Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Καταργηση του ΕΣΡ

• Please log in to reply
127 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καταργηση του ΕΣΡ (67 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καταργηση του ΕΣΡ

1. Ναι (30 ψήφοι [44.78%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 44.78%

2. Οχι (37 ψήφοι [55.22%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 55.22%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#61 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 19:23

Ομως εάν δεν υπήρχε το ΕΣΡ, το κανάλι θα ήταν εντελώς ανεξέλεγκτο, και αν τώρα μεταδίδουν ότι μεταδίδουν , η ύπαρξη μόνο του συγκεκριμένου οργανισμού μπορεί να τους θέτει κάποια όρια.
Πχ Οι ΗΠΑ έκαναν την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ παρά το γεγονός ότι το πλήθος των κρατών του ΟΗΕ διαφώνησε με την κίνηση αυτή...αυτό όμως δεν αναιρεί τον λόγο ύπαρξης του ΟΗΕ.
Άλλωστε το συγκεκριμένο κανάλι δεν εντοπίζεται ευκολα και το κοινό του αποτελούν οι παρακμιακοί που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις, ευτυχώς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό παιδιά που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη την προσωπικοτητά τους,

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από D.Dragon: 19 Ιούνιος 2010 - 19:28

Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 20:28

Ωραία να βάλουμε τον δεκάχρονο τότε σε μια γυάλα μην και στον δρόμο τύχει και πετύχει το οτιδήποτε που "δεν θα μπορεί να δει ευχάριστα". (σημειωτέον η ανοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό είναι κάτι που διδάσκεται από την οικογένεια όχι κάτι που έχει το παιδί έμφυτο)

Παρεξήγησες. Δεν είπα να μην εξηγούμε στα παιδιά μας. Από πολύ μικρός ήξερα την ερμηνεία κάθε βωμολοχίας, γιατί σαν μικρό και ηλίθιο παιδί με το που μάθαινα μία νέα βρισιά, ρωτούσα τους γονείς μου τί σημαίνει. Αλλά μερικά πράγματα καλύτερο είναι να τα δει όταν είναι πιο ώριμος και να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Πιο σαφές δε μπορώ να το κάνω.

(σημειωτέον η ανοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό είναι κάτι που διδάσκεται από την οικογένεια όχι κάτι που έχει το παιδί έμφυτο)

Νομίζω οι γονείς μου έκαναν αρκετά καλή δουλειά με μένα. Οπότε και θα ακολουθήσω τον τρόπο τους.

#63 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 20:47

Σκέψου ότι υπήρχε περίοδος που τα παιδιά αντιμετωπίζονταν από τα κανάλια καθαρά και ξάστερα ως μελλοντικοί καταναλωτές.

Στην κοινωνία που ζούμε, Ειρήνη, όλοι αντιμετωπιζόμεθα ως καταναλωτές από τα media. Το ίδιο και τα παιδιά, μέχρι πριν κάμποσα χρόνια. Από τότε που τους απαγόρευσαν τη σωρεία διαφημίσεων για παιχνίδια στην πρωινή ζώνη, το συγκεκριμένο target group το έχουν λίγο-πολύ χεσμένο. Άμα δεν μπορούν να βγάλουν λεφτά από τέτοιες διαφημίσεις, γιατί να κάτσουν να ασχοληθούν καν με παιδικό πρόγραμμα; Το αποτέλεσμα το βλέπετε... πλέον προβάλλονται ελάχιστα κινούμενα σχέδια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ελεεινής ποιότητας. Αντιθέτως, έχουμε πήξει στα "πρωινάδικα".

Μη γκρινιάζετε λοιπόν μετά γιατί η ελληνική τηλεόραση δεν φέρνει anime... τα κανάλια δεν είναι ιδρύματα κοινής ωφέλιας, είναι επιχειρήσεις και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Τα κινούμενα σχέδια στην ελληνική τηλεόραση είναι χαμένη υπόθεση, και το ΕΣΡ φταίει ΚΑΙ γι' αυτό.

