Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Καταργηση του ΕΣΡ

• Please log in to reply
127 replies to this topic

Poll: Καταργηση του ΕΣΡ (67 member(s) have cast votes)

Καταργηση του ΕΣΡ

1. Ναι (30 votes [44.78%])

Percentage of vote: 44.78%

2. Οχι (37 votes [55.22%])

Percentage of vote: 55.22%

Vote Guests cannot vote

#46 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2010 - 12:18

να μια καλη ερωτηση...
αν λεπεις τηλεοραση δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν θα καταλαβαινες
προβαλουν ταχα μου προχωρημενα πραγματα για να καθεται ο κοσμακης να βλεπει τις σαβουρες του καθενος... σαβουρες μιας και ειναι εγκλωβισμενος μεσα στην αμαθεια και την αμορφωσια να περιοριζεται λες και ο αλλος κανει κατι τρομερο...αλλα πες μου αυτες τις σειρες και εκπομπες ποιος σοβαρος ανθρωπος τις βλεπει ;

Όντως δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις, κι ας μην βλέπω ελληνική τηλεόραση
Spoiler:
.
Μπορείς να εκφραστείς με τρόπο πιο συγκεκριμένο; Δεν μπορούμε να ακολουθήσω τις σκέψεις σου χωρίς να ξέρουμε σε τι αναφέρεσαι.

#47 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 19 June 2010 - 12:31

τι αλλο να εννοω ; ο κοσμος ειναι περιορισμενος και βρισκεται καποιος που το εχει καταλαβει ... και ριχνει κανα κοκκαλακι στο κοινο για να τον παρακολουθουν ...
ομως ,σε καποιον που εχει μια παιδεια ,αυτα τα τεχνασματα δεν πιανουν ουτε στο ελαχιστο.
και να στο πω πιο απλα προσωπικα οταν ακουσα στις ειδησεις παλιααααα, πολυυυυ παλιαααα για καποιο προστιμο που εφαγε το καναλι , εμαθα το γιατι και δεν μου καηκε καρφι για αυτο που εκανε στην σειρα ο αλλος. την επομενη ομως στο σχολειο τα κοριτσακια λεγανε για το ποσο ανατρεπτικη σειρα και καλος δημιουργος ειναι ο παπακ.
και μετα καταλαβαινεις ... η καθε σειρα του εκανε νουμερα .
αλλωστε ξερεις
Spoiler:

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#48 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,281 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 June 2010 - 12:33

εμένα ειλικρινά δεν με πειράζει αν δεν δείχνουν βιαία παιδικά. Τουλάχιστον να δείχνουν ποιοτικά παιδικά. Όμως ούτε αυτό γίνεται.

πχ αυτό, εχει και καλό αnimation και καλή μετάφραση. Συγκρινεται με τον Μπομπ Σφουγγαρακη (κρητικος ειναι αραγε;) και Μπομπ Μαστορα;

[media]http://www.youtube.com/watch?v=C1lbByTxAKg[/media]
(την εβλεπα στο νετ καφε ενω διπλα μου κατι μπομπιρες παιζαν counterstrike. Aντιστραφηκαν πλεον οι ηλικιακοι ρόλοι.....)

Μαλλον φταίει περισσότερο η οικονομική δυσπραγία των σταθμών παρα οποιοδήποτε ΕΣΡ. Ασε που πλεον δεν υπάρχουν παιδικές εκπομπές παρά 1-2.

