεν με ενοχλεί που είναι ασπρόμαυρο, ενώ πολλά από τα εξώφυλλα είναι απίστευτα. Gore υπάρχει άφθονο και αντεράκια, χέρια, κεφάλια και άλλα μέρη του σώματος πετάγονται ανέμελα σε ανύποπτο χρόνο.

Αυτό όμως που κάνει το The Walking Dead να ξεχωρίζει από τον σωρό των zombie comic/mangas/movies είναι ότι δεν αποτελεί μια ιστορία δράσης όπου όλα είναι ιδανικά, οι πρωταγωνιστές είναι σε ταξίδι στην εξοχή και η συνολική εντύπωση που σου μένει είναι ότι "αν τύχει zombie apocalypse πώς στο καλό θα κρύψω την χαρά μου?". Αντίθετα εκεί που επικεντρώνεται η σειρά είναι η αλληλεπίδραση των ατόμων και το πώς διαμορφώνονται οι χαρακτήρες τους μακροπρόθεσμα σε ένα τόσο επικίνδυνο και εχθρικό περιβάλλον. Υπάρχουν περίοδοι που τα zombies πραγματικά παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση και μεγαλύτερη απειλή φαίνονται οι ζωντανοί άνθρωποι . Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο Κirkman σε συνέντευξή του (contains spoilers) " Yeah, in the early days I heard a few complaints that there weren’t enough zombies in the book. I recently went a year–two entire trade paperbacks’ worth of issues without them killing any characters from the book (issues 49-60/Volumes 9 & 10) and thus far, nobody has noticed. Eventually I foresee being able to go an entire block of issues without a zombie appearing. I think it’s important to the book that they’re not the focus. If it makes sense for them to appear–like currently in the series, they’ll be there…but if it ever doesn’t, I’m not going to shoehorn them in just to have them there." Bλέπουμε τους χαρακτήρες να λυγίζουν κάτω από την πίεση και τον χαμό αγαπημένων προσώπων τους, να φλερτάρουν με την τρέλα αλλά και να εξελίσσονται να γίνονται πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι να επιβιώσουν. Τα καθημερινά προβλήματα είναι συνεχώς παρόντα, κάτι που συνήθως αποφεύγεται σε άλλους τίτλους του είδους. Βλέπουμε λοιπόν ότι πέρα από το μεγάλο μήκος της σειράς, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί όλα τα μέσα τα οποία έχει στην διάθεσή του προκειμένου να απεικονίσει πειστικά το πώς θα ήταν ένας τέτοιος κόσμος βγαλμένος από ταινία του Romero.

Και παρά το μεγάλο μήκος της η σειρά διαβάζεται πάρα πολύ εύκολα και συνήθως δεν κουράζει. Τα κεφάλαια φεύγουν νεράκι και βρίσκει κανείς τον εαυτό του να μετράει τις μέρες για το επόμενο κεφάλαιο.

Posted ImagePosted Image

"Oπότε μιλάμε για τον νέο Neil Gaiman σε zombie έκδοση?" θα ρωτήσει κανείς. Σαφώς και όχι. Υπάρχουν σημεία τα οποία είναι πάρα πολύ καλογραμμένα, άλλα λιγότερο και άλλα θα μπορούσαν να δωθούν διαφορετικά

Spoiler:
Επίσης ο συγγραφέας έχει το κακό συνήθειο ενίοτε να χάνει το μέτρο στο body count και να βλέπουμε χαρακτήρες να πέφτουν σαν τις μύγες χωρίς προφανή λόγο και αφορμή (το οποίο κάποιοι μπορούν και να το δουν ως θετικό αλλά στον βαθμό που γίνεται προσωπικά με ξενίζει κάποιες φορες).

Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μια πολύ απολαυστική σειρά με γεμάτες ιστορίες και arcs, έντονη ατμόσφαιρα και παραστατική απεικόνισης ενός κόσμου που καταρρέει σε κάθε επίπεδο. Και μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε ότι η ζωή συνεχίζεται και ότι πολλά από τα ζητήματα τα οποία απασχολούσαν τους ανθρώπους στην κανονική ζωή συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό λόγο και σε μια zombie apocalypse.


Μια must σειρά του είδους που δεν νοείται να είναι κάποιος zombie fan και να μην την έχει πιάσει στα χέρια του.:wooi2:

Μπορείτε να την βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο pirate bay σε μορφή torrent.