Αλήθεια, why is it such a big deal το να βομβαρδίζεται ένα παιδάκι με διαφημίσεις για παιχνίδια; Όταν δηλαδή ο μέσος ενήλικας έλληνας βομβαρδίζεται με διαφημίσεις για:

α) αυτοκίνητα (για να αγοράσεις ένα πανάκριβο και άχρηστο για σένα 4x4),
β) ποτά (για να οδηγείς μεθυσμένος και να τρακάρεις το εν λόγω 4x4), και
γ) καταναλωτικά δάνεια (για να αγοράσεις ένα νέο 4x4, κι ας πνιγείς στα χρέη)

είναι καλύτερα;

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 19 Ιούνιος 2010 - 23:01
typo that hurt my eye

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#64 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 22:51

Ξερεις τι τραυματικη εμπειρια ειναι να βλεπεις τα παιχνιδια στις διαφημισεις να ζωντανευουν και να μιλανε και οταν τα αγοραζεις να εχεις μπρος σου ενα αψυχο κομματι πλαστικο;

Η πλακα ειναι πως οτι τους απαγορευεται στην πρωινη ζωνη με τις διαφημισεις, γινεται στη βραδυνη με τις ταινιες κινουμενων σχεδιων, ακομα και της νετ.βρηκαν ετσι ενα πλαγιο τροπο.

Υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο. Γιατι τα αναγκαζουν και να ξενυχταν. Οποτε κανουν και ζαπινγκ και στα αλλα καναλια που προβαλλουν ακαταλληλο περιεχομενο.

#65 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 02:29

Αλήθεια, why is it such a big deal το να βομβαρδίζεται ένα παιδάκι με διαφημίσεις για παιχνίδια; Όταν δηλαδή ο μέσος ενήλικας έλληνας βομβαρδίζεται με διαφημίσεις για:

α) αυτοκίνητα (για να αγοράσεις ένα πανάκριβο και άχρηστο για σένα 4x4),
β) ποτά (για να οδηγείς μεθυσμένος και να τρακάρεις το εν λόγω 4x4), και
γ) καταναλωτικά δάνεια (για να αγοράσεις ένα νέο 4x4, κι ας πνιγείς στα χρέη)

είναι καλύτερα;

Τα πρήζουν μετά στους γονείς και αυτοί βαριούνται να ακούνε γκρίνια και να τρέχουν :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#66 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 09:11

Το να πρηζουν τα παιδια τους γονεις για να τους αγορασουν κατι ανηκει πλεον στο παρελθον.
Πλεον παιρνουν την πιστωτικη των γονιων τους και παραγγελνουν απο το διαδικτυο.

#67 reppakos

reppakos

Narutard!

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 12:23

Το να πρηζουν τα παιδια τους γονεις για να τους αγορασουν κατι ανηκει πλεον στο παρελθον.
Πλεον παιρνουν την πιστωτικη των γονιων τους και παραγγελνουν απο το διαδικτυο.

Ε?Ποτε εγινε αυτο?

#68 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 12:24

Παρεξήγησες. Δεν είπα να μην εξηγούμε στα παιδιά μας. Από πολύ μικρός ήξερα την ερμηνεία κάθε βωμολοχίας, γιατί σαν μικρό και ηλίθιο παιδί με το που μάθαινα μία νέα βρισιά, ρωτούσα τους γονείς μου τί σημαίνει. Αλλά μερικά πράγματα καλύτερο είναι να τα δει όταν είναι πιο ώριμος και να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Πιο σαφές δε μπορώ να το κάνω.

Νομίζω οι γονείς μου έκαναν αρκετά καλή δουλειά με μένα. Οπότε και θα ακολουθήσω τον τρόπο τους.