#49 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2010 - 12:41

τι αλλο να εννοω ; ο κοσμος ειναι περιορισμενος και βρισκεται καποιος που το εχει καταλαβει ... και ριχνει κανα κοκκαλακι στο κοινο για να τον παρακολουθουν ...
ομως ,σε καποιον που εχει μια παιδεια ,αυτα τα τεχνασματα δεν πιανουν ουτε στο ελαχιστο.
και να στο πω πιο απλα προσωπικα οταν ακουσα στις ειδησεις παλιααααα, πολυυυυ παλιαααα για καποιο προστιμο που εφαγε το καναλι , εμαθα το γιατι και δεν μου καηκε καρφι για αυτο που εκανε στην σειρα ο αλλος. την επομενη ομως στο σχολειο τα κοριτσακια λεγανε για το ποσο ανατρεπτικη σειρα και καλος δημιουργος ειναι ο παπακ.
και μετα καταλαβαινεις ... η καθε σειρα του εκανε νουμερα .
αλλωστε ξερεις

Spoiler:

Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι που ο Παπακαλιάτης έχει φανατικές ακολούθους; :hmmm:
Και πρέπει το ΕΣΡ να τον κόψει για να μην κάνει άλλες σειρές;

#50 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 19 June 2010 - 12:49

οχι αγορι μου δεν καταλαβες.... εννοω τον καθε παπακαλιατη που προβαλλει ανοησιες και κρατα τον κοσμο σε ληθαργο , μετα βαζεις μεσα ολη την τιβι.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#51 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2010 - 12:57

Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι λες ασυναρτησίες και ότι κακώς προσπαθώ να ακολουθήσω τον ειρμό σου.

Θα ξαναδιαβάσω στα ποστ σου μετά το διάλειμμα που θα κάνω τώρα και ίσως αναθεωρήσω.

#52 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 19 June 2010 - 14:58

Aπλά θέλει να πει ότι αντί να κάνει μία σοβαρή δραματική σειρά βάζει μέσα ένα φιλί ομοφυλοφίλων και καθάρισε. Ότι αντί να αναπτύξει χαρακτήρες βάζει όσο το δυνατόν πιο αμφιλεγόμενα θέματα για να κάνει τις σειρές του να φαίνονται lolDEEP.

#53 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2010 - 15:20

Άρα επανερχόμαστε σε αυτό που κατάλαβα πιο πριν
Το πρόβλημα του είναι ο σεναριγράφος και οι τεχνικές του, όχι οι σκηνές που παρουσιάζονται καθεαυτές.
Δηλαδή το ΕΣΡ (τα 4~5 μέλη του) πρέπει να κρίνει ποιες σειρές έχουν περίτεχνο σενάριο και πρωτότυπες αφηγηματικές τεχνικές και αναλόγως να τις κόβει ή να τις περνά για επόμενη σεζόν;
Δεν νομίζω να είναι αυτός ο σκοπός του ΕΣΡ. Κι ας είναι ο Παπακαλιάτης τόσο άθλιος όσο λέτε.

ΥΓ. Σοβαρή δραματική σειρά δεν μπορεί να έχει φιλί ομοφυλοφίλων μέσα; Το αφήνεις φλου.
ΥΓ2. Α, και γιατί είναι αμφιλεγόμενο; In retrospect τουλάχιστον γιατί δεν ξέρω για πότε μιλάμε.

#54 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 19 June 2010 - 15:50

Eγώ την άποψη μου για το ΕΣΡ και τις συγκεκριμένες σκηνές την είπα. Δε θεωρώ ότι πρέπει να κόβει σειρές ή να βάζει πρόστιμα αβέρτα, απλά να έχει συγκεκριμένα guidelines για το τί είναι αποδεκτό και μετά από ποια ώρα. Αν και το ιδανικό θα ήταν ο κάθε γονιός να κρίνει κατά περίπτωση.

1)Μπορεί να έχει ( Six Feet Under).
2)Για εμένα είναι, γιατί δε θέλω να βγει ο γιος μου ομοφυλόφιλος. Δεκάρα δε δίνω αν όσοι είναι παντρεύονται, υιοθετούν παιδιά κτλ.
Δεν το λέω με την άποψη ότι αν το δει θα γίνει ομοφυλόφιλος, απλά για εμένα δεν είναι κάτι το οποίο ένας δεκάχρονος μπορεί να δει ευχάριστα.