Eδώ είναι ένα πολύ καλό review για την σειρά και εδώ μια λιστα με τους χαρακτήρες που εμφανίζονται σε αυτή (σε περίπτωση που κάποιος έχασε το μέτρημα XD). Kαι τα δύο link περιέχουν spoilers so proceed with caution.

PS: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην zombie queen Anelis που μου την σύστησε και που με βοήθησε πολύ στην δημιουργία του thread.

Posted Image


Edited by iristella, 09 November 2010 - 14:21.


#2 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 09 November 2010 - 14:50

Πολύ καλό το review σου Iristella,
Aφου έκανες την αρχή είμαι σίγουρος θα έρθουν και άλλα.

Το συγκεκριμένο κόμικ το αγαπώ, είναι από τα λίγα που έχω αγοράσει, και το θεωρώ αριστούργημα για το είδος του.
Η αλήθεια είναι οτι δεν με νοιάζει τόσο το zombie στοιχείο της σειράς, αλλά το δράμα της και η φοβερή ανάπτυξη χαρακτήρων που έχει.

Το the walking dead η αρχη του θυμίζει σαπουνόπερα με ζομπι για κάποιους, μετά όμως ανεβάζει στροφές και από το 40 και μετά ξεχειλίζει awesomeness.

Αlso βρίσκω στα θετικά της σειράς το body count που ανέφερες..

#3 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 09 November 2010 - 15:36

[...]Μπορείτε να την βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο pirate bay σε μορφή torrent[...]



ΩΡΕΕΕΕΕ, στηρίζουμε τις εγχώριες προσπάθειες. Η σειρά κυκλοφορεί μέχρι τον 8ο τόμο από την Jemma Comics με πολύ υψηλά στάνταρ.

Όσοι απολαύσατε το Battle Royale και θέλετε κάτι αντίστοιχο, οι Ζωντανοί Νεκροί είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει. Το μεγάλου ατού της σειράς είναι ότι στηρίζεται όχι τόσο στα ζόμπι, αλλά στην ψυχολογία των χαρακτήρων, και πως αυτοί εξελίσσονται όταν βρεθούν σε αντίξοες συνθήκες κλπ. Must read, αν και ώρες ώρες είναι πολύ βαρύ.

E5VV38U.jpg


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 November 2010 - 23:47

χμμμ...δηλαδη δεν ειναι σαν το κομικ του evιl deαd αλλα σοβαροτερο. Προς το παρον εχω μπουχτησει απο τα ζομπι.θα του ριξω μια ματια παντως.

Ασε που μετα τη θεαση της ταινιας Κυνοδοντας η λεξη ζομπι μαζι με αλλες απεκτησαν νεα σημασια.

#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 November 2010 - 00:23

Well αν έχεις μπουχτίσει με zombies θα βρεις θετικό το ότι η σειρά δεν επικεντρώνεται τόσο σε αυτά όσο στους επιζήσαντες. Ναι το ξέρω ότι ακούγεται περίεργο το "πώς μπορεί μια σειρά με zombies να μην επικεντρώνει στα zombies" αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει.

#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 November 2010 - 05:16


ΩΡΕΕΕΕΕ, στηρίζουμε τις εγχώριες προσπάθειες. Η σειρά κυκλοφορεί μέχρι τον 8ο τόμο από την Jemma Comics με πολύ υψηλά στάνταρ.

Why oh why should we do that? Αγγλικά και πάλι Αγγλικά που είναι η γλώσσα στην οποία γράφτηκε.]

χμμμ...δηλαδη δεν ειναι σαν το κομικ του evιl deαd αλλα σοβαροτερο.

Καμία σχέση όμως. Το κόμικ του Evil Dead δεν έχει zombia per ce είναι παρωδία/σπλαττερο-καφριλοφάση. Το walking dead αν και έχει gore, στοχεύει στην ανάπτυξη χαρακτήρων μέσα από ένα post apocalyptic σενάριο.

Παρεμπιπτόντως Iristella kudos για το θρεντ!

(Πάντως καλό χρυσό το walking dead και ο Kirkman και αν και δεν έχω διαβάσει πολύ από το συγκεκριμένο, Neil Gaiman-esque δεν είναι με τίποτα...και το λέω αυτό με βαριά καρδιά για τα ζομπάκια μου Τ-Τ )

Edited by Anelis, 11 November 2010 - 05:30.

Posted Image


#7 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 11 November 2010 - 21:06

Why oh why should we do that?


Για τον ίδιο λόγο που θα αγόραζε κάποιος ένα οποιοδήποτε ξένο κόμικ στα ελληνικά. Το post ήταν πληροφοριακό για άτομα που τυχόν αρέσκονται στο να διαβάζουν κάτι στη μητρική τους γλώσσα (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι :thatsit:).