Νομίζω εσύ με παρεξήγησες. Αυτό που προσπαθούσα να πώ είναι ότι όπως και στον δρόμο έτσι και στην τηλεόραση μπορεί ένα παιδί να πετύχει κάτι το οποίο δεν έχει συνηθίσει. Όπως θα του εξηγούσε κανείς στην περίπτωση που πετύχει ένα τσοντοκάναλο τύπου Χρηστίδη, νομίζω πολύ πιο εύκολα μπορεί να του εξηγήσει γιατί στην χι ψι εκπομπή βλέπει δύο αγοράκια ή δύο κοριτσάκια αντί για το διαδεδομένο ζευγάρι. Δεν βρίσκω γιατί στην μία περίπτωση είναι ώριμος αρκετά για να δει να φιλτράρει και να κατανοήσει κάτι το οποίο κρύβει αντικειμενικά πολλά λανθασμένα πρότυπα που μπορούν να το επηρεάσουν ενώ στην άλλη δεν μπορεί να καταλάβει κάτι το οποίο προβάλλεται και με λιγότερο extreme τρόπο (δεν μιλάω για προβολή του "queer as folk" στην prime time) και δεν πρόκειται να το επηρεάσει αν δεν έχει συγκεκριμένη τάση.

Για το δεύτερο δεν ξέρω αν το εξέλαβες έτσι αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσωπική μομφή.

.......................................................................................................................

Λευτέρη τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τις διαφημίσεις με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τις αντιλαμβάνονται οι ενήλικες. Υπάρχει τεράστια διαφορά στην επίδραση και πολύ περισσότερες αρνητικές συνέπειες τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να κοιτάξει με ένα απλό google (πχ) και το χειρότερο είναι ότι δρουν υποσυνείδητα και δεν μπορείς να του εξηγήσεις του παιδιού εύκολα γιατί δεν παίρνουμε ότι βλέπουμε στην τηλεόραση και γιατί δεν είναι καλή η υπερκατανάλωση. Χίλιες φορές καλύτερα να μην έχουν anime ή το οτιδήποτε άλλο στην τηλεόραση και να γλιτώνουν έστω και κατά ένα μικρό μερίδιο από τις διαφημίσεις που απευθύνονται σε αυτά.

#69 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 12:42

Guys really τώρα.. Το ΕΣΡ είναι οπως εκατοντάδες ακομα συμβούλια που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αν λειτουργούσε όπως έπρεπε η ελληνική τηλεόραση θα ήταν υποφερτή, αλλα για λόγους που όλοι ξέρουμε και ταυτόχρονα δεν έχουμε ιδέα, ενώ δεν προσφέρει τίποτα κατα βάση, συνεχίζει να λειτουργεί.

Τα παιδιά πάντα θα εντυπωσιάζοντε απο τις διαφημίσεις. Δε βασίζοντε στη λογική των παιδιών για να περάσουν, αλλα στο υποσυνείδητο. Ποιος απο εσάς δεν έπιασε τον εαυτό του, να σιγοτραγουδάει το "ειμαι καλό παιδί, αξιος μαθητής" το τελευταίο εξάμηνο. Θυμάστε όλοι γιατι πρόκειτε αυτή η διαφήμιση, έτσι δεν είναι;

Το να προσπαθεις να "εκπαιδέυσεις" το παιδί σου να μην πέφτει θύμα τους, είναι αστείο απο τη στιγμή , που αγοράζεις ένα κομμάτι υφασμα 100 και 150 ευρώ, επειδή θα σε δείχνει "ωραίο". ΟΛΑ περνάνε μέσα απο τη διαφήμιση. Στην εποχή μας πλέον με τη διάδοση της τηλεόρασεις και του Internet, δε χρειάζεται να έχεις πρόσωπο.. χρειάζεσε φήμη, και αυτή αποκτάτε μέσω διαφημίσεων.
Απο τα πάμπερς και τα γλειφιτζούρια μέχρι τις προεκλογικές εκστρατίες και την προσέλκυση ανθρώπων να καταταγούν στο στρατό, είναι marketing..