#55 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 19 June 2010 - 16:03

Και σιγά με τους ομοφυλόφιλους στην tv, πρέπει να προσποιούμαστε δηλαδή πως δεν υπάρχουν, και πόσο μάλλον αν μιλάμε για "ώριμες" τηλεοπτικές εκπομπές σε σωστό χρόνο.

Είναι άλλο να βλέπεις τον Croc να σαπίζει τον Luffy

Fixed:laugh:

Στο θέμα συμφωνώ στην ύπαρξη του ΕΣΡ, άλλα αυτό που ζητάω είναι να απαρτίζεται από ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και προοδευτικούς με γνώσεις.

Edited by D.Dragon, 19 June 2010 - 16:12.

Posted Image

#56 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2010 - 16:37

Eγώ την άποψη μου για το ΕΣΡ και τις συγκεκριμένες σκηνές την είπα. Δε θεωρώ ότι πρέπει να κόβει σειρές ή να βάζει πρόστιμα αβέρτα, απλά να έχει συγκεκριμένα guidelines για το τί είναι αποδεκτό και μετά από ποια ώρα. Αν και το ιδανικό θα ήταν ο κάθε γονιός να κρίνει κατά περίπτωση.

1)Μπορεί να έχει ( Six Feet Under).
2)Για εμένα είναι, γιατί δε θέλω να βγει ο γιος μου ομοφυλόφιλος. Δεκάρα δε δίνω αν όσοι είναι παντρεύονται, υιοθετούν παιδιά κτλ.
Δεν το λέω με την άποψη ότι αν το δει θα γίνει ομοφυλόφιλος, απλά για εμένα δεν είναι κάτι το οποίο ένας δεκάχρονος μπορεί να δει ευχάριστα.

Κυρίως απαντούσα στον laraskaμ γιαυτό και τα σχόλια για το ΕΣΡ.

Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί είναι καθόλα προσωπικό ζήτημα το πώς θα μεγαλώσει κανείς τα παιδιά του.
Απλά θα συμφωνήσω με τον D.Dragon. Ο στρουθοκαμηλισμός ουδέποτε υπήρξε ορθός τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων.

#57 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 June 2010 - 16:59

Ωραία να βάλουμε τον δεκάχρονο τότε σε μια γυάλα μην και στον δρόμο τύχει και πετύχει το οτιδήποτε που "δεν θα μπορεί να δει ευχάριστα". (σημειωτέον η ανοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό είναι κάτι που διδάσκεται από την οικογένεια όχι κάτι που έχει το παιδί έμφυτο)

Καθόμαστε εδώ και τόση ώρα και συζητάμε σαν να ευθύνεται για την κατάντια της ελληνικής τηλεορασης αποκλειστικά και μόνο η ύπαρξη ομοφυλοφίλων χαρακτήρων στις σειρές. Καλώς ή κακώς πρόκειται για μία υπαρκτή ομάδα ανθρώπων και είναι το λιγότερο γελοίο να κάνουμε στην τηλεόραση η οποία υποτίθεται ότι είναι ο καθρέφτης της καθημερινής ζωής ότι δεν υπάρχουν.

Υπάρχουν σειρές και εκπομπές που καταπιάνονται με αυτό το θέμα σοβαρά και άλλες που το ξεφτυλίζουν για την πρόκληση και μόνο όπως κάνουν με χίλια δύο άλλα θέματα (διαπροσωπικές σχέσεις, ρόλοι γυναίκας- άντρα, κοινωνικά προβλήματα). Δεν υπάρχει λόγος για ξεχωριστή αναφορά imo. Ο Παπακαλιάτης βγάζει σκουπίδια για χίλιους και δύο λόγους.

