Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Mangaka materials


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Laura-chan ♥

Laura-chan ♥

    Starting...

  • Members
  • 17 posts

Posted 28 May 2010 - 10:16

Πρώτα απ'ολα το πρώτο μου topic!!!! Hi σε όλους!!!! Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω mangaka materials!! Σχεδιάζω manga πολύ καιρό και πραγματικά θέλω materials για να σχεδιάζω και καλύτερα!!! Βασικά, θα ήθελα να μάθω άμα( άμα λέω) υπάρχουν σε κανένα μαγαζάκι στην Ελλάδα, μήπως τα παραγγείλω τηλεφωνικώς... έστω να βρω παρόμοια ή από αυτά που σχεδιάζουν τα κοινά κόμικς στην Ελλάδα!! Please help me!!!! :blingeye2:

#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 28 May 2010 - 10:34

Κοίτα δεν υπάρχουν στάνταρ πράγματα απ' ότι ξέρω. Ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι χαρτί και πενάκια τον βολεύουν καλύτερα.
Νομίζω όμως ότι υπάρχουν στο εμπόριο χαρτιά για κόμικ με blue lines για τα περιθώρια και το bleed αν και δεν νομίζω ότι θα τα βρεις σε κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα, καλύτερα μέσω νετ.
Γενικά καλά μαγαζιά για υλικά για σχέδιο είναι τα γνωστά Art Center, Αντωνιάδης, Πλαίσιο και κανα Forum.
Πραγματικά όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις όσο περισσότερα διαφορετικά είδη από χαρτιά, πενάκια κτλ και να πειραματιστείς για να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. (Ο Scott McCloud στο making comics έχει κάποιες σελίδες αφιερωμένες στα υλικά, κατέβασέ το να το τσεκάρεις.)

Τώρα αν ακόμα θες να σου πούμε κάποια συγκεκριμένα υλικά που ίσως σου αρέσουν τότε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το πενάκι της pentel, ραπιδογράφους και φυσικά χαρτί bristol.


edit: also, ο καλύτερός σου φίλος πρέπει να γίνει είτε το manga studio είτε το photoshop

Edited by Anelis, 28 May 2010 - 10:40.

Posted Image


#3 Laura-chan ♥

Laura-chan ♥

    Starting...

  • Members
  • 17 posts

Posted 28 May 2010 - 15:58

Τhanks for your reply Anelis!!!!! Τα μαγαζιά που μου είπες ακουστά τα έχω ,θα τα τσεκάρω!!!Και manga studio εχω, απλά προσπαθω να βρω σιγκεκριμένα υλικά γιατί θέλω να ανεβάσω manga στο web!! Πάντως thanks again,θα τα τσεκάρω όσα είπες!!!! :kill4u:

#4 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 28 May 2010 - 16:30

Συμφωνω με ολα οσα ειπε η anelis :), ενω αν ανοιξες την συζητηση για να ακουσεις ποικιλες προτιμησεις διαφορων ατομων που τους αρεσει το σχεδιο, οριστε η δικιες μου προτημησεις:
Χαρτι σε μεγεθος μεγαλυτερο απο Α4 για να μπορουν να αποδοθουν παραπανω λεπτομεριες. Επισης στο θεμα λεπτομερειες, εχω μια ιδιαιτερη λατρεια στο μηχανικο μολυβι 0.35 με μυτη Β αν και ειναι λιγο ευαισθητο και σπαει ευκολα, ενω προτεινω ballpoint pen για το μελανωμα απο μεγεθη 0.7 και πανω (μπορει το 0.7 να ακουγεται κουμουτσα αλλα αν το πατας απαλα δεν υπαρχει προβλημα, βγαζει λεπτη γραμμη).
Οταν φτιαξεις το μανγκα σου και το ανεβασεις, δωσε και κανενα link να δουμε :)

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#5 Laura-chan ♥

Laura-chan ♥

    Starting...

  • Members
  • 17 posts

Posted 28 May 2010 - 18:20

Thanks Vagelio!!!! :wooi2:Και φυσικά θα δώσω link αν και θα αργήσω να φτιάξω το manga μου!!!!!!