Anyway πριν προσπαθήσουμε να τα βάλουμε με οσους μας εκμεταλεύοντε μέσω των διαφημίσεων και όσων προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά μας(σας, εγώ απέχω ακόμα:P) καταναλωτικά zombie, ας προσπαθήσουμε αρχικά να βάλουμε σε μια σειρά τον εαυτό μας που ξεγελιόμαστε ακόμα να αγοράσουμε κάτι, επειδή η τιμή είναι 1.99 και όχι 2 ευρώ..

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#70 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 13:03

Το προβλημα ειναι πως μιλαμε για δημοσιους σταθμους. Πως θα νιωθαμε πχ αν μοιραζαν στα σχολεια φυλλαδια για πιτσαριες, παιχνιδια,ρουχα, γαριδακια, κινητα, προεκλογικες εκστρατειες κλπ.
Εδω και μεσα στο ταχυδρομειο πηγαν να αφησουν φυλλαδιο για τις δημοτικες εκλογες και τους διωξανε.

Δηλ αν δεν υπαρχει καποιος να δωσει το παραδειγμα και να θεσει καποια ορια,δεν μπορουμε να συζηταμε σε λογικα πλαισια.αν γινοταν κατι τετοιο στο bbc, θα επεφταν κεφαλια.

Διαφωτιστικο το lιnk για τις διαφημισεις.

Για αυτο βαζουν οι πονηροι ταινιες κινουμενων σχεδιων μετα τις 22:00.
Εγω τουλαχιστον περιμενα απο τα κρατικα σε αυτο να κρατησουν ενα επιπεδο αλλα ο τροπος που προβαλλουν διαφημισεις ειναι χειροτερος απο του σταρ και αλτερ.
Κριμα ολα αυτα να γινονται ενω δειχνουν και πολυ καλα εκπαιδευτικα προγραμματα που με αυτην την πολιτικη πανε στραφι.
Εμ ο διευθυντης της ερτ ηταν πρωην διευθυντης της νοβα...

Ε?Ποτε εγινε αυτο?

Παραδειγματα δεν εχω μπροστα μου αλλα ειναι κατι που μπορει να γινει πανευκολα. Λεμε τωρα.

#71 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 13:24

Το λινκ της Iri το βρίσκω...κάπως. Κυρίως επειδή γενικολογεί χωρίς κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα. Γιατί ακριβώς είναι λανθασμένη αξία η στιγμιαία ευχαρίστηση και από που και ως που είναι επιπολαιότητα η επιθυμία για απόκτηση περισσότερων πραγμάτων (η οποία είναι έμφυτη στον άνθρωπο, λέω εγώ τώρα); Τι εννοεί όταν αναφέρει τη πειθαρχία, και το ενδιαφέρον ως αξίες; Ας πούμε ότι κάποιος από εμάς τα δέχεται ως αξία στη ζωή του την ατομικότητα και το να προσπαθεί να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά, με ποιο δικαίωμα θα του πεί το ΕΣΡ ή οποιοσδήποτε οργανισμός ότι δεν μπορεί να τις προβάλλει στο παιδί του;

Γενικότερα, για εμένα το ζήτημα στο όλο θέμα (και το σημείο στο οποίο διαφωνώ με την Iristella) δεν είναι αν η τηλεόραση δείχνει κάτι "ποιοτικό", "καλό" ή "κακό", αλλά να δείχνει αυτό που θέλει το εκάστοτε κοινό. Αν υπάρχει κοινό για το "ποιοτικό", τότε θα βρεθεί κάποιος να επενδύσει σε αυτό το κοινό. Αν το εκάστοτε κοινό θέλει Στεφανίδου και Χελάκι, τότε είναι δική τους επιλογή και δεν μπορεί κάποιος να παρέμβει για να τους εμποδίσει να δούν αυτό που θέλουν (ή στον εκάστοτε επιχειρηματία να επενδύσει τα χρήματα του όπως θέλει).

