Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Nihonjin no Shiranai Nihongo
Posted 03 August 2010 - 13:06
Το ερώτημα είναι με τί θα ασχοληθεί η σειρά στα τέσσερα επεισόδια που θα απομείνουν(αν τελικά ο συνολικός αριθμός επεισοδίων φτάσει τα δεκατρία οπως έγραψε ο acid black cherry).
Posted 04 August 2010 - 01:08
Σε αυτό το σημείο είναι ασφαλές να υποθέσουμε οτι τα επόμενα έξι επεισόδια θα είναι αφιερωμένα στους υπόλοιπους μαθητές.
Το ερώτημα είναι με τί θα ασχοληθεί η σειρά στα τέσσερα επεισόδια που θα απομείνουν(αν τελικά ο συνολικός αριθμός επεισοδίων φτάσει τα δεκατρία οπως έγραψε ο acid black cherry).
Με την προσπαθεια της Ηaruko να τους καταφερει να αποφοιτησουν ολοι μαζι για να μπορεσει να γινει και η ιδια high school teacher, βεβαιως-βεβαιως. (Εμπρος στο δρομο που χαραξε το Gokusen and well, οποιοδηποτε drama με αντιστοιχη δομη so far).
That's my guess at least.
Πειτε ο,τι θελετε αλλα εγω το βρισκω kinda touching ;w;
Δεν ειμαι σιγουρη αν εχει να προσφερει κατι σε καποιον απλο drama watcher, που δεν τον ενδιαφερει η γλωσσα (ή εστω η κουλτουρα) της χωρας, αλλα it's nicely done so far imo. <3
Σ'αυτο το drama παντως, ακουσα την πιο out of tune, "δε-θα-το-αναγνωριζα-με-τιποτα-αν-δεν-ηξερα-τους-στιχους" performance του Amagi Goe που ακουσα ποτε στη ζωη μου. Priceless moment ftw.

Posted 04 August 2010 - 01:12
btw, βγήκαν γιαπωνέζικα subs και για το 3ο επεισόδιο.
Posted 07 August 2010 - 10:56
i aku the shape-shifting master of darkness...
Posted 07 August 2010 - 15:16
Posted 07 August 2010 - 19:44

Απ' όλους τους μαθητές μέχρι στιγμής προτιμώ το φυτό την σουηδέζα, και τον κινέζο με το χαζό μαλλί.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 07 August 2010 - 19:54

Paajanen, Minna Aho και Henna Pantsusan
μου ειχε κανει εντυπωση οτον το ειδα!
Posted 07 August 2010 - 21:53
Kamei-chan had a cameo in it..

Ενδιαφερον concept για δραμα. I will pick it up.

Posted 07 August 2010 - 22:07
(να ακουει φυσικα nightwish, children of boredom... ωχ bodom ηθελα να πω

κλπ) και να ειναι ολα μια χαρα!
αν ακολουθει το μανγκα δεν βλεπω επισοδειο με mahjong,
για το πρωτο τουλαχιστον, το Νο2 δεν το εχω βρει!
Posted 07 August 2010 - 23:13

+1Μ' άρεσε πολύ το εκπαιδευτικό κομμάτι του 4ου επεισοδίουです.
Posted 07 August 2010 - 23:31
ΥΓ. Δεν νομίζω να χρειάζεται σπόιλερ τώρα που το σκέφτομαι.
Posted 10 August 2010 - 13:24
Πέρα απο αυτό και χωρίς να γνωρίζω ιαπωνικά, κρίνοντας απο τη σειρά και μόνο μου φαίνεται οτι η γλώσσα είναι υπερβολικά μπερδεμένη. Πρέπει να είναι μαρτύριο για τα παιδιά να την μάθουν σε ικανοποιητικό βαθμό.
Posted 10 August 2010 - 14:23
Βέβαια σε διάφορες πηγές διαβάζω ότι οι νέες γενιές δεν μπορούν να χειριστούν σωστά τους τύπους ευγενείας (keigo) και ότι μπορούν να γράψουν λιγότερα κάντζι λόγω των υπολογιστών.
Τα ιαπωνικά θεωρούνται και γενικά ομαλή γλώσσα, γραμματικά. Πχ υπάρχουν μόνο δυόμιση ανώμαλα ρήματα (する、くる、*行く).
Νομίζω ότι το μπέρδεμα και η δυσκολία δεν προέρχεται από την βάση της γλώσσας, αλλά από πιο εξωτερικά στοιχεία (βλ κέιγκο, κάντζι).