ΌΣο και να μην λειτουργεί σωστά το ΕΣΡ όσα προβλήματα και να έχει (που κανείς πιστεύω δεν αμφισβητεί την ύπαρξή τους) σίγουρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από το να μην υπήρχε καθόλου. Ας μην τα μηδενίζουμε όλα. Ας πάρουμε το πιο απλό ζήτημα τις διαφημίσεις. Όποιος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία θυμάται μια περίοδο που βάζαν διαφημίσεις κυριολεκτικά ανά δεκάλεπτο μην αφήνοντας έτσι τον θεατή να μπορεί να δεί τίποτα. Υπήρχε επίσης μια περίοδος που στις μεσημεριανές εκπομπές έπεφτε ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ και η trash tv ήταν στα καλύτερά της (θα ξεχάσω εγώ τον καυγά Χειλουδάκη vs Mπαρκα με τα live ξετσιτσιδώματα?). Αυτά τα πράγματα ευτυχώς δεν υπάρχουν πλέον σε τέτοιο βαθμό. Δεν είναι ιδανική η κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλά το που είναι ικανά τα κανάλια να φτάσουν αν αφεθούν ελεύθερα είναι κάτι το πραγματικά τρομακτικό.

Edited by iristella, 19 June 2010 - 17:19.

#58 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 19 June 2010 - 17:58

Συμφωνώ με την προλαλήσαντα :)

Και ένα μικρό και κάπως εκτός θέματος σχόλιο : η τηλεόραση δεν προωθεί την ομοφυλοφιλία , αντιθέτως την γελοιοποιεί . Είτε με σούργελα που βγαίνουν δεξιά και αριστερά είτε με "κωμικούς" ρόλους , λες και η σεξουαλική προτίμηση αυτή καθ αυτή είναι κάτι το οποίο θα δημιουργήσει γέλιο . Οπότε μην λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια , ας σκεφτούμε και κάποια φορά άμα ισχύουν
Posted Image

#59 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,281 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 June 2010 - 18:55

Τι λεμε τωρα. Λιγο απο το ΤΗΛΕΑΣΤΥ να ακουσεις, θα δεχθεις απειρα μυνηματα ξενοφοβιας, ρατσισμου, σωβινισμου, κατα των ομοφυλοφιλων κλπ. Και απο εκλεγμενους βουλευτες παρακαλω!

Δεν εχω ακουσει εκει καμια παρεμβαση να γινεται,ειτε απο το εσρ, ειτε απο κανεναν αλλον. Γιατι αραγε;

Δεν υπαρχει δημοκρατικοτητα για κατι ξεπερνα τα ορια της νομιμοτητας.
Αν αμεσα ή έμεσα ανεχονται τετοια πραγματα οι αρμοδιοι τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

#60 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 June 2010 - 19:09

Σκέψου ότι υπήρχε περίοδος που ανάλογα μηνύματα δεν πέρναγαν μόνο από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ αλλά και από τα μεγάλα και πλέον λαοφιλή κανάλια. Δυστυχώς έχω δει αρκετή τηλεόραση για να θυμάμαι καταστάσεις απείρου κάλλους σε ζώνες που παρακολουθούσαν και παιδιά.

Σκέψου ότι υπήρχε περίοδος που τα παιδιά αντιμετωπίζονταν από τα κανάλια καθαρά και ξάστερα ως μελλοντικοί καταναλωτές.

Κακά τα ψέμματα στην τηλεόραση υπάρχουν τεράστια συμφέροντα και πολύ χρήμα το οποίο διακυβεύεται. Και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο για την όποια αρχή να λειτουργήσει σωστά. Τουλάχιστον σε μια κοινωνία όπου στην κρατική τηλεόραση αμοίβονται με υπέρογκα ποσά για 3 ώρες εκπομπή το πρωί, για μια εκπομπή που είναι 12 νοματαίοι και τρωγοπίνουν και χοροπηδάνε γύρω γύρω όπου πληρώνουμε αδρά εκπομπές οι οποίες δεν έγιναν ποτέ etc.