Δημοσιευμένη  εικόνα

#72 reppakos

reppakos

Narutard!

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 14:16

Παραδειγματα δεν εχω μπροστα μου αλλα ειναι κατι που μπορει να γινει πανευκολα. Λεμε τωρα.

Ειμαι 15,δν απεχω πολλα χρονια απο τοτε που επριζα τους γονεις μου(αν κ δν το εκανα σε μεγαλο βαθμο).Δεν νομιζω οτι γινεται αυτο που λες τωρα.Ισως σε καμια δεκαετια... μην σου πω κ πιο πολυ.

#73 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 16:11

Το λινκ της Iri το βρίσκω...κάπως. Κυρίως επειδή γενικολογεί χωρίς κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα. Γιατί ακριβώς είναι λανθασμένη αξία η στιγμιαία ευχαρίστηση και από που και ως που είναι επιπολαιότητα η επιθυμία για απόκτηση περισσότερων πραγμάτων (η οποία είναι έμφυτη στον άνθρωπο, λέω εγώ τώρα); Τι εννοεί όταν αναφέρει τη πειθαρχία, και το ενδιαφέρον ως αξίες; Ας πούμε ότι κάποιος από εμάς τα δέχεται ως αξία στη ζωή του την ατομικότητα και το να προσπαθεί να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά, με ποιο δικαίωμα θα του πεί το ΕΣΡ ή οποιοσδήποτε οργανισμός ότι δεν μπορεί να τις προβάλλει στο παιδί του;

Γενικότερα, για εμένα το ζήτημα στο όλο θέμα (και το σημείο στο οποίο διαφωνώ με την Iristella) δεν είναι αν η τηλεόραση δείχνει κάτι "ποιοτικό", "καλό" ή "κακό", αλλά να δείχνει αυτό που θέλει το εκάστοτε κοινό. Αν υπάρχει κοινό για το "ποιοτικό", τότε θα βρεθεί κάποιος να επενδύσει σε αυτό το κοινό. Αν το εκάστοτε κοινό θέλει Στεφανίδου και Χελάκι, τότε είναι δική τους επιλογή και δεν μπορεί κάποιος να παρέμβει για να τους εμποδίσει να δούν αυτό που θέλουν (ή στον εκάστοτε επιχειρηματία να επενδύσει τα χρήματα του όπως θέλει).

Το αυτό. Έχω πραγματικά κατασιχαθεί τον υπερπροστατευτισμό σ' αυτή τη χώρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Ήμαρτον πια. Δεν γίνεται το κάθε παιδάκι που θα δει διαφημίσεις καταναλωτικό zombie. Εγώ ο ίδιος είχα δει ένα κάρο διαφημίσεις για παιδιά όταν ήμουν μικρός, κι όμως ήμουν και εξακολουθώ να είμαι το πιο οικονομικό μέλος της οικογένιας. Γιατί; Επειδή με μεγάλωσαν σωστά.

Όλα αυτά τα ηλίθια, αντιδημοκρατικά, και στο κάτω κάτω της γραφής αναποτελεσματικά (αν θέλετε να δούμε το θέμα κι από πρακτική άποψη) μέτρα που έχουν ληφθεί "για την προστασία των παιδιών" έχουν ληφθεί λόγω πίεσης από πλήθος ανόητων και παντελώς άχρηστων γονέων, οι οποίοι δεν ξέρουν πως να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και ζητούν τη βοήθεια της κυβέρνησης για να τα προστατεύσει από τα διάφορα "τζιζ κακά" της κοινωνίας μας με... λογοκρισία. Wow.