E5VV38U.jpg


#8 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 November 2010 - 08:33

I thought you were the only one! :P
Γενικά, αν και δεν είναι του παρόντος θρεντ, εγώ πιστεύω κάθετα ότι τα πάντα πρέπει να διαβάζονται στη γλώσσα που γράφονται, όταν αυτό είναι δυνατόν (πόσο μάλλον όταν αυτή είναι τα αγγλικά που σχεδόν όλοι οι χρήστες του φόρουμ γνωρίζουν). Όσο τσακάλι και να είναι ο μεταφραστής κάποια πράγματα χάνονται πάντα, ακόμα και με εκατό υποσημειώσεις.

Ξανάπιασα το κόμικ πρόσφατα λόγω της σειράς και ξανα-πωρώθηκα. Έχει πλάκα να το διαβάζω καπάκι μετά από ένα επεισόδιο, αλλάζει πολύ η αίσθησή του.
Ελπίζω να καταφέρω να το διαβάσω όλο αυτή τη φορά (όλο...well όσα τευχάκια έχουν βγει ως τώρα τουλάχιστον)...

Posted Image


#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 November 2010 - 11:54

Aν και εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα να διαβάζει κανείς από το πρωτότυπο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Το είδα προχτές στο Public και σαν μετάφραση και σαν χαρτί φαινόταν ότι είναι προσεγμένο.

Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι μίκρυναν τις διαστάσεις πράγμα που μπορεί να ξενίσει αρκετό κόσμο.

#10 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 12 December 2010 - 02:36

Καταπληκτικό comic,τρομερό σενάριο,χαρακτήρες με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς,καθώς όλοι κουβαλούν τα δικά τους τραύματα και ατέλειες.
Υ.Γ. διάβασα και τους 79 τόμους σε δυο μέρες.Πόσο καμένος μπορεί να είμαι ?

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#11 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 19 March 2012 - 20:26

Επειδή δεν αντέχω να περιμένω μέχρι το φθινόπωρο για να δω την συνέχεια της ιστορίας λέω να ξεκινήσω την ανάγνωση του εικονογραφημένου.
Από όσους παρακολουθούν και τη σειρά, ξέρει κανείς σε ποιο κεφάλαιο αντιστοιχεί το τέλος της σειράς;

#12 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 March 2012 - 20:41

Θα πρέπει να το παρεις από την αρχή. Η τηλεοπτική σειρά διαφοροποιείται κατά πολύ από το comic.

#13 Dark Chris

Dark Chris

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 17 August 2012 - 18:23

Κατάφερα σε μερικές μέρες να κάνω ένα γερό catch-up. Από το #1 μέχρι το #45 και συνεχίζω ακάθεκτος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι είδα το εξώφυλλο του #100 με όλους τους νεκρούς και spoilerιάστηκα άγρια. Εγώ φταίω που το πήρα (κυρίως για την συλλογή μου (και το εξώφυλλο με την γιαγιά)).

Η σειρά όμως τα σπάει. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από το Invincible του Kirkman που φτάνει και αυτό στο #100 τον Ιανουάριο. Αλλά όπως και να το κάνουμε, προτιμώ έγχρωμο από α/μ και Ottley από Adlard και superhero από horror. :P

#14 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 August 2014 - 13:33

Αφού είδα και την 4η σεζόν της σειράς, έπιασα το comic και έφτασα στο 25. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντελεστές της σειράς που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα βασιζόμενοι σε ένα πολύ μέτριο υλικό. Η σειρά είναι εξαιρετική στο να αποκαλύπτει το κτήνος που βρίσκεται μέσα μας και το πώς μπορεί το τέλος του κόσμου να αλλάξει έναν άνθρωπο. Στο comic, το μόνο που φαίνεται να νοιάζει τους ανθρώπους είναι να ζευγαρώσουν. Είναι σαν ένα παράλληλο σύμπαν όπου άλλοι λείπουν, άλλοι έχουν προστεθεί, άλλοι έχουν αλλάξει συμπεριφορά... όλα γίνονται διαφορετικά και αν και η γενική πορεία ακολουθείται, τα γεγονότα έχουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές και διαφορετικές συνέπειες. Μπορώ να πω πλέον ξεκάθαρα ότι η σειρά τα σπάει. Δε μετανιώνω για την ανάγνωση του κόμικ, αλλά είναι σίγουρα για φανατικούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σε κάνει να πωρωθείς με τους πρωταγωνιστές όπως η σειρά. 


Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.