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Καταλαβαίνω ότι αποτελεί μεγάλο πολιτισμικό taboo και είναι τεράστια, βαριά και ασήκωτη κουβέντα... ας εστιάσουμε για λίγο στις διαφημίσεις. Από που κι ως που απαγόρευση στις διαφημίσεις για παιδιά; Δεν έχει δικαίωμα ο παραγωγός παιχνιδιών να επικοινωνήσει με τους πελάτες του; Δεν έχει ένα παιδί δικαίωμα στη διασκέδαση; Δεν έχει ένα παιδί το δικαίωμα να ζήσει τη χαρά του καταναλωτισμού; Τί πάει να πει "το παιδί μου ζητάει πολλά και δεν μπορώ να του τα αγοράσω"; Μάθετέ του να μη ζητάει πολλά, ΔΕΝ είναι ακατόρθωτο.

Ακούστε να δείτε, γονείς του κόσμου. Αν εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας ότι δεν αγοράζουμε κάθε τι που μας δείχνει το γυαλιστερό κουτί, δεν φταίει το γυαλιστερό κουτί, αλλά εσείς που δεν μαθαίνετε στο παιδί σας να προφυλάσσεται. Εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό απατεώνες. Αν δεν προετοιμάσετε το παιδί σας ούτως ώστε να ξέρει να αποφεύγει τις διαφημιστικές παγίδες, θα φάει τα μούτρα του αργότερα και θα φταίτε εσείς που δεν το κάνατε συνειδητοποιημένο καταναλωτή. Σε τέτοια κοινωνία ζούμε, δική σας υποχρέωση είναι.

Είναι σαν να πλακώνεις ένα παιδάκι στα αντιβιοτικά κάθε μέρα από τη μέρα που γεννιέται, για να το προφυλάξεις από όλες τις ασθένειες. Δεν χτίζει ποτέ του ανοσοποιητικό σύστημα έτσι. Μόλις σταματήσεις να του δίνεις, θα αρρωστήσει του θανατά με τον πρώτο ιό που θα το πετύχει.

Και σε περίπτωση που απορείτε γιατί είμαι τόσο κάθετα αντίθετος στην ύπαρξη του ΕΣΡ, είναι επειδή από τη στιγμή που επιτρέπουμε την ύπαρξή του, χάνουμε κάθε έλεγχο στο τι θα απαγορεύουν και στο τι θα επιτρέπουν. Και καλά, αφήστε με εμένα, εγώ είμαι έτσι κι αλλιώς αντίθετος σε κάθε απαγόρευση... αλλά ακόμα κι εσείς που σήμερα συμφωνείτε με τη μία ή την άλλη απόφαση του ΕΣΡ, μια μέρα ενδέχεται να απαγορεύσουν κάτι που σας αρέσει, και να το μετανιώσετε πικρά που αυτά τα άτομα έχουν τόση μεγάλη και αυθαίρετη δύναμη.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#74 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 17:12

σωστο' αρα παιδεια κτλ
δυστηχως σημερα αν το παιδι δεν παει καλα στο σχολειο τραβανε τα αυτια ... του δασκαλου' οι γονεις δεν ευθυνονται ...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#75 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2010 - 17:23

Οκ Kenny ας πούμε για χάρη της συζήτησης ότι δέχομαι όσα λες και ότι δεν υπάρχει λόγος για κάποια αρχή να ελέγχει το τηλεοπτικό προϊόν και τις διαφημίσεις γιατί τα παιδιά έχουν γονείς να τους μάθουν τί είναι σωστό και τί όχι...Θα παραβλέψω όλα τα ελαττώματα της συλλογιστικής σου πορείας ( ανικανότητα πολλών γονέων στο να τα κάνουν όλα αυτά λόγω δικής τους παιδείας ή σύγχρονου τρόπου ζωής καθώς και το γεγονός ότι είναι θεσπισμένος ρόλος του κράτους να προστατεύει τα παιδιά και αυτό δεν είναι κάποιο δικαίωμα που παραχωρούμε ως πολίτες στο κράτος αλλά υποχρέωση του απέναντι στους πολίτες του) και απλά θα ρωτήσω το εξής.

Αν οι γονείς είναι ικανοί να μεγαλώσουν ένα παιδί στο να συμπεριφέρεται ως σωστός καταναλωτής και ως σωστός κριτής αυτών που βλέπει τότε γιατί στο καλό να έχει μια κοινωνία νόμους για το οτιδήποτε? Είναι πολύ απλό. Οι γονείς θα έχουν την υποχρέωση να μαθαίνουν στα παιδιά τους τί είναι σωστό και τί όχι σύμφωνα πάντα με τα δικά τους κριτήρια αξιών διαμορφωμένα πάνω σε προσωπικούς κανονες διαβίωσης και συμβίωσης και έτσι δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο. Ούτε τα σχολεία, ούτε τους νόμους.

Όμως δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ζούμε ούτε σε κάποια μηδενιστική αναρχική κοινωνία που ο καθένας ξέρει ήδη ποιό είναι το σωστό και το πράττει από μόνος του ούτε στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα. Ζούμε σε ένα φιλελέυθερο καπιταλιστικό σύστημα που πρωταρχικη αξία είναι το κέρδος και η επιβίωση του ισχυρού. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα αλλά οικονομικό όπως τα περισσότερα ζητήματα σήμερα.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας λοιπόν ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον πολίτη που αποτρέπουν από τα να γίνουμε μια ωραία μεγάλη ευτυχισμένη...ζούγκλα. Λειτουργούν πάντα? Όχι. το γιατί είναι μια τεράστια κουβέντα που θα μας βγάλει όχι μόνο off topic αλλά δεν πρόκειται να καταλήξουμε και ποτέ σε συμπέρασμα. Είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν? Εδώ θα πω ένα μεγάλο ηχηρό ναι.

Γιατί ο γονιός δεν είναι πάντα ικανός και πολλές φορές πρόθυμος να προστατέψει το παιδί του. Κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να γίνει πρεζάκι και όμως ναρκομανείς υπάρχουν... Well you get my point. Οι γονείς δεν είναι υπεράνθρωποι και δεν τους ζητάει κανείς να γίνουν. Λες για το πώς μεγάλωσες εσύ...Αν αυτό δεν είναι γενίκευση βασισμένη πάνω σε ένα και μοναδικό παράδειγμα τότε τι είναι?

Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να απαρνηθώ το δικαίωμα μου να μην γεμίσει η τηλεόραση σκατά για ανθρώπους-ζόμπι και το παιδί μου να μην προστατεύεται από τίποτα στο όνομα κάποιας παρεξηγημένης έννοιας της ελεύθερης έκφρασης...Αν εγώ αρχίσω να γράφω στο φόρουμ όπου θέλω για άσχετα θέματα δεν θα έρθεις εσύ να μου το απαγορέψεις? Γιατί λοιπόν θεωρείς ότι μια κοινωνία θα λειτουργήσει σωστά με τον καθένα να κάνει ό, τι θέλει ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι ούτε μια μικροκοινωνία 500 ανθρώπων σαν το φόρουμ δεν θα επιβιώσει αν αρχίσει να γίνεται αυτό?

Αν δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα και εν προκειμλενω το ΕΣΡ και χρειάζεται επειγόντως αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αυτό δεν αναιρεί την αναγκαιότητα του όπως και το αν όλοι οι mods σε αυτό το φόρουμ ήταν μ@λάκες αυτό δεν θα αναιρούσε την αναγκαιότητα ύπαρξης κάποιων.

Όσο για το θέμα της ελέυθερης επιλογής του κάθε γονιού αν το παιδί του θέλει να γίνει ένα υπερκαταναλωτικό ανεγκέφαλο πλάσμα να πω ότι ρόλος του κράτους δεν είναι να προστατεύει μόνο το άτομο αλλά και την κοινωνία.

Το αν το κάνει σωστά το εκάστοτε κράτος όπως είπα είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση.

xbJ3b2w.